UNLP

Onze opleidingen gaan gewoon door! Uiteraard hanteren wij hierbij de RIVM-richtlijnen. Lees hier onze laatste updates.

Masterclass Provocatief Coachen:

Het vervolg van jouw Provocatieve opleiding!

 • Deelnemers waarderen onze opleidingen met een 9.4
 • Volg deze opleiding in Amsterdam
 • Leer van provocatief psycholoog Adélka Vendl

Masterclass Provocatief Coachen

Heb jij een opleiding provocatief coachen gehad? Dan is deze masterclass voor jou!

Je bent nu een jaar of langer aan het werk met deze methode. Je wilt wel eens samen met een expert kijkt naar hoe jij jouw gesprekken vormgeeft, wat je goede punten zijn en tegen welke obstakels je nog aanloopt.

Tijdens deze tweedaagse masterclass specialiseer jij je aan de hand van verschillende demonstraties (met uitleg) verder in Provocatief Coachen. Je krijgt feedback op je eigen stijl en je leert een krachtige tool ‘toekomstscenario’s’ effectief inzetten bij je cliënten. Demonstraties worden verzorgd door de deelnemers zelf (met eventueel eigen cliënten) en Adélka Vendl.

Je krijgt meer zekerheid in het inzetten van je provocatieve interventies. Daarnaast is de Masterclass Provocatief Coachen dé plek om nieuwe provocatieve interventies te leren die jij direct kunt toepassen bij jouw cliënt.

Met de technieken vanuit de provocatieve psychologie zul je ervaren dat je met meer gemak en plezier het gesprek kunt vormgeven. Of je nu in gesprek gaat met leuke mensen of lastige mensen… De boze buurvrouw, pestende puber, slachtofferige schoonmoeder of klagende cliënt. Het wordt allemaal veel lichter.


Het doel van provocatief coachen

Provocatieve psychologie verschilt met andere manieren van hulpverlening doordat je een probleem anders aanvliegt. We benadrukken de positieve kanten van het probleem, waardoor de ander meer zelfvertrouwen krijgt maar ook gemotiveerd wordt. Daarnaast spelen we de advocaat van de duivel, dagen we uit en plagen in een gesprek. Het effect? De ander voelt zich strek en gezien en kan met afstand naar zijn probleem kijken. Dit is combinatie van humor, liefde en uitdaging. 

Provocatief werken gaat voornamelijk incongruent. Dit betekent dat je laat merken dat je er voor de ander bent en dat je aan zijn of haar kant staat, maar tegelijkertijd zeg en doe je dingen die uitdagen. Dat roept veel verwarring en protest op, wat hele krachtige en behulpzame factoren zijn om in verandering te komen.

Als provocatief coach gebruik je de interne strijd van de ander om dit spanningsveld op te roepen waarna verandering of acceptatie mogelijk is. Dit doe je door de interne strijd uit te vergroten en voelbaar te maken. Je wakkert eigenlijk weerstand op, waardoor mensen zelf in beweging komen. En met de gezonde dosis humor en liefde, hebben je gesprekspartner en jijzelf meer plezier.

“Was sich liebt das neckt sich”

Adélka Vendl

Leer provocatief coachen van Adélka Vendl

Inhoud opleiding

Deze training bestaat uit totaal 2 opleidingsdagen.

Het thema van de masterclass: tweedaagse supervisie
Dag 1: Feedback van Adelka Vendl
Dag 2: Toekomstscenario’s techniek

Heel snel doordringen tot de vraag van de cliënt

Tijdens de eerste dag nemen de deelnemers eigen cliëntervaringen- en/of problemen mee. De deelnemers gaan zelf coachen, wat wordt opgenomen en nabesproken. Je krijgt zicht op waar je erg goed in bent als provocatief coach en welke technieken je kunt aanscherpen. Dit doen we door middel van feedback oefeningen, vragenlijsten en groepsinzichten.

De eerste dag van de Provocatief Coachen Masterclass gaat over toekomstscenario’s, in Nederland nog een redelijk onbekende techniek. Door cliënten een toekomstscenario voor te schotelen van hoe ze zullen worden als ze hun probleem blijven behouden, ontstaan er vaak hilarische en rake beschrijvingen van het probleemgedrag. Dit zorgt voor motivatie om te veranderen bij de client en verdiept de noodzaak tot beweging of echte acceptatie. Een combinatie van improvisatie technieken en opstellingen zorgen er voor dat jij het toekomstscenario perfect kunt voorschotelen aan je cliënt.

We gaan de diepte in en er wordt gewerkt met casuïstiek of (zelf meegebrachte) cliënten. Je wordt gecoacht door Adélka Vendl. Naast dat ze 15 jaar ervaring heeft als coach heeft zij sinds 5 jaar een psychologen praktijk. Je krijgt zicht op waar je erg goed in bent als provocatief coach en welke technieken je kunt aanscherpen. Dit doen we door middel van feedback oefeningen, vragenlijsten en groepsinzichten.

Resultaten

 • Je weet wat de principes van provocatief coachen zijn
 • Je leert de nieuwste provocatieve technieken
 • Je hebt inzicht in de verschillende effecten van provocatief coachen
 • Je hebt inzicht in de toepasbaarheid van provocatief coachen
 • Je leert om ‘out of the box’ te denken
 • Je durft humor in te zetten bij complexe vraagstukken
 • Je kunt aanzetten tot ander gedrag
 • Je kunt mensen op een andere manier in beweging brengen
 • Je komt los van de vaste patronen en kunt meer ruimte creëren voor verbetering en vernieuwing.

“Adélka is een echte opleider. Haar unieke mix van kwaliteiten, met de juiste warmte, humor en liefde laat ze jou zien hoe jij effectief Provocatief kunt coachen.”

– Petri van Zijl, marketingmanager & coach

“Provocatief coachen is voor mij vooral vrijheid, voor mij en de client. Dat is de enorme winst.”

– Ann Meulemanns, coach

Provocatief Coachen volgen bij UNLP

Wanneer je één van de Provocatieve trainingen volgt bij UNLP ontmoet je psycholoog en trainster Adélka Vendl.

Je bent er van verzekerd dat de opleidingen worden gevoed met de nieuwste wetenschappelijke inzichten. Adélka is toptrainster en een van de bekendste psychologen op dit gebied.

Provocatief Coachen = In verbinding met jouw cliënt de mooiste resultaten bereiken!

Adélka Vendl is meer al meer dan 20 jaar expert op het gebied van provocatieve psychologie. Opgeleid als arbeid- en organisatiepsycholoog ging ze na haar studie op zoek naar meer onconventionele manieren van trainen en coachen. De provocatieve werkwijze paste haar perfect.

Adélka heeft het boek “U lijkt mij een vrij hopeloos geval”  geschreven, spreekt regelmatig op congressen in binnen- en buitenland en schrijft regelmatig artikelen in vaktijdschriften.

 Adélka is binnen UNLP de hoofdtrainster van alle provocatieve opleidingen.

Inbegrepen

Dit is wat je krijgt bij Masterclass Provocatief Coachen

 • 2 inspirerende trainingsdagen met de nieuwste inzichten
 • Syllabus (in zowel e-boek als gedrukte variant)
 • Volop mogelijkheden voor intervisiegroep, ook na de opleiding
 • Veel ruimte voor persoonlijke, 1-op-1 begeleiding en mentoring.
 • Inclusief koffie, thee & uitgebreide lunch

Voor wie

De Provocatief Coachen Masterclass is er voor alle professionals die meer vanuit uitdaging, lef, humor en creativiteit hun gesprekken willen vormgeven. De Provocatief Coachen Masterclass is voor coaches die al eerder kennis hebben gemaakt met provocatief coachen en engige ervaring hebben. Doordat de demonstraties elke keer anders zijn wordt er iedere keer een andere techniek belicht. Je kunt verzoeken indienen en zelf gecoached worden.

Leer welke vragen tot nieuwe inzichten en nieuwe gedachten leiden bij jouw gesprekspartners. 

1. Psychologen, Coaches, trainers en hulpverleners die éen op éen werken.

2. Leraren, jeugdwerkers en iedereen die met gezinnen werkt. De provocatieve methode is uitgebreid getest in Zeeland en werd door de gezinnen als een ‘verademing’ ervaren.

3. Professionals die vanuit hun vak werken met mensen zoals adviseurs, managers, HRM professionals, huisartsen, verplegend personeel, consulenten bij de gemeente, etc.

Toelatingseisen & Accreditaties

Wij zijn dagelijks bezig de kwaliteit van onze opleidingen op een nóg hoger niveau te brengen. Dit komt onder andere tot uiting in de verschillende accreditaties van beroepsverenigingen.

Provocatief Coachen is een perfecte training als verdieping voor je vaardigheden als coach.

Er is geen specifieke vooropleiding vereist voor deze opleiding. De opleiding is open voor iedereen, met verschillende achtergronden in werkervaring en opleiding. Wel is het aan te raden om enige kennis van (provocatief) coachen te hebben. Daarnaast heb je tenminste MBO/HBO werk- en denkniveau nodig om succesvol de Masterclass te kunnen doorlopen.

 

Qua studiebelasting ligt het zwaartepunt van de masterclass Provocatief Coachen vooral bij de twee opleidingsdagen zelf. Aanbevolen literatuur is beschikbaar, maar niet vereist om de opleiding succesvol af te ronden.

Accreditaties

Aanmelden

Aanmelden

Masterclass Provocatief Coachen

Deze training start op eenmaal per jaar en vindt plaats in Amsterdam. De opleidingstijden zijn dagelijks van 10.00 tot 17.00 uur.

Locatie:

Amsterdam
18 februari 2022
Planning
Trainers
Extra Informatie
€ 395

Veel gestelde vragen

Nee, zeker niet. De opleiding is gericht op iedereen die veelvuldig in contact staat met anderen. En die uiteraard de inzichten willen gebruiken om anderen te helpen.

Wanneer je de training Masterclass Provocatief Coachen volgt dan zit je in een groep van ongeveer 14 deelnemers. Het maximaal aantal deelnemers is 20 personen. Wij vinden het namelijk belangrijk dat er altijd persoonlijk contact kan zijn in de training met de trainer.

Een vuistregel qua begeleiders: Let er op dat voor elke 7 deelnemers er 1 begeleidende trainer, coach of assistent-trainer aanwezig is. Op een groep van 14 deelnemers dus 2 begeleiders, een groep van 20 deelnemers dus 3 coaches.

Er is bij de opleiding lunch inbegrepen. Dagelijks dekken we de tafel, zetten het heerlijkste brood neer, maken een fijne soep en je kunt je boterhammen beleggen.

Wil je iets anders eten? Neem het gerust mee (er is een koelkast en magnetron aanwezig) of je kunt iets halen in de directe omgeving.

Ja, dat klopt. UNLP is een erkende onderwijsinstelling. De kosten die je maakt voor een NLP opleiding mag je aftrekken van je inkomsten. Dit levert je gemiddeld al snel 36-52% besparing op.

Normaal gesproken betaal je binnen 30 dagen na inschrijving.

Naast deze totale betaling binnen 30 dagen zijn er twee andere mogelijkheden:

1. Betaling direct bij inschrijving via iDEAL. Je krijgt dan 5% korting op het totale factuurbedrag.

2. Betaling in 4 termijnen. De korting bij directe betaling vervalt uiteraard dan. Er wordt geen rente of andere kosten in rekening gebracht. 25% van het totaalbedrag dient binnen 5 dagen na inschrijving te zijn betaald. Je betaalt éénmalig 45 euro aan administratiekosten.

Bel dan gerust met onze Student Support: tel: 020-2610707 of stuur ons een email: info@unlp.nl

Ook interessant voor jou

h
Kennismaken

Maak kennis met UNLP instituut

Ben je nieuwsgierig naar wat systemisch werken voor jou kan betekenen? Bezoek dan onze familieopstelling informatieavond.

h
Provocatieve Teamtraining

Leer hoe je provocatief werkt met groepen

Pak de groepsdynamiek op een nieuwe manier aan!

Bekijk meer
h
Stephan Hausner

Ziekte & Gezondheid

Eénmaal per jaar komt Stephan Hausner naar UNLP om de bijzondere opstellingen rondom ziektes te verzorgen.

Lees meer

Elke maand worden er nieuwe opleidingen toegevoegd

Blijf op de hoogte

Inschrijven nieuwsbrief

INSCHRIJVEN VOOR DE NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

INSCHRIJVEN VOOR DE NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

INSCHRIJVEN VOOR DE NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

INSCHRIJVEN VOOR DE NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

INSCHRIJVEN VOOR DE NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

INSCHRIJVEN VOOR DE NLP BUSINESS PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

INSCHRIJVEN VOOR DE NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

RESERVE A SPOT FOR THE Online Workshop NLP Practitioner

INSCHRIJVEN VOOR DE NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

INSCHRIJVEN VOOR DE NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

INSCHRIJVEN VOOR DE INFORMATIEAVOND

Inschrijven voor informatieavond

Met dit formulier schrijf je je in voor een informatieavond van UNLP.

INSCHRIJVEN VOOR DE INFORMATIEAVOND

Inschrijven voor informatieavond

Met dit formulier schrijf je je in voor een informatieavond van UNLP.