Wij geven onze trainingen volgens de RIVM-richtlijnen. Je kunt er ook voor kiezen om virtueel aanwezig te zijn. Klik hier voor meer informatie

1 augustus 2018
Vincent

Leren mediteren

2 mins

‘Mediteren kun je leren.’ Dat is een uitspraak die niet aan je voorbij kan zijn gegaan. Ja en ook JIJ kan dit leren.

We gaan direct aan de slag. 

HOE MEDITEREN?

Allereerst heb je talloze oefeningen die je kunt gebruiken om meer rust te ervaren in je denken, doen en voelen. Voor nu gebruiken we even een begrijpelijke oefening die ontzettend lastig is, maar tegelijkertijd erg eenvoudig.

Je sluit je de ogen en begin je simpelweg het ritme van de adem te observeren. Je hoeft er niets aan te veranderen. Alleen proberen met je aandacht bij de adem te blijven zoals die komt en gaat. Je zal merken dat dit lastig genoeg is. Tel van 1 tot 10 en blijf je aandacht op je ademhaling focussen. Dwalen je gedachten af? Probeer niet boos te worden maar weer je aandacht te richten op je ademhaling. Je zult merken dat hier een grote uitdaging in zit. Hoe meer je oefent hoe eenvoudiger het wordt.

Je werkt toe naar een geestelijke toestand van rust, waarbij onbedoelde blokkades en onverwerkte processen ruimte krijgen om zich te gaan bevinden op een weg naar herstel. Probeer deze oefeningen twee weken lang voor 10 minuten per dag, bij voorkeur in de ochtend. Je zult na twee weken al verschil merken.