UNLP

Wij mogen onze opleidingen weer live geven! Uiteraard hanteren wij hierbij de RIVM-richtlijnen. Je kunt er ook voor kiezen om online aanwezig te zijn. Klik hier voor meer informatie

Provocatief Coachen  Master:

Vol uitdaging, lef, humor en creativiteit

 • Deelnemers waarderen onze opleidingen met een 9.4
 • Volg deze opleiding in Amsterdam
 • Leer van provocatief psycholoog Adélka Vendl

Wat kan je verwachten de training Provocatief Coachen Master?

 • Eenjarig verdiepingstraject zodat het provocatieve coachen je natuurlijke stijl wordt
 • Persoonlijke mentorprogramma met feedback op cliënt sessies
 • Verdieping van de technieken
 • Gastdocenten
 • Zelf begeleiden van beginnende deelnemers
 • Leren doorzetten en de provocatieve houding in je vezels te krijgen
 • Groepsbijeenkomsten met oude en nieuwe technieken
 • Diploma

Het doel van de provocatief coachen Master

De provocatieve gespreksvoering in deze opleiding is gebaseerd op de principes van Frank Farelley’s provocative therapy, provocative change works van Nick Kemp, Noni Hofner’s Pro Stil en Jaap Hollander en Jeffrey Wijnbergs Farrelly Factoren. Allen hebben hun sporen verdient in het internationale veld van de provocatieve psychologie of coaching.

Doelstelling van deze opleiding is om de provocatieve interventies in contact en met zorgvuldigheid toe te passen in de coachings- of therapiesetting van de professional.

Provocatieve psychologie is een vorm van cognitieve gedragstherapie in onconventionele vorm. Nieuwsgierig, aandachtig en speels in plaats van methodisch, met afstand en professioneel. Dat betekent echter niet dat je doelloze interventies pleegt, integendeel…
Door het juiste gebruik van o.a. humor, improvisatie en algemeen heersende stereotypering, leert de client zichzelf en de reacties van zijn omgeving te relativeren. Cognities schudden op hun grondvesten, juist door de niet effectieve gedachten te vergroten en absurd te maken. Creatieve oplossingen worden aangeboord. De client maakt daarin assertief de keuze welk gedrag hij wil veranderen en ziet welke consequenties dit heeft.
Voor de therapeut heeft deze therapie het effect dat hij vaker ‘raak schiet’, krachtiger kan coachen, sneller tot de kern komt en meer vrijheid ervaart in zijn handelen en doen.
De nieuwste wetenschappelijke inzichten vanuit de coachingspsychologie en de samenhang met provocatieve interventies worden behandeld in deze opleiding. Zoals de motivatietheorie, implementations intentions, motiverende gespreksvoering, autonomie en feedback in de coachingssetting

“Was sich liebt das neckt sich”

Adélka Vendl

Leer provocatief coachen van Adélka Vendl

Inhoud opleiding

Deze training bestaat uit totaal 3 opleidingsdagen.

De thema’s per dag:
Dag 1: Het verschil tussen traditioneel en provocatief coachen
Dag 2: Brein losmaken
Dag 3: Lef

Heel snel doordringen tot de vraag van de cliënt

De basisoefening voordelen van problemen zien wordt behandeld en je leert hier om uitspraken te doen in plaats van vragen te stellen. De daarbij is de houding van ‘ja’ zeggen en er een schep er bovenop doen de grondhouding die we oefenen. Er zullen veel live demonstraties zijn.

Provocatief coachen gaat vooral om de eerste impuls leren te gebruiken en metaforen op te roepen. Deze dag maken we deze impuls los en leren we je om naar het gezonde deel van iemand te leren kijken zodat je eerste impuls altijd humoristisch en bekrachtigend is. Ook tijdens deze dag zullen er live demonstraties zijn.

Deze dag staat in het teken van lef. Durven zwart wit te denken, stereotype te uiten naar je cliënten zorgt er voor dat ze zelf de nuance gaan aanbrengen. Oefeningen als advocaat van de duivel spelen en iemand iets afraden zijn daar voorbeelden van. Contra-indicaties, hoe je moet oefenen en welke cliënten/mensen geschikt zijn, komt hier ook aan de orde.

Overige Informatie

 • Na inschrijving wordt een intakegesprek gepland. Hierdoor weet u en wij zeker dat u op uw plek bent. U weet wat u van de opleiding kunt verwachten.
 • De kosten per deelnemer zijn inclusief lesmateriaal, het provocatieve plaagspel, video en audio materiaal, een coachingsessie, e-ondersteuning, koffie, thee en lunch.
 • Wij vragen de cursisten het boek “U lijkt mij een vrij hopeloos geval” van Adélka Vendl aan te schaffen, dat kan hier

Provocatief Coachen volgen bij UNLP

Wanneer je één van de Provocatieve trainingen volgt bij UNLP ontmoet je psycholoog en trainster Adélka Vendl. Je bent er van verzekerd dat de opleidingen worden gevoed met de nieuwste wetenschappelijke inzichten. Adélka is toptrainster en een van de bekendste psychologen op dit gebied.

Provocatief Coachen = In verbinding met jouw cliënt de mooiste resultaten bereiken!

Adélka Vendl is meer al meer dan 20 jaar expert op het gebied van provocatieve psychologie. Opgeleid als arbeid- en organisatiepsycholoog ging ze na haar studie op zoek naar meer onconventionele manieren van trainen en coachen. De provocatieve werkwijze paste haar perfect.

Adélka heeft het boek “U lijkt mij een vrij hopeloos geval”  geschreven, spreekt regelmatig op congressen in binnen- en buitenland en schrijft regelmatig artikelen in vaktijdschriften.

 Adélka is binnen UNLP de hoofdtrainster van alle provocatieve opleidingen.

Inbegrepen

Dit is wat je krijgt bij Provocatief Coachen Master

 • 7 inspirerende opleidingsdagen met de nieuwste inzichten
 • 4 supervisiebijeenkomsten
 • 2 praktijkdagen
 • Syllabus (in zowel e-boek als gedrukte variant)
 • Volop mogelijkheden voor intervisiegroep, ook na de opleiding
 • Veel ruimte voor persoonlijke, 1-op-1 begeleiding en mentoring.
 • Inclusief koffie, thee & uitgebreide lunch

Voor wie

De training Provocatief Coachen Advanced is voor eenieder geïnteresseerd in persoonlijke en professionele ontwikkeling. Om jezelf en anderen op een hoger plan te krijgen en het maximale potentieel te bereiken. De opleiding is bij uitstek geschikt voor 3 doelgroepen

Leer welke vragen tot nieuwe inzichten en nieuwe gedachten leiden bij jouw gesprekspartners. 

1. Psychologen, Coaches, trainers en hulpverleners die éen op éen werken.

2. Leraren, jeugdwerkers en iedereen die met gezinnen werkt. De provocatieve methode is uitgebreid getest in Zeeland en werd door de gezinnen als een ‘verademing’ ervaren.

3. Professionals die vanuit hun vak werken met mensen zoals adviseurs, managers, HRM professionals, huisartsen, verplegend personeel, consulenten bij de gemeente, etc.

Toelatingseisen & Accreditaties

Wij zijn dagelijks bezig de kwaliteit van onze opleidingen op een nóg hoger niveau te brengen. Dit komt onder andere tot uiting in de verschillende accreditaties van beroepsverenigingen.

Provocatief Coachen is een perfecte training als verdieping voor je vaardigheden als coach.

Om deel te kunnen nemen aan de Provocatief Coachen Master heb je de Provocatief Coachen Practitioner gevolgd.

 

Natuurlijk leer je veel tijdens de opleidingsdagen zelf. En… om echt door te kunnen groeien als provocatief coach wordt er ook naast de opleidingsdagen iets van je verwacht. We gaan ervan uit dat je zo’n 3 – 4 uur per week bezig bent buiten de opleidingsdagen:

 • Elke 2 maanden doe je intervisie, waar je stof bespreekt en oefeningen herhaalt
 • Per week heb je een gesprek met een cliënt. In totaal heb je (verspreid over verschillende cliënten) 20 gesprekken gevoerd
 • Om de 4 maanden voer je een coachingsgesprek met de trainer
 • Elke 2 maanden heb je een supervisiebijeenkomst
 • Doornemen literatuur

Accreditaties

Aanmelden

Aanmelden

Provocatief Coachen Master

Deze training start op eenmaal per jaar en vindt plaats in Amsterdam. De opleidingstijden zijn dagelijks van 10.00 tot 17.00 uur.

Locatie:

Geen aanbod gevonden

Veel gestelde vragen

Nee zeker niet. De opleiding is gericht op iedereen die veelvuldig in contact staat met anderen. En die uiteraard de inzichten willen gebruiken om anderen te helpen.

Wanneer je de training Provocatief Coachen Lite volgt dan zit je in een groep van ongeveer 14 deelnemers. Het maximaal aantal deelnemers is 20 personen. Wij vinden het namelijk belangrijk dat er altijd persoonlijk contact kan zijn in de training met de trainer.

Een vuistregel qua begeleiders: Let er op dat voor elke 7 deelnemers er 1 begeleidende trainer, coach of assistent-trainer aanwezig is. Op een groep van 14 deelnemers dus 2 begeleiders, een groep van 20 deelnemers dus 3 coaches.

Er is bij de opleiding lunch inbegrepen. Dagelijks dekken we de tafel, zetten het heerlijkste brood neer, maken een fijne soep en je kunt je boterhammen beleggen.

Wil je iets anders eten? Neem het gerust mee (er is een koelkast en magnetron aanwezig) of je kunt iets halen in de directe omgeving.

Ja, dat klopt. UNLP is een erkende onderwijsinstelling. De kosten die je maakt voor een NLP opleiding mag je aftrekken van je inkomsten. Dit levert je gemiddeld al snel 36-52% besparing op.

Normaal gesproken betaal je binnen 30 dagen na inschrijving.

Naast deze totale betaling binnen 30 dagen zijn er twee andere mogelijkheden:

1. Betaling direct bij inschrijving via iDEAL. Je krijgt dan 5% korting op het totale factuurbedrag.

2. Betaling in 4 termijnen. De korting bij directe betaling vervalt uiteraard dan. Er wordt geen rente of andere kosten in rekening gebracht. 25% van het totaalbedrag dient binnen 5 dagen na inschrijving te zijn betaald. Je betaalt éénmalig 45 euro aan administratiekosten.

Bel dan gerust met onze Student Support: tel: 020-2610707 of stuur ons een email: info@unlp.nl

Ook interessant voor jou

h
Kennismaken

Maak kennis met UNLP instituut

Ben je nieuwsgierig naar wat systemisch werken voor jou kan betekenen? Bezoek dan onze familieopstelling informatieavond.

h
Provocatieve Teamtraining

Leer hoe je provocatief werkt met groepen

Pak de groepsdynamiek op een nieuwe manier aan!

Bekijk meer
h
Stephan Hausner

Ziekte & Gezondheid

Eénmaal per jaar komt Stephan Hausner naar UNLP om de bijzondere opstellingen rondom ziektes te verzorgen.

Lees meer