NLP Trainer

Milko Steenmeijer

NLP Trainer

Milko werkt vanuit de vooronderstelling dat iedereen alles in zich heeft om te bereiken wat hij of zij bereiken wil en dat we veel meer kunnen dan we denken. Diepgang, verbinding, ontwikkelen, echtheid en een mensgerichte aanpak kenmerken hem. 

Werkend vanuit essentie naar concrete resultaten weet hij bij mensen de kern te raken. ‘Eerst naar binnen en dan pas naar buiten is zijn credo’. Milko zorgt voor betekenis, voegt waarde toe en creëert erkenning. Zijn jarenlange ervaring als manager en directeur in het bedrijfsleven, maken van hem een ervaringsdeskundige trainer, coach en spreker. Hij heeft bedrijfskunde en psychologie gestudeerd aan de Universiteit van Tilburg en is afgestudeerd op het thema ’Persoonlijk leiderschap en ondernemen’.

In 2006 heeft hij na een burn-out besloten zijn leven een andere koers te geven en hierbij hulp te vragen. Het werd een confronterende spiegel die reflectie en bewustzijn bracht en inzicht in wat hij ‘wel’ wilde in plaats van ‘niet’. Hieruit ontstond zijn nieuwe missie: 

“Als ik dit met mijzelf kan bereiken, hoe mooi zou het zijn om dit aan anderen te geven.”

Milko is opgeleid als Arbeid & Organisatie psycholoog. Daarnaast is hij erkend NLP Trainer en coach, Psychosociaal – en Hypnotherapeut, Opleider Systemisch- en oplossingsgericht werken. Hij is docent verandermanagement en leiderschap en wordt regelmatig gevraagd om op project- of interim-basis bedrijven te ondersteunen bij het ontwikkelen, implementeren en borgen van organisatie, cultuur en gedragsprogramma’s. 

Zijn specialisatie en expertise is gebaseerd op verandermanagement, teamdynamieken, transformationeel en coachend leiderschap en emotioneel Intelligent en persoonlijk leiderschap.  

Sinds zijn 15e bezig met persoonlijke ontwikkeling

Vincent A.M. van der Burg (Woerden, 18 juni 1975) is internationaal gecertificeerd NLP trainer, Master Coach Trainer, ontwikkelaar en auteur in Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP), geaccrediteerd via de wereldwijde American Board of NLP (ABNLP) en de Nederlandse Vereniging voor NLP (NVNLP). Vincent is vanaf zijn 15e jaar bezig met persoonlijke ontwikkeling, groei en psychologie. Het eerste boek wat hij las op zijn huidige vakgebied, nu zo’n 20 jaar geleden,  was “Je Ongekende Vermogen” van Anthony Robbins. 

Na zijn middelbare school is hij Economie gaan studeren aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en aan de prestigieuze London School of Ecnomics (LSE). Zijn specialisatie was op het vakgebied van “behavioral economics” en economische psychologie waarin het onbewuste en veelal irrationele menselijk gedrag centraal staat. 

Menselijk gedrag is fascinerend. Waarom doen we wat we doen? Het is mijn missie om persoonlijke groei toegankelijk te maken voor iedereen. Met concrete inzichten, krachtige technieken en praktische oefeningen om je gedrag, gedachten en emoties makkelijk en blijvend te veranderen.

Gepromoveerd aan ITP

Daarna heeft hij psychologie gestudeerd en is hij gepromoveerd in de psychologie aan de Amerikaanse Institute of Transpersonal Psychology (ITP). Zijn proefschrift rondde hij af in 2014 en schreef hij over de eigenschappen van hoog ontwikkelde mindsets en de invloed daarvan op het denken, doen en voelen.

Auteur, coach en trainer

Sinds de jaren 90 heeft Vincent talloze opleidingen, seminars en coaching gevolgd op het gebied NLP, humanistische/klinische/sociale psychologie, persoonlijke ontwikkeling en groei. Hij is opgeleid door en heeft getraind met autoriteiten als Richard BandlerRobert DiltsAnthony Robbins en Paul McKenna. Vincent heeft inmiddels vele mensen geholpen in het succesvol bereiken van doelstellingen en het helpen oplossen van de meest uiteenlopende problemen.

Met zijn partner Marcel Meijlink heeft hij het instituut UNLP opgericht en geeft hij trainingen op het gebied van NLP Practitioner, NLP Master Practitioner, Familieopstellingen, NLP Hypnose en NLP Coaching.

Vincent verzorgt trainingen zowel in-company als trainingen op vaste trainingslocaties in o.a. Amsterdam, Rotterdam en Drenthe.

Naast doorlopende training en coaching is Vincent op dit moment vooral bezig met het opleiden van NLP trainers, het verzorgen van de NLP Coach IANLP opleiding en het schrijven van artikelen en boeken op het gebied van NLP en psychologie.

Het boek voor Coaches

September 2018 is het nieuwste boek van Vincent uitgekomen: Het Boek voor Coaches. Een geweldig leuk boek voor iedereen die met mensen werkt. 

In Het Boek voor Coaches neemt dr. Vincent van der Burg je mee, voorbij conventionele vaardigheden als luisteren, vragen stellen en SMART doelen opstellen. Door de talloze praktijkvoorbeelden, verhalen, oefeningen en technieken is dit boek direct te gebruiken in de dagelijkse praktijk en onmisbaar voor iedere professional. Het boek is verkrijgbaar in de boekhandel. 

het boek voor coaches