Wij geven onze trainingen volgens de RIVM-richtlijnen. Je kunt er ook voor kiezen om virtueel aanwezig te zijn. Klik hier voor meer informatie

30 september 2017
Vincent

In het licht met het vertrouwen van de opsteller en het wetend veld

2 mins

Gedurende een goede opleiding kom je steeds weer stukjes van jezelf tegen. Van je verleden. Van je toekomst. Van je angsten en van je dromen. Dat is mooi, maar nog niet altijd even makkelijk.

Familieopstellingen is een opleiding waar je leert hoe je anderen kunt begeleiden in het zicht krijgen op bepaalde patronen. Om licht te werpen op zaken die eerst nog in het duister lagen. Maar terwijl je leert hoe je dit voor anderen kunt doen gebeurt dit, met de juiste begeleiding, ook bij jezelf.

Ik vond dat van te voren best een beetje een beangstigend idee: wat als ik ineens van alles op mijn bordje zou krijgen waar ik helemaal niet op zat te wachten? Wat als ik een mooie opleiding ga volgen en ik vervolgens met een hele hoop ‘shit’ thuis kom? Dat leverde me af en toe best zwetende handjes op.

Inmiddels heb ik mogen ervaren door te zien en door zelf te beleven, dat alleen dát wat jij wilt dat er opgelicht gaat worden vanuit het duister, ook daadwerkelijk aan het licht komt. Zaken waar je echt nog niet aan toe bent zullen niet aan het licht komen omdat een ander dat wil, of omdat dat zou ‘moeten’ van het ‘wetende veld’.

Ik vond het prachtig en heel geruststellend om te ervaren dat je mag vertrouwen op ‘het veld’ in familieopstellingen. Dat niets geforceerd wordt. Dat, alhoewel je het idee hebt dat het je overkomt, jij uiteindelijk de regie hebt omdat de opsteller en ‘het veld’ luisteren naar dat wat jij aangeeft en aanvoelen waar jouw behoeftes en verlangens liggen.

Ik voel me op en goede manier in het licht, of mag ik zeggen ‘in het zonnetje’, gezet. Ik heb prachtige dingen mogen ontdekken die mijn reis door het leven aangenamer zullen maken. Dingen waardoor ik kan loslaten en kan liefhebben. Dingen waardoor het leven nog een stukje lichter voelt.

Een familieopstelling maakt patronen en onbewuste bindingen in het familiesysteem zichtbaar. Het bewerkstelligt dat het systeem opnieuw wordt ‘geordend’. Er ontstaat meer balans wanneer iedereen de eigen (energetische) plek weer kan innemen. Maak nu kennis met onze Familieopstelling opleiding en neem deel aan een gratis informatieavond.

Fotokrediet – Shutterstock wetend veld