Wij geven onze trainingen volgens de RIVM-richtlijnen. Je kunt er ook voor kiezen om virtueel aanwezig te zijn. Klik hier voor meer informatie

30 september 2017
Vincent

De cirkel is rond – de Familieopstellingdiploma in mijn hand

2 mins

Daar sta ik dan, aan het einde van deze prachtige training, een diploma in mijn hand.
Ik heb dingen mogen vinden waarvan ik niet eens wist dat ik ze kwijt was. En er zijn zaken aan het licht gekomen waarvan ik niet wist dat ze verstopt lagen in het duister.

Zo’n laatste weekend voelt voor mij altijd wat emotioneel; ik ben niet zo’n ster in afsluiten en afscheid nemen. En zeker als je samen zulke bijzondere dingen hebt meegemaakt. Dan is loslaten nog niet zo makkelijk.

Tijdens het laatste weekend gaat de opleiding nog even goed de diepte in. Om met elkaar, rond ‘het veld’ af te sluiten door één voor één op je eigen manier te laten zien wat jou het meeste heeft gegrepen tijdens de opleiding.

Tot tranen toe geroerd door hoe prachtig dit vorm kreeg kon ik het los gaan laten.
Met al één oog op de toekomst gericht.
Ik weet namelijk dat ik deze mooie methodiek mag gaan gebruiken in de praktijk en dat er binnen UNLP meerdere opleidingen zijn waar het traject van familieopstellingen voortgezet kan worden om een échte opsteller te worden.

Met nieuwe inzichten, contacten en prachtige werkvormen liep ik de deur uit.
Terwijl ik terug reed naar huis bedacht ik me dat de cirkel nu rond was. Waar ik nerveus in mijn auto stapte om aan de opleiding te beginnen reed ik nu helemaal relaxed en ontladen terug.
Ik besef me dat vooral het ‘niet weten’ me spanning bezorgde.
Deze opleiding heeft me laten zien dat juist het ‘niet weten’ zo prachtig kan zijn. Dat er vanuit ‘niets’ hele werelden kunnen ontstaan. Dat een ‘leeg veld’ relaties kan helen op een manier die andere hulpmiddelen en methodieken doet verbleken.  Dat niet je hoofd, maar juist je hart weet wat goed voor je is.

En dat alles wat je hoeft te doen is daarop te vertrouwen. Amen!

Een familieopstelling maakt patronen en onbewuste bindingen in het familiesysteem zichtbaar. Het bewerkstelligt dat het systeem opnieuw wordt ‘geordend’. Er ontstaat meer balans wanneer iedereen de eigen (energetische) plek weer kan innemen. Maak nu kennis met onze Familieopstelling opleiding en neem deel aan een gratis informatieavond.

Fotokrediet – Shutterstock diploma