UNLP

Team
Effectiviteit

 • waardering van deelnemers is een 9.4
 • 2 dagen
 • Op landgoed Boekesteyn (vlakbij Amsterdam)

Team Effectiviteit

Je team zit in een groeifase, maar je bent het zicht hierop een beetje kwijt. Of je team is niet helemaal gezond: er is veel verloop, resultaten blijven achter en je voelt dat er een soort kunstmatige harmonie is, waar er veel energie verloren gaat tijdens vergaderingen. Met deze 2-daagse training leer je hoe je daar verandering in kunt aanbrengen.


Team Effectiviteit

Auteur Patrick Lencioni schreef aan het begin van deze eeuw het inmiddels befaamde boek ‘De vijf frustraties van teamwork’. In deze 2-daagse training gaat trainer Mirjam Draijer met je aan de slag hoe je de teameffectiviteit kunt vergroten door middel van NLP en Insights. De piramide van Lencioni vormt hierin telkens de basis. 

Je leert meer over de theorie achter een effectief team. Maar deze 2-daagse training is geen lezing of kennisoverdracht: je leert met je team te werken, en we doen veel praktische oefeningen waar je ervaring kunt opdoen en echt kan meemaken waarom dit voor jouw team helpt.  

Leer verbinding aanbrengen in jouw team.

Resultaat

 • Hoe stel ik een optimaal team samen?
 • Hoe kan het team beter samenwerken?
 • Hoe kan ik de communicatie binnen een team verbeteren?
 • Hoe kan het team beter presteren?

Aan het eind van deze 2-daagse training weet je hoe je doelen stelt met jouw team, hoe je je mensen daarin meebrengt en hoe mensen zich aan doelen committeren, zodat hun betrokkenheid vergroot wordt. Zodat er in jouw organisatie een betere flow komt en jouw als team een beter geheel wordt, met een beter resultaat.

Praktische informatie

Looptijd
2 dagen in 1 maand

Tijden
van 10:00 tot en met 17:00

Locaties
Landgoed Boekesteyn te ‘s-Graveland

Deelnameprijs
995,-

Inhoud Opleiding

Als leidinggevende werk je vaak op de automatische piloot. Je doet dingen zoals je ze doet. En je gaat ervan uit dat jouw mensen dat prima vinden. Maar vaak is dat helemaal niet altijd zo.

Als het je werk is om met mensen om te gaan, is het handig om al hun verschillende persoonlijke voorkeuren te kennen. In de workshop leer je hoe dat werkt, zodat je meer feeling krijgt met alle leden van jouw team.

Voordat de 2-daagse training begint, krijg je een vragenlijst thuis gestuurd. Hier komt jouw persoonlijke profiel uit. Je leert hiermee bijvoorbeeld je blinde vlekken en je verbeterpunten kennen. Je leert hoe je in elkaar steekt en hoe je beter kan aansluiten met wat anderen nodig hebben.

Dag 1
Ieder mens heeft een persoonlijkheid. En die bepaalt hoe je beslissingen neemt, hoe je op situaties of mensen reageert, en hoe je keuzes maakt. Op de eerste dag leer je deze persoonlijkheidsvoorkeuren kennen. Om de effectiviteit van een team te vergroten, moet je bovendien kunnen herkennen welke frustraties er binnen een team zijn. Je leert ook hoe je verandering in deze frustraties kan brengen en hoe je het vertrouwen binnen een team kan vergroten.

Dag 2
Op de tweede dag gaan we uitgebreid bespreken hoe jij verandering kan aanbrengen in jouw specifieke situatie. Hoe vergroot je de betrokkenheid van je teamleden, zodat ze meer verantwoordelijkheid nemen voor hun aandeel binnen het geheel? Op welke manier neem jij je plek en neem jij daar verantwoordelijkheid voor? Hoe stel je doelen, hoe breng je je mensen daarin mee en hoe committeren ze zich eraan, zodat hun betrokkenheid vergroot wordt?

Kom erachter wat jouw blinde vlek is en waar jouw verbeterpunten liggen.

Bij deze training gaan we ook gebruik maken van de persoonlijkheidstypen van Jung. De typen zijn een hulpmiddel om persoonlijkheidsvoorkeuren aan te geven. Ze zijn gebaseerd op het werk van de Zwitserse psychiater Carl Gustav Jung (1875-1961). We gaan jouw Jung Type bepalen door het invullen van een persoonlijkheidstest die wereldwijd veel gebruikt wordt. De Jung Types zijn binnen organisaties de meest populaire methodiek om de voorkeuren van personen en teams te achterhalen.

Met een persoonlijkheidstest gaan we jouw onbewuste voorkeuren achterhalen.

Als je jouw onbewuste patronen kent, kun je veel valkuilen vermijden.

Inbegrepen

Dit is wat je krijgt bij Teameffectiviteit

 • 2 inspirerende trainingsdagen
 • Insights persoonlijkheidsprofiel (t.w.v. € 250)
 • Werkboek (t.w.v. € 25)
 • Verse lunch met huisgemaakte soepen, heerlijke salades en brood van de bakker

Voor wie

Team effectiviteit is met name geschikt voor leidinggevenden, zoals directeuren, managers en teamleiders. Mensen die merken dat hun team wel wat verbinding kan gebruiken, zodat hun team productiever is. 

Ook voor mensen in de zorg of in het onderwijs is deze 2-daagse training geschikt. Je leert hoe je team effectiever kan werken, hoe je verbinding creëert en ervoor kan zorgen dat een team niet onnodig energie ‘lekt’. Want de energie in jouw organisatie moet gaan naar groei en ontwikkeling, en niet naar allerlei frustraties en blokkades. 

Maar ook voor mensen die meer willen weten over zichzelf en de anderen in een team, is deze training interessant om te volgen.

De energie in jouw organisatie moet gaan naar groei en ontwikkeling. Niet naar frustraties en blokkades. 

Aanmelden

Aanmelden

Team Effectiviteit

Deze training start op meerdere momenten per jaar. De training vinden plaats op onze Amsterdamse buitenlocatie: Landgoed Boekesteyn te ‘s-Graveland. De opleidingstijden zijn dagelijks van 10.00 tot 17.00 uur.

Locatie:

Landgoed Amsterdam / 's Graveland
1 juni 2023
Planning
Trainers
Extra Informatie
€ 995

Veelgestelde vragen

Hier kun je veel gestelde vragen vinden die relevant zijn bij het volgen van een UNLP opleiding.

Bij deze training is er een heerlijke lunch aanwezig. Gemaakt met lokale producten, brood van de bakker en gezonde salades.

Wil je iets anders eten? Neem het gerust mee (er is een koelkast aanwezig).

Bel dan gerust met onze Student Support: tel: 020-2610707 of stuur ons een email: info@unlp.nl

Download onze brochure

Wil je alles nog eens rustig nalezen? Download dan onze brochure.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ook interessant voor jou

Post HBO
Opleidingen

De Post-HBO Registeropleiding tot Professioneel Coach

Ontwikkel jezelf in 7 maanden tijd tot professioneel coach. Met alle vaardigheden, kennis, technieken en oefeningen in huis om een verschil te maken in het leven van jezelf en anderen.

Lees meer
Coachend Leiderschap
Opleidingen

Coachend Leiderschap

Coachend leiderschap is een moderne en vernieuwende variant op leidinggeven en het managen van medewerkers. In deze 2-daagse training…

Lees meer
Stress management
Opleidingen

Effectief Communiceren

In de 2-daagse online Zoom training Effectief Communiceren leer je om je boodschap zodanig te verpakken dat het effect wordt bereikt wat je voor ogen hebt. Je leert om te gaan met weerstand en tegenwerpingen in gesprekken. Je ontdekt hoe je constructief kunt communiceren waarbij je de belangen van jezelf en de ander hierin meeneemt.

Lees meer

Elke maand worden er nieuwe opleidingen toegevoegd

Blijf op de hoogte

Inschrijven nieuwsbrief

Een weekend vol inspiratie!

Meer rust, energie, geluk en focus op je doelen

2 DAGEN VOL TIPS EN TECHNIEKEN

NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

INSCHRIJVEN VOOR DE NLP BUSINESS PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

INSCHRIJVEN VOOR DE NLP BUSINESS PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

INSCHRIJVEN VOOR DE provocatief coachen INFORMATIEAVOND

NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

INSCHRIJVEN VOOR DE NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

INSCHRIJVEN VOOR DE NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

INSCHRIJVEN VOOR DE provocatief coachen INFORMATIEAVOND