UNLP

Onze opleidingen gaan gewoon door! Uiteraard hanteren wij hierbij de RIVM-richtlijnen. Lees hier onze laatste updates.

NLP Master Practitioner:

benut je maximale potentieel

 • Deelnemers waarderen onze opleidingen met een 9.4
 • Locaties in Amsterdam, Rotterdam, Amersfoort, Tilburg, Drenthe en Antwerpen
 • IANLP, ABNLP & NVNLP erkend!

NLP Master Practitioner Opleiding

Het logische vervolg: de NLP Master Practitioner. Voor hen die willen groeien, doelen willen bereiken en succesvol willen zijn.

 • Een volledige focus op wat je wilt en hoe je daar gaat komen
 • Een ontwikkelde identiteit en missie die betekenisvol zijn
 • Geavanceerde technieken voor communicatie met anderen
 • Een blauwdruk voor het in kaart brengen van jezelf en anderen
 • Dé vaardigheid om met iedereen goed om te kunnen gaan
 • Een niet-te-stoppen motivatie, actie, energie en beweging

De NLP Master Practitioner is meer dan alleen maar een NLP opleiding. Het is een handleiding voor het leven. In de NLP Practitioner ben je vooral aan de slag geweest om obstakels weg te nemen, innerlijke conflicten te elimineren en te proeven van datgene wat mogelijk is.

In de NLP Master Practitioner gaan we naar een ongekend hoog niveau. De opleiding is gevuld met “aha” momenten, krachtige resultaten op hoe je je voelt en het succes wat je hebt in je leven. 


18 dagen waar je de rest van je leven van profiteert.

De Master Practitioner opleiding is een investering in jezelf. In 18 dagen ga je alles leren waar je de rest van je leven profijt van gaat hebben. Wees gerust. De dagen in de Master Practitioner leveren je meer energie dan ooit. Ze vliegen voorbij. Je gaat leren en groeien. Met collega deelnemers en je trainers. Jouw groei staat voorop. 

Ben je tevreden met wat je hebt en doet? Prima! Doe dan deze opleiding vooral niet. Als je niets verandert, blijft alles zoals het nu is. Ben je tevreden met de de manier waarop je dingen doet? Met je gezondheid, relaties, hoe je voelt en doet, je besluitvaardigheid, gedrevenheid, mate van succes? 

NLP Master Practitioner is de volgende stap in jouw toekomst

In de Master Practitioner opleiding leer je datgene wat je nodig hebt om te groeien en je communicatie met anderen te maximaliseren. Je leert dit door middel van inzichten, demonstraties, plenaire oefeningen, 1-op-1 oefeningen en geleide visualisaties.  De opleiding is alleen geschikt voor NLP Practitioners die zichzelf willen ontwikkelen en succesvol willen zijn in het leven. Leer, groei, bereik je potentieel en maak ook nog eens vrienden voor het leven. 

“De meeste mensen vinden het prima om te leven op de automatische piloot. Maar jij bent anders. Gelukkig maar.”

Je gaat je doelen in het leven bepalen en bereiken. In de NLP Master Practitioner leer je geen NLP, maar krijg je een handleiding om succesvol te zijn in het leven. Wat succes ook betekent voor jou.  Bijvoorbeeld om gezonder te leven, betere beslissingen te nemen, of gelukkig te zijn met wie je bent en wat je hebt. Maar ook om succesvoller te zijn in je werk, carrière, relaties en financiële onafhankelijkheid.

Je gaat in staat zijn om impact te maken in de omgang en communicatie met anderen. NLP is bekend om de vaardigheden die je leert om je communicatie te optimaliseren. In de Master Practitioner leer je alles wat er is binnen NLP om dat te doen.

Emotie is alles. In de NLP Practitioner heb je geleerd om via ankeren emoties te activeren en conditioneren. In de NLP Master Practitioner ga je dit naar een veel hoger niveau brengen en zul je versteld staan van de kracht van NLP om emoties te versterken en op te roepen wanneer je wilt. 

De NLP Master Practitioner: omdat je het waard bent!

Je gaat leren om je onderbewuste te sturen naar datgene wat jij wilt. Maar liefst 93% van ons gedrag wordt bepaald door ons onderbewuste. Hoe krachtig zou het zijn als jij je onderbewuste kan beïnvloeden? Na de NLP Master Practitioner ben jij in staat om dat te doen. 

Ontvang een blauwdruk om te leren van de meest succesvolle mensen. Leer van de meest succesvolle mensen en doe wat zij doen. Dit is de kern van NLP. Je leert om succesvol gedrag te kopiëren en te installeren in je eigen systeem. Na de NLP Master Practitioner heb jij het systeem in huis om dit te doen. Het zijn de geheimen van NLP en modelleren die zelfs bij de meeste NLP’ers niet bekend zijn. 

Voor wie is NLP geschikt?

Man of vrouw, jong of senior, extravert of introvert, ervaren in persoonlijke groei of helemaal niet. Wil jij het maximale uit jezelf halen, jezelf verbeteren en groeien? Dan is NLP bij uitstek geschikt voor jou. Deelnemers in een NLP Master Practitioner gaan verder dan een boek lezen of een dagje workshop. Ze zijn bereid om 18 dagen van hun leven te investeren in zichzelf. In een NLP Master Practitioner leer je alles wat nodig is om NLP toe te passen in je leven. Al vanaf de eerste dag ga je volop inzichten krijgen die waar je direct de vruchten van plukt in het dagelijkse leven.

Je volgt de NLP Master Practitioner opleiding op onze locaties in Amsterdam, Rotterdam, Amersfoort, Tilburg, Antwerpen en Drenthe. 

Heb je interesse in de NLP Master Practitioner Zomeropleiding? Klik hier voor meer informatie.

Inhoud opleiding

De opleiding bestaat uit totaal 18 opleidingsdagen. Aan het einde van de opleiding ontvang je het certificaat NLP Master Practitioner IANLP.

In de Master Practitioner leer je NLP soepel en flexibel in te zetten in allerlei aspecten van je leven. Uiteindelijk om doelen gemakkelijk te bereiken, succesvoller te zijn in wat je wilt en gelukkiger in het leven te staan. 

Blok 1 (dag 1, 2 en 3): Verandering op het niveau van identiteit

In dit eerste blok ga je direct de vruchten plukken van je practitioner. Op het niveau van identiteit ga je stap voor stap bouwen aan jouw “ideale zelf”. Ook ga je in dit blok leren om een blauwdruk te maken van iemands denken, doen en voelen.

Dit stelt je in staat om snel te scannen wat iemands behoeften, motivatie, belemmeringen en obstakels zijn. Bovendien ontdek je de kracht van fundamentele behoeften: wat drijft iemand werkelijk en hoe kun je deze kennis benutten voor rapport, invloed en verandering.

Een greep uit de onderdelen in blok 1:

 • Identiteitsuitdaging: supersnelle verandering naar je ideale zelf
 • Fundamentele behoeften: ontdek wat je werkelijk drijft en hoe je hiervan kunt profiteren
 • Metaprogramma’s: verkrijg een blauwdruk van iemands denken, doen en voelen
 • Levenswiel: inzicht in de gebieden in je leven die voor jou belangrijk zijn
 • En meer…

Blok 2 (dag 4, 5 & 6): Modelleren

Als iemand anders het kan, kan ik het ook. Leren doen wat de ander doet. Stel je eens voor dat je alles kunt leren wat je maar wilt…  Iedere vaardigheid van iemand anders kun jij je eigen maken. Je moet alleen weten hoe je.

In dit blok ga je leren om de vaardigheden van iemand in kaart te brengen en te installeren in je eigen systeem.  Op deze manier wordt persoonlijke ontwikkeling heel praktisch, makkelijk en snel.

Een greep uit de onderdelen in blok 2:

 • Modelleren: leren wat de ander doet
 • Actief dromen: de kracht van je onderbewuste
 • Micro Muscle Movements: aanleren van vaardigheden zonder dat de ander het doorheeft
 • Nerk-Nerk: gemoedstoestand waarin je openstaat voor leren
 • En meer…

Blok 3 (dag 7, 8 & 9): Emotioneel meesterschap

In blok 3 van dit blok ga je aan de slag met New Code NLP: een vorm van NLP waarin je leert om je emotie razendsnel te veranderen.

Diverse trainers van UNLP zijn persoonlijk opgeleid door dr. John Grinder, mede-grondlegger van NLP én specifiek de New Code NLP, en daar profiteer jij als deelnemer van. Je leert het beste van het beste van John Grinder.

Een greep uit de onderdelen in blok 3:

 • New Code NLP: snel en geruisloos kunnen veranderen van hoe je je voelt
 • Communiceren met interne dialoog: voor eens en altijd af van je interne dialoog
 • Alphabet Game: snel uit je negatieve gevoel
 • Ontdekken van onbewuste ja- en nee signalen: hoe denkt jouw onderbewuste hierover?
 • Walking with X & Y: systematisch verwijderen van negativiteit uit je systeem
 • En meer…

Blok 4 (dag 10, 11 & 12): Het grotere geheel

Je omgeving kan een grote rol spelen in hoe jij je voelt, wat je denkt en hoe je gedraagt. In dit blok ga je essentiële inzichten opdoen in hoe jouw omgeving invloed uitoefent op jouw overtuigingen, blokkades, kracht en missie.

Hierdoor ga je een verklaring krijgen voor soms vage of onduidelijke klachten, maar ook diepgewortelde behoeften, angsten en motivaties. Daarnaast ga je aan de slag met het lichaam als hulpbron voor het veranderen van je gemoedstoestand. Niet op een vage manier, maar om snel en concrete resultaten te krijgen door het inzetten van jouw lichaam als instrument.

Een greep uit de onderdelen in blok 4:

 • De kracht van binding, ordening en balans
 • Systemisch werken: invloed van het grotere geheel
 • Het doen van een afbakeningsopstelling
 • Genogram: ken de wortels van jouw bestaan
 • En meer…

Blok 5 (dag 13, 14 & 15): De kracht van hypnose

Leer hoe je onderbewuste kunt programmeren zodat het precies doet wat jij wilt. In dit blok ga je leren hypnose toe te passen en ben je aan het einde van dit blok in staat om dit zelfstandig in te zetten voor persoonlijke groei.

Bijvoorbeeld door het wegnemen van belemmeringen, waaronder stoppen met roken, gewicht verliezen, overwinnen van irrationele angsten, enzovoort. Daarnaast kun je hypnose gebruiken om een diepere verbinding aan te gaan met collega’s, verbeteren van liefdesrelaties en het makkelijk aanleren van nieuwe vaardigheden.

Een greep uit de onderdelen in blok 5:

 • Hypnotische taalpatronen om iemand snel onder hypnose te krijgen
 • Suggestibiliteits testen: hoe suggestibel is iemand?
 • Inducties: zo breng je iemand binnen enkele minuten diep in trance
 • Zelfhypnose: hypnose voor het wegnemen van obstakels of het bereiken van doelen
 • Onderbewuste: leercommuniceren met je onderbewuste
 • En meer…
 • Blok 6 (dag 16, 17 & 18): Integratie en certificering

  In dit blok is er volop tijd om je vaardigheden te verfijnen, het geleerde te integreren en natuurlijk het ontvangen van je welverdiende certificaat! Laat je in dit blok verrassen door de inzichten en transformatie! Er is geen (centraal) examen of theorietoets of iets dergelijks.

  In dit blok gaan we alles wat we hebben geleerd in de afgelopen 5 blokken in de praktijk brengen en samen afsluiten.

  “Na ieder opleidingsblok weer vol nieuwe inspiratie naar het werk!”

  – Sonja Berkhout, recruiter

  “Ik vind het de beste investering in mijzelf ooit!”

  – Bert Verzijl, VluchtelingenWerk

  “Het maakt je een beter mens… doordat je meer inzicht in jezelf krijgt weet je ook beter wat je te bieden hebt”

  – Margreet Jacobs, presentatietrainer

  “Ik ben anders naar de mensen gaan kijken. Sinds ik kennis heb van modelleren wil ik weer weten “waarom we doen wat we doen’. Het heeft mijn leven verreikt!”

  – Annemieke Eijpe, teamleider

  NLP volgen bij UNLP

  Je bent er klaar voor om een verdieping te maken in je ontwikkeling, als mens of als professional. De NLP Master Practitioner is daarbij de perfecte opleiding. Het geeft je de tools en leert je technieken die jou helpen groeien. Zo geef je jouw persoonlijke ontwikkeling op een leuke manier een belangrijke boost.

  Je leert tal van vaardigheden voor een optimale communicatie… met jezelf én anderen!

  Je gaat in de NLP Master Practitioner opleiding een verdieping aan van één van de meest transformerende methodes die er is. Je leert te ontdekken om het maximale uit jezelf en/of anderen te halen. Om blokkades uit je leven te verwijderen en datgene te bereiken waar jij van droomt.

  Lees hier meer over waarom jij de NLP Master Practitioner opleiding zou moeten doen.

  Dan is de NLP Master Practitioner voor jou.
  Je gaat leren om NLP in te zetten in de communicatie met anderen, sneller en dieper verbinding aan te gaan met anderen, maar ook NLP in te zetten voor doelen als meer bewegen, financiële onafhankelijkheid, betere carrière, meer vrienden of minder besluiteloosheid.

  De NLP Master Practitioner is een logisch vervolg op de NLP Practitioner Opleiding.
  In de NLP Master Practitioner-opleiding vindt er zowel een verbreding als een verdieping plaats. De NLP Master Practitioner opleiding stelt je in staat om de inzichten en technieken opgedaan vanuit de NLP Practitioner opleiding toe te passen, uit te breiden en te integreren.

  In de NLP Master opleiding ga je de vruchten plukken van het harde werken wat je hebt gedaan in de Practitioner Opleiding.
  Zoals ze in Amerika zeggen: het is een “Life Changing Event”. Een opleiding die je de rest van je leven zal bijblijven. Een opleiding waar je gaat toepassen wat je in de NLP Practitioner Opleiding hebt geleerd aan kennis, vaardigheden en inzicht.

  De NLP Master Practitioner is geschikt voor jou als jij persoonlijk wilt groeien.
  Of je nu 200% uit de Practitioner hebt gehaald of misschien nog niet eens 10% van wat je had kunnen leren. Voorkom dat je wacht op “het goede moment” om een NLP Master Practitioner te doen, dat je eerst alles “geïntegreerd” wilt hebben van de Practitioner of dat je genoeg hebt gespaard om het te kunnen betalen.

  Het is nu of nooit. Doe je het nu niet, dan is de kans heel groot dat van uitstel afstel komt.
  Stop niet in je ontwikkeling. Als je dit leest, betekent het dat er iets in je systeem aangeeft dat je dit moet gaan doen. Dat het nu het moment is. Pak deze kans.

  Waarom kiezen mensen voor de NLP Master Practitioner-opleiding bij UNLP?
  Dit zijn de meest gehoorde redenen:

  1. Uitgebreide mogelijkheden om door te stromen naar een vervolgopleiding, zoals Post-HBO NLP Coach opleiding
  2. Nummer 1 NLP opleidingsinstituut in Nederland
  3. Meest uitgebreide NLP Master Practitioner
  4. Hoogste accreditatie in Nederland, door zowel de NVNLPIANLP als de ABNLP
  5. Keuze in verschillende opleidingsvormen. Je kunt dus zelf de intensiteit van jouw opleiding bepalen
  6. Kleine groepen zodat er veel ruimte is voor aandacht en persoonlijke begeleiding
  7. Levenslang “abonnement” op de trainers en deskundigen van UNLP. Ook ná de opleiding.
  8. Trainers zijn persoonlijk opgeleid door o.a. dr. Richard Bandler en dr. John Grinder
  9. Gerenommeerd opleidingsinstituut met jarenlange ervaring op het gebied van NLP
  10. Geen loze beloftes, maar wetenschappelijk onderbouwde kennis, methoden en technieken
  11. UNLP trainers kenmerken zich door concrete, praktische en nuchtere aanpak
  12. Opleidingslocaties zijn centraal gelegen in Amsterdam, Rotterdam, Amersfoort, Tilburg, Drenthe en Antwerpen, goed bereikbaar met openbaar en eigen vervoer
  13. Je mag de opleiding altijd opnieuw volgen! Gratis! Je betaalt alleen de arrangementskosten.

  Iedereen heeft een eigen voorkeur van hoe je leert. Vandaar dat UNLP de NLP Master Practitioner-opleiding in verschillende varianten aanbiedt. Alle opleidingen kennen dezelfde inhoud en hetzelfde certificaat. Wat er anders is? De intensiteit en het verloop van de opleidingsdagen.

  NLP MASTER PRACTITIONER DAGOPLEIDING
  In de NLP Practitioner Dagopleiding zijn jouw opleidingsdagen verspreid over een compleet studiejaar. Gemiddeld doe je 7 maanden over de opleiding. De opleiding start medio september en medio februari en wordt gegeven in Amsterdam, Rotterdam, Tilburg en Antwerpen. Over het algemeen is er om de week één opleidingsdag. Zo zorg je ervoor dat je de stof optimaal kunt integreren in jouw dagelijkse leven.

  NLP MASTER PRACTITIONER WEEKENDOPLEIDING
  De méést gekozen NLP Practitioner bij UNLP is de NLP Practitioner Weekendopleiding. De opleiding is verdeeld over 7 – 8 opleidingsweekenden. Op zaterdag en zondag (twee keer heb je ook training op een vrijdag) ga je verdiepend aan de slag met jouw persoonlijke groei. Door directe integratie van de theorie gecombineerd met jouw persoonlijke ervaringen ervaar je een bijzondere impact.  Deze opleiding wordt gegeven in Amsterdam, Rotterdam, Amersfoort, Antwerpen, Drenthe en Tilburg.

  NLP MASTER PRACTITIONER DOORDEWEEKS
  Niet iedereen wil in de weekenden training hebben. Maar wel met de structuur van de weekenden. Dus meerdere opleidingsdagen achter elkaar. Daarom hebben we ook doordeweekse Practitioners. Je hebt zo’n 6-7 opleidingsblokken met ieder 3 tot 4 opleidingsdagen en bijna alle opleidingsdagen zijn doordeweeks. Deze opleiding wordt gegeven in Amsterdam.

  NLP MASTER PRACTITIONER ZOMEROPLEIDING
  Als er één opleiding uniek is binnen onze Practitioner-opleidingen dan is het de NLP Practitioner Zomeropleiding. Vakantie én opleiding in één. Even helemaal de boel de boel laten en je onderdompelen in jouw eigen persoonlijke groei. Deze opleiding is verdeeld in 2 blokken van 8 dagen en 1 blok van twee dagen, waarvan de laatste twee van de blokken op onze buitenlocatie in Drenthe plaatsvindt. Hier zullen ook extra avondprogramma’s zijn als een wijnproeverij, BBQ, en diverse optionele workshops.

  DE NLP PRACTITIONER OPLEIDING BESTAAT UIT DE VOLGENDE ONDERDELEN

  Onderwerpen die je in ieder geval wilt terugzien en waar je de trainers van UNLP aan kunt houden:

  1. Rapport:
   maken en behouden van snel en diep contact en betrokkenheid.
  2. Synchronisatie van verbale en non-verbale communicatie:
   match, mismatch, backtrack, etc.
  3. Representatiesystemen herkennen bij anderen en bewust inzetten:
   visueel, auditief, etc.
  4. Oogbewegingen:
   herken interne processen bij anderen door middel van oogbewegingen.
  5. Predikaten: 
   ontdekken en herkennen van taalpatronen bij jezelf en anderen.
  6. Observeren en kalibreren:
   ontwikkelen van een zeer scherp observatievermogen.
  7. Gedachten en emoties: 
   herken en speel in op gedachten en emoties bij anderen.
  8. Collapsing anchors: 
   Neutraliseren van ongewenste emoties zoals woede, angst en onrust.
  9. Ankeren: 
   visuele, auditieve en kinesthetische ankers plaatsen bij jezelf en anderen.
  10. Metamodel: 
   het zuiveren en preciseren van je taalgebruik: doorbrekende vragen stellen.
  11. Milton model: 
   hypnotisch taalgebruik. Gebruik taal om anderen (positief) te beïnvloeden.
  12. Interne communicatie: 
   ontdekken en veranderen van je interne communicatie.
  13. Submodaliteiten:
    je interne werkelijkheid bepaalt sterk je gedrag, gedachten en gevoelens.
  14. Index computation:
   aandacht verdelen in interne processen, toestand en extern gedrag.
  15. Fysiologie van de vermogende staat:
   betreed via je lichaam gewenste gemoedstoestanden.
  16. Associatie-dissocatie: 
   leer snel te wisselen tussen perceptuele posities.
  17. Herkaderen (reframing): 
   veranderen van de betekenis van een ervaring.
  18. N-stapsherkadering: 
   Het opheffen van automatisch, onnuttig en terugkerend gedrag.
  19. Ruimtelijke ankering: 
   gebruik van de ruimte voor onbewuste beïnvloeding.
  20. Verbale herkadering: 
   veranderen van overtuigingen via taal.
  21. Hulpbronnen: 
   palet van positieve emoties, gedrag en gedachten uitbreiden.
  22. Swish-techniek: 
   Automatische ongewenste gewoontes vervangen voor gewenst gedrag.
  23. Change personal history:
   je persoonlijke geschiedenis veranderen.
  24. Mapping accross: 
   een hulpbron, vermogende stemming installeren.
  25. Parts: 
   tegenstrijdigheden en deelpersoonlijkheden opsporen en in harmonie brengen.
  26. Liefdesstrategie:
   de mentale strategieën van liefde stellen.
  27. Visual Squash: 
   oproepen, oplossen en integreren van delen, conflicten of polariteiten.
  28. Chunken: 
   werken met de organisatie van een geheel. Bijvoorbeeld lateraal chunken.
  29. Perceptuele posities:
   het verzamelen van meer informatie en het oplossen van conflicten.
  30. Allergie-proces: 
   blijvend herprogrammeren van het immuunsysteem voor allergieën.
  31. Fobieën-techniek: 
   afkomen van specifieke fobieën: kleine ruimtes, spinnen, vogels e.d.
  32. Trauma-techniek: 
   oplossen van diepgaande trauma’s (incl. PTSS)
  33. Metaforen: 
   onderbewuste impact en transformatie door communicatie in andere context.
  34. Opsporen van denkstrategieën: 
   decoderen en opsporen van vastgeroeste (denk)patronen.
  35. De 6 neurologische niveaus: 
   persoonlijke congruentie. Hoofd, hart en buik in harmonie.
  36. Outcome model: 
   helderheid hebben en 100% zeker je doel bereiken. Voor congruentie tussen het bewustzijn en onderbewuste.

  Niet voor niets is UNLP het grootste opleidingsinstituut van Nederland. Inmiddels hebben duizenden mensen de NLP Practitioner gevolgd en profiteren er nog dagelijks van. Waarom kiezen mensen voor UNLP om hun NLP Practitioner te doen en niet ergens anders? Dit zijn de 14 meest gehoorde redenen:

  1. Hoogste accreditatie in Nederland, door zowel de NVNLPIANLP als de ABNLP
  2. Meest uitgebreide NLP opleiding in Nederland
  3. Ideaal doordat je de NLP Practitioner opleiding in een vorm kunt volgen zoals jij het prettig vindt: in de weekenden, doordeweeks, intensief of één dag per twee weken.
  4. Kleine groepen zodat er veel ruimte is voor aandacht en persoonlijke begeleiding
  5. Gratis herhalen! Eenmaal een NLP Practitioner-opleiding bij UNLP gevolgd, dan mag je hem áltijd gratis reviewen! Je betaalt alleen de arrangementskosten (lunch/koffie/thee)!
  6. Opleidingslocaties centraal gelegen in Amsterdam, Rotterdam, Amersfoort, Tilburg, Antwerpen en Drenthe, goed bereikbaar met o.v. en eigen vervoer
  7. Levenslang “abonnement” op de trainers en deskundigen van UNLP. Ook ná de opleiding
  8. Trainers zijn persoonlijk opgeleid door o.a. dr. Richard Bandler en dr. John Grinder, maar ook door vooraanstaande internationale trainers als John Overdurf, Anné Linden en Robert Dilts.
  9. Gerenommeerd opleidingsinstituut met jarenlange ervaring op het gebied van NLP
  10. Met uitgebreide mogelijkheden voor doorstroom naar specialistische opleidingen.
  11. Geen loze beloftes, maar wetenschappelijk onderbouwde kennis, methoden en technieken
  12. UNLP trainers kenmerken zich door concrete, praktische en nuchtere aanpak
  13. Er wordt veel gewerkt in duo-training: 2 trainers voor de groep die ervoor zorgen dat je optimaal kunt leren.
  14. De opleidingsmentoren, die de trainers en deelnemers begeleiden tijdens oefeningen, zijn van hoogstaand niveau: zij volgen (of volgden) de NLP Coach IANLP of NLP Trainersopleiding.
  15. Gemiddeld besteden UNLP trainers 2 maanden wereldwijd om up-to-date kennis op te doen en deze te integreren in de NLP opleidingen hier in Nederland

  Inbegrepen

  Dit is wat je krijgt bij de NLP Master Practitioner Opleiding

  • 18 energieke en inspirerende opleidingsdagen
  • Uitgebreide syllabus (in zowel e-boek als gedrukte variant)
  • Volledig erkend certificaat NLP Master Practitioner (o.a. NVNLP & IANLP)
  • Volop mogelijkheden voor intervisiegroep, ook na de opleiding
  • Veel oefenmogelijkheden door de Online Leeromgeving (die ook na jouw opleiding voor je actief blijft).
  • Veel ruimte voor persoonlijke, 1-op-1 begeleiding en mentoring.
  • Inclusief koffie, thee & uitgebreide lunch
  • Variatie aan ervaren en gerenommeerde NLP trainers en experts
  • Verzekerd van up-to-date inzichten vanuit NLP en praktische psychologie
  • Levenslang “abonnement” op  trainers en deskundigen van UNLP.
  • Altijd de mogelijkheid om gratis de opleiding opnieuw te volgen. (je betaalt dan alleen de lunch/koffie/thee)

  Voor wie

  De NLP Master Practitioner is een logisch vervolg op de NLP Practitioner opleiding. Heb je veel geleerd in de NLP Practitioner, maar wil je meer? Wil je onbewust bekwaam worden in NLP? Wil je NLP gebruiken zonder dat je een ander aan het coachen bent? De opleiding is bij uitstek geschikt voor 3 doelgroepen

  In de NLP Practitioner heb je het harde werk gedaan in je persoonlijke ontwikkeling. Nu is het tijd om daarvan de vruchten te plukken. 

  1. Voor een ieder die NLP wilt inzetten voor persoonlijke groei.
  Met alle stappen die je hebt gezet in de Practitioner ben je klaar om jezelf op een hoger plan te brengen. Leer je onderbewuste sturen door middel van hypnose. Leer in no-time een blauwdruk te maken van jezelf en anderen, leer om je negatieve interne dialoog voor eens en altijd te doorbreken. En veel meer. 

  2. Voor een ieder die NLP wilt inzetten voor zakelijke doeleinden. 
  Wanneer je meer invloed wilt uitoefenen op medewerkers De onderwerpen en vaardigheden die je leert in de Master Practitioner zijn bij uitstek geschikt om in te zetten in de communicatie met anderen. Werk je in een zakelijke omgeving dan ga je van iedere dag NLP Master Practitioner profijt krijgen en kun je het geleerde direct in praktijk brengen. 

  3. Coaches, trainers en consultants.  Voor deze groep is de NLP Master Practitioner een must. Met de opleiding krijg je diepgaand inzicht in de (onbewuste) psychologie van persoonlijke ontwikkeling en krijg je alle handvatten om snel en transformationele interventies te doen voor een gezond functioneren van cliënten, deelnemers, medewerkers en patiënten.

  4. Beroepen die veel vertegenwoordigd zijn: leraar, accountant, manager, adviseur, makelaar, teamleider, (huis)arts, psycholoog, fysiotherapeut, accountmanager, directeur, therapeut, sociaal psychiatrisch verpleegkundige, trajectbegeleider, consulent, maatschappelijk werker, activiteitenbegeleider, hoofd afdeling, inkoper, redacteur, sales manager, technicus, marketeer.

  Toelatingseisen & Accreditaties

  Wij zijn dagelijks bezig de kwaliteit van onze opleidingen op een nóg hoger niveau te brengen. Dit komt onder andere tot uiting in de verschillende accreditaties van beroepsverenigingen.

  De NLP Master Practitioner is de volgende stap op jouw ontwikkelreis. Een verdieping in praktische psychologie, communicatie en verandertechnieken.

  WAT ZIJN DE TOELATINGSEISEN?

  Om de NLP Master Practitioner te volgen heb je jouw NLP Practitioner afgerond. Wanneer je dit gedaan hebt bij een instituut aangesloten bij de NVNLP of IANLP dan kun je je direct aanmelden. Heb je het bij een ander instituut gedaan, neem dan even contact met ons op. Verder heb je tenminste MBO/HBO werk- en denkniveau nodig om succesvol te opleiding te kunnen doorlopen.

   

  De NLP Master Practitioner opleiding is een intensieve opleiding. Naast de 18 dagen (130 uur) intensieve training zijn er maandelijkse intervisie-bijeenkomsten met collega deelnemers. Ook ben je buiten de opleidingsdagen met de stof bezig.

  Veel van de stof kun je direct in de praktijk brengen, in gesprekken die je voert of tijdens observaties die je doet (bijvoorbeeld tijdens een middagje op een terras zitten). Een lijst met aanbevolen literatuur is beschikbaar, maar niet verplicht om de opleiding succesvol te doorlopen. Eenvoudig gezegd ben je, naast de opleidingsdagen, zo’n 3 tot 4 uur per week bewust bezig met de opleidingsstof.

  Hoe wordt er getoetst?

  De opleiding wordt afgesloten met een erkend NVNLP/IANLP/ABNLP-certificaat. Je ontvangt dit certificaat als je:

  • 90% of meer opleidingsdagen aanwezig bent geweest;
  • de eindopdracht (modelleringsproject) met goed resultaat volbrengt.

  Bij UNLP vinden we het belangrijk dat de opleidingen (extern) geaccrediteerd en gecontroleerd wordt. De NLP Master Practitioner opleiding voldoet aan de hoogste eisen van accreditatie.

  Zo is de opleiding is geaccrediteerd door o.a. de prestigieuze IANLP (International Association for NLP), de NVNLP (Nederlandse Vereniging van NLP) en de ABNLP (American Board of NLP). Maar ook door verschillende beroepsverenigingen, zoals de LVNG en de LVST. Tevens is UNLP als onderwijsinstelling geregistreerd in het CRKBO (Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs).

  Wil je de complete lijst van accreditaties voor deze opleiding weten? Kijk dan onderaan deze pagina.

  Ervaringen

  Inmiddels hebben de afgelopen jaren talloze deelnemers hun NLP Master Practitioner gevolgd bij UNLP. Hieronder verschillende ervaringen.

  ”Ik heb gereedschap gekregen hoe ik in de praktijk met mensen aan de slag kan gaan.”

  ”Waar ik voorheen nog echt moest nadenken over technieken en vaardigheden merk ik nu dat het er zo maar uitkomt, zonder dat ik er nog iets voor hoef te doen. Het zit echt in mijn onbewuste.’  “Ik kan me nu volledig concentreren op de ander zonder mijn eigen invulling te geven aan wat de ander zegt.”
  “In de Master Practitioner werd de methode voor mij steeds intuïtiever. Het werd echt onderdeel van mijzelf.”

  “Ik vond het eigenlijk geen trainers, maar reisleiders. Ze hebben ons meegenomen op de reis naar jezelf.”
  ”De trainers zijn allemaal zo verschillend en daarmee vullen ze elkaar zo mooi aan. Stuk voor stuk toptrainers!”

  Accreditaties

  IA-NLP opleiding
  VVET logo
  logo BGN
  ABNLP
  vbag accreditatie
  BATC
  Aanmelden

  Aanmelden

  NLP Master Practitioner opleiding

  Deze opleiding start op meerdere momenten per jaar, afhankelijk of je kiest voor de weekendvariant, de zomeropleiding of toch doordeweeks. De opleidingen vinden plaats in Amsterdam, Rotterdam, Amersfoort, Antwerpen, Tilburg en Drenthe. De opleidingstijden zijn dagelijks van 10.00 tot 17.00 uur.

  Locatie:

  Grolloo (Drenthe)
  25 februari 2022
  Planning
  Trainers
  Extra Informatie
  Vroegboekkorting voor 1 januari 2022: € 100
  € 2.950
  € 2.850
  Amsterdam
  14 maart 2022
  Planning
  Extra Informatie
  Vroegboekkorting voor 1 januari 2022: € 300
  € 2.950
  € 2.650
  Amsterdam
  8 april 2022
  Planning
  Extra Informatie
  Vroegboekkorting voor 1 januari 2022: € 300
  € 2.950
  € 2.650
  Landgoed Amsterdam / 's Graveland
  23 juli 2022
  Planning
  Extra Informatie
  Vroegboekkorting voor 1 januari 2022: € 400
  € 2.950
  € 2.550
  Tilburg
  14 oktober 2022
  Planning
  Trainers
  Extra Informatie
  Vroegboekkorting voor 1 mei 2022: € 400
  € 2.950
  € 2.550
  Duffel (provincie Antwerpen)
  15 oktober 2022
  Planning
  Extra Informatie
  Vroegboekkorting voor 1 mei 2022: € 400
  € 2.950
  € 2.550
  Rotterdam
  21 oktober 2022
  Planning
  Trainers
  Extra Informatie
  Vroegboekkorting voor 1 mei 2022: € 400
  € 2.950
  € 2.550
  Amsterdam
  28 oktober 2022
  Planning
  Trainers
  Extra Informatie
  Vroegboekkorting voor 1 mei 2022: € 400
  € 2.950
  € 2.550
  Amsterdam
  21 november 2022
  Planning
  Extra Informatie
  Vroegboekkorting voor 1 mei 2022: € 400
  € 2.950
  € 2.550

  Veelgestelde vragen

  Ja en nee. Natuurlijk leer je wel nieuwe technieken, maar het is geen herhaling van de Practitioner. je gaat jezelf naar een hoger niveau brengen. NLP leer je niet omdat je NLP wilt leren. Je wilt uiteindelijk NLP inzetten in je dagelijkse leven, om meer succesvol te zijn in relaties en je werk, omdat je gelukkiger wilt zijn en je maximale potentieel wilt bereiken. Dat staat centraal in de Master Practitioner.

  Nee. Het is goed om te weten wat obstakels zijn, maar het zorgt er uiteindelijk niet voor dat je komt waar je wilt zijn. In de Master leer je om succesvoller te zijn op allerlei vlakken in het leven. Gericht op waar je naar toe wilt, niet waar je van weg wilt. Natuurlijk kun je de inzichten wel gebruiken als je werkzaam bent als coach, manager of…jazeker, therapeut.

  Nee zeker niet. De opleiding is gericht op iedereen die zichzelf wilt ontwikkelen en wilt groeien. Uiteraard kun je de inzichten gebruiken om anderen te helpen.

  UNLP is niet voor niets het grootste NLP instituut in Nederland. Inmiddels hebben we duizenden NLP’ers opgeleid om succesvoller en gelukkiger te zijn in het leven. UNLP heeft het meest uitgebreide aanbod, deskundige trainers en een NLP Master Practitioner zoals je die nergens anders aantreft.

  Bij sommige instituten – vooral in het buitenland – zit je veelal met enkele honderden mensen in een NLP (Master) Practitioner opleiding. Veel, vooral kleinere en beginnende instituten, zijn er trots op dat ze kleine groepen van maximaal 8 deelnemers hebben. Zowel een groep van 100 als van 8 is verre van ideaal. Het nadeel van zo’n kleine groep is dat je met veelal dezelfde mensen aan het oefenen bent en je vaardigheden op een bepaald moment afvlakken en niet meer verder ontwikkelen. In een groep van 100 of meer is er nauwelijks persoonlijk contact mogelijk met de trainer(s), wat bij een (Master) Practitioner opleiding wel een must is. Een ideale groepsgrootte voor NLP (Master) Practitioner opleidingen is vanaf 12 tot maximaal 50 deelnemers. Er is in zo’n groepsgrootte voldoende interactie, variatie en groepsdynamica. Een vuistregel: Let er op dat voor elke 7 deelnemers er 1 begeleidende NLP coach of assistent-trainer aanwezig is. Voor 20 deelnemers dus 3 coaches, voor 30 deelnemers 4 coaches, etc.

  Er is bij de opleiding lunch inbegrepen. Dagelijks dekken we de tafel, zetten het heerlijkste brood neer, maken een fijne soep en je kunt je boterhammen beleggen.

  Wil je iets anders eten? Neem het gerust mee (er is een koelkast en magnetron aanwezig) of je kunt iets halen in de directe omgeving.

  Ja, dat klopt. UNLP is een erkende onderwijsinstelling. De kosten die je maakt voor een NLP opleiding mag je aftrekken van je inkomsten. Dit levert je gemiddeld al snel 36-52% besparing op.

  Normaal gesproken betaal je binnen 30 dagen na inschrijving.

  Naast deze totale betaling binnen 30 dagen zijn er twee andere mogelijkheden:

  1. Betaling direct bij inschrijving via iDEAL. Je krijgt dan 5% korting op het totale factuurbedrag. Bij inschrijving voor de NLP Master Practitioner opleiding levert dit je al snel meer dan €140 op.

  2. Betaling in 4 termijnen. De korting bij directe betaling vervalt uiteraard dan. Er wordt geen rente of andere kosten in rekening gebracht. 25% van het totaalbedrag dient binnen 5 dagen na inschrijving te zijn betaald. Je betaalt éénmalig 45 euro aan administratiekosten.

  Als je het spannend vindt om examens te doen, ben je eigenlijk direct aan het juiste adres bij een NLP opleiding. Immers, je leert in een NLP opleiding hoe je van specifieke angsten af kunt komen!  Toch hebben we geen formeel examen aan het einde van de opleiding. Wel is er een evaluatie tijdens de laatste twee dagen van de opleiding. Daarnaast krijg je een thuisopdracht: het uitvoeren van een modelleringsproject. Tijdens de opleiding begeleiden wij je in het doen van deze opdracht.

  Ja! Wij vinden het belangrijk dat je alles uit de opleiding weet te halen wat mogelijk is. Je leven kan er over een paar jaar weer heel anders uitzien dan vandaag de dag. Misschien een ander werk, nieuwe hobby’s, gezinssituatie, nieuwe doelen.  Vandaar dat je altijd de mogelijkheid hebt om de opleiding nogmaals te volgen. In iedere opleidingsgroep hebben we speciaal “review-plaatsen” gereserveerd. Je betaalt alleen de arrangementskosten (lunch, koffie, thee).

  Merk je tijdens de opleiding dat de gekozen frequentie je toch niet past? Bijvoorbeeld omdat je de stof toch sneller tot je wilt nemen? Dan is het altijd mogelijk om na een paar opleidingsdagen te switchen naar bijvoorbeeld de weekendopleiding. Net zo makkelijk! Dat is het voordeel dat UNLP meerdere opleidingsvarianten kent.

  Er zijn veel erkenningen qua NLP certificaten. Sowieso is het handig dat er een erkenning is, het gebeurt nog steeds met veel regelmaat dat een instituut geen enkele erkenning heeft. Je certificaat is dan ook niets waard als je wilt instromen bij een ander instituut of bij een beroepsvereniging.

  Een erkenning die je vaak ziet is die van de ABNLP (American Board of NLP). Interessant aangezien het een wereldwijde erkenning is. Het is tegenwoordig wel zo dat iedere NLP trainer toegelaten wordt bij de ABNLP. Er zijn weinig tot geen voorvereisten, behalve dat je een NLP-trainersopleiding gedaan moet hebben. De kwaliteit van de trainer en van het instituut is dus alles behalve gegarandeerd.

  Een essentiële erkenning is de IA-NLP (International Association of NLP). Dit is een zeer strenge accreditatie waarbij de NLP-trainer door een uitgebreide screening is gegaan voordat hij Fellow Member van de IA-NLP kan worden. De trainer moet meerdere jaren ervaring hebben met groepsdynamica, uitgebreide NLP-kennis bezitten en meerdere opleidingen gevolgd hebben. Daarnaast moet je je kennis jaarlijks up-to-date houden. Bij een IA-NLP instituut ben je dus verzekerd van de hoogst gekwalificeerde NLP-trainers die er zijn en kun je 100% zeker zijn de opleiding van hoog niveau is.

  In Nederland kennen we de NVNLP (Nederlandse Vereniging voor NLP). Als het instituut hun certificaat uitgeeft onder toezicht van de NVNLP kun je ervan uitgaan dat het in orde is met de inhoud van deze opleiding.

  Het is dan ook aan te raden om in ieder geval naar een NVNLP-instituut te gaan, en als het kan het liefst naar een instituut dat IANLP-erkend is.

  Bel dan gerust met onze Student Support: tel: 020-2610707 of stuur ons een email: info@unlp.nl

  Download onze brochure

  Wil je alles nog eens rustig nalezen? Download dan onze brochure.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  Ook interessant voor jou

  h
  Kennismaken

  Maak kennis met UNLP instituut

  Heb je jouw NLP Practitioner bij een ander instituut gevolgd? En je denkt erover om je Master bij UNLP te volgen? Kom dan gerust langs om eens met ons kennis te maken!

  Bekijk meer
  h
  Coachopleiding

  Gebruik NLP als belangrijkste coachingstool

  Altijd al gedroomd om een ander van A naar B te begeleiden? Om met NLP te werken als coach? Wellicht is onze coachopleiding perfect voor jou!

  Bekijk meer
  h
  Events

  Doe jouw inspiratie op!

  Het hele jaar door hebben we allerlei trainingen en workshops. Heb je zin in een shot inspiratie? Check dan welke kortdurende workshops wij de komende periode hebben!

  Bekijk meer
  Geef jezelf een cadeautje

  Heb jij enig idee hoeveel geld jij kunt besparen via de belastingteruggave? 

  Schenk jezelf dit cadeautje en bekijk wat jij kunt besparen!

  INSCHRIJVEN VOOR DE INFORMATIEAVOND

  INSCHRIJVEN VOOR DE INFORMATIEAVOND

  Inschrijven voor informatieavond

  Met dit formulier schrijf je je in voor een informatieavond van UNLP.

  INSCHRIJVEN VOOR DE INFORMATIEAVOND

  Inschrijven voor informatieavond

  Met dit formulier schrijf je je in voor een informatieavond van UNLP.