Wil jij advies over welke opleiding voor jou interessant is? Plan direct jouw gratis groei & adviesgesprek

NLP Master Practitioner:

benut je maximale potentieel

 • Deelnemers waarderen onze opleidingen met een 9.4
 • Locaties in Amsterdam, Rotterdam, ’s Graveland, Tilburg en Drenthe
 • IANLP & NVNLP erkend!

NLP Master Practitioner Opleiding

Het logische vervolg: de NLP Master Practitioner. Voor hen die willen groeien, doelen willen bereiken en succesvol willen zijn.

 • Een volledige focus op wat je wilt en hoe je daar gaat komen
 • Een ontwikkelde identiteit en missie die betekenisvol zijn
 • Geavanceerde technieken voor communicatie met anderen
 • Een blauwdruk voor het in kaart brengen van jezelf en anderen
 • Dé vaardigheid om met iedereen goed om te kunnen gaan
 • Een niet-te-stoppen motivatie, actie, energie en beweging

De NLP Master Practitioner is meer dan alleen maar een NLP opleiding. Het is een handleiding voor het leven. In de NLP Practitioner ben je vooral aan de slag geweest om obstakels weg te nemen, innerlijke conflicten te elimineren en te proeven van datgene wat mogelijk is.

In de NLP Master Practitioner gaan we naar een ongekend hoog niveau. De opleiding is gevuld met “aha” momenten, krachtige resultaten op hoe je je voelt en het succes wat je hebt in je leven. 

Ontvang bij je aanmelding de NLP Advanced – Video Modules cadeau! (t.w.v. € 997,-):

In dit unieke online programma leer je alles over een positieve mindset, krachtige emoties en communiceren met anderen. Een ideaal naslagwerk voor bij je live training! Meer informatie


15 dagen waar je de rest van je leven van profiteert.

De Master Practitioner opleiding is een investering in jezelf. In 15 dagen ga je alles leren waar je de rest van je leven profijt van gaat hebben. Wees gerust. De dagen in de Master Practitioner leveren je meer energie dan ooit. Ze vliegen voorbij. Je gaat leren en groeien. Met collega deelnemers en je trainers. Jouw groei staat voorop. 

Ben je tevreden met wat je hebt en doet? Prima! Doe dan deze opleiding vooral niet. Als je niets verandert, blijft alles zoals het nu is. Ben je tevreden met de de manier waarop je dingen doet? Met je gezondheid, relaties, hoe je voelt en doet, je besluitvaardigheid, gedrevenheid, mate van succes? 

NLP Master Practitioner is de volgende stap in jouw toekomst

In de Master Practitioner opleiding leer je datgene wat je nodig hebt om te groeien en je communicatie met anderen te maximaliseren. Je leert dit door middel van inzichten, demonstraties, plenaire oefeningen, 1-op-1 oefeningen en geleide visualisaties.  

De opleiding is blended learning. Je krijgt naast de 15 live trainingsdagen ook tientallen uren aan videomateriaal met alle NLP technieken die je in de Master Practitioner doet (en meer!). Ook zijn er de maandelijkse Q&A Zoomsessies met oprichters en NLP experts Vincent van der Burg en Marcel Meijlink. Bij elkaar gaan we er dan ook vanuit dat jouw opleiding 21 dagen duurt (live en online).

De opleiding is alleen geschikt voor NLP Practitioners die zichzelf willen ontwikkelen en succesvol willen zijn in het leven. Leer, groei, bereik je potentieel en maak ook nog eens vrienden voor het leven. 

“De meeste mensen vinden het prima om te leven op de automatische piloot. Maar jij bent anders. Gelukkig maar.”

Je gaat je doelen in het leven bepalen en bereiken. In de NLP Master Practitioner leer je geen NLP, maar krijg je een handleiding om succesvol te zijn in het leven. Wat succes ook betekent voor jou.  Bijvoorbeeld om gezonder te leven, betere beslissingen te nemen, of gelukkig te zijn met wie je bent en wat je hebt. Maar ook om succesvoller te zijn in je werk, carrière, relaties en financiële onafhankelijkheid.

Je gaat in staat zijn om impact te maken in de omgang en communicatie met anderen. NLP is bekend om de vaardigheden die je leert om je communicatie te optimaliseren. In de Master Practitioner leer je alles wat er is binnen NLP om dat te doen.

Emotie is alles. In de NLP Practitioner heb je geleerd om via ankeren emoties te activeren en conditioneren. In de NLP Master Practitioner ga je dit naar een veel hoger niveau brengen en zul je versteld staan van de kracht van NLP om emoties te versterken en op te roepen wanneer je wilt. 

De NLP Master Practitioner: omdat je het waard bent!

Je gaat leren om je onderbewuste te sturen naar datgene wat jij wilt. Maar liefst 93% van ons gedrag wordt bepaald door ons onderbewuste. Hoe krachtig zou het zijn als jij je onderbewuste kan beïnvloeden? Na de NLP Master Practitioner ben jij in staat om dat te doen. 

Ontvang een blauwdruk om te leren van de meest succesvolle mensen. Leer van de meest succesvolle mensen en doe wat zij doen. Dit is de kern van NLP. Je leert om succesvol gedrag te kopiëren en te installeren in je eigen systeem. Na de NLP Master Practitioner heb jij het systeem in huis om dit te doen. Het zijn de geheimen van NLP en modelleren die zelfs bij de meeste NLP’ers niet bekend zijn. 

Voor wie is NLP geschikt?

Man of vrouw, jong of senior, extravert of introvert, ervaren in persoonlijke groei of helemaal niet. Wil jij het maximale uit jezelf halen, jezelf verbeteren en groeien? Dan is NLP bij uitstek geschikt voor jou. Deelnemers in een NLP Master Practitioner gaan verder dan een boek lezen of een dagje workshop. Ze zijn bereid om 15 dagen van hun leven te investeren in zichzelf. In een NLP Master Practitioner leer je alles wat nodig is om NLP toe te passen in je leven. Al vanaf de eerste dag ga je volop inzichten krijgen die waar je direct de vruchten van plukt in het dagelijkse leven.

Je volgt de NLP Master Practitioner opleiding op onze locaties in Amsterdam, Rotterdam, ‘s-Graveland, Tilburg en Drenthe. 

Inhoud opleiding

De opleiding bestaat uit totaal 21 opleidingsdagen (15 live dagen & 6 online ZOOM Q&A sessies). Aan het einde van de opleiding ontvang je het certificaat NLP Master Practitioner IANLP.

Blok 1 (dag 1, 2 en 3): Verandering op het niveau van identiteit

In dit eerste blok ga je direct de vruchten plukken van je Practitioner. Op het niveau van identiteit ga je stap voor stap bouwen aan jouw ideale zelf. Ook ga je in dit blok leren om een blauwdruk te maken van iemands denken, doen en voelen.

Dit stelt je in staat om snel te scannen wat iemands behoeften, motivatie, belemmeringen en obstakels zijn. Bovendien ontdek je de kracht van fundamentele behoeften: wat drijft iemand werkelijk en hoe kun je deze kennis benutten voor rapport, invloed en verandering.

Een greep uit de onderdelen in blok 1:

 • Identiteitsuitdaging: supersnelle verandering naar je ideale zelf
 • Waarden: weten wat jouw persoonlijke waarden zijn en ernaar kunnen handelen
 • Fundamentele behoeften: ontdek wat je werkelijk drijft en hoe je hiervan kunt profiteren
 • Levenswiel: inzicht in de gebieden in je leven die voor jou belangrijk zijn
 • Verenigd Veld: het complete communicatiemodel waarin logische niveaus, waarnemingsposities en tijd met elkaar gecombineerd worden
 • En meer…

Blok 2 (dag 4, 5 en 6): Modelleren

Als iemand anders het kan, kan ik het ook. Leren doen wat de ander doet. Stel je eens voor dat je alles kunt leren wat je maar wilt…  Iedere vaardigheid van iemand anders kun jij je eigen maken. Je moet alleen weten hoe je dat doet.

In dit blok ga je leren om de vaardigheden van iemand in kaart te brengen en te installeren in je eigen systeem.  Op deze manier wordt persoonlijke ontwikkeling heel praktisch, makkelijk en snel. Ook staat dit blok in het teken van lichaamsgerichte NLP. De eerste lijfdag van de opleiding zal tijdens deze dagen plaatsvinden.

Een greep uit de onderdelen in blok 2:

 • Modelleren: leren wat de ander doet
 • Actief dromen: de kracht van je onderbewuste
 • Micro Muscle Movements: aanleren van vaardigheden zonder dat de ander het doorheeft
 • New Code NLP: door gebruik van verschillende ‘games’ ontwikkel je verschillende High Performance States
 • Metaprogramma’s: verkrijg een blauwdruk van iemands denken, doen en voelen
 • Lichaamsgerichte NLP: zorg voor congruentie tussen hoofd, hart en buik
 • En meer…

Blok 3 (dag 7, 8 en 9): Verbaal meesterschap en missie

In blok 3 van dit blok ga je aan de slag met verbaal meesterschap: je leert je communicatie naar het volgende niveau te brengen.

We communiceren allemaal. Maar hoe doen we dit? Hoe effectief zijn we hierin? Tijdens deze dagen ga je de taalmodellen uit de Practitioner tot excellent niveau kunnen toepassen. En… je leert de kracht van metaforen!

Een greep uit de onderdelen in blok 3:

 • Sleight of Mouth: het taalmodel waarmee je iedere overtuiging van een gesprekspartner kunt veranderen
 • Communiceren met interne dialoog: voor eens en altijd af van je interne dialoog
 • Milton model: het krachtige taalmodel waarmee je ieders onbewuste kunt activeren
 • Metamodel: tijdens de training leer je het verkorte Metamodel
 • Metaforen: hoe het onbewuste aangaat op symbolen en metaforen
 • Op weg naar jouw missie…
 • En meer…

Blok 4 (dag 10 t/m 13): Het grotere geheel

Je omgeving kan een grote rol spelen in hoe jij je voelt, wat je denkt en hoe je gedraagt. In dit blok ga je essentiële inzichten opdoen in hoe jouw omgeving invloed uitoefent op jouw overtuigingen, blokkades, kracht en missie.

Hierdoor ga je een verklaring krijgen voor soms vage of onduidelijke klachten, maar ook diepgewortelde behoeften, angsten en motivaties. Daarnaast ga je aan de slag met het lichaam als hulpbron voor het veranderen van je gemoedstoestand. Niet op een vage manier, maar om snel en concrete resultaten te krijgen door het inzetten van jouw lichaam als instrument.

Een greep uit de onderdelen in blok 4:

 • De kracht van binding, ordening en balans
 • Systemisch werken: invloed van het grotere geheel
 • Het doen van een afbakeningsopstelling
 • Transformatie: gedetailleerde persoonlijke geschiedenis
 • Kinestestische tijdlijn
 • En meer…

Blok 5 (dag 14 & 15): Integratie en certificering

In dit blok is er volop tijd om je vaardigheden te verfijnen, het geleerde te integreren en natuurlijk het ontvangen van je welverdiende certificaat! Laat je in dit blok verrassen door de inzichten en transformatie! Er is geen (centraal) examen of theorietoets of iets dergelijks.

In dit blok gaan we alles wat we hebben geleerd in de afgelopen 4 blokken in de praktijk brengen en samen afsluiten. Ook is er tijdens dit blok aandacht voor jouw persoonlijke missie… wat wordt de grotere stap in jouw leven?

“Na ieder opleidingsblok weer vol nieuwe inspiratie naar het werk!”

– Sonja Berkhout, recruiter

“Ik vind het de beste investering in mijzelf ooit!”

– Bert Verzijl, VluchtelingenWerk

“Het maakt je een beter mens… doordat je meer inzicht in jezelf krijgt weet je ook beter wat je te bieden hebt”

– Margreet Jacobs, presentatietrainer

“Ik ben anders naar de mensen gaan kijken. Sinds ik kennis heb van modelleren wil ik weer weten “waarom we doen wat we doen’. Het heeft mijn leven verreikt!”

– Annemieke Eijpe, teamleider

NLP volgen bij UNLP

Je bent er klaar voor om een verdieping te maken in je ontwikkeling, als mens of als professional. De NLP Master Practitioner is daarbij de perfecte opleiding. Het geeft je de tools en leert je technieken die jou helpen groeien. Zo geef je jouw persoonlijke ontwikkeling op een leuke manier een belangrijke boost.

Je gaat in de NLP Master Practitioner opleiding een verdieping aan van één van de meest transformerende methodes die er is. Je leert te ontdekken om het maximale uit jezelf en/of anderen te halen. Om blokkades uit je leven te verwijderen en datgene te bereiken waar jij van droomt.

Lees hier meer over waarom jij de NLP Master Practitioner opleiding zou moeten doen.

Dan is de NLP Master Practitioner voor jou.
Je gaat leren om NLP in te zetten in de communicatie met anderen, sneller en dieper verbinding aan te gaan met anderen, maar ook NLP in te zetten voor doelen als meer bewegen, financiële onafhankelijkheid, betere carrière, meer vrienden of minder besluiteloosheid.

De NLP Master Practitioner is een logisch vervolg op de NLP Practitioner Opleiding.
In de NLP Master Practitioner-opleiding vindt er zowel een verbreding als een verdieping plaats. De NLP Master Practitioner opleiding stelt je in staat om de inzichten en technieken opgedaan vanuit de NLP Practitioner opleiding toe te passen, uit te breiden en te integreren.

In de NLP Master opleiding ga je de vruchten plukken van het harde werken wat je hebt gedaan in de Practitioner Opleiding.
Zoals ze in Amerika zeggen: het is een “Life Changing Event”. Een opleiding die je de rest van je leven zal bijblijven. Een opleiding waar je gaat toepassen wat je in de NLP Practitioner Opleiding hebt geleerd aan kennis, vaardigheden en inzicht.

De NLP Master Practitioner is geschikt voor jou als jij persoonlijk wilt groeien.
Of je nu 200% uit de Practitioner hebt gehaald of misschien nog niet eens 10% van wat je had kunnen leren. Voorkom dat je wacht op “het goede moment” om een NLP Master Practitioner te doen, dat je eerst alles “geïntegreerd” wilt hebben van de Practitioner of dat je genoeg hebt gespaard om het te kunnen betalen.

Het is nu of nooit. Doe je het nu niet, dan is de kans heel groot dat van uitstel afstel komt.
Stop niet in je ontwikkeling. Als je dit leest, betekent het dat er iets in je systeem aangeeft dat je dit moet gaan doen. Dat het nu het moment is. Pak deze kans.

Waarom kiezen mensen voor de NLP Master Practitioner-opleiding bij UNLP?
Dit zijn de meest gehoorde redenen:

 1. Uitgebreide mogelijkheden om door te stromen naar een vervolgopleiding, zoals Post-HBO NLP Coach opleiding
 2. Nummer 1 NLP opleidingsinstituut in Nederland
 3. Meest uitgebreide NLP Master Practitioner
 4. Hoogste accreditatie in Nederland, door zowel de NVNLP als de IANLP
 5. Keuze in verschillende opleidingsvormen. Je kunt dus zelf de intensiteit van jouw opleiding bepalen
 6. Kleine groepen zodat er veel ruimte is voor aandacht en persoonlijke begeleiding
 7. Levenslang “abonnement” op de trainers en deskundigen van UNLP. Ook ná de opleiding.
 8. Trainers zijn persoonlijk opgeleid door o.a. dr. Richard Bandler en dr. John Grinder
 9. Gerenommeerd opleidingsinstituut met jarenlange ervaring op het gebied van NLP
 10. Geen loze beloftes, maar wetenschappelijk onderbouwde kennis, methoden en technieken
 11. UNLP trainers kenmerken zich door concrete, praktische en nuchtere aanpak
 12. Opleidingslocaties zijn centraal gelegen in Amsterdam, Rotterdam, ’s Graveland, Tilburg en Drenthe goed bereikbaar met openbaar en eigen vervoer
 13. Je mag de opleiding altijd opnieuw volgen! Gratis! Je betaalt alleen de arrangementskosten.

Iedereen heeft een eigen voorkeur van hoe je leert. Vandaar dat UNLP de NLP Master Practitioner-opleiding in verschillende varianten aanbiedt. Alle opleidingen kennen dezelfde inhoud en hetzelfde certificaat. Wat er anders is? De intensiteit en het verloop van de opleidingsdagen.

NLP MASTER PRACTITIONER DAGOPLEIDING
In de NLP Practitioner Dagopleiding zijn jouw opleidingsdagen verspreid over een compleet studiejaar. Gemiddeld doe je 7 maanden over de opleiding. De opleiding start medio september en medio februari en wordt gegeven in Amsterdam, Rotterdam, Tilburg en ’s Graveland. Over het algemeen is er om de week één opleidingsdag. Zo zorg je ervoor dat je de stof optimaal kunt integreren in jouw dagelijkse leven.

NLP MASTER PRACTITIONER WEEKENDOPLEIDING
De méést gekozen NLP Practitioner bij UNLP is de NLP Practitioner Weekendopleiding. De opleiding is verdeeld over vijf opleidingsweekenden. Op zaterdag en zondag (twee keer heb je ook training op een vrijdag) ga je verdiepend aan de slag met jouw persoonlijke groei. Door directe integratie van de theorie gecombineerd met jouw persoonlijke ervaringen ervaar je een bijzondere impact.  Deze opleiding wordt gegeven in Amsterdam, Rotterdam, ’s Graveland, Drenthe en Tilburg.

NLP MASTER PRACTITIONER DOORDEWEEKS
Niet iedereen wil in de weekenden training hebben. Maar wel met de structuur van de weekenden. Dus meerdere opleidingsdagen achter elkaar. Daarom hebben we ook doordeweekse Practitioners. Je hebt zo’n vijf opleidingsblokken met ieder drie tot vier opleidingsdagen en bijna alle opleidingsdagen zijn doordeweeks. Deze opleiding wordt gegeven in Amsterdam en ‘s-Graveland.

Niet voor niets is UNLP het grootste opleidingsinstituut van Nederland. Inmiddels hebben duizenden mensen de NLP Practitioner gevolgd en profiteren er nog dagelijks van. Waarom kiezen mensen voor UNLP om hun NLP Practitioner te doen en niet ergens anders? Dit zijn de 14 meest gehoorde redenen:

 1. Hoogste accreditatie in Nederland, door zowel de NVNLP als de IANLP
 2. Meest uitgebreide NLP opleiding in Nederland
 3. Ideaal doordat je de NLP Master Practitioner opleiding in een vorm kunt volgen zoals jij het prettig vindt: in de weekenden, doordeweeks, online of één dag per twee weken
 4. Gratis herhalen! Eenmaal een NLP Master Practitioner-opleiding bij UNLP gevolgd, dan mag je hem áltijd gratis reviewen! Je betaalt alleen de arrangementskosten (lunch/koffie/thee)!
 5. Opleidingslocaties centraal gelegen in Amsterdam, Rotterdam, ‘s-Graveland, Tilburg en Drenthe (Zweeloo), goed bereikbaar met o.v. of eigen vervoer
 6. Levenslang ‘abonnement’ op de trainers en deskundigen van UNLP. Ook ná de opleiding
 7. Trainers zijn persoonlijk opgeleid door o.a. dr. Richard Bandler en dr. John Grinder, maar ook door vooraanstaande internationale trainers als John Overdurf, Anné Linden en Robert Dilts
 8. Gerenommeerd opleidingsinstituut met jarenlange ervaring op het gebied van NLP
 9. Met uitgebreide mogelijkheden voor doorstroom naar specialistische opleidingen
 10. Geen loze beloftes, maar wetenschappelijk onderbouwde kennis, methoden en technieken
 11. UNLP trainers kenmerken zich door concrete, praktische en nuchtere aanpak
 12. De opleidingsmentoren, die de trainers en deelnemers begeleiden tijdens oefeningen, zijn van hoogstaand niveau: zij volgen (of volgden) de NLP Coach IANLP of NLP Trainersopleiding.

Inbegrepen

Dit is wat je krijgt bij de NLP Master Practitioner Opleiding

 • Vijftien energieke en inspirerende opleidingsdagen
 • Zes maandelijkse Q&A Zoom sessies
 • Uitgebreide syllabus (in zowel e-boek als gedrukte variant)
 • Online omgeving met videomateriaal en audio’s, waarin alle technieken uit de opleiding besproken worden (t.w.v. 997 euro)
 • Volledig erkend certificaat NLP Master Practitioner (o.a. NVNLP & IANLP)
 • Volop mogelijkheden voor intervisiegroep, ook na de opleiding
 • Veel oefenmogelijkheden door de Online Leeromgeving (die ook na jouw opleiding voor je actief blijft)
 • Veel ruimte voor persoonlijke, 1-op-1 begeleiding en mentoring
 • Inclusief koffie, thee & uitgebreide lunch
 • Variatie aan ervaren en gerenommeerde NLP trainers en experts
 • Verzekerd van up-to-date inzichten vanuit NLP en praktische psychologie
 • Levenslang ‘abonnement’ op trainers en deskundigen van UNLP
 • Altijd de mogelijkheid om gratis de opleiding opnieuw te volgen. (je betaalt dan alleen de lunch/koffie/thee)

Voor wie

De NLP Master Practitioner is een logisch vervolg op de NLP Practitioner opleiding. Heb je veel geleerd in de NLP Practitioner, maar wil je meer? Wil je onbewust bekwaam worden in NLP? Wil je NLP gebruiken zonder dat je een ander aan het coachen bent? De opleiding is bij uitstek geschikt voor drie doelgroepen

1. Voor een ieder die NLP wilt inzetten voor persoonlijke groei.
Met alle stappen die je hebt gezet in de Practitioner ben je klaar om jezelf op een hoger plan te brengen. Leer je onderbewuste sturen door middel van hypnose. Leer in no-time een blauwdruk te maken van jezelf en anderen, leer om je negatieve interne dialoog voor eens en altijd te doorbreken. En veel meer. 

2. Voor een ieder die NLP wilt inzetten voor zakelijke doeleinden. 
Wanneer je meer invloed wilt uitoefenen op medewerkers De onderwerpen en vaardigheden die je leert in de Master Practitioner zijn bij uitstek geschikt om in te zetten in de communicatie met anderen. Werk je in een zakelijke omgeving dan ga je van iedere dag NLP Master Practitioner profijt krijgen en kun je het geleerde direct in praktijk brengen. 

3. Coaches, trainers en consultants.  Voor deze groep is de NLP Master Practitioner een must. Met de opleiding krijg je diepgaand inzicht in de (onbewuste) psychologie van persoonlijke ontwikkeling en krijg je alle handvatten om snel en transformationele interventies te doen voor een gezond functioneren van cliënten, deelnemers, medewerkers en patiënten.

4. Beroepen die veel vertegenwoordigd zijn: leraar, accountant, manager, adviseur, makelaar, teamleider, (huis)arts, psycholoog, fysiotherapeut, accountmanager, directeur, therapeut, sociaal psychiatrisch verpleegkundige, trajectbegeleider, consulent, maatschappelijk werker, activiteitenbegeleider, hoofd afdeling, inkoper, redacteur, sales manager, technicus, marketeer.

Adviesgesprek: Madieke van der Zee

 • Duur: 30 minuten
 • Wat: Telefoongesprek

Tijdens een adviesgesprek kijkt Madieke samen met jou waar je staat, wat je doelstellingen zijn en hoe je die wilt gaan bereiken. Zo maak je de eerste stappen in jouw groei concreet. Op deze manier krijg je meer informatie over de Master Practitioner opleiding en weet je direct wat de opleiding jou kan brengen.

Kijk hieronder in Madieke’s agenda en plan jouw gratis adviesgesprek. Zie je geen tijd die voor jou uitkomt? Kijk dan eens hiernaast in de agenda van Jolanda.

Adviesgesprek: Jolanda Burgers

Jolanda Burgers
 • Duur: 30 minuten
 • Wat: Telefoongesprek

De NLP Master Practitioner is het logische vervolg op de Practitioner. Voor een ieder die verder wil groeien, doelen wil bereiken en succesvol wil zijn. Maar is het ook iets voor jou? Ontdek het in een adviesgesprek met Jolanda. Samen kunnen jullie kijken waar je nu staat en hoe je het beste de vruchten kan plukken van je Practitioner. 

Kijk hieronder in Jolanda’s agenda en plan jouw gratis adviesgesprek. Zie je geen tijd die voor jou uitkomt? Kijk dan eens hiernaast in de agenda van Madieke.

Toelatingseisen & Accreditaties

Wij zijn dagelijks bezig de kwaliteit van onze opleidingen op een nóg hoger niveau te brengen. Dit komt onder andere tot uiting in de verschillende accreditaties van beroepsverenigingen.

Om de NLP Master Practitioner te volgen heb je jouw NLP Practitioner afgerond. Wanneer je dit gedaan hebt bij een instituut, waarvan de NLP practitioner opleiding is aangesloten bij de NVNLP of IANLP dan kun je je direct aanmelden. Heb je het bij een ander instituut gedaan, neem dan even contact met ons op. Verder heb je tenminste MBO/HBO werk- en denkniveau nodig om succesvol te opleiding te kunnen doorlopen.

De NLP Master Practitioner opleiding is een intensieve opleiding. Naast de vijftien dagen (130 uur) intensieve training zijn er maandelijkse intervisie-bijeenkomsten met collega deelnemers. Ook ben je buiten de opleidingsdagen met de stof bezig.

Veel van de stof kun je direct in de praktijk brengen, in gesprekken die je voert of tijdens observaties die je doet (bijvoorbeeld tijdens een middagje op een terras zitten). Een lijst met aanbevolen literatuur is beschikbaar, maar niet verplicht om de opleiding succesvol te doorlopen. Eenvoudig gezegd ben je, naast de opleidingsdagen, zo’n drie tot vier uur per week bewust bezig met de opleidingsstof.

De opleiding wordt afgesloten met een erkend NVNLP/IANLP-certificaat. Je ontvangt dit certificaat als je:

 • 90% of meer opleidingsdagen aanwezig bent geweest;
 • de eindopdracht (modelleringsproject) met goed resultaat volbrengt.

Bij UNLP vinden we het belangrijk dat de opleidingen (extern) geaccrediteerd en gecontroleerd wordt. De NLP Master Practitioner opleiding voldoet aan de hoogste eisen van accreditatie.

Zo is de opleiding is geaccrediteerd door o.a. de prestigieuze IANLP (International Association for NLP) en de NVNLP (Nederlandse Vereniging van NLP). Maar ook door verschillende beroepsverenigingen, zoals de LVNG en de LVST. Tevens is UNLP als onderwijsinstelling geregistreerd in het CRKBO (Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs).

Wil je de complete lijst van accreditaties voor deze opleiding weten? Kijk dan onderaan deze pagina.

Ervaringen

Inmiddels hebben de afgelopen jaren talloze deelnemers hun NLP Master Practitioner gevolgd bij UNLP. Hieronder verschillende ervaringen.

”Ik heb gereedschap gekregen hoe ik in de praktijk met mensen aan de slag kan gaan.”

”Waar ik voorheen nog echt moest nadenken over technieken en vaardigheden merk ik nu dat het er zo maar uitkomt, zonder dat ik er nog iets voor hoef te doen. Het zit echt in mijn onbewuste.’“Ik kan me nu volledig concentreren op de ander zonder mijn eigen invulling te geven aan wat de ander zegt.”
“In de Master Practitioner werd de methode voor mij steeds intuïtiever. Het werd echt onderdeel van mijzelf.”

“Ik vond het eigenlijk geen trainers, maar reisleiders. Ze hebben ons meegenomen op de reis naar jezelf.”
”De trainers zijn allemaal zo verschillend en daarmee vullen ze elkaar zo mooi aan. Stuk voor stuk toptrainers!”

Accreditaties

IA-NLP opleiding
VVET logo
logo BGN
vbag accreditatie
BATC
Aanmelden

Ontvang bij je aanmelding de NLP Advanced – Video Modules cadeau! (t.w.v. € 997,-):

In dit unieke online programma leer je alles over een positieve mindset, krachtige emoties en communiceren met anderen. Een ideaal naslagwerk voor bij je live training! Meer informatie

Aanmelden

NLP Master Practitioner opleiding

Deze opleiding start op meerdere momenten per jaar, afhankelijk of je kiest voor de weekendvariant, de zomeropleiding of toch doordeweeks. De opleidingen vinden plaats in Amsterdam, Rotterdam, ’s Graveland, Tilburg en Drenthe. De opleidingstijden zijn dagelijks van 10.00 tot 17.00 uur.

Locatie:

Amsterdam
8 maart 2024
Planning
Trainers
Extra Informatie
€ 2.995
Rotterdam
8 maart 2024
Planning
Trainers
Extra Informatie
€ 2.995
Landgoed Amsterdam / 's Graveland - Online
23 mei 2024
Planning
Trainers
Extra Informatie
€ 2.200
Landgoed Amsterdam / 's Graveland
31 mei 2024
Planning
Trainers
Extra Informatie
€ 2.995
Amsterdam
16 september 2024
Planning
Extra Informatie
€ 2.995
Landgoed Amsterdam / 's Graveland
27 september 2024
Planning
Trainers
Extra Informatie
€ 2.995
Tilburg
27 september 2024
Planning
Trainers
Extra Informatie
€ 2.995
Zweeloo (Drenthe)
11 oktober 2024
Planning
Trainers
Extra Informatie
€ 2.995
Landgoed Amsterdam / 's Graveland - Online
11 november 2024
Planning
Trainers
Extra Informatie
€ 2.200
Veelgestelde vragen

Ja en nee. Natuurlijk leer je wel nieuwe technieken, én het is zeker geen herhaling van de Practitioner. je gaat jezelf naar een hoger niveau brengen. NLP leer je niet omdat je NLP wilt leren. Je wilt uiteindelijk NLP inzetten in je dagelijkse leven, om meer succesvol te zijn in relaties en je werk, omdat je gelukkiger wilt zijn en je maximale potentieel wilt bereiken. Dat staat centraal in de Master Practitioner.

Nee. Het is goed om te weten wat obstakels zijn, maar het zorgt er uiteindelijk niet voor dat je komt waar je wilt zijn. In de Master leer je om succesvoller te zijn op allerlei vlakken in het leven. Gericht op waar je naar toe wilt, niet waar je van weg wilt. Natuurlijk kun je de inzichten wel gebruiken als je werkzaam bent als coach, manager of…jazeker, therapeut.

Nee, zeker niet. De opleiding is gericht op iedereen die zichzelf wilt ontwikkelen en wilt groeien. Uiteraard kun je de inzichten gebruiken om anderen te helpen.

UNLP is niet voor niets het grootste NLP instituut in Nederland. Inmiddels hebben we duizenden NLP’ers opgeleid om succesvoller en gelukkiger te zijn in het leven. UNLP heeft het meest uitgebreide aanbod, deskundige trainers en een NLP Master Practitioner zoals je die nergens anders aantreft.

Bij sommige instituten – vooral in het buitenland – zit je veelal met enkele honderden mensen in een NLP (Master) Practitioner opleiding. Veel, vooral kleinere en beginnende instituten, zijn er trots op dat ze kleine groepen van maximaal acht deelnemers hebben. Zowel een groep van 100 als van acht is verre van ideaal. Het nadeel van zo’n kleine groep is dat je met veelal dezelfde mensen aan het oefenen bent en je vaardigheden op een bepaald moment afvlakken en niet meer verder ontwikkelen. In een groep van 100 of meer is er nauwelijks persoonlijk contact mogelijk met de trainer(s), wat bij een (Master) Practitioner opleiding wel een must is. Een ideale groepsgrootte voor NLP (Master) Practitioner opleidingen is vanaf twaalf tot maximaal 50 deelnemers. Er is in zo’n groepsgrootte voldoende interactie, variatie en groepsdynamica. Een vuistregel: Let er op dat voor elke zeven deelnemers er een begeleidende NLP coach of assistent-trainer aanwezig is. Voor 20 deelnemers dus drie coaches, voor 30 deelnemers vier coaches, etc.

Er is bij de opleiding lunch inbegrepen. Dagelijks dekken we de tafel, zetten het heerlijkste brood neer, maken een fijne soep en je kunt je boterhammen beleggen.

Wil je iets anders eten? Neem het gerust mee (er is een koelkast en magnetron aanwezig) of je kunt iets halen in de directe omgeving.

Wanneer je de NLP Master Practitioner opleiding wilt doen als ZZP’er dan kun je de opleiding als scholingskosten opvoeren in je administratie. Dit is een prettig voordeel op de kosten van de opleiding!

Wanneer je de opleiding betaald krijgt vanuit je werk, dan kan jouw werkgever de opleiding als kosten opvoeren.

Zo betaalt de Belastingdienst een beetje mee aan jouw ontwikkeling!

Normaal gesproken betaal je direct bij inschrijving via iDEAL.

Daarnaast zijn er 2 andere betalingsopties.
1. Betaling per factuur. De betaling dient binnen 14 dagen na inschrijving te zijn overgemaakt.
2. Betaling in 4 termijnen. 25% van het totaalbedrag dient binnen 5 dagen na inschrijving te zijn betaald. Je betaalt daarnaast per termijn 25 euro administratiekosten.

Als je het spannend vindt om examens te doen, ben je eigenlijk direct aan het juiste adres bij een NLP opleiding. Immers, je leert in een NLP opleiding hoe je van specifieke angsten af kunt komen!  Toch hebben we geen formeel examen aan het einde van de opleiding.

Wel is er een evaluatie tijdens de laatste twee dagen van de opleiding. Daarnaast krijg je een thuisopdracht: het uitvoeren van een modelleringsproject. Tijdens de opleiding begeleiden wij je in het doen van deze opdracht.

Ja! Wij vinden het belangrijk dat je alles uit de opleiding weet te halen wat mogelijk is. Je leven kan er over een paar jaar weer heel anders uitzien dan vandaag de dag. Misschien een ander werk, nieuwe hobby’s, gezinssituatie, nieuwe doelen.  Vandaar dat je altijd de mogelijkheid hebt om de opleiding nogmaals te volgen. In iedere opleidingsgroep hebben we speciaal “review-plaatsen” gereserveerd. Je betaalt alleen de arrangementskosten (lunch, koffie, thee).

De opleiding is blended learning. Je krijgt naast de vijftien live trainingsdagen ook tientallen uren aan videomateriaal met alle NLP technieken die je in de Master Practitioner doet (en meer!). Ook zijn er de maandelijkse Q&A Zoomsessies met oprichters en NLP experts Vincent van der Burg en Marcel Meijlink. Bij elkaar gaan we er dan ook vanuit dat jouw opleiding 21 dagen duurt (live en online).

Merk je tijdens de opleiding dat de gekozen frequentie je toch niet past? Bijvoorbeeld omdat je de stof toch sneller tot je wilt nemen? Dan is het altijd mogelijk om na een paar opleidingsdagen te switchen naar bijvoorbeeld de weekendopleiding. Net zo makkelijk! Dat is het voordeel dat UNLP meerdere opleidingsvarianten kent.

Er zijn veel erkenningen qua NLP certificaten. Sowieso is het handig dat er een erkenning is, het gebeurt nog steeds met veel regelmaat dat een instituut geen enkele erkenning heeft. Je certificaat is dan ook niets waard als je wilt instromen bij een ander instituut of bij een beroepsvereniging.

Een erkenning die je vaak ziet is die van de ABNLP (American Board of NLP). Interessant aangezien het een wereldwijde erkenning is. Het is tegenwoordig wel zo dat iedere NLP trainer toegelaten wordt bij de ABNLP. Er zijn weinig tot geen voorvereisten, behalve dat je een NLP-trainersopleiding gedaan moet hebben. De kwaliteit van de trainer en van het instituut is dus alles behalve gegarandeerd.

Een essentiële erkenning is de IA-NLP (International Association of NLP). Dit is een zeer strenge accreditatie waarbij de NLP-trainer door een uitgebreide screening is gegaan voordat hij Fellow Member van de IA-NLP kan worden. De trainer moet meerdere jaren ervaring hebben met groepsdynamica, uitgebreide NLP-kennis bezitten en meerdere opleidingen gevolgd hebben. Daarnaast moet je je kennis jaarlijks up-to-date houden. Bij een IA-NLP instituut ben je dus verzekerd van de hoogst gekwalificeerde NLP-trainers die er zijn en kun je 100% zeker zijn de opleiding van hoog niveau is.

In Nederland kennen we de NVNLP (Nederlandse Vereniging voor NLP). Als het instituut hun certificaat uitgeeft onder toezicht van de NVNLP kun je ervan uitgaan dat het in orde is met de inhoud van deze opleiding.

Het is dan ook aan te raden om in ieder geval naar een NVNLP-instituut te gaan, en als het kan het liefst naar een instituut dat IANLP-erkend is.

Bel dan gerust met onze Student Support: tel: 020-2610707 of stuur ons een email: info@unlp.nl

Download onze brochure

Wil je alles nog eens rustig nalezen? Download dan onze brochure.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ook interessant voor jou

Kennismaken

Maak kennis met UNLP instituut

Heb je jouw NLP Practitioner bij een ander instituut gevolgd? En je denkt erover om je Master bij UNLP te volgen? Kom dan gerust langs om eens met ons kennis te maken!

Bekijk meer
Coachopleiding

Gebruik NLP als belangrijkste coachingstool

Altijd al gedroomd om een ander van A naar B te begeleiden? Om met NLP te werken als coach? Wellicht is onze coachopleiding perfect voor jou!

Bekijk meer
Familieopstelling Informatieavond

Kom los van oude patronen en ontdek een leven vol mogelijkheden

Ontdek alles over Familieopstellingen en systemisch werk tijdens een gratis informatieavond bij jou in de buurt!

Bekijk meer

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Inschrijven nieuwsbrief

NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

NLP PRACTITIONER INFORMATIEochteND

NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

NLP PRACTITIONER INFORMATIEochteND

NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

INSCHRIJVEN VOOR DE NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

INSCHRIJVEN VOOR DE NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

NLP PRACTITIONER INFORMATIEochteND

INSCHRIJVEN VOOR DE NLP BUSINESS PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

Post-hbo INFORMATIEAVOND

Familieopstellingen INFORMATIEAVOND

INSCHRIJVEN VOOR DE NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

NLP PRACTITIONER INFORMATIEOCHTEND

NLP PRACTITIONER INFORMATIEOCHTEND

INSCHRIJVEN VOOR DE NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

INSCHRIJVEN VOOR DE NLP BUSINESS PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

INSCHRIJVEN VOOR DE NLP BUSINESS PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

INSCHRIJVEN VOOR DE provocatief coachen INFORMATIEAVOND

NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

INSCHRIJVEN VOOR DE NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

INSCHRIJVEN VOOR DE NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

INSCHRIJVEN VOOR DE provocatief coachen INFORMATIEAVOND