UNLP

2-daagse training

Starten met Leidinggeven

 • Waardering van deelnemers is een 9.4
 • 2 inspirerende opleidingsdagen
 • Op onze locaties in ‘s-Graveland en Amsterdam

“Veel persoonlijk contact met een prettige trainer”

Gefeliciteerd! Je gaat starten of bent net gestart met leidinggeven

Of je nu net een stap gaat maken richting een coördinerende rol, je net gestart bent met leidinggeven of je gaat binnenkort leidinggeven. Daar komt nog wel wat bij kijken. 

Natuurlijk kan je een aantal online cursussen volgen, een boek lezen of advies vragen aan mensen die je kent. En dit is allemaal ontzettend helpend! Je kan een hoop leren over leidinggeven en er is een hele hoop te vinden over WAT je te doen hebt om leiding te geven. In deze training gaan wij in 2 dagen vooral in op HOE doe jij leidinggeven en hoe doe JIJ leidinggeven. Het goede nieuws, je moet het zelf doen en je hoeft het niet alleen te doen. 

Algemeen

Wanneer jij gaat starten met leidinggeven komen er allemaal nieuwe uitdagingen op je pad. Je hoeft niet alleen maar zelf je werk goed uit te voeren, er komen allemaal taken bij. Je krijgt ineens te maken met mensen in een team. Misschien waren het eerst nog collega’s en nu heb je een andere rol. Het is heel logisch dat jij je afvraagt hoe je dit op een handige manier kan aanpakken. 

We gaan in deze training een stukje theorie doen en vooral aan de slag met praktische vaardigheden, technieken en je gaat heel veel oefenen met mede deelnemers.  

“Leidinggeven is een vak en een vak is te leren!”

Resultaat

Na de training starten met leidinggeven heb je een stevige basis waarmee jij aan de slag kan!  Je voelt meer zelfvertrouwen als leidinggevende en weet goed om te gaan met verschillende mensen in je team. 

Na de training heb jij ervaren:

 • Waarom je leiding geeft;
 • Welke valkuilen er op je pad kunnen komen;
 • Een idee van hoe de ideale leidinggevende eruit ziet voor jou;
 • Wat jou stijl van leidinggeven is;
 • Je kan je aanpassen aan verschillende mensen in je team;
 • Feedback geven gaat je natuurlijk af;
 • Je hebt kennis en ervaring met groepsdynamica;
 • Je weet doelen te stellen en behalen, voor jezelf en je team.

Praktische informatie


Looptijd
2 dagen

Tijden
van 10:00 tot en met 17:00

Locaties
‘s-Graveland

Deelnameprijs
€ 1000,= (BTW vrijgesteld)

Opzet training

De opzet van de training bestaat uit twee inspirerende dagen in drie weken tijd.

Dag 1 De basis van jouw leiderschap

In de ochtend starten wij met een blok over ‘waarom geven wij eigenlijk leiding?’. Wat zijn de uitdagingen die je tegen kan gaan komen en welke valkuilen ken jij van jezelf hierin? Ook gaan wij het hebben over hoe is volgens jullie de ideale leidinggevende. Welke eigenschappen heeft hij of zij, welke kwaliteiten, welke stijl van leidinggeven, waar geloof de ideale leidinggevende in. Als jij weet wat belangrijk voor jou is als leidinggevende kan je dit als kompas gebruiken in je dagelijkse werk.

Doelen stellen en behalen
Als je weet welke richting je op wil als leidinggevende is het ook handig dat je inzicht krijgt in welke stappen jij te maken hebt om daar te gaan komen. Wij gaan aan de slag met jouw persoonlijke doelstelling aan de hand van een GAP analyse. Naast dat je deze voor jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling kan gebruiken is het ook een hele krachtige techniek om mee leiding te geven!  

Jezelf en je team laten groeien
In de middag gaan wij aan de slag met het kernkwadrant. Door middel van deze methode gaan we kijken naar jouw kwaliteiten, waar ben je heel goed in? Wat zou de valkuil van deze kwaliteit zijn, wat als je doorslaat in jouw kwaliteit? Wat is je uitdaging? En uiteraard… welk gedrag kan iemand laten zien waar jij allergisch voor bent?

# Hoe geef jij leiding?
# Hoe werkt communicatie als leidinggevende?
# Wie wil je zijn als leidinggevende?
# Doelen stellen en behalen
# Werken met kernkwaliteiten

Dag 2 Creëer je verhaal

Op dag 2 van de training starten met leidinggeven beginnen we met een terugblik naar dag 1. We gaan kijken naar wat er goed gaat en welke resultaten er al behaald zijn. En we gaan aan de slag met feedback. De edele kunst van het feedback geven door te richten op de waardering van kwaliteiten die iemand al heeft. Het sandwich feedback model is een manier van feedback geven die ervoor zorgt dat de ontvanger ook daadwerkelijk iets kan met het geschenk wat feedback kan zijn.

Groepsdynamica
Als je gaat starten met leidinggeven gaat er iets ontstaan in de dynamiek van de groep. Of je nu leiding gaat geven aan het team waar je eerst als collega onderdeel van uit hebt gemaakt of dat je als nieuwe leidinggevende bij een bestaand team komt… je wilt weten wat er “onder water” afspeelt. Met deze trainingsdag snap je het onbewuste gedrag van een groep en kun jij je hier als leider optimaal op aanpassen.

Situationeel leidinggeven
Een groep bestaat uit meerdere individuen en elke mens is uniek. Dit betekent dat jij als leidinggevende flexibel zal moeten zijn. Als jij je leiderschapsstijl aan kan passen aan de situatie en aan de individu die tegenover je staat, kan jij effectief leiding geven. Hoe jij erachter komt welke leidinggevende stijl bij jou past, welke stijl iemand in je team nodig heeft en wat jij te doen hebt om hier effectief mee om te gaan behandelen wij in de middag.

Toepassen in de praktijk en integratie
We sluiten de dag af met een gezamenlijke afronding. Hierin gaan we als groep samenvatten wat we hebben geleerd en hoe dit toe te passen is in de praktijk. Het zorgt ervoor dat de opgedane kennis en vaardigheden goed integreren. 

# Feedback als cadeau
# Groepsdynamica
# Situationeel leidinggeven
# Integreren

“Optimaal leiding kunnen geven betekent flexibel zijn in je communicatiestijlen.”


Tijdsbelasting
De tijdsbelasting van de verschillende onderdelen zijn als volgt:

 • Fysieke bijeenkomsten: 15 uur (inclusief pauze)
 • Huiswerkopdrachten: 4-5 uur


Investering
De investering in deze training is €1000,- (BTW-vrijgesteld) en is inclusief:

 • Uitgebreide lunch
 • Koffie/thee
 • Handout


Certificaat
Bij volledige participatie ontvang je het certificaat ‘Starten met Leidinggeven’ van UNLP – Leadership Academy.


Trainer
De training vindt plaats onder leiding van Wesley de Bree, expert in leiderschap- en persoonlijke ontwikkeling.


Toelatingseisen
De training is toegankelijk voor iedereen die binnenkort leiding gaat geven, reeds gestart is als leidinggevende en voor een ieder die op korte termijn een leidinggevende functie ambieert. Daarnaast moet je bereid zijn om op je eigen handelen te reflecteren. 


Mogelijkheden vanuit je werkgever
Veel werkgevers willen graag investeren in de ontwikkeling van hun medewerkers en beschikken over een jaarlijks opleidingsbudget om opleidingen voor werknemers te bekostigen. Daarnaast kan de organisatie de gemaakte opleidingskosten mogelijk volledig aftrekken en gebruikmaken van andere fiscale regelingen. Heeft jouw organisatie een opleidingsbudget waar je gebruik van kunt maken? Vraag het na bij de HR-afdeling of je leidinggevende, want dit kan veel voordeel opleveren.


Verlaag je studiekosten
Betaal je je opleiding zelf? Voor veel van onze opleidingen kun je gebruikmaken van interessante financiële voordelen, zoals gespreide betaling. Vraag naar de mogelijkheden.


STAP-subsidie
Je kunt voor deze opleiding bij de overheid een subsidie krijgen van €1000.

De subsidie heet STAP. Met een STAP-budget kun je vanaf 1 maart 2022 maximaal € 1.000,- per jaar ontvangen voor het volgen van een opleiding of training.

Lees hier hoe de regeling werkt.

“Gun jezelf een goede start, laat jezelf en je team groeien”

Inbegrepen

Dit is wat je krijgt bij de 2-daagse training Starten met Leidinggeven:

 • De benodigde theorie in een hand-out
 • Uitgebreide lunch, inclusief koffie & thee
 • Een omgeving waarin je veilig kunt leren en interacteren
 • Een certificaat van UNLP-Leadership Academy

Voor wie

Wie profiteert het meeste van starten met leidinggeven? Deze training is geschikt voor leidinggevende zonder en met wat ervaring. Elke leider die vanuit zelfvertrouwen een team wil aansturen. 

Denk aan:

 • Leidinggevende
 • Supervisors
 • Teamleiders
 • Coördinatoren
 • Managers

“Een goede start is het halve werk, kies voor een goede start”

Aanmelden

Aanmelden

Starten met Leidinggeven

De 2-daagse training Starten met Leidinggeven start op meerdere momenten per jaar, iedere keer op onze locatie in ‘s-Graveland of Rotterdam. De opleidingstijden zijn dagelijks van 10.00 tot 17.00 uur.

Locatie:

Landgoed Amsterdam / 's Graveland
16 juni 2023
Planning
Trainers
Extra Informatie
€ 1.000
Landgoed Amsterdam / 's Graveland
15 september 2023
Planning
Trainers
Extra Informatie
€ 1.000

Veelgestelde vragen

Hier kun je veel gestelde vragen vinden die relevant zijn bij het volgen van een UNLP opleiding.

Er is bij de opleiding lunch inbegrepen. Dagelijks hebben we verse salades, lekkere belegde broodjes, fruit en sappen voor je klaar staan!

Wil je iets anders eten? Neem het gerust mee (er is een koelkast en magnetron aanwezig) of je kunt iets halen in de directe omgeving.

Natuurlijk wil je de training graag volgen. Maar het kan gebeuren dat er op het laatste moment ineens iets belangrijks tussendoor komt. Daarom hebben we verschillende mogelijkheden voor je als dit gebeurd.

1. Je kunt jouw training opschuiven naar een andere startdatum.
2. Je kunt een collega jouw plek laten overnemen.

Neem gerust contact op met ons Student Support-team om de mogelijkheden te bespreken/door te geven.

Bel dan gerust met onze Student Support: tel: 020-2610707 of stuur ons een email: info@unlp.nl

Ook interessant voor jou

Post HBO
Opleidingen

De Post-HBO Registeropleiding tot Professioneel Coach

Ontwikkel jezelf in 7 maanden tijd tot professioneel coach. Met alle vaardigheden, kennis, technieken en oefeningen in huis om een verschil te maken in het leven van jezelf en anderen.

Lees meer
Coachend Leiderschap
Opleidingen

NLP Business Practitioner

Wil jij je op professioneel vlak ontwikkelen of ben jij toe aan de volgende stap in jouw carrière? De 18-daagse NLP Business Practitioner is hét leiderschapsprogramma voor leiders, ondernemers en professionals die de impact van zichzelf en anderen willen vergroten.

Lees meer
conflicthantering
Trainingen

Coachend Leiderschap

Coachend leiderschap is een moderne en vernieuwende variant op leidinggeven en het managen van medewerkers. In deze 2-daagse training…

Lees meer

Elke maand worden er nieuwe opleidingen toegevoegd

Blijf op de hoogte

Inschrijven nieuwsbrief

Een weekend vol inspiratie!

Meer rust, energie, geluk en focus op je doelen

2 DAGEN VOL TIPS EN TECHNIEKEN

NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

INSCHRIJVEN VOOR DE NLP BUSINESS PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

INSCHRIJVEN VOOR DE NLP BUSINESS PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

INSCHRIJVEN VOOR DE provocatief coachen INFORMATIEAVOND

NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

INSCHRIJVEN VOOR DE NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

INSCHRIJVEN VOOR DE NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

INSCHRIJVEN VOOR DE provocatief coachen INFORMATIEAVOND