Wij geven onze trainingen volgens de RIVM-richtlijnen. Je kunt er ook voor kiezen om virtueel aanwezig te zijn. Klik hier voor meer informatie

30 september 2017
Vincent

Met open mond staan in een Familieopstelling

3 mins

Je kent het vast wel: je komt een ruimte binnen en meteen krijg je een bepaald gevoel. Je krijgt kippenvel, of je voelt je juist ineens heel erg thuis. Je hebt geen idee waar dat gevoel vandaan komt, maar het is er. Of dat moment waarop je die ene straat toch niet in loopt omdat alles in je lijf zegt dat niet te doen… en je de volgende dag hoort dat daar die ene groep jongeren weer stennis heeft geschopt.

Noem het intuïtie. Innerlijk weten. Of zoals in familieopstellingen; het ‘Wetend- of Kwantumveld’.

Dit weekend mocht ik het aan den lijve ondervinden wat het met je kan doen als je in een familieopstelling staat. Als representant; als vertegenwoordiger van een familielid van degene die een vraag stelt.

Tot twee keer toe mocht ik in het ‘veld’ gaan staan en tot twee keer heb ik daar met open mond gestaan. Emoties, zinnen en soms beelden gonsden ineens door me heen. Mijn verstand draaide overuren om te willen verklaren wat er gebeurde, maar ik had inmiddels geleerd dat het verstand er in het ‘veld’ weinig toe doet. “Laat maar zijn wat er is en vertrouw er op dat dat het juiste is”

Het bijna magische was dat, toen ik woorden gaf aan wat er door me heen ging, dit waarheden bleken te zijn voorde vraagsteller en er hierdoor voor haar puzzelstukjes op hun plaats vielen.

“Maar dat kán toch niet? Hoe kan ik nou weten wat haar broer voelde? Voelde ik dat wel echt? Waar kwam die zin vandaan? Heb ik die niet uit een boek? Zou ik gewoon iets over mijn eigen broer hierin gemengd hebben? Misschien doet iedereen wel alsof. Ik heb ook wel erg slecht geslapen vannacht…”

En daar ging mijn brein weer.

Tijdens het nabespreken heb ik mezelf zeker een keer of twintig “Wat bijzonder hè”, horen zeggen. En nog steeds kan ik er niet helemaal over uit.

Ik vind het nog niet gemakkelijk om er woorden aan te geven. En dat is redelijk uniek voor mij?

En toch…

Toch weet ik dat het echt is, dat het echt gebeurde met me. Omdat elke vezel in mijn lijf dat voelt. Omdat ik het wéét.

Net zoals ik weet dat er ergens in die grote blauwe zee walvissen zwemmen. Al heb ik die nog nooit met eigen ogen mogen zien.

Een familieopstelling maakt patronen en onbewuste bindingen in het familiesysteem zichtbaar. Het bewerkstelligt dat het systeem opnieuw wordt ‘geordend’. Er ontstaat meer balans wanneer iedereen de eigen (energetische) plek weer kan innemen. Maak nu kennis met onze Familieopstelling opleiding en neem deel aan een gratis informatieavond.

Fotokrediet – Shutterstock Familieopstellingen