Wij geven onze trainingen volgens de RIVM-richtlijnen. Je kunt er ook voor kiezen om virtueel aanwezig te zijn. Klik hier voor meer informatie

12 juni 2017
Vincent

Wat leer je in een (goede) NLP opleiding?

4 mins

Vaardigheid 1: Ontdekken en veranderen van onbewuste overtuigingen

Gedrag kun je zien. Gedachten kun je horen. Emotie kun je voelen. Overtuigingen daarentegen zijn veelal onbewust. En dat is het onder andere wat ze ook zo krachtig maken. Je ziet ze niet, maar ze zijn er wel. Ze zijn op een bepaald moment in je leven ontstaan. Door de opvoeding. Door ervaringen in je leven. Door het lezen van boeken of maken van reizen. En ze hebben invloed op alles wat je doet, denkt, en voelt. Hoe jij over jezelf denkt. Wat je van anderen vindt. Wat je denkt te kunnen en niet te kunnen. Wat je bereikt in dit leven of juist niet. Het wordt bepaald door je overtuigingen. Gelukkig zijn overtuigingen slechts mentale constructies en dus kun je ze veranderen. Met de juiste mentale (NLP) technieken. Je moet alleen weten hoe. In een NLP Practitioner opleiding leer je dit snel, duidelijk en blijvend.

Vaardigheid 2: Opruimen van slechte herinneringen 

Jouw gedachten en gevoelens in het heden zijn veelal gebaseerd op herinneringen en gebeurtenissen uit je verleden. Met positieve, krachtige herinneringen is dit heel goed. Maar hoe nuttig is het om allerlei negatieve gedachten te hebben die situaties in het heden en toekomst negatief beinvloeden? Is het niet eens tijd om af te rekenen met je verleden om de vrijheid te creëren om jou toekomst in te richten zoals jij dat wilt? In een NLP Practitioner opleiding ga je de invloed van negatieve herinneringen wegnemen. Niet de herinnering zelf, maar de invloed –zeg maar de emotionele lading- die de herinnering heeft op je huidige gedrag, gevoel en gedachten.

Vaardigheid 3: Wegnemen van negatieve interne stem

Onze interne stem is enorm krachtig. Een uitstekende manier om jezelf naar beneden te halen. Het recept voor weinig zelfvertrouwen? Praat regelmatig negatief tegen jezelf en vooral voor belangrijke gebeurtenissen. Gegerandeerd voel je je angstig, onzeker of depressief. Wat je regelmatig zegt tegen jezelf ga je op den duur geloven. Wat je ook zegt. Een interne dialoog is als een goede vriend. Als het positief tegen je praat, dan kan ‘ie je bijvoorbeeld opbeuren en ervoor zorgen dat je je goed voelt of iets toch gaat doet waar je weerstand bij ervaart. Maar als deze goede vriend negatief praat, dan is het als een wolf in schaapskleren. Elk woord, elke zin en elke dialoog die deze goede vriend uitspreekt wordt gezaaid in je onderbewuste. En je onderbewuste neemt het voor waar aan. In de NLP Practitioner opleiding leer je om je negatieve stem uit te zetten. En weer aan te kunnen zetten wanneer je deze nodig hebt.

Jouw gedachten en gevoelens in het heden zijn veelal gebaseerd op herinneringen en gebeurtenissen uit je verleden. Met positieve, krachtige herinneringen is dit heel goed. Maar hoe nuttig is het om allerlei negatieve gedachten te hebben die situaties in het heden en toekomst negatief beinvloeden?

Vaardigheid 4: Ontwikkelen van positieve emoties

Emoties zijn de drijvende kracht die de kwaliteit van ons leven bepaalt. Emoties zijn het meest krachtige in ons menselijk systeem. We kunnen rationeel nog zoveel willen, voorstellen en bedenken, maar onze emoties bepalen uiteindelijk waar we naar toe gaan, wat we bereiken en wat onze blokkades zijn. In een NLP Practitioner opleiding leer je om positieve emoties als rust, kracht en zelfvertrouwen te ontwikkelen zodat je je kunt voelen zoals je je wilt voelen en zijn wie je wilt zijn.

Vaardigheid 5: Aanleren van succesvol gedrag

Hoe zou jij je willen gedragen in bepaalde situaties? En hoe is dat nu? Hoe zou het zijn als jij vol zelfvertrouwen, balans of innerlijke rust een sollicitatiegesprek kan ingaan, een spetterende presentatie voor een volle zaal kunt geven of jouw favoriete sport excellent kunt uitvoeren? Een kernvaardigheid binnen NLP is het zogeheten “modelleren” waarin je leert om succesvol gedrag in kaart te brengen en in jezelf te integreren. Welk gedrag dan ook. Als iemand anders het kan, kan jij het ook. Je moet alleen weten hoe.

En in een NLP opleiding, zoals een NLP Practitioner of NLP Master Practitioner opleiding leer je nog veel meer. UNLP verzorgt NLP opleidingen in onder andere hartje Amsterdam, het prachtige Haarlem, Enschede (Twente), Eindhoven, bosrijk Drenthe en havenstad Rotterdam.

Dr. Vincent van der Burg

NLP | Persoonlijke Ontwikkeling en Groei | Leiderschap

Meer weten en direct aan de slag gaan? Schrijf je hier in voor een NLP Practitioner opleiding en ontdek snelle en effectieve technieken voor o.a. doelen bereiken, zelfvertrouwen, ontwikkelen van positieve emoties, en nog veel meer…