Wij geven onze trainingen volgens de RIVM-richtlijnen. Je kunt er ook voor kiezen om virtueel aanwezig te zijn. Klik hier voor meer informatie

7 mei 2020
Nikky

Liesbeth over Persoonlijke Ontwikkeling tijdens de 1,5 meter maatschappij

3 mins

“Wat een bijzondere tijd is het voor veel van ons”

Een gesprek met één van onze trainers: Liesbeth van Zuiden, over persoonlijke ontwikkeling tijdens de 1,5 meter maatschappij:

“Ik hoor veel verschillende reacties om mij heen; van in je eentje in een verder leeg kantoor werken of zelfs thuis, lange en emotionele diensten van 12 uur in het ziekenhuis hier dichtbij tot collega’s die heel creatief via videobeelden trainen en webinars geven. En er zijn ook mensen die ontredderd thuis zitten omdat ze geen idee hebben of ze nieuwe opdrachten krijgen of wanneer hun baan weer gaat beginnen. Ouders die genieten van de extra tijd met hun kinderen, kinderen die opbloeien en ouders die het minder makkelijk vinden om te werken en de kindjes thuis te hebben. 

Voor mij persoonlijk was het heerlijk! Mijn huis blinkt, de tuin staat er fantastisch bij en ik spreek mijn vrienden en vriendinnen regelmatig via een beeldscherm. Ik app meer dan anders en wandel elke dag, bereid trainingen voor, geef wandelcoaching of coach via; ja alweer, een beeldscherm. 

Desondanks, mis ik ook het live contact; de face-to-face gesprekken. Nu pas merk ik hoe vaak ik normaal gesproken mijn lijf in zet, letterlijk en figuurlijk. Hoe ik in mijn werk als trainer en coach, iemand even aanraak tijdens een oefening of even vasthoudt. Ook het begroeten van vrienden voelt raar, hoe liefdevol en uitnodigend mijn ogen en die van hen ook zijn.

En merk ik dat een diep contact heel goed kan. Ik spreek mijn broer en zussen meer dan ‘normaal’ en ook op 1,5 meter afstand voer ik fijne gesprekken. Omdat mijn live contact zo beperkt is, is het contact met hen waar ik wel kom (mooi hoe hier ook staat, dat we welkom bij elkaar zijn;-)) ook weer verdiept en levert mooie gesprekken op. Ook onbekende mensen benaderen mij via sociale media; verrassend en leuk!

Bovenal heb ik heel veel zin om weer van start te gaan. Fantastisch hoe er hard gewerkt is om onze trainingslocaties zo in te richten dat we de 1,5 meter kunnen respecteren; met looproutes, slimme lunch ideeën, handalcohol en wat simpelere voorschriften, die we allemaal al kennen. 

Gelukkig zeggen ogen, een zachte blik, een knikje van je hoofd of een handgebaar al zoveel.

We hebben al geleerd dat trainen en coachen via beeldschermen heel goed kan en dus zal die 1,5 meter slechts een kleine verandering zijn. Hugs, high fives, een hand op een arm zal nog even op zich laten wachten. Gelukkig zeggen ogen, een zachte blik, een knikje van je hoofd of een handgebaar al zoveel. We zullen daar met elkaar ook gevoeliger in/voor worden en nog beter naar elkaar kijken (en dat is sowieso heel goed voor ons, dan maken we hele fijne hormonen aan, daar kom ik in een training nog wel op terug)!

Ik kijk er naar uit (sta al een beetje in de startblokken;-)) om iedereen weer live te ontmoeten, samen nieuwe stappen te zetten, inzichten te krijgen en onszelf een kans te geven om nog meer te leren. Tot gauw, zodra we de ‘ja het kan’ van de regering krijgen.”

– Liesbeth