UNLP

Onze opleidingen gaan gewoon door! Uiteraard hanteren wij hierbij de RIVM-richtlijnen. Lees hier onze laatste updates.

21 december 2020
Tim de Ridder

10 Lichtpuntjes in een ‘lockdown kerst’

6 mins

Whaaa! Kerststress is elk jaar een dingetje, maar een kerst zoals deze zullen we waarschijnlijk niet zo snel meer vergeten. Online kerstborrels, familie die verdeeld is over het samen vieren van de kerstdagen en de spanning van pakketjes die wegens de grote drukte net wel of niet op tijd aankomen. Er liggen in ieder geval genoeg leuke uitdagingen op ons te wachten! Maar, hoe ga je hier nu het best mee om en maak je dit (in positieve zin) alsnog een kerst om nooit te vergeten? In deze speciale kerstblog nemen wij je hier in mee en krijg je van ons dé 10 lichtpuntjes waarmee je toch extra kunt van genieten in deze lockdown-kerst.

1. Niet telkens dezelfde vragen tijdens het kerstdiner

Komen vragen als “Hoe gaat het eigenlijk met de liefde?” of “Goh, vind je het nog wel leuk waar je nu werkt? Laatst zag je het niet meer zo zitten?” je bekend voor? Je bent zeker niet de enige! Hoe goed de vragen ook bedoeld zijn, als ze elk jaar terug komen kan het best vermoeiend zijn. Het goede nieuws is: dit jaar krijg je ze niet! Je hebt dus nog lekker een jaar de tijd om die nieuwe liefde te vinden of die nieuwe baan te vinden. Of niet, maar dan voel je in ieder geval niet de druk van die vaak toch wel goedbedoelde vragen.

2. Geen (schoon) familiebezoekjes

Laten we heel eerlijk zijn, je hebt niet altijd even veel zin in bezoekjes aan bepaalde (schoon-) familieleden. Nu heb ik natuurlijk super leuke (schoon-)familie (als jullie dit lezen: hoi!) waar ik nóóóít genoeg van kan krijgen, maar voor de meeste mensen kunnen de kerstdagen wel eens als een behoorlijke “verplichte gezelligheid” voelen. Hoewel het uiteindelijk vaak toch wel gezellig is, hoef je dit jaar niet “gezellig” te zijn met mensen waar je niet zo veel mee hebt. Je hebt een goed excuus om een keer over te slaan!

3. Tijd met de mensen om wie je écht geeft

Hoewel het niet verstandig is om met grote gezelschappen af te spreken, heb je nu wel de mogelijkheid om tijd door te brengen met de mensen om wie je écht geeft. Geen verre ooms en tantes, maar lekker met je gezin. Quality time met de mensen die er toe doen voor jou. Eigenlijk veel leuker, toch?

4. Geen last-minute cadeaustress

Minder mensen bezoeken betekent minder cadeautjes. Dit klinkt in eerste instantie misschien niet  als een heel positief iets, maar hoe lekker is het dat je minder cadeaustress hebt? Want je zal natuurlijk altijd zien dat je het lootje hebt getrokken van iemand die een onmogelijk verlanglijstje heeft. Of misschien kijk je wel erg op tegen het moment dat jij de stad in wilt om jouw cadeautjes te halen, maar alle winkels overvol zijn. Minder cadeaustress en minder proppen in overvolle winkels klinkt mij in ieder geval goed in de oren (en laten we hopen dat PostNL de bezorging allemaal redt)!

5. Kerstborrel in huiskloffie

Hoewel ik zelf iemand ben die vooral voor kleding gaat dat lekker zit, vind ik het normaal gesproken altijd wel leuk om met kerst even extra mijn best te doen. Toch komen daar wel eens lastige keuzes bij kijken. Want ben je niet overdressed of underdressed? En gaat het wel goed met deze outfit als ik mij helemaal vol heb gegourmet? Het goede nieuws is dat jij je in ieder geval over de kerstborrel geen zorgen hoeft te maken, je kunt namelijk lekker in jouw joggingbroek zitten.. Het is toch op Zoom!

6. Je kunt lekker binnenblijven

Hoe gezellig het ook is als het zou sneeuwen met kerst (quizvraag: wanneer is dit voor het laatst voorgekomen?), is het stiekem toch wel lekker om in jouw warme huisje te blijven. Niet de kou in met die feestelijke kerstjurk, maar gewoon lekker thuis bij de verwarming of openhaard. Best gezellig toch?

7. Cadeautjes die je écht leuk vindt

Cadeautjes krijgen is natuurlijk super leuk! Het is echter vast wel eens voorgekomen dat je een goed bedoeld cadeautje van een vriend of familielid kreeg, maar je niet echt wist wat je ermee moest. Het goede nieuws: dit jaar hoef je niet geforceerd te lachen als je een cadeautje krijgt dat je eigenlijk helemaal niet leuk vind. Als jij kerst met jouw naaste familie viert, zullen zij vast wel weten wat jij écht leuk vind. Misschien krijg je dus minder cadeautjes, maar ze zullen vast een stuk leuker zijn! En zo niet? Dan hoef je vanwege de lockdown in ieder geval niet naar de winkel om iets terug te brengen, maar kun je het gewoon opsturen. Wel zo makkelijk!

8. Jouw eigen kerstmaaltijd

Als je die jaarlijkse gourmet of kalkoen eens zat bent, is deze lockdown-kerst ook goed nieuws. Je kunt namelijk helemaal zelf bepalen wat je gaat eten! Heb jij zin in een lekker soepje? Dan doe je dat lekker! Heb jij zin in een hamburger? Dan doe je dat! Of misschien heb jij wel zin om super luxe te eten… Jij hebt het helemaal zelf in de hand en je hoeft met een stuk minder mensen rekening te houden dan een “normale” kerst!

9. Kerstfilms kijken

Nu je minder verplichtingen hebt en thuis zit met kerst, heb je uitgebreid de tijd om lekker kerstfilms te kijken. Misschien heb je een favoriet of misschien ben je elk jaar op zoek naar een nieuwe kerstfilm, maar ik weet dat ik dit jaar voor de 100ste keer Home Alone ga kijken! Op die manier kan ik toch een beetje dat vertrouwde kerstgevoel ervaren.

10. Je hoeft je kerstpakket niet naar huis te sjouwen

Als jij een beetje bent zoals ik, vind je het altijd leuk om een kerstpakket te krijgen. Als je geen cadeaubon krijgt maar een fysiek kerstpakket, is er echter vaak één nadeel: je moet het helemaal naar huis slepen. En als je een mooi groot kerstpakket krijgt, kan dit een behoorlijke onderneming zijn. Het goede nieuws is dat dit jaar voor de thuiswerkers onder ons het gewoon lekker wordt thuisbezorgd 🙂 Voorkomt een hoop rugklachten en wel zo makkelijk!

Na het lezen van deze tien lichtpuntjes heb je vast een stuk leukere periode om naar uit te kijken! Door het herkaderen van de huidige situatie, kun jij je stemming op een positieve manier beïnvloeden. Dus kijk niet naar de negatieve dingen deze lockdown-kerst of naar wat je allemaal niet kan doen. Nee, kijk vooral naar wat er nog wel mogelijk is! En zijn er dingen toch niet mogelijk? Je kunt er vast een positieve draai aan geven

Wat is voor een jou een groot lichtpuntje deze kerst? Wij vinden het altijd leuk als je ons iets laten weten, bijvoorbeeld op social media. Fijne feestdagen!

Elke maand worden er nieuwe opleidingen toegevoegd

Blijf op de hoogte

Inschrijven nieuwsbrief

INSCHRIJVEN VOOR DE NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

INSCHRIJVEN VOOR DE NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

INSCHRIJVEN VOOR DE NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

INSCHRIJVEN VOOR DE NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

INSCHRIJVEN VOOR DE NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

INSCHRIJVEN VOOR DE NLP BUSINESS PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

INSCHRIJVEN VOOR DE NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

RESERVE A SPOT FOR THE Online Workshop NLP Practitioner

INSCHRIJVEN VOOR DE NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

INSCHRIJVEN VOOR DE NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

INSCHRIJVEN VOOR DE INFORMATIEAVOND

Inschrijven voor informatieavond

Met dit formulier schrijf je je in voor een informatieavond van UNLP.

INSCHRIJVEN VOOR DE INFORMATIEAVOND

Inschrijven voor informatieavond

Met dit formulier schrijf je je in voor een informatieavond van UNLP.