Nieuwsgierig naar onze opleidingen? Maar nog niet klaar om in te schrijven? Klik hier voor een adviesgesprek.

Het werk van Stephan Hausner

raakt je in je diepste ziel

 • Deelnemers waarderen onze opleidingen met een 9.4
 • Wordt gegeven op onze locatie in Amsterdam

Stephan Hausner

Een indrukwekkende 3-daagse workshop op het gebied van gezondheid en ziekte, die je diep zal raken.

Veel mensen willen iets veranderen in hun leven. Dat kan gaan over het versterken van zelfvertrouwen, het doorbreken van beperkende overtuigingen over relaties, het veranderen van slechte gewoontes of het zorgen voor meer evenwicht en ontspanning. 

Veel oude patronen zijn zo verankerd in je systeem dat het een uitdaging kan zijn om ze van de ene op de andere dag te veranderen. Regelmatig denken over wat je wel of niet wilt, daarover praten of zelfs stappen zetten in de goede richting kost veel energie. In de meeste gevallen vallen we toch weer terug in onze oude patronen.

Dit terugvallen op oude patronen komt doordat er iets anders aan de hand is. Er is sprake van een onzichtbare onderstroom die tegen de gewenste verandering ingaat. Een onderstroom die ervoor zorgt dat verandering afgeremd wordt. Dat doelen niet wordt bereikt en dat alles blijft precies zoals het nu is.


“Of je nu bekend bent met Familieopstellingen of niet; je gaat naar huis met nieuwe inzichten en de mogelijkheid om je leven op welk gebied dan ook te transformeren.”

Familieopstellingen is een krachtige en uitermate effectieve manier om onbewuste patronen en processen boven tafel te krijgen. We maken allemaal deel uit van systemen. Bijvoorbeeld het systeem van het gezin, familie, maar ook een team of organisatie. Zo’n systeem als geheel heeft ongelooflijk veel invloed op het denken, doen en voelen van ieder individu in dat systeem. Veelal ongemerkt.

Familieopstellingen maken die systemen zichtbaar en de krachten die het uitoefent op het individu. Veelal in één of enkele sessies heb je zoveel “aha” momenten, inzichten en positieve doorbraken dat er van alles in gang wordt gezet. Je energie stroomt weer, blokkades verdwijnen als sneeuw voor de zon en doelen worden bereikt. 

Met Familieopstellingen gaat er een wereld voor je open. Of het nu gaat om het veranderen van ongewenste gewoontes, betere beslissingen kunnen nemen, meer in contact staan met wie je bent en wat je wilt, makkelijker verbinding aan kunnen gaan met anderen.

Stephan verzorgt de 3-daagse workshop ‘Een systemische kijk op gezondheid en ziekte’. Het is een zeldzame kans om met iemand te werken met zoveel kennis en ervaring juist op het gebied van gezondheid en ziekte. Hausner staat internationaal bekend om zijn werk met opstellingen en heeft meer dan 25 jaar ervaring. 

Of je nu een ervaren opsteller bent, therapeut of coach -of kennis wil maken met Stephan Hausner of met zijn opstellingen? De 3-daagse workshop zal een diepe indruk op je achterlaten en jou (kijk) blijvend transformeren.

Stephan Hausner is ongetwijfeld degene met de meeste ervaring ter wereld met opstellingen en ziekten.

Stephan Hausner is gespecialiseerd in systeemopstellingen met ziekten en aanhoudende symptomen en gebruikt opstellingen als methode om de verbanden aan het licht te brengen waarna de cliënt in vele gevallen verlichting vindt in het omgaan met de ziekte of er zelfs verbeteringen kunnen optreden.

Je hebt nu de mogelijkheid om kennis te maken met de werkwijze van Stephan Hausner. Via de opstellingen zal hij vele voorbeelden laten zien over hoe chronische ziekten en langdurige symptomen verband kunnen houden met verborgen dynamieken in familiesystemen.

Met zijn jarenlange ervaring in familieopstellingen is zijn werkwijze zacht en integer. De relatie met de cliënt staat voorop en hij onderzoekt telkens waar de vraagstelling in het lichaam resoneert. Werk met Stephan in een groep deelnemers waar veiligheid en respect voor elkaar voorop staan.

In de 3-daagse workshop ‘Een systemische kijk op gezondheid en ziekte’ leer je direct van meester opsteller Stephan Hausner en zijn unieke manier van familieopstellingen. De opstellingen worden afgewisseld met persoonlijke analyses van Stephan Hausner waarin de nodige theorie en ervaring wordt gedeeld.

Tijdens deze dagen krijg je de kans om met persoonlijke thema´s en uitdagingen aan de slag te gaan. Stephan werkt met wat zich aandient en kiest per moment wat zich ontvouwt en met welke opstelling hij aan het werk gaat.

Inhoud opleiding

De 3-daagse workshop biedt je een unieke kans om Stephan Hausner aan het werk te zien. 

Tijdens de workshop leer je over de toepassing van systemisch werk op het gebied van ziekte en gezondheid. De focus gericht op de vraag wat zou een beweging evolueren naar genezing binnen de cliënt of zelfs de groep. We creëren we met behulp van andere groepsleden onze eigen opstellingen.

De opstellingen maken onbewuste dynamieken zichtbaar en maakt het makkelijker om de basis van emotionele blokkades en gedrag te begrijpen en te veranderen. Het kan oude wonden helen, ons dichter bij acceptatie brengen en ervoor zorgen dat we meer in de flow het leven komen. Zijn werk is constant in ontwikkeling, er worden steeds meer bewustzijnslagen aan zijn methodiek toegevoegd.

De verschillende opstellingen worden afgewisseld met persoonlijke analyses van Stephan, waarin hij zijn theorie en ervaring met je zal delen. Je leert dan ook direct van Stephan Hausner.

Door het verkennen van het veld en de visie van Stephan op het helen van ziekte en hoe dit tot uitdrukking komt, komen we in aanraking met onze eigen (onbewuste) hypothesen en veronderstellingen. Dit is bijzonder leerzaam bij het leren wie we zijn als facilitators, los te laten en minder behulpzaam te zijn.

Door zijn unieke manier van werken is de training geschikt voor mensen die nieuw zijn met familieopstellingen als voor mensen die al regelmatig een familieopstelling hebben meegemaakt of professioneel gebruiken.

De voertaal tijdens de training is Engels.

Programma per dag

 • 9.30 – 10.00 uur Ontvangst 
 • Familieopstellingen
 • 11.30 – 11.45 uur Pauze
 • Familieopstellingen
 • 13.00 – 14.00 uur Pauze
 • Familieopstellingen
 • 15.30 – 15.45 uur Pauze 
 • Familieopstellingen 
 • 17.00 – 17.30 uur Afsluiting

In de opstellingen worden naast eventuele personen ook de ziekte en haar symptomen opgesteld. Elke familiesysteem is een systeem die op zoek is naar evenwicht en balans. Als er sprake is van een buitensluiting en niet iedereen ingesloten wordt, blijft er onrust. 

Wat ga je leren in de 3-daagse workshop? 

Je leert:

 • Hoe schuld overgedragen wordt op generaties en hoe het opgelost kan worden 
 • Hoe onbewuste dynamieken tot uiting komen in je functioneren en in je welzijn 
 • Een gezonde herordening waar ieders lot en plek wordt gezien en erkend
 • Hoe onderlinge verhoudingen en verstoringen lijden tot ziekte
 • Hoe het bewustzijn van de familie, de familieleden beïnvloedt
 • De flow van liefde en de opbouw van het familiesysteem 
 • Het verschil tussen blinde liefde en bewuste liefde 
 • De dynamiek tussen slachtoffer en dader 
 • Het effect van helende zinnen
 • De balans tussen geven en nemen

“Ik had zelf een vraag ingebracht. Al jarenlang liep ik dezelfde fysieke pijn rond. De opstelling was een enorme eye-opener!”

Erica, consultant

“Ik wil een compliment geven over de fijne verzorging van alles. Informatie vooraf, wat een fijne locatie, de lunch, alle theetjes en al dat snoep. Heerlijk. Ik heb het mede daardoor echt fijn gehad. Ga zo door zou ik zeggen!”

Loes Koot

“Deze ervaring ga ik meenemen in mijn werkveld. Als ik door mijn systemische bril kijk ziet alles er ineens heel anders uit.”

Evert Bruins, therapeut

Stephan Hausner bij UNLP

Al bijna 30 jaar werkt Stephan met de methode familieopstellingen rondom ziektethema’s. Hij heeft hier ook het boek over geschreven: ‘Zelfs als het me mijn leven kost’.

Stephan Hausner is een kundig opsteller van ongeëvenaard niveau.
Stephan is een grote naam als het gaat om opstellingen en ziekte. In de afgelopen jaren heeft hij zich gespecialiseerd in de systemische-fenomenologische benadering van ziekte en gezondheid.

Stephan Hausner is van oorsprong homeopaat en gezondheidspractitioner. Sinds 1993 is hij getraind in de systemische-fenomenologische benadering van Bert Hellinger. Hij heeft meer dan 25 jaar praktisch ervaring als therapeut en begeleider van groepen. Bovendien, heeft hij inmiddels honderden mensen opgeleid.

Zijn Boek: ‘Zelfs als het me mijn leven kost’
Een systemisch perspectief op ziekte en gezondheid, waarbij beiden er mogen zijn. Het standaardwerk voor iedereen die wil lezen over systemisch werken met gezondheid en ziekte.

Inbegrepen

Dit is wat je krijgt tijdens de workshop van Stephan Hausner:

 • 3 inspirerende dagen
 • Koffie, thee, snacks & uitgebreide lunch

Voor wie

Deze 3-daagse workshop is zowel voor onervaren als voor ervaren  familieopstellers geschikt. Het werken met een trainer met de statuur van Stephan Hausner is voor iedereen waardevol. De workshop is bij uitstek geschikt voor drie doelgroepen: 

1. Voor een ieder die Familieopstellingen wil inzetten voor je persoonlijke groei. 

Tijdens deze workshop zal je veel ontdekken over je eigen patronen, die van je familie en anderen in je omgeving. En welk effect deze teweeg brengen in je algehele welzijn en gezondheid. Dagelijks vinden er meerdere opstellingen plaats.

2. Voor coaches, trainers en consultants die willen leren van Stephan Hausner.

Wanneer je opstellingen gaat begeleiden en werkt met gezondheid, is deze workshop een enorme verrijking van je persoonlijke en professionele bagage. Het is een prachtige aanvulling op bestaande methodes.

3. Voor een ieder die geïnteresseerd is in ziekte en gezondheid.

Je wordt drie dagen ondergedompeld in Familieopstellingen. Je zult de krachtige uitwerking gaan ervaren in de Familieopstellingen die dagelijks plaatsvinden en kunt je vragen aan Stephan stellen. De opstellingen zijn geen behandeling en kunnen een bijdrage leveren aan je persoonlijk welzijn.

In de 3-daagse workshop zit een variëteit aan deelnemers, met unieke achtergronden in cultuur, gezondheid, werkervaring, leeftijd, opleiding en interesses. Zo zijn deelnemers:  

 • Mensen die meer inzicht willen in onbewuste drijfveren, gezondheid, ziekte en blokkades 
 • Ouders / opvoeders / partners 
 • Coaches en trainers die aan de slag willen als systemisch coach of familieopsteller of willen werken op gebied van gezondheid
 • Psychologen, huisartsen, verpleegkundigen en pedagogen 
 • Verzuimmanagers, re-integratie medewerkers 
 • Mediators 

Accreditaties

nvst logo
Aanmelden

Aanmelden

Stephan Hausner

Stephan komt twee keer per jaar naar Amsterdam. De opleidingstijden zijn dagelijks van 10.00 tot 17.00 uur.

Locatie:

Amsterdam
23 september 2024
Planning
Trainers
Extra Informatie
€ 950
Veel gestelde vragen

Je kunt de 3-daagse workshop volgen vanuit professionele en/of persoonlijke overwegingen. De training is voor iedereen geschikt die verdieping in zijn of haar eigen proces zoekt op het gebied van bewustwording en groei of de systemische kijk op het gebied van gezondheid wil toepassen in zijn of haar (huidige) beroep.

De workshop is ook geschikt voor deelnemers met een goede gezondheid. Het werken met een trainer met de statuur van Stephan Hausner is voor iedereen waardevol. Gedurende deze dagen zal je veel leren en inzichten opdoen over ziektes en gezondheid.

Stephan Hausner zal gedurende de workshop diverse opstellingen verzorgen met de aanwezige deelnemers. Hij zal zelf een keuze maken met welke deelnemer hij aan het werk gaat en met wat zich op dat moment aandient. Uiteindelijk zal iedereen leren over ziekte en symptomen, als vraagsteller, representant of als aanwezige in de ruimte.

De opstellingen van Stephan Hausner zijn geen behandelingen. Opstellingen kunnen je een inzicht bieden en laten zien hoe je je kunt verhouden tot een ziekte of symptoom. De opstellingen hebben regelmatig een gezondheid bevorderend effect op de aanwezigen.

Binnen een familie gelden onuitgesproken wetten die ons gedrag sturen. In je eigen opstelling heeft dit effect op jezelf, je kinderen en op je familiesysteem. Het is goed mogelijk dat je eigen opstelling een effect heeft op leden van je eigen familiesysteem. Het probleem of de ziekte opstellen van iemand buiten je eigen familiesysteem is niet werkbaar met deze methode.

Stephan Hausner werkt met grotere groepen dan wat je regulier ziet tijdens een opstelling. De hoeveelheid mensen zijn belangrijk voor zijn werk. De gemiddelde groepsgrootte is ongeveer 75 – 85 personen.

We worden allemaal beïnvloed door onbewuste overtuigingen, dynamieken, herinneringen en ervaringen. Conventionele training of therapie is veelal gericht op het individu. Familieopstellingen, gaat uit van het krachtige collectieve onderbewuste en de invloed die het familiesysteem heeft op je vermogen om vrij en spontaan in het leven te staan.

Het is één van de meest diepgaande en krachtige therapieën die ooit is ontwikkeld.

Slechts één sessie zorgt al voor heling en transformaties die je bevrijden en je leven aanzienlijk verbeteren.

Familieopstellingen beschouwt het individu als onderdeel van een groter geheel – een familiesysteem – in plaats van een afzonderlijk entiteit. Het gedrag, gevoelens, motieven en angsten kunnen alleen worden begrepen en veranderd wanneer je het in de context van de grotere groep beschouwt.

Binnen een familie gelden onuitgesproken wetten die ons gedrag sturen. We zijn ons daarvan veelal niet bewust. Familieopstellingen, ontwikkeld door de Duitse therapeut Bert Hellinger, is een krachtige methode om je bewust te worden van moeizame verstrikkingen, zowel in je oorspronkelijk familie als in je huidige familie, gezin of relaties.

Het actief en passief meedoen aan een familieopstelling raakt ons als mens. Het geeft een verdieping van onze oorsprong en beïnvloedt de relatie met onszelf en anderen. Familieopstellingen is een eenvoudige, unieke en krachtige methode die ons bevrijdt van onbewuste blokkades en verstrikkingen.

Ja, de groepen van Stephan Hausner komen behoorlijk snel vol. Veel deelnemers schrijven zich al maanden voor de start van de workshop in om zeker te zijn van een plekje. Je kunt er dus vanuit gaan dat deze workshop doorgaat.

De groep zit in een cirkel en de cliënt neemt plaats naast Stephan. Zowel het actief inbrengen van je eigen thema als het observeren van anderen heeft een diepgaand helend effect. De cliënt (degene die een thema inbrengt) vertelt in het kort iets over zijn uitdaging of obstakel.

Het is een oplossingsgerichte methode en er is niet veel diepgaande informatie over het probleem nodig. Dan wordt de cliënt begeleid in het kiezen van een aantal mensen (representanten) uit de kring die representatief zijn voor bepaalde familieleden, ziekte of symptomen. Vervolgens nemen deze mensen plaats in de ruimte en ontvouwt zich een verhaal dat we met elkaar gaan aanschouwen. Hierin worden (voorheen onbewuste) dynamieken zichtbaar.

Gedurende het verhaal worden de representanten gevraagd om bewegingen te maken die als impuls bij ze binnen komen. Deze bewegingen worden door Stephan aanschouwd en geïnterpreteerd als wetten en dynamieken van de ziel.

In het verhaal dat zich ontvouwt, worden de ongezonde dynamieken zichtbaar die een verklaring zijn voor de hedendaagse problemen die je ervaart. Door zichtbaar te maken wat er gaande is, accepteer je de situatie en kom je in de flow van het leven. Je wordt mogelijk meer open, gaat bewuster leven en meer genieten.

De lunch is inbegrepen. We zorgen voor vegetarische en glutenvrije opties.

Heb je een specifieke dieetwens? Neem je lunch gerust mee, er is een koelkast en magnetron aanwezig.

Normaal gesproken betaal je direct bij inschrijving via iDEAL.

Daarnaast zijn er 2 andere betalingsopties.
1. Betaling per factuur. De betaling dient binnen 14 dagen na inschrijving te zijn overgemaakt.
2. Betaling in 4 termijnen. 25% van het totaalbedrag dient binnen 5 dagen na inschrijving te zijn betaald. Je betaalt daarnaast per termijn 25 euro administratiekosten.

Bel dan gerust met onze Student Support: tel: 020-2610707 of stuur ons een email: info@unlp.nl

Ook interessant voor jou

Familieopstelling Basisopleiding

Leer alle ins-en-outs rondom familieopstellingen

Voor zowel je persoonlijke ontwikkeling als het leren van opstellen… je doet het in de Familieopstelling Basisopleiding.

Lees meer
NLP Coachopleiding
Verdiepingsopleiding Familieopstellingen

Een logisch vervolg op de Basisopleiding Familieopstellingen

Het begeleiden van opstellingen is een vak, verdiep je kennis met onze Verdiepingsopleiding Familieopstellingen.

Lees meer
Systemisch Coachen

Eén-op-één werken met individuen

Leer hoe je een stap maakt in het leven van jouw cliënt door middel van de systemische methode.

Lees meer

NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

NLP PRACTITIONER INFORMATIEochteND

NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

NLP PRACTITIONER INFORMATIEochteND

NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

INSCHRIJVEN VOOR DE NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

INSCHRIJVEN VOOR DE NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

NLP PRACTITIONER INFORMATIEochteND

INSCHRIJVEN VOOR DE NLP BUSINESS PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

Post-hbo INFORMATIEAVOND

Familieopstellingen INFORMATIEAVOND

INSCHRIJVEN VOOR DE NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

NLP PRACTITIONER INFORMATIEOCHTEND

NLP PRACTITIONER INFORMATIEOCHTEND

INSCHRIJVEN VOOR DE NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

INSCHRIJVEN VOOR DE NLP BUSINESS PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

INSCHRIJVEN VOOR DE NLP BUSINESS PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

INSCHRIJVEN VOOR DE provocatief coachen INFORMATIEAVOND

NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

INSCHRIJVEN VOOR DE NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

INSCHRIJVEN VOOR DE NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

INSCHRIJVEN VOOR DE provocatief coachen INFORMATIEAVOND