UNLP

Onze opleidingen gaan gewoon door! Uiteraard hanteren wij hierbij de RIVM-richtlijnen. Lees hier onze laatste updates.

NLP Master Practitioner Zomeropleiding:

benut je maximale potentieel

 • Deelnemers waarderen onze opleidingen met een 9.4
 • Locaties in Amsterdam en Drenthe
 • IANLP, ABNLP & NVNLP erkend!

NLP Master Practitioner Zomeropleiding

Het is de volgende stap na het behalen van je NLP Practitioner: de NLP Master Practitioner. Voor iedereen die wilt groeien, doelen wilt bereiken en succesvol wilt zijn. Nu ook in een speciale zomereditie!

De NLP Master Practitioner Zomeropleiding kent een steile leercurve: ideaal voor mensen die niet afgeleid willen worden door het dagelijkse leven, maar alle NLP-stof snel en effectief willen integreren in hun systeem. Alle NLP Master Practitioner-opleidingen kennen dezelfde inhoud.

Toch voelt dit heel anders tijdens de zomeropleiding, omdat je in een ware NLP-flow zit! Daarnaast is er anders dan bij de normale NLP Practitioner ook een optioneel avondprogramma met onder andere een gezellige bbq-avond en interessante workshops!


Een zomer investeren en de rest van je leven van profiteren?

De Master Practitioner Zomeropleiding is een investering in jezelf. De eerste 8 dagen van de NLP Master Practitioner Zomeropleiding vinden plaats in juli op onze locatie in Amsterdam. Voor het 2e blok (8 dagen in augustus) en 3e blok (2 dagen in september) gaan we naar ons landgoed in Grolloo, Drenthe. Je leert alles wat je kunt weten over NLP, heerlijk in de buitenlucht, bij de bossen en met uitzicht op de paarden! 

De Zomeropleiding van de NLP Master Practitioner is de volgende stap naar jouw ideale toekomst

In de Master Practitioner zomeropleiding leer je datgene wat je nodig hebt om te groeien en je communicatie met anderen te maximaliseren. Je gaat de volgende stap zetten. Je leert alles door middel van inzichten, demonstraties, plenaire oefeningen, 1-op-1 oefeningen en geleide visualisaties. De opleiding is alleen geschikt voor NLP Practitioners die zichzelf willen ontwikkelen en succesvol willen zijn in het leven. In de zomeropleiding zijn er dankzij de identiteit extra veel mogelijkheden om te leren, groeien, je potentieel te bereiken en ook nog eens vrienden voor het leven te maken. 

De zomeropleiding wordt aangevuld door extra avondworkshops én is inclusief uitgebreide lunch tijdens de retraiteweek.

Je gaat jouw doelen in het leven bepalen en bereiken. In de NLP Master Practitioner zomeropleiding leer je geen NLP, maar krijg je een handleiding om succesvol te zijn in het leven. Je gaat kijken naar wat succes voor jou betekent? Wil jij misschien gelukkiger zijn, meer energie hebbes of makkelijker goede beslissingen kunnen maken? Met die nieuwe skills kun jij vervolgens meer bereiken in je werk, carrière, relaties, vermogen en meer.

Je gaat in staat zijn om impact te maken in de omgang en communicatie met anderen. NLP is bekend om de vaardigheden die je leert om je communicatie te optimaliseren. In de Master Practitioner Zomeropleiding leer je alles wat er is binnen NLP om dat te doen.

Emotie bepaalt alles. In de NLP Practitioner heb je geleerd om via ankeren emoties te activeren en conditioneren. In de NLP Master Practitioner Zomeropleiding ga je dit naar een veel hoger niveau brengen en zul je versteld staan van de kracht van NLP om emoties te versterken en op te roepen wanneer je wilt. 

De NLP Master Practitioner Zomeropleiding: omdat je het waard bent!

Je gaat leren om je onderbewuste te sturen naar de staat die jij wilt. Maar liefst 93% van ons gedrag wordt bepaald door ons onderbewuste. Hoe krachtig zou het zijn als jij je onderbewuste kan beïnvloeden? Na de NLP Master Practitioner Zomeropleiding ben jij in staat om dat te doen. 

Ontdek de manier om van meest succesvolle mensen te leren. Leer van de meest succesvolle mensen en doe wat zij doen. Dit is de kern van NLP. Je leert om succesvol gedrag te kopiëren en te installeren in je eigen systeem. Na de NLP Master Practitioner Zomeropleiding heb jij het systeem in huis om dit te doen. Het zijn de geheimen van NLP en modelleren die zelfs bij de meeste NLP’ers niet bekend zijn. 

Voor wie zijn de NLP Zomeropleidingen geschikt?

Man of vrouw, jong of senior, extravert of introvert, ervaren in persoonlijke groei of helemaal niet. Wil jij het maximale uit jezelf halen, jezelf verbeteren en groeien? Dan is NLP bij uitstek geschikt voor jou. Deelnemers in een NLP Master Practitioner Zomeropleiding gaan verder dan een boek lezen of een dagje workshop. Ze zijn bereid om 18 dagen van hun leven te investeren in zichzelf. In een NLP Master Practitioner Zomeropleiding leer je alles wat nodig is om NLP toe te passen in je leven. Al vanaf de eerste dag ga je volop inzichten krijgen die waar je direct de vruchten van plukt in het dagelijkse leven.

Je volgt de NLP Master Practitioner Zomeropleiding opleiding op onze locaties in Amsterdam en Drenthe. 

Heb je interesse in de NLP Master Practitioner Zomeropleiding? Klik hier voor meer informatie.

Inhoud zomeropleiding

De opleiding bestaat uit totaal 18 opleidingsdagen. Aan het einde van de opleiding ontvang je het certificaat NLP Master Practitioner IANLP.

In de Master Practitioner Zomeropleiding leer je NLP soepel en flexibel in te zetten in allerlei aspecten van je leven.

Blok 1 (8 dagen in Amsterdam)

In dit eerste blok van de zomeropleiding ga je direct de vruchten plukken van je NLP practitioner. Op het niveau van identiteit ga je stap voor stap bouwen aan jouw “ideale zelf”. Ook ga je in dit blok leren om een blauwdruk te maken van iemands denken, doen en voelen.

Dit blok zorgt er voor dat je in staat bent om snel te scannen wat iemands behoeften, motivatie, belemmeringen en obstakels zijn. Daarnaast ontdek je de kracht van fundamentele behoeften: wat drijft iemand werkelijk en hoe kun je deze kennis benutten voor rapport, invloed en verandering.

Een greep uit de onderdelen in blok 1:

 • Identiteitsuitdaging: supersnelle verandering naar je ideale zelf
 • Fundamentele behoeften: ontdek wat je werkelijk drijft en hoe je hiervan kunt profiteren
 • Metaprogramma’s: verkrijg een blauwdruk van iemands denken, doen en voelen
 • Levenswiel: inzicht in de gebieden in je leven die voor jou belangrijk zijn
 • En meer…

Blok 2 (8 dagen in Grolloo)

“Als iemand anders het kan, kan ik het ook.” is één van de basisprincipes binnen NLP. Leren doen wat de ander doet. Stel je eens voor dat je alles kunt leren wat je maar wilt…  Iedere vaardigheid van iemand anders kun jij je eigen maken. Je moet alleen weten hoe je.

In dit blok ga je leren om de vaardigheden van iemand in kaart te brengen en te installeren in je eigen systeem.  Op deze manier wordt persoonlijke ontwikkeling heel praktisch, makkelijk en snel.

Een greep uit de onderdelen in blok 2:

 • Modelleren: leren wat de ander doet
 • Actief dromen: de kracht van je onderbewuste
 • Micro Muscle Movements: aanleren van vaardigheden zonder dat de ander het doorheeft
 • Nerk-Nerk: gemoedstoestand waarin je openstaat voor leren
 • En meer…

Blok 3 (2 dagen in Grolloo)

In blok 3 van dit blok ga je aan de slag met New Code NLP: een vorm van NLP waarin je leert om je emotie razendsnel te veranderen.

Diverse trainers van UNLP zijn persoonlijk opgeleid door dr. John Grinder, mede-grondlegger van NLP én specifiek de New Code NLP, en daar profiteer jij als deelnemer van. Je leert het beste van het beste van John Grinder.

Een greep uit de onderdelen in blok 3:

 • New Code NLP: snel en geruisloos kunnen veranderen van hoe je je voelt
 • Communiceren met interne dialoog: voor eens en altijd af van je interne dialoog
 • Alphabet Game: snel uit je negatieve gevoel
 • Ontdekken van onbewuste ja- en nee signalen: hoe denkt jouw onderbewuste hierover?
 • Walking with X & Y: systematisch verwijderen van negativiteit uit je systeem
 • En meer…

NLP in retraitevorm volgen bij UNLP

Je bent er klaar voor om in één zomer verdieping te maken in je ontwikkeling, als mens of als professional. De NLP Master Practitioner Zomeropleiding is daarbij de perfecte opleiding. Het geeft je de tools en leert je manier die jou helpt groeien. Zo geef je jouw persoonlijke ontwikkeling op een leuke manier een belangrijke boost.

Je leert tal van vaardigheden voor een optimale communicatie… met jezelf én anderen!

Je gaat in de NLP Master Practitioner Zomeropleiding een verdieping aan van Neuro Linguïstisch Programmeren.. Je gaat leren hoe jij het maximale uit jezelf en anderen kunt halen. Daarnaast kun jij aan het einde van de opleiding blokkades uit je leven te verwijderen en datgene bereiken waar jij van droomt.

Lees hier meer over waarom jij de NLP Master Practitioner Zomeropleiding zou moeten doen.

Dan is de NLP Master Practitioner Zomeropleiding voor jou.
Je gaat leren om NLP in te zetten in de communicatie met anderen, sneller en dieper verbinding aan te gaan met anderen, maar ook NLP in te zetten voor doelen als meer bewegen, financiële onafhankelijkheid, betere carrière, meer vrienden of minder besluiteloosheid. Wil jij je helemaal onderdompelen? Dan is de NLP Zomeropleiding de perfecte optie voor jou!

De NLP Master Practitioner Zomeropleiding is een logisch vervolg op de NLP Practitioner Opleiding.
In de NLP Master Practitioner Zomeropleiding vindt er zowel een verbreding als een verdieping plaats. De NLP Master Practitioner Zomeropleiding stelt je in staat om de inzichten en technieken opgedaan vanuit de NLP Practitioner opleiding toe te passen, uit te breiden en te integreren.

In de NLP Master Practitioner Zomeropleiding ga je de vruchten plukken van het harde werken wat je hebt gedaan in de Practitioner Opleiding.
Zoals ze in Amerika zeggen: het is een “Life Changing Event”. Een opleiding die je de rest van je leven zal bijblijven. Een opleiding waar je gaat toepassen wat je in de NLP Practitioner Opleiding hebt geleerd aan kennis, vaardigheden en inzicht.

De NLP Master Practitioner Zomeropleiding is geschikt voor jou als jij persoonlijk wilt groeien.
Of je nu 200% uit de Practitioner hebt gehaald of misschien nog niet eens 10% van wat je had kunnen leren. Voorkom dat je wacht op “het goede moment” om een NLP Master Practitioner Zomeropleiding te doen, dat je eerst alles “geïntegreerd” wilt hebben van de Practitioner of dat je genoeg hebt gespaard om het te kunnen betalen.

Het is nu of nooit. Doe je het nu niet, dan is de kans heel groot dat van uitstel afstel komt.
Stop niet in je ontwikkeling. Als je dit leest, betekent het dat er iets in je systeem aangeeft dat je dit moet gaan doen. Dat het nu het moment is. Pak deze kans.

Waarom kiezen mensen voor de NLP Master Practitioner Zomeropleiding bij UNLP?
Dit zijn de meest gehoorde redenen:

 1. Uitgebreide mogelijkheden om door te stromen naar een vervolgopleiding, zoals Post-HBO NLP Coach opleiding
 2. Nummer 1 NLP opleidingsinstituut in Nederland
 3. Meest uitgebreide NLP Master Practitioner
 4. Hoogste accreditatie in Nederland, door zowel de NVNLPIANLP als de ABNLP
 5. Keuze in verschillende opleidingsvormen. Je kunt dus zelf de intensiteit van jouw opleiding bepalen
 6. Kleine groepen zodat er veel ruimte is voor aandacht en persoonlijke begeleiding
 7. Levenslang “abonnement” op de trainers en deskundigen van UNLP. Ook ná de opleiding.
 8. Trainers zijn persoonlijk opgeleid door o.a. dr. Richard Bandler en dr. John Grinder
 9. Gerenommeerd opleidingsinstituut met jarenlange ervaring op het gebied van NLP
 10. Geen loze beloftes, maar wetenschappelijk onderbouwde kennis, methoden en technieken
 11. UNLP trainers kenmerken zich door concrete, praktische en nuchtere aanpak
 12. Opleidingslocaties zijn centraal gelegen in Amsterdam, Rotterdam, Amersfoort, Tilburg, Drenthe en Antwerpen, goed bereikbaar met openbaar en eigen vervoer
 13. Je mag de opleiding altijd opnieuw volgen! Gratis! Je betaalt alleen de arrangementskosten.

DE NLP PRACTITIONER OPLEIDING BESTAAT UIT DE VOLGENDE ONDERDELEN

Onderwerpen die je in ieder geval wilt terugzien en waar je de trainers van UNLP aan kunt houden:

 1. Rapport:
  maken en behouden van snel en diep contact en betrokkenheid.
 2. Synchronisatie van verbale en non-verbale communicatie:
  match, mismatch, backtrack, etc.
 3. Representatiesystemen herkennen bij anderen en bewust inzetten:
  visueel, auditief, etc.
 4. Oogbewegingen:
  herken interne processen bij anderen door middel van oogbewegingen.
 5. Predikaten: 
  ontdekken en herkennen van taalpatronen bij jezelf en anderen.
 6. Observeren en kalibreren:
  ontwikkelen van een zeer scherp observatievermogen.
 7. Gedachten en emoties: 
  herken en speel in op gedachten en emoties bij anderen.
 8. Collapsing anchors: 
  Neutraliseren van ongewenste emoties zoals woede, angst en onrust.
 9. Ankeren: 
  visuele, auditieve en kinesthetische ankers plaatsen bij jezelf en anderen.
 10. Metamodel: 
  het zuiveren en preciseren van je taalgebruik: doorbrekende vragen stellen.
 11. Milton model: 
  hypnotisch taalgebruik. Gebruik taal om anderen (positief) te beïnvloeden.
 12. Interne communicatie: 
  ontdekken en veranderen van je interne communicatie.
 13. Submodaliteiten:
   je interne werkelijkheid bepaalt sterk je gedrag, gedachten en gevoelens.
 14. Index computation:
  aandacht verdelen in interne processen, toestand en extern gedrag.
 15. Fysiologie van de vermogende staat:
  betreed via je lichaam gewenste gemoedstoestanden.
 16. Associatie-dissocatie: 
  leer snel te wisselen tussen perceptuele posities.
 17. Herkaderen (reframing): 
  veranderen van de betekenis van een ervaring.
 18. N-stapsherkadering: 
  Het opheffen van automatisch, onnuttig en terugkerend gedrag.
 19. Ruimtelijke ankering: 
  gebruik van de ruimte voor onbewuste beïnvloeding.
 20. Verbale herkadering: 
  veranderen van overtuigingen via taal.
 21. Hulpbronnen: 
  palet van positieve emoties, gedrag en gedachten uitbreiden.
 22. Swish-techniek: 
  Automatische ongewenste gewoontes vervangen voor gewenst gedrag.
 23. Change personal history:
  je persoonlijke geschiedenis veranderen.
 24. Mapping accross: 
  een hulpbron, vermogende stemming installeren.
 25. Parts: 
  tegenstrijdigheden en deelpersoonlijkheden opsporen en in harmonie brengen.
 26. Liefdesstrategie:
  de mentale strategieën van liefde stellen.
 27. Visual Squash: 
  oproepen, oplossen en integreren van delen, conflicten of polariteiten.
 28. Chunken: 
  werken met de organisatie van een geheel. Bijvoorbeeld lateraal chunken.
 29. Perceptuele posities:
  het verzamelen van meer informatie en het oplossen van conflicten.
 30. Allergie-proces: 
  blijvend herprogrammeren van het immuunsysteem voor allergieën.
 31. Fobieën-techniek: 
  afkomen van specifieke fobieën: kleine ruimtes, spinnen, vogels e.d.
 32. Trauma-techniek: 
  oplossen van diepgaande trauma’s (incl. PTSS)
 33. Metaforen: 
  onderbewuste impact en transformatie door communicatie in andere context.
 34. Opsporen van denkstrategieën: 
  decoderen en opsporen van vastgeroeste (denk)patronen.
 35. De 6 neurologische niveaus: 
  persoonlijke congruentie. Hoofd, hart en buik in harmonie.
 36. Outcome model: 
  helderheid hebben en 100% zeker je doel bereiken. Voor congruentie tussen het bewustzijn en onderbewuste.

Niet voor niets is UNLP het grootste opleidingsinstituut van Nederland. Inmiddels hebben duizenden mensen de NLP Practitioner gevolgd en profiteren er nog dagelijks van. Waarom kiezen mensen voor UNLP om hun NLP Practitioner te doen en niet ergens anders? Dit zijn de 14 meest gehoorde redenen:

 1. Hoogste accreditatie in Nederland, door zowel de NVNLPIANLP als de ABNLP
 2. Meest uitgebreide NLP opleiding in Nederland
 3. Ideaal doordat je de NLP Practitioner opleiding in een vorm kunt volgen zoals jij het prettig vindt: in de weekenden, doordeweeks, intensief of één dag per twee weken.
 4. Kleine groepen zodat er veel ruimte is voor aandacht en persoonlijke begeleiding
 5. Gratis herhalen! Eenmaal een NLP Practitioner-opleiding bij UNLP gevolgd, dan mag je hem áltijd gratis reviewen! Je betaalt alleen de arrangementskosten (lunch/koffie/thee)!
 6. Opleidingslocaties centraal gelegen in Amsterdam, Rotterdam, Amersfoort, Tilburg, Antwerpen en Drenthe, goed bereikbaar met o.v. en eigen vervoer
 7. Levenslang “abonnement” op de trainers en deskundigen van UNLP. Ook ná de opleiding
 8. Trainers zijn persoonlijk opgeleid door o.a. dr. Richard Bandler en dr. John Grinder, maar ook door vooraanstaande internationale trainers als John Overdurf, Anné Linden en Robert Dilts.
 9. Gerenommeerd opleidingsinstituut met jarenlange ervaring op het gebied van NLP
 10. Met uitgebreide mogelijkheden voor doorstroom naar specialistische opleidingen.
 11. Geen loze beloftes, maar wetenschappelijk onderbouwde kennis, methoden en technieken
 12. UNLP trainers kenmerken zich door concrete, praktische en nuchtere aanpak
 13. Er wordt veel gewerkt in duo-training: 2 trainers voor de groep die ervoor zorgen dat je optimaal kunt leren.
 14. De opleidingsmentoren, die de trainers en deelnemers begeleiden tijdens oefeningen, zijn van hoogstaand niveau: zij volgen (of volgden) de NLP Coach IANLP of NLP Trainersopleiding.
 15. Gemiddeld besteden UNLP trainers 2 maanden wereldwijd om up-to-date kennis op te doen en deze te integreren in de NLP opleidingen hier in Nederland

Inbegrepen

Dit is wat je krijgt bij de NLP Master Practitioner Zomeropleiding

 • 18 energieke en inspirerende opleidingsdagen
 • De mogelijkheid om een optioneel avondprogramma te volgen
 • Uitgebreide syllabus (in zowel e-boek als gedrukte variant)
 • Volledig erkend certificaat NLP Master Practitioner (o.a. NVNLP & IANLP)
 • Volop mogelijkheden voor intervisiegroep, ook na de opleiding
 • Veel oefenmogelijkheden door de Online Leeromgeving (die ook na jouw opleiding voor je actief blijft).
 • Veel ruimte voor persoonlijke, 1-op-1 begeleiding en mentoring.
 • Inclusief koffie, thee & uitgebreide lunch
 • Variatie aan ervaren en gerenommeerde NLP trainers en experts
 • Verzekerd van up-to-date inzichten vanuit NLP en praktische psychologie
 • Levenslang “abonnement” op  trainers en deskundigen van UNLP.
 • Altijd de mogelijkheid om gratis de opleiding opnieuw te volgen. (je betaalt dan alleen de lunch/koffie/thee)

Voor wie is de Zomeropleiding?

De NLP Master Practitioner Zomeropleiding is een logisch vervolg op de NLP Practitioner opleiding. Wil jij jouw NLP Master halen in retraitevorm? Dan is dit dé optie voor jou! Je hebt veel geleerd in de NLP Practitioner, maar misschien wil je wel meer. Wil je onbewust bekwaam worden in NLP? Wil je NLP gebruiken zonder dat je een ander aan het coachen bent? De opleiding is bij uitstek geschikt voor 3 doelgroepen

In de NLP Practitioner heb je het harde werk gedaan in je persoonlijke ontwikkeling. Nu is het tijd om daarvan de vruchten te plukken. 

1. Voor een ieder die NLP wilt inzetten voor persoonlijke groei.
Met alle stappen die je hebt gezet in de Practitioner ben je klaar om jezelf op een hoger plan te brengen. Leer je onderbewuste sturen door middel van hypnose. Leer in no-time een blauwdruk te maken van jezelf en anderen, leer om je negatieve interne dialoog voor eens en altijd te doorbreken. En veel meer. 

2. Voor een ieder die NLP wilt inzetten voor zakelijke doeleinden. 
Wanneer je meer invloed wilt uitoefenen op medewerkers De onderwerpen en vaardigheden die je leert in de Master Practitioner zijn bij uitstek geschikt om in te zetten in de communicatie met anderen. Werk je in een zakelijke omgeving dan ga je van iedere dag NLP Master Practitioner Zomeropleiding profijt krijgen en kun je het geleerde direct in praktijk brengen. 

3. Coaches, trainers en consultants.  Voor deze groep is de NLP Master Practitioner Zomeropleiding een must. Met de opleiding krijg je diepgaand inzicht in de (onbewuste) psychologie van persoonlijke ontwikkeling en krijg je alle handvatten om snel en transformationele interventies te doen voor een gezond functioneren van cliënten, deelnemers, medewerkers en patiënten.

4. Beroepen die veel vertegenwoordigd zijn: leraar, accountant, manager, adviseur, makelaar, teamleider, (huis)arts, psycholoog, fysiotherapeut, accountmanager, directeur, therapeut, sociaal psychiatrisch verpleegkundige, trajectbegeleider, consulent, maatschappelijk werker, activiteitenbegeleider, hoofd afdeling, inkoper, redacteur, sales manager, technicus, marketeer.

De zomeropleiding is een intensieve opleiding en perfect als jij je helemaal wilt onderdompelen in het vervolg op jouw NLP Practitioner en daarnaast diepgaande connecties aan wilt gaan. Vanwege het intensieve karakter en het optionele avondprogramma blijkt uit onze ervaring dat dit dé opleiding is waar vriendschappen voor het leven worden gemaakt.

Toelatingseisen & Accreditaties

Wij zijn dagelijks bezig de kwaliteit van onze opleidingen op een nóg hoger niveau te brengen. Dit komt onder andere tot uiting in de verschillende accreditaties van beroepsverenigingen.

De NLP Master Practitioner Zomeropleiding is de volgende stap op jouw ontwikkelreis. Een verdieping in praktische psychologie, communicatie en verandertechnieken.

WAT ZIJN DE TOELATINGSEISEN VAN DE ZOMEROPLEIDING?

Om de NLP Master Practitioner Zomeropleiding te volgen heb je jouw NLP Practitioner afgerond. Wanneer je dit gedaan hebt bij een instituut aangesloten bij de NVNLP of IANLP dan kun je je direct aanmelden. Heb je het bij een ander instituut gedaan, neem dan even contact met ons op. Verder heb je tenminste MBO/HBO werk- en denkniveau nodig om succesvol te opleiding te kunnen doorlopen.

 

De NLP Master Practitioner Zomeropleiding is een intensieve opleiding. Naast de 18 dagen (130 uur) intensieve training zijn er maandelijkse intervisie-bijeenkomsten met collega deelnemers. Ook ben je buiten de opleidingsdagen met de stof bezig.

Veel van de stof kun je direct in de praktijk brengen, in gesprekken die je voert of tijdens observaties die je doet (bijvoorbeeld tijdens een middagje op een terras zitten). Een lijst met aanbevolen literatuur is beschikbaar, maar niet verplicht om de opleiding succesvol te doorlopen. Eenvoudig gezegd ben je, naast de opleidingsdagen, zo’n 3 tot 4 uur per week bewust bezig met de opleidingsstof.

Hoe wordt er getoetst?

De opleiding wordt afgesloten met een erkend NVNLP/IANLP/ABNLP-certificaat. Je ontvangt dit certificaat als je:

 • 90% of meer opleidingsdagen aanwezig bent geweest;
 • de eindopdracht (modelleringsproject) met goed resultaat volbrengt.

Bij UNLP vinden we het belangrijk dat de opleidingen (extern) geaccrediteerd en gecontroleerd wordt. De NLP Master Practitioner Zomeropleiding voldoet aan de hoogste eisen van accreditatie.

Zo is de opleiding is geaccrediteerd door o.a. de prestigieuze IANLP (International Association for NLP), de NVNLP (Nederlandse Vereniging van NLP) en de ABNLP (American Board of NLP). Maar ook door verschillende beroepsverenigingen, zoals de LVNG en de LVST. Tevens is UNLP als onderwijsinstelling geregistreerd in het CRKBO (Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs).

Wil je de complete lijst van accreditaties voor deze opleiding weten? Kijk dan onderaan deze pagina.

Ervaringen

Inmiddels hebben de afgelopen jaren talloze deelnemers hun NLP Master Practitioner Zomeropleiding gevolgd bij UNLP. Hieronder verschillende ervaringen.

Accreditaties

IA-NLP opleiding
VVET logo
logo BGN
ABNLP
vbag accreditatie
BATC
Aanmelden

Aanmelden

NLP Master Practitioner Zomeropleiding

Deze opleiding start op meerdere momenten per jaar, afhankelijk of je kiest voor de weekendvariant, de zomeropleiding of toch doordeweeks. De opleidingen vinden plaats in Amsterdam, Rotterdam, Amersfoort, Antwerpen, Tilburg en Drenthe. De opleidingstijden zijn dagelijks van 10.00 tot 17.00 uur.

Locatie:

Landgoed Amsterdam / 's Graveland
23 juli 2022
Planning
Extra Informatie
Vroegboekkorting voor 1 januari 2022: € 400
€ 2.950
€ 2.550

Veelgestelde vragen

Ja en nee. Natuurlijk leer je wel nieuwe technieken, maar het is geen herhaling van de Practitioner. je gaat jezelf naar een hoger niveau brengen. NLP leer je niet omdat je NLP wilt leren. Je wilt uiteindelijk NLP inzetten in je dagelijkse leven, om meer succesvol te zijn in relaties en je werk, omdat je gelukkiger wilt zijn en je maximale potentieel wilt bereiken. Dat staat centraal in de Master Practitioner.

Nee. Het is goed om te weten wat obstakels zijn, maar het zorgt er uiteindelijk niet voor dat je komt waar je wilt zijn. In de Master leer je om succesvoller te zijn op allerlei vlakken in het leven. Gericht op waar je naar toe wilt, niet waar je van weg wilt. Natuurlijk kun je de inzichten wel gebruiken als je werkzaam bent als coach, manager of…jazeker, therapeut.

Nee zeker niet. De opleiding is gericht op iedereen die zichzelf wilt ontwikkelen en wilt groeien. Uiteraard kun je de inzichten gebruiken om anderen te helpen.

UNLP is niet voor niets het grootste NLP instituut in Nederland. Inmiddels hebben we duizenden NLP’ers opgeleid om succesvoller en gelukkiger te zijn in het leven. UNLP heeft het meest uitgebreide aanbod, deskundige trainers en een NLP Master Practitioner Zomeropleiding zoals je die nergens anders aantreft.

Bij sommige instituten – vooral in het buitenland – zit je veelal met enkele honderden mensen in een NLP (Master) Practitioner opleiding. Veel, vooral kleinere en beginnende instituten, zijn er trots op dat ze kleine groepen van maximaal 8 deelnemers hebben. Zowel een groep van 100 als van 8 is verre van ideaal. Het nadeel van zo’n kleine groep is dat je met veelal dezelfde mensen aan het oefenen bent en je vaardigheden op een bepaald moment afvlakken en niet meer verder ontwikkelen. In een groep van 100 of meer is er nauwelijks persoonlijk contact mogelijk met de trainer(s), wat bij een (Master) Practitioner opleiding wel een must is. Een ideale groepsgrootte voor NLP (Master) Practitioner opleidingen is vanaf 12 tot maximaal 50 deelnemers. Er is in zo’n groepsgrootte voldoende interactie, variatie en groepsdynamica. Een vuistregel: Let er op dat voor elke 7 deelnemers er 1 begeleidende NLP coach of assistent-trainer aanwezig is. Voor 20 deelnemers dus 3 coaches, voor 30 deelnemers 4 coaches, etc.

Er is bij de opleiding lunch inbegrepen. Dagelijks dekken we de tafel, zetten het heerlijkste brood neer, maken een fijne soep en je kunt je boterhammen beleggen.

Wil je iets anders eten? Neem het gerust mee (er is een koelkast en magnetron aanwezig) of je kunt iets halen in de directe omgeving.

Ja, dat klopt. UNLP is een erkende onderwijsinstelling. De kosten die je maakt voor een NLP opleiding mag je aftrekken van je inkomsten. Dit levert je gemiddeld al snel 36-52% besparing op.

Normaal gesproken betaal je binnen 30 dagen na inschrijving.

Naast deze totale betaling binnen 30 dagen zijn er twee andere mogelijkheden:

1. Betaling direct bij inschrijving via iDEAL. Je krijgt dan 5% korting op het totale factuurbedrag. Bij inschrijving voor de NLP Master Practitioner Zomeropleiding levert dit je al snel meer dan €140 op.

2. Betaling in 4 termijnen. De korting bij directe betaling vervalt uiteraard dan. Er wordt geen rente of andere kosten in rekening gebracht. 25% van het totaalbedrag dient binnen 5 dagen na inschrijving te zijn betaald. Je betaalt éénmalig 45 euro aan administratiekosten.

Als je het spannend vindt om examens te doen, ben je eigenlijk direct aan het juiste adres bij een NLP opleiding. Immers, je leert in een NLP opleiding hoe je van specifieke angsten af kunt komen!  Toch hebben we geen formeel examen aan het einde van de opleiding. Wel is er een evaluatie tijdens de laatste twee dagen van de opleiding. Daarnaast krijg je een thuisopdracht: het uitvoeren van een modelleringsproject. Tijdens de opleiding begeleiden wij je in het doen van deze opdracht.

Ja! Wij vinden het belangrijk dat je alles uit de opleiding weet te halen wat mogelijk is. Je leven kan er over een paar jaar weer heel anders uitzien dan vandaag de dag. Misschien een ander werk, nieuwe hobby’s, gezinssituatie, nieuwe doelen.  Vandaar dat je altijd de mogelijkheid hebt om de opleiding nogmaals te volgen. In iedere opleidingsgroep hebben we speciaal “review-plaatsen” gereserveerd. Je betaalt alleen de arrangementskosten (lunch, koffie, thee).

Merk je tijdens de opleiding dat de gekozen frequentie je toch niet past? Bijvoorbeeld omdat je de stof toch sneller tot je wilt nemen? Dan is het altijd mogelijk om na een paar opleidingsdagen te switchen naar bijvoorbeeld de weekendopleiding. Net zo makkelijk! Dat is het voordeel dat UNLP meerdere opleidingsvarianten kent.

Er zijn veel erkenningen qua NLP certificaten. Sowieso is het handig dat er een erkenning is, het gebeurt nog steeds met veel regelmaat dat een instituut geen enkele erkenning heeft. Je certificaat is dan ook niets waard als je wilt instromen bij een ander instituut of bij een beroepsvereniging.

Een erkenning die je vaak ziet is die van de ABNLP (American Board of NLP). Interessant aangezien het een wereldwijde erkenning is. Het is tegenwoordig wel zo dat iedere NLP trainer toegelaten wordt bij de ABNLP. Er zijn weinig tot geen voorvereisten, behalve dat je een NLP-trainersopleiding gedaan moet hebben. De kwaliteit van de trainer en van het instituut is dus alles behalve gegarandeerd.

Een essentiële erkenning is de IA-NLP (International Association of NLP). Dit is een zeer strenge accreditatie waarbij de NLP-trainer door een uitgebreide screening is gegaan voordat hij Fellow Member van de IA-NLP kan worden. De trainer moet meerdere jaren ervaring hebben met groepsdynamica, uitgebreide NLP-kennis bezitten en meerdere opleidingen gevolgd hebben. Daarnaast moet je je kennis jaarlijks up-to-date houden. Bij een IA-NLP instituut ben je dus verzekerd van de hoogst gekwalificeerde NLP-trainers die er zijn en kun je 100% zeker zijn de opleiding van hoog niveau is.

In Nederland kennen we de NVNLP (Nederlandse Vereniging voor NLP). Als het instituut hun certificaat uitgeeft onder toezicht van de NVNLP kun je ervan uitgaan dat het in orde is met de inhoud van deze opleiding.

Het is dan ook aan te raden om in ieder geval naar een NVNLP-instituut te gaan, en als het kan het liefst naar een instituut dat IANLP-erkend is.

Bel dan gerust met onze Student Support: tel: 020-2610707 of stuur ons een email: info@unlp.nl

Ook interessant voor jou

h
Kennismaken

Maak kennis met UNLP instituut

Heb je jouw NLP Practitioner bij een ander instituut gevolgd? En je denkt erover om je Master bij UNLP te volgen? Kom dan gerust langs om eens met ons kennis te maken!

Bekijk meer
h
Coachopleiding

Gebruik NLP als belangrijkste coachingstool

Altijd al gedroomd om een ander van A naar B te begeleiden? Om met NLP te werken als coach? Wellicht is onze coachopleiding perfect voor jou!

Bekijk meer
h
Events

Doe jouw inspiratie op!

Het hele jaar door hebben we allerlei trainingen en workshops. Heb je zin in een shot inspiratie? Check dan welke kortdurende workshops wij de komende periode hebben!

Bekijk meer

INSCHRIJVEN VOOR DE INFORMATIEAVOND

INSCHRIJVEN VOOR DE INFORMATIEAVOND

Inschrijven voor informatieavond

Met dit formulier schrijf je je in voor een informatieavond van UNLP.

INSCHRIJVEN VOOR DE INFORMATIEAVOND

Inschrijven voor informatieavond

Met dit formulier schrijf je je in voor een informatieavond van UNLP.