Wij geven onze trainingen volgens de RIVM-richtlijnen. Je kunt er ook voor kiezen om virtueel aanwezig te zijn. Klik hier voor meer informatie

22 april 2020
Vincent

In december 2016 komt De Journey naar UNLP

17 mins

De Journey is ontwikkeld door de internationaal veel geprezen spreker, bestseller-auteur en mind-body healing-expert Brandon Bays. In 1992 was Bays gediagnosticeerd met een tumor ter grootte van een basketbal. Doordat ze een achtergrond en een sterk geloof had in natuurlijke behandeling en holistische genezing, heeft Bays alles wat ze over voeding, kinesiologie, meditatie en andere velden had geleerd, nauwkeurig toegepast in een natuurlijk genezingsproces. Ze verraste zichzelf en haar doctors door intuïtief naar haar lichaamswijsheid te luisteren en in slechts 6 ½ weken te helen. Geen medicijnen, geen operatie, geen pijn! De technieken van alle mensen die haar in dat proces begeleid hadden, heeft Brandon samengebracht tot de methodiek ‘The Journey’, zodat iedereen het kan gebruiken.

HOE KWAM DE ONTWIKKELING VAN DE JOURNEY TOT STAND?

Brandon Bays had een sterke intuïtie dat haar tumor juist een geschenk voor haar was. Ze zag het als een teken dat ze een aantal zaken onder ogen moest zien. Ze moest lessen leren van onopgeloste emotionele problemen uit haar verleden. Dit soort emotionele bagage kan volgens Brandon in tumorcellen opgeslagen worden. Dit gebeurt om je tegen de emotionele pijn te beschermen, en door ze onder ogen te zien en daarna los te laten, kunnen ze volledig genezen.

Brandon praatte alleen met een paar vertrouwelingen over haar plannen, naast de alternatieve genezers die haar met de technieken hielpen. Dit waren mensen met dezelfde visie van Brandon, zodat er geen negatieve reacties zouden zijn uit haar omgeving. Interessant feitje: succesgoeroe Tony Robbins was toentertijd haar werkgever. Hij was een van de eersten die haar plannen te horen kreeg. Zoals verwacht, stond Tony volledig achter haar. ‘Het gaat je lukken.’ Ook van andere mensen leek ze alleen maar dit soort positieve reacties te ontvangen. Voor Brandon was dit een teken dat het universum haar iets wilde vertellen.

De Journey is geïnspireerd door de onderzoeken van de beroemde endocrinoloog Deepak Chopra en celbioloog Dr. Candace Pert, waar Brandon Bays tijdens haar genezingsproces gebruik van maakte. Hierna ontwikkelde de methodiek zijn eigen aanpak voor ontwaking en genezing van cellen. Het is een krachtige mix van innovatieve tools, en het geeft toegang tot de ware realisatie dat het menselijke potentieel geen grenzen kent. 

De Journey is daarnaast een resultaat van Brandon’s constante werk aan haarzelf. Door het gebruik van haar eigen persoonlijke ervaringen en observaties wordt het constant verder ontwikkeld, waardoor haar originele werk verfijnd is geworden tot een aantal mooie processen die alle gebieden van onze levens beïnvloeden.

WAARVOOR KAN HET GEBRUIKT WORDEN?

Nu we kennis hebben gemaakt met Brandon Bays, kunnen we kijken naar de toepassingen van De Journey. Een toepassing die alvast erg herkenbaar is heeft te maken met een zogenaamde pseudo-vrijheid die we ervaren. Misschien herken je het volgende: we hebben een soort masker op, waarin we ons anders voordoen dan we eigenlijk zijn. 

De Journey helpt ons dit masker weg te halen, en laat ons zien hoe we onszelf voor de gek aan het houden zijn. Dat doet deze methodiek met de intentie om de complete leugen stuk te slaan, om tot de wortel van het hele spelletje van het ego te komen. We halen het masker letterlijk weg. De methodiek van De Journey kun je zien als een uitnodiging van je ziel om alles weg te halen wat jou verduistert, wat jou afsluit en wat jou blokkeert. Hierdoor kan de pure essentie die jij bent, zijn volledige potentieel benutten.

De Journey is een krachtige methode voor mensen om in contact te komen met hun onbeperkte potentieel, met hun hart, met hun ziel, om zo issues van het verleden op te klaren. Het is een wereldwijd erkend en veelgeprezen genezings- en transformatiemethodiek om je eindeloze potentieel te benutten, en om het toe te passen in ieder gebied van je leven. Tot de dag van vandaag hebben honderdduizenden mensen wereldwijd deze simpele maar krachtige, stap-voor-stap methode ervaren, om een grote verscheidenheid aan uitdagingen te overwinnen. Van fyisieke problemen tot emotionele issues of depressies, van relatieproblemen tot carrièregerelateerde zaken.

WAT ZIJN DE CONCRETE TECHNIEKEN OF OEFENINGEN VAN DE JOURNEY?

Brandon Bays heeft de technieken die op haar gebruikt zijn tijdens haar genezingsproces, omgedoopt tot De Journey. Een van de technieken is te vergelijken met de Drop Down Through techniek uit NLP. Deze techniek is ervoor bedoeld om een ‘intuïtieve wijsheid’ te ervaren, waarvan je kunt stellen dat het voortkomt uit de oneindige intelligentie van je ziel, oftewel je ware zelf. De een spreekt over het portaal naar de heilige geest, een ander noemt het Liefde, Vrede, of Vrijheid. Wanneer je contact maakt met deze bron, wordt alles vredig en stil, en heb je geen gedachten en tijdsbesef meer. De techniek voer je uit door alle emoties volledig toe te laten zonder op ze te reageren. De eerste emotie kan bijvoorbeeld eenzaamheid zijn, waarin je helemaal mag wegzinken. Je blijft steeds verder wegzinken, totdat je automatisch bij een nieuwe emotie uitkomt. Brandon stelt dat dit een diepere emotionele laag is. Je gaat net zo lang door tot je bij een zwart gat komt. Dit is erg intens, maar je blijft je eraan overgeven. Bij Brandon gaf dit uiteindelijk een mystiek gevoel van onbegrensdheid, oneindige liefde en vrede.

Doordat je je ware emoties accepteert en uitdrukt, en steeds dieper en dieper zinkt, word je uiteindelijk vrij. Je ontdekt dan je ware zelf, voorbij de pijn. Vraag jezelf steeds wat er onder de emotie zit. Het gevoel dat je erdoorheen, of erin valt, is wat zo goed werkt bij deze techniek. De Journey-practitioner begeleidt de client dus met suggesties als: ‘Val er maar helemaal doorheen, ervaar het gevoel helemaal, versterk het, wat ligt eronder?’ Wanneer je bij de Bron aangekomen bent, mag je die bron ook een half minuutje ervaren. Vervolgens neem je de Bron mee omhoog, zodat het door alle lagen heen spoelt. Toen Brandon de werking van deze techniek ontdekte, liet ze het ook haar naasten proberen. Ook zij werden helemaal vervuld door een allesomvattend gevoel van vreugde. Veelvuldig werd het gevoel als ‘Goddelijk’ beschreven. Deze techniek, die in een kwartiertje uit te voeren is, kan dus als sneller alternatief dienen voor mediteren. Met een paar aanwijzingen van de Journey-practitioner kan de poort naar de ziel gevonden worden.

Tijdens de terugreis (van de bron) komt een andere techniek aan bod. Het is een visualisatie. Je mag je voorstellen dat je als je jonge zelf bij een kampvuur zit, waar je met de mensen mag praten die bij traumatische ervaringen in je leven betrokken waren. Je jongere zelf mag alle pijn en emoties tegenover deze mensen uitspreken. Ook kun je ze allerlei vragen stellen en naar hun antwoorden luisteren. De volgende stap is vergeving. Toen Brandon Bays bepaalde mensen bij het kampvuur had vergeven, voelde ze een nieuwe energiestroom door haar heengaan. Toen Brandon daarna aan haar tumor voelde, merkte ze op dat haar gespannen buik veel zachter geworden was. Het was alsof de tumorcellen weggesmolten, als ijs in een hete oven.

VOOR WIE IS DE JOURNEY BEDOELD?

Gewone mensen, ongeacht hun achtergrond, cultuur, leeftijd of leefsituatie, hebben De Journey gebruikt om hun levens compleet te transformeren. Deze mensen hebben de volgende zaken opgelost:

WAT KOMT IN DE TRAININGEN AAN BOD?

De Journey kent geen filosofie of leer. Het is een simpel geloof in de oneindigheid in het potentieel van mensen. Als je aan een van de ‘The Journey’ – evenementen deelneemt, haal je er het volgende uit:

Kortom, De Journey is een echte, transformerende ervaring.

HET VOLGENDE STUK IS EEN HELDERE UITLEG OVER DE HELENDE REIS, UIT HET TIJDSCHRIFT ‘ONKRUID’

Dit artikel werd onlangs in het tijdschrift Onkruid gepubliceerd, naar aanleiding van de aanstaande Journey Experience met Bettina Hallifax.

DE HELENDE REIS VAN BRANDON BAYS

2007, het klinkt niet ver weg maar over een half jaar is het toch echt tien jaar geleden dat wij Brandon Bays voor het laatst spraken over The Journey. Afgelopen september was ze voor een lezing kort in ons landje en kregen wij de mogelijkheid Brandon naar háár journey van de afgelopen jaren te vragen.

Luister naar jezelf
TEKST: RUBIN ALAIE NAMENS ONKRUID, FOTO’S: UNLP

Op welke manier vervolgde jouw reis zich na dat interview in 2007? Je had namelijk op dat moment net een boek uitgegeven: Freedom Is (Nederlandse titel: Vrijheid is). Daarvan had je op dat moment 50.000 exemplaren verkocht. Wat is er sindsdien allemaal gebeurd?

“Dat was het derde boek dat ik geschreven heb en daarna kwam het volgende boek: Consciousness The New Currency (Nederlandse titel: Bewustzijn). Dat ging over hoe je in overvloed bewustzijn kunt creëren in je leven. Het volgende boek dat uit-kwam, heet Living The Journey, en dat boek is in feite door andere mensen geschreven. Deze mensen drukten hun Journeys uit door te schrijven wat er in hun leven gebeurd was. Voor mijzelf kwam alles in een stroomversnelling terecht sinds ik dat interview gegeven heb, want we bieden The Journey nu in 46 landen aan. Daarnaast is het in 27 talen vertaald, dus er zaten een heleboel reizen over de hele wereld bij voor mij. Nederland was een van de meest belang-rijke plaatsen waar we naartoe gingen toentertijd, en nu is het gewoon over de hele wereld verspreid.”

The Journey kan een methode zijn die je kunt gebruiken om te ontdekken wat je ziel moet begrijpen, vergeven of loslaten.

Kun je voor jezelf een van je meest succesvolle of indrukwekkendste momenten opnoemen vanaf het punt dat je The Journey bent begonnen?

“Twee jaar geleden kwam er een vrouw naar me toe. Ik was toen in Israël de Journey Intensive aan het geven, en op de laatste dag veront-schuldigde ze zich. Ze zei: ‘Sorry dat ik uit de kamer liep toen je je verhaal 49 aan het vertellen was, over hoe je moeder ‘s nachts met een slagersmes bij je bed stond toen je nog een tiener was.’ Ik vroeg: ‘Waarom liep je de kamer uit?’ Ze zei – en dit is het emotionele niveau: ‘Dit weekend is het precies drie jaar geleden dat mijn man alle drie mijn kinderen vermoord-de, en ik heb sinds die dag geen enkele nacht meer kunnen slapen.’ En op de eerste dag van The Journey Intensive zei ze: ‘Ik had God in mijn proces (de oefening van The Journey), en ik was zó kwaad op God dat hij het kon toelaten dat mijn kinderen vermoord werden. Ik had écht heel veel woede en angst voor God, wat ik allemaal moest loslaten, voordat ik kon vergeven.’ De tweede dag zei ze: ‘Ik had mijn kinderen aan het kampvuur gezet (de oefening van The Journey), en het is zo gek dat ik zo gekwetst was dat ze me verlaten hadden. Ik had het gevoel dat ze me verlaten hadden, hoewel ze natuurlijk zelf geen keuze hadden. Ze waren namelijk vermoord. Maar toch voelde ik me zo verwoest en boos op ze. Ik moest door dat proces heengaan van het loslaten van al die gevoelens, voordat ik tot vergeving kon komen.’ De derde dag zei ze: ‘Mijn man verscheen in het proces, en ik kan niet zeggen dat ik het volledig in me had om te vergeven, maar afgelopen nacht was de eerste nacht in drie jaar dat ik weer had geslapen. Ik weet dat ik door deze ruimte die gecreëerd is, tot vergeving kan komen. Brandon, dit is wat ik nodig heb voor mijn genezing.’ Twee jaar later schreef ze een boek over de genezingskracht van vergeving.

Dat was het emotionele genezingsaspect. Over het fysieke genezingsaspect zou ik duizenden verhalen kunnen vertellen. Eentje die me erg raakte: een jonge vrouw – Ik zie een vrouw van 40 jaar als een jong persoon, omdat ik zelf 63 jaar ben – kwam in een rolstoel naar The Journey Intensive. Ze had MS, en zoals je weet is dat een degeneratieve ziekte. Het had haar tot het punt gedegenereerd tot ze invalide was geworden. Er vielen druppels speeksel uit de hoek van haar mond, en ze kon haar eigen script niet vasthouden. Haar werd verteld dat niks meer voor haar gedaan kon worden, maar ze had een gebed gezegd om The Journey te doen, en om te kijken of ze kon genezen. Weet je wat ze deed? Een jaar lang deed ze iedere avond het proces van The Journey. Aan het einde van dat jaar was ze vrij van MS waarvan het onmogelijk is om er vrij van te zijn. Daarnaast was ze uit de rolstoel. We spelen tien jaar vooruit: ze werd een Journey-practitioner, ze ging naar al onze trainingen, et cetera. Ze rent naar binnen in Londen, rechtstreeks het podium op, om iedereen te vertellen dat ze zojuist voor de marathon van Londen was toegelaten. Nu is ze 50 jaar oud, en rent ze de marathon van Londen. Dit is een testament voor de genezingspotentie van het menselijk lichaam. Het is niet zo dat The Journey dit waarmaakt voor je, maar als het jouw lotsbestemming is om te genezen, dan kan The Journey een methode zijn die je kunt gebruiken om te ontdekken wat je ziel moet begrijpen, vergeven of loslaten. Wanneer nieuwe cellen geboren worden, kunnen ze op deze manier met een schone lei beginnen, zonder dat oude bewustzijn, die oude programmering, die oude blokkades.

Op z’n minst moeten mensen leren hoe ze vrienden kunnen worden met hun emoties.

Weet je, in het boek ‘The Journey Method For Kids’ staat een sprookje voor kinderen, waardoor ze als het ware mee kunnen spelen door zelf een van de personages in het sprookje te zijn. Op die manier ondergaan ze het. Het zijn erg jonge kinderen, dus we doen geen standaard Journey-proces met ze. En verderop in het boek is er een sectie voor kinderen tussen de acht en twaalf jaar. Op die leeftijd kunnen ze een langere tijd geconcentreerd blijven. En we nemen ze mee op een Kids-Journey, wat een speelsere manier is dan bijvoorbeeld de volwassen Journey. Het maakt het werk toegankelijk, waardoor het niet uitmaakt wat voor leeftijd iemand is.

We werken over de hele wereld met educatie-instellingen, waarbij we het werk aan de docenten leren, zodat de docenten onderdelen van The Journey in de klaslokalen kunnen overbrengen. Daarbij maken ze gebruik van de casestudies die jarenlang zijn verzameld over de resultaten van The Journey. Dat zit allemaal in het schoolmateriaal.

Is er iets dat onze lezers thuis kunnen doen om te starten met het loslaten van pijn en verleden emoties? Kunnen ze zelf met The Journey starten?

Oh absoluut! Ten eerste is het zo dat ik iets radicaals heb gedaan: ik heb het werk van The Journey in het boek ‘The Journey’ gestopt, en mijn collega-auteurs zeiden dat ik gek was. ‘Je geeft je werk weg.’ Mijn antwoord was altijd: Ja, maar hoe moet het dan met de weeskinderen waar ik mee werk in India, of de tribal community-kinderen waar ik mee werk in Zuid-Afrika. Ik wil dat iedereen de tools kan hebben. Je kunt The Journey-methode dus samen met een vriend doen, en The Journey ondergaan, maar op zijn minst moeten mensen leren hoe ze vrienden kunnen worden met hun emoties. De meesten van ons voelen een emotie, en roken het weg. Ze voelen een emotie, en drinken het weg. We voelen een emotie, en dan gaan we TV kijken of zetten we Facebook op. We twitteren, we bellen een vriend, we gaan naar de bios… Zolang het maar íets is om onszelf af te leiden, om ons voor een emotie te stoppen. Emoties zijn toch echt de toegangspoort naar genezing en naar je ziel. Wat ik je aanraad om te doen, is niet om alles uit te drukken en opeens een dramaqueen te worden op het werk. Wat ik wel zeg is om het niet onder het tapijt te schuiven: wanneer je thuis bent en iets je tegenzit, kun je teruggaan naar dat moment waarop je baas of een collega iets zei. Stop en open: hoe laten deze woorden mij voelen. En sta die emotie echt toe om gevoeld te worden.

Als je écht opent, zal je van nature in een diepe, stille vrede vallen.

Als je in je kamer bent, kun je ook hardop uitspreken wat je voelt. Als je niet zeker weet wat je voelt, kun je ook zeggen: ‘Ik weet niet wat ik voelde, maar het was vervelend.’ Het gaat om het vermogen om open te zijn en die gevoelens te erkennen. Misschien waren er woorden die je graag wilde uitspreken, maar waarvoor je geen kans kreeg. Dat kun je loslaten, leegmaken. En wanneer je dat voelen en loslaten aan het doen bent, kun je jezelf vragen: is er iets wat dieper zit? Sta toe dat er een andere emotie komt. Vraag jezelf: ‘Oké, wat zit dieper dan dat?’ Laat het je naar datgene dragen wat echt wat dieper zit. Ga gewoon door met jezelf op deze manier te openen, en als je lang genoeg doorgaat zal je erachter komen dat je een soort fundamentele emotie zult tegenkomen. Als je écht opent, zal je van nature in een diepe, stille vrede vallen. Rust daar maar. Dit gebeurt erg snel, organisch en natuurlijk, zolang je maar bereid bent om naar jezelf te luisteren. En ik zeg niet: luister naar je mind die aan het praten is. Ik zeg: luister naar je hart. Luister naar de gevoelens, luister naar wat je lichaam aan het doen is. Want ik denk dat wij allemaal de connectie verloren zijn met ons hart, met onze capaciteiten om naar ons lichaam te luisteren, naar de woordloze stem te luisteren: de ziel. Het is echt de reis van je ziel.

BRANDON BAYS

Brandon Bays is de grondlegger van The Journey. Zij ontwikkelde de metho-de, nadat bij haar een tumor ter grootte van een voetbal was geconstateerd. Zij heeft dit gedaan door het oplossen van emotionele blokkades en het resetten van het lichaamseigen vermogen tot genezen. Haar genezingsproces is haar eigen Journey-proces geweest en ze ge-bruikt deze door haar ontwikkelde Jour-ney-methode sindsdien wereldwijd en heeft hiermee al velen geholpen.

THE JOURNEY

The Journey is een effectieve en inspireren de methode voor (zelf)heling. Voor ieder een die fysiek, emotioneel of mentaal is vastgelopen. The Journey (Helende Reis) is de weg binnendoor. Neemt innerlijke spanningen weg en laat mensen weer van hun gezonde, positieve energie gebruik maken met behulp van oeroude technieken: ontspannen, uiten, vergeven en loslaten. Dat zorgt voor rust, vitaliteit en zelfvertrouwen. Een gezonde, positieve energie die zorgt voor zelfhelend vermogen.

INSCHRIJVEN VOOR DE JOURNEY?

3-daags Journey Experience
5-6-7- januari 2018 met Bettina Hallifax. De Journey Experience biedt je de uitgelezen kans om diepgaand te ervaren wat The Journey voor jou kan betekenen. Drie dagen waarin je volledige aandacht hebt voor je eigen ontwikkeling. Drie dagen waarin je groeit en je vrijmaakt van emotionele blokkades en oude gewoontes. Drie dagen Journey en je leven zal op allerlei vlakken verrijkt zijn met vrijheid, liefde, verbinding, plezier en spontaniteit.  Kijk op deze pagina voor meer informatie of om je aan te melden.