UNLP

Wij geven onze trainingen volgens de RIVM-richtlijnen. Je kunt er ook voor kiezen om virtueel aanwezig te zijn. Klik hier voor meer informatie

Provocatief Coachen Lite:

Vol uitdaging, lef, humor en creativiteit

 • Deelnemers waarderen onze opleidingen met een 9.4
 • Volg deze opleiding in Amsterdam
 • Leer van provocatief psycholoog Adélka Vendl

Provocatief Coachen Lite

Wil jij wat meer vrijheid ervaren in je communicatie of manier van beïnvloeden? Minder krampachtig en met meer flair en zekerheid? Dan is provocatief coachen lite iets voor jou. Voor alle professionals die meer vanuit uitdaging, lef, humor en creativiteit hun gesprekken willen vormgeven is er provocatief coachen lite. Je leert de provocatieve interventies die je toe kunt passen in je gesprek met mensen. Leuke mensen of lastige mensen. De boze buurvrouw, pestende puber, slachtofferige schoonmoeder of klagende klant. Maar ook gewoon in de omgang van je echtgenoot, kinderen en collega’s ervaar je dat je met meer gemak en plezier het gesprek kunt vormgeven.


Het doel van provocatief coachen

Provocatieve psychologie verschilt met andere manieren van hulpverlening doordat je een probleem anders aanvliegt. We benadrukken de positieve kanten van het probleem, waardoor de ander meer zelfvertrouwen krijgt maar ook gemotiveerd wordt. Daarnaast spelen we de advocaat van de duivel, dagen we uit en plagen in een gesprek. Effect? De ander voelt zich strek en gezien en kan met afstand naar zijn probleemkijken. Dit is combinatie van humor, liefde en uitdaging. 

Provocatief werken gaat voornamelijk incongruent. Dit betekent dat je laat merken dat je er voor de ander bent en dat je aan zijn of haar kant staat, maar tegelijkertijd zeg en doe je dingen die uitdagen. Dat roept veel verwarring en protest op, wat hele krachtige en behulpzame factoren zijn om in verandering te komen.

Als provocatief coach gebruik je de interne strijd van de ander om dit spanningsveld op te roepen waarna verandering of acceptatie mogelijk is. Dit doe je door de interne strijd uit te vergroten en voelbaar te maken. Je wakkert eigenlijk weerstand op, waardoor mensen zelf in beweging komen. En met de gezonde dosis humor en liefde, hebben je gesprekspartner en jijzelf meer plezier.

“Was sich liebt das neckt sich”

Adélka Vendl

Leer provocatief coachen van Adélka Vendl

Inhoud opleiding

Deze training bestaat uit totaal 3 opleidingsdagen.

De thema’s per dag:
Dag 1: Het verschil tussen traditioneel en provocatief coachen
Dag 2: Brein losmaken
Dag 3: Lef

Heel snel doordringen tot de vraag van de cliënt

De basisoefening voordelen van problemen zien wordt behandeld en je leert hier om uitspraken te doen in plaats van vragen te stellen. De daarbij is de houding van ‘ja’ zeggen en er een schep er bovenop doen de grondhouding die we oefenen. Er zullen veel live demonstraties zijn.

Provocatief coachen gaat vooral om de eerste impuls leren te gebruiken en metaforen op te roepen. Deze dag maken we deze impuls los en leren we je om naar het gezonde deel van iemand te leren kijken zodat je eerste impuls altijd humoristisch en bekrachtigend is. Ook tijdens deze dag zullen er live demonstraties zijn.

Deze dag staat in het teken van lef. Durven zwart wit te denken, stereotype te uiten naar je cliënten zorgt er voor dat ze zelf de nuance gaan aanbrengen. Oefeningen als advocaat van de duivel spelen en iemand iets afraden zijn daar voorbeelden van. Contra-indicaties, hoe je moet oefenen en welke cliënten/mensen geschikt zijn, komt hier ook aan de orde.

Resultaten

 • Je weet wat de basis principes van provocatief coachen zijn
 • Je hebt inzicht in de effecten van provocatief coachen
 • Je hebt inzicht in de toepasbaarheid van provocatief coachen
 • Je kunt de meest belangrijke technieken van provocatief coachen toepassen op beginners niveau
 • Je leert om ‘out of the box’ te denken
 • Je durft humor in te zetten bij complexe vraagstukken
 • Je kunt krachtige interventies inzetten om belemmerende patronen te doorbreken, aan te zetten tot ander gedrag
 • Je kunt mensen op een andere manier in beweging brengen
 • Je komt los van de vaste patronen en kunt meer ruimte creëren voor verbetering en vernieuwing.

“Adélka is een echte opleider. Haar unieke mix van kwaliteiten, met de juiste warmte, humor en liefde laat ze jou zien hoe jij effectief Provocatief kunt coachen.”

– Petri van Zijl, marketingmanager & coach

“Provocatief coachen is voor mij vooral vrijheid, voor mij en de client. Dat is de enorme winst.”

– Ann Meulemanns, coach

Provocatief Coachen volgen bij UNLP

Wanneer je één van de Provocatieve trainingen volgt bij UNLP ontmoet je psycholoog en trainster Adélka Vendl. Je bent er van verzekerd dat de opleidingen worden gevoed met de nieuwste wetenschappelijke inzichten. Adélka is toptrainster en een van de bekendste psychologen op dit gebied.

Provocatief Coachen = In verbinding met jouw cliënt de mooiste resultaten bereiken!

Adélka Vendl is meer al meer dan 20 jaar expert op het gebied van provocatieve psychologie. Opgeleid als arbeid- en organisatiepsycholoog ging ze na haar studie op zoek naar meer onconventionele manieren van trainen en coachen. De provocatieve werkwijze paste haar perfect.

Adélka heeft het boek “U lijkt mij een vrij hopeloos geval”  geschreven, spreekt regelmatig op congressen in binnen- en buitenland en schrijft regelmatig artikelen in vaktijdschriften.

 Adélka is binnen UNLP de hoofdtrainster van alle provocatieve opleidingen.

Inbegrepen

Dit is wat je krijgt bij Provocatief Coachen Lite

 • 3 inspirerende opleidingsdagen met de nieuwste inzichten
 • Syllabus (in zowel e-boek als gedrukte variant)
 • Volop mogelijkheden voor intervisiegroep, ook na de opleiding
 • Veel ruimte voor persoonlijke, 1-op-1 begeleiding en mentoring.
 • Inclusief koffie, thee & uitgebreide lunch

Voor wie

De 3-daagse training Provocatief Coachen Lite is voor een ieder geïnteresseerd in persoonlijke en professionele ontwikkeling. Om jezelf en anderen op een hoger plan te krijgen en het maximale potentieel te bereiken. De opleiding is bij uitstek geschikt voor 3 doelgroepen

Leer welke vragen tot nieuwe inzichten en nieuwe gedachten leiden bij jouw gesprekspartners. 

1. Psychologen, Coaches, trainers en hulpverleners die éen op éen werken.

2. Leraren, jeugdwerkers en iedereen die met gezinnen werkt. De provocatieve methode is uitgebreid getest in Zeeland en werd door de gezinnen als een ‘verademing’ ervaren.

3. Professionals die vanuit hun vak werken met mensen zoals adviseurs, managers, HRM professionals, huisartsen, verplegend personeel, consulenten bij de gemeente, etc.

Toelatingseisen & Accreditaties

Wij zijn dagelijks bezig de kwaliteit van onze opleidingen op een nóg hoger niveau te brengen. Dit komt onder andere tot uiting in de verschillende accreditaties van beroepsverenigingen.

Provocatief Coachen is een perfecte training als verdieping voor je vaardigheden als coach.

Er is geen specifieke vooropleiding vereist voor deze opleiding. De opleiding is open voor iedereen, met verschillende achtergronden in werkervaring en opleiding. Wel is het aan te raden om één of meerdere familieopstellingen te hebben bijgewoond. Daarnaast heb je tenminste MBO/HBO werk- en denkniveau nodig om succesvol te opleiding te kunnen doorlopen.

 

Qua studiebelasting ligt het zwaartepunt van de training Provocatief Coachen lite vooral bij de drie opleidingsdagen zelf. Aanbevolen literatuur is beschikbaar, maar niet vereist om de opleiding succesvol af te ronden.

Accreditaties

Aanmelden

Aanmelden

Provocatief Coachen Lite

Deze training start op eenmaal per jaar en vindt plaats in Amsterdam. De opleidingstijden zijn dagelijks van 10.00 tot 17.00 uur.

Locatie:

Amsterdam
26 maart 2021
Planning
Trainers
Extra Informatie
€ 1,050
Amsterdam
14 juli 2021
Planning
Trainers
Extra Informatie
Vroegboekkorting voor 1 mei 2021: € 75
€ 1,050
€ 975

Veel gestelde vragen

Nee zeker niet. De opleiding is gericht op iedereen die veelvuldig in contact staat met anderen. En die uiteraard de inzichten willen gebruiken om anderen te helpen.

Wanneer je de training Provocatief Coachen Lite volgt dan zit je in een groep van ongeveer 14 deelnemers. Het maximaal aantal deelnemers is 20 personen. Wij vinden het namelijk belangrijk dat er altijd persoonlijk contact kan zijn in de training met de trainer.

Een vuistregel qua begeleiders: Let er op dat voor elke 7 deelnemers er 1 begeleidende trainer, coach of assistent-trainer aanwezig is. Op een groep van 14 deelnemers dus 2 begeleiders, een groep van 20 deelnemers dus 3 coaches.

Er is bij de opleiding lunch inbegrepen. Dagelijks dekken we de tafel, zetten het heerlijkste brood neer, maken een fijne soep en je kunt je boterhammen beleggen.

Wil je iets anders eten? Neem het gerust mee (er is een koelkast en magnetron aanwezig) of je kunt iets halen in de directe omgeving.

Ja, dat klopt. UNLP is een erkende onderwijsinstelling. De kosten die je maakt voor een NLP opleiding mag je aftrekken van je inkomsten. Dit levert je gemiddeld al snel 36-52% besparing op.

Normaal gesproken betaal je binnen 30 dagen na inschrijving.

Naast deze totale betaling binnen 30 dagen zijn er twee andere mogelijkheden:

1. Betaling direct bij inschrijving via iDEAL. Je krijgt dan 5% korting op het totale factuurbedrag.

2. Betaling in 4 termijnen. De korting bij directe betaling vervalt uiteraard dan. Er wordt geen rente of andere kosten in rekening gebracht. 25% van het totaalbedrag dient binnen 5 dagen na inschrijving te zijn betaald. Je betaalt éénmalig 45 euro aan administratiekosten.

Bel dan gerust met onze Student Support: tel: 020-2610707 of stuur ons een email: info@unlp.nl

Ook interessant voor jou

h
Kennismaken

Maak kennis met UNLP instituut

Ben je nieuwsgierig naar wat systemisch werken voor jou kan betekenen? Bezoek dan onze familieopstelling informatieavond.

h
Provocatieve Teamtraining

Leer hoe je provocatief werkt met groepen

Pak de groepsdynamiek op een nieuwe manier aan!

Bekijk meer
h
Stephan Hausner

Ziekte & Gezondheid

Eénmaal per jaar komt Stephan Hausner naar UNLP om de bijzondere opstellingen rondom ziektes te verzorgen.

Lees meer