Wil jij advies over welke opleiding voor jou interessant is? Plan direct jouw gratis groei & adviesgesprek

NLP Practitioner:

de beste investering

in jezelf!

 • Deelnemers waarderen onze opleidingen met een 9.4
 • Zowel live als online NLP Practitioner opleidingen
 • IANLP & NVNLP erkend!

NLP Practitioner Opleiding

Klaar om de volgende stap te zetten? Met de NLP Practitioner opleiding van UNLP breng je jezelf op een hoger niveau in persoonlijke groei. Veel van onze deelnemers volgen de Practitioner omdat ze:

 • Beter willen communiceren om meer bereikt te krijgen
 • Meer diepgaande verbinding met anderen
 • Willen ontdekken wat ze écht willen in het leven.
 • Meer inzicht willen hebben in zichzelf en anderen
 • Hun doelen willen bereiken (afvallen, gezonder eten, financiële onafhankelijkheid, wat dan ook)
 • Gewoon gelukkiger willen zijn, met meer ontspanning, zingeving en energie

De NLP Practitioner opleiding geeft je concrete inzichten, technieken en vaardigheden om deze en andere doelen te bereiken. Praktisch toepasbaar. Direct resultaat.

Wil je deze opleiding liever online volgen? Dat kan! Bekijk dan hier de opleiding NLP Practitioner Online!

Blended Learning: Ontvang bij je aanmelding de NLP Essentials – Video Modules cadeau! (t.w.v. € 997,-):

In dit unieke online programma leer je alles over een positieve mindset, krachtige emoties en communiceren met anderen. Een ideaal naslagwerk voor tijdens jouw live training! Meer informatie

Je staat op een belangrijk punt in je leven

NLP staat voor Neuro Linguïstisch Programmeren. Met NLP breng je vastgeroeste, onbewuste patronen in je hoofd en in je lijf in kaart en kun je die patronen doorbreken. Vervolgens zet je bewezen mentale technieken in om deze te veranderen. Met de NLP Practitioner training kun je je onderbewuste beïnvloeden, je emoties sturen, je interne dialoog veranderen en je lichaam inzetten om je geest de beïnvloeden.

Het mooie is: iedereen kan deze technieken leren. Onze opleidingen zijn van hoog niveau, maar tegelijkertijd praktisch en laagdrempelig.

NLP Practitioner is meer dan een NLP opleiding

Wist je dat 95% van ons gedrag wordt bepaald door onbewuste patronen en gewoontes? Met NLP breng je onbewuste en vastgeroeste patronen in kaart. Of het nu gaat om je communicatie met jezelf en anderen, negatieve denkpatronen, zelf-saboterend gedrag of het bereiken van je doelen. Vervolgens zet je mentale technieken in om je patronen te veranderen.

De NLP Practitioner opleiding is meer dan andere NLP opleidingen. Het is een 15-daagse opleiding waarmee je onbewuste processen leert herkennen en waar nodig te veranderen. Het is een persoonlijke ontwikkeling handleiding voor de rest van je leven. De NLP Practitioner zit boordevol “aha” momenten, inzichten in jezelf en anderen en de opleiding geeft je concrete praktische handvatten.

“Met neuro linguïstisch programmeren krijg je inzicht in je eigen gedrag en dat van anderen. NLP trainers van UNLP behoren tot de top van de Nederlandse markt.”

Dr. Vincent van der Burg, mede-oprichter UNLP

Je krijgt ontelbare inzichten in ‘waarom je doet wat je doet, je denken en je voelen’. Niet alleen van jezelf, maar ook van anderen. Met dit inzicht groei je in wie je bent en verbeter je jezelf in communicatie met anderen, relaties, werk en privé. 

Je gaat je communicatie met anderen verbeteren. Je wordt onfeilbaar goed in het lezen van non-verbaal gedrag, het aangaan van verbinding met anderen, het voeren van gesprekken en het sturen van het gedrag van anderen. 

De NLP Practitioner: de beste investering in jezelf!

Je gaat leren om je doelen te bepalen en te bereiken. Je gaat ontdekken wat je écht wilt en hoe je alle zeilen kunt bijzetten om dit te bereiken. Je krijgt een ultieme blauwdruk om ieder doel te bereiken in korte tijd. Je komt er in de NLP Practitioner achter hoeveel je kunt bereiken in 1 jaar tijd. Bijvoorbeeld om meer geld te verdienen. Of een betere of andere carrière. Meer diepgaande relaties of meer vrienden. Betere omgang met anderen of jezelf.

Je krijgt praktische handvatten om te bepalen hoe jij je wilt voelen. Niet voor niets is de NLP Practitioner opleiding bij UNLP een handleiding voor het leven. Controle krijgen over hoe je je voelt is daarbij een waardevol instrument. In de NLP Practitioner leer jij hoe je gewenste emoties (zelfvertrouwen, zelfdiscipline, creativiteit, focus, etc.) kunt oproepen en kunt installeren. 

Je gaat innerlijke conflicten aanpakken en oplossen. Aan de ene kant wil je stoppen met roken, aan de andere kant wil je je vrijheid behouden. Aan de ene kant wil je gezond leven, aan de andere kant wil je genieten. Aan de ene kant wil je op de voorgrond treden, aan de andere kant vind je het prima om op de achtergrond te zijn. Deze innerlijke conflicten kosten veel energie en remmen je om te bereiken wat je wilt. In de NLP Practitioner ga je deze oplossen zodat je krijgt wat je wilt.

Voor wie is NLP geschikt?

Man of vrouw, jong of senior, extravert of introvert, ervaren in persoonlijke groei of helemaal niet. Wil jij het maximale uit jezelf halen, jouw persoonlijke ontwikkeling en groeien? Dan is NLP bij uitstek geschikt voor jou. Deelnemers van onze NLP Practitioner gaan verder dan een boek lezen of een dagje workshop. Ze zijn bereid om 15 dagen van hun leven te investeren in zichzelf. In onze NLP Practitioner leer je alles wat nodig is om NLP toe te passen in je leven. Al vanaf de eerste dag ga je volop inzichten krijgen die waar je direct de vruchten van plukt in het dagelijkse leven.

Je volgt de NLP Practitioner opleiding op onze locaties in Amsterdam, Rotterdam, ‘s-Graveland, Tilburg, Enschede en Drenthe. 

De opleiding is blended learning. We gaan er hierbij vanuit dat je naast de 15 live dagen ook deelneemt aan 6 online Q&A Zoom-momenten met onze oprichters Vincent en Marcel en het videomateriaal bestudeerd. Bij elkaar duurt de opleiding dus 21 dagen.

Je krijgt naast de 15 live trainingsdagen tientallen uren aan videomateriaal met alle NLP technieken die je in de NLP Practitioner doet (en meer!). Ook zijn er de maandelijkse Q&A Zoomsessies met onze oprichters en NLP experts Vincent van der Burg en Marcel Meijlink.


Ben je nieuwsgierig naar onze NLP Practitioner Zomeropleiding? Hier vind je meer informatie.

Inhoud opleiding

De opleiding bestaat uit totaal 15 live opleidingsdagen, 6 Q&A zoomsessies en 60 uur online learning (totaal 21 dagen). Aan het einde van de opleiding ontvang je het certificaat NLP Practitioner IANLP.

Blok 1 (dag 1, 2 en 3): Persoonlijk leiderschap

In dit blok ga je kennismaken met NLP en hoe je dit kunt inzetten voor jouw eigen persoonlijke ontwikkeling en in een succesvolle communicatie met anderen. Je leert het proces van persoonlijke verandering, onbewust leren en hoe je gedachten invloed hebben op je emoties en gedragingen.

Daarnaast ga je leren om snel en diepgaand contact aan te gaan met anderen. Je gaat leren om op diverse niveaus te communiceren en hierbij gebruik te maken van onbewuste signalen. Je leert om mensen verbaal- en non-verbaal te lezen en aan te sluiten op zijn of haar leefwereld. Met die vaardigheid in de vingers kun je (onbewuste) blokkades, motivatie, belemmeringen, doelen en intenties identificeren en beïnvloeden. Dit alles leer je op zowel bewust als onbewust niveau via oefeningen, rollenspellen en live-demonstraties.

Een greep uit de onderdelen in blok 1:

 • Communicatiemodel
 • Wat NLP is (en niet)
 • Kracht van Focus
 • Niveaus van communiceren en (onbewuste) verandering
 • Outcome model voor doelen stellen op onbewust niveau
 • Representatiesystemen
 • Sleutels voor diepgaande verbinding
 • Onbewuste werking van mentale associatie
 • Pijn-plezier principe
 • Drie elementen van NLP: houding, technieken en filosofie
 • Interpreteren en beïnvloeden van non-verbaal gedrag
 • Persoonlijke verandering op een veilige manier
 • En meer…

 

Blok 2 (dag 4 en 5): De kracht van gedachten

Word je soms overweldigd door zorgen? Ervaar je regelmatig stress, zenuwen of angst? Je gedachten zijn ongekend krachtig. Goed als het positieve gedachten zijn die je helpen om je rustig of vol zelfvertrouwen te voelen. Je negatieve gedachten worden een obstakel wanneer het je tegenhoudt om te zijn wie je wilt zijn. Om je doelen te bereiken of je goed te voelen waar en wanneer je wilt.

In dit blok ga je leren om je gedachten snel en blijvend te beïnvloeden. Je leert om de emotionele impact van negatieve herinneringen los te laten, je interne criticus uit te schakelen en negatieve gedachten te verwijderen. Na dit blok ben je meester in het manipuleren van je eigen gedachten. Zorgen voor de toekomst zijn verleden tijd en negatieve herinneringen blijven waar ze horen: in het verleden.

Een greep uit de onderdelen in blok 2:

 • Submodaliteiten: leren ontdekken en wijzigen van je interne film
 • Hoe je gedachten bepalen hoe je je voelt en wat je doet
 • Mapping Across: leren van persoonlijke mentale strategieën
 • Visuele Swish: dé techniek voor het afleren van slechte gewoontes
 • Elimineren van negatief denken in een paar minuten
 • Voor eens en altijd af van slapeloosheid
 • Kinesthetische Swish: het inzetten van patroondoorbrekingen
 • Gevoelens van angst, zenuwen en rusteloosheid stop zetten
 • Jezelf motiveren voor eindeloze energie, inspiratie en motivatie
 • Interne dialoog: je negatieve stem(men) voor altijd uitschakelen
 • Stress verwijderen uit je leven
 • En meer…Blok 3 (dag 6 & 7): Emotioneel meesterschap

In dit blok ga je aan de slag met je emotionele brandstof. Enerzijds leer je om de negatieve impact van ervaringen uit het verleden te neutraliseren. De negatieve herinneringen blijven, maar de emotionele impact die je blokkeren in het dagelijkse leven wordt hiermee verwijderd. Anderzijds leer je in dit blok om positieve gevoelens meer te (her)activeren in je denken, doen en voelen.

Hierdoor kun je veel meer jezelf zijn en voel je je vrij, krachtig en in balans. De volgende stap is het loslaten van negatieve gewoontes en het creëren van goede gewoontes. In dit blok ga je leren om emoties voor je te laten werken in plaats van tegen je. Doelen worden hierdoor makkelijker bereikbaar, het leven gaat gemakkelijker en relaties zijn meer vloeiend.

Een greep uit de onderdelen in blok 3:

 • Goede gevoelens (zelfvertrouwen, rust, kracht) activeren waar/wanneer je wilt
 • Emotionele impact van negatieve gebeurtenissen neutraliseren
 • Leren om je goed te voelen zonder reden
 • Collapsing anchor: Elimineren van emotionele stoorzenders
 • Verankeren en (her)activeren van onbewuste hulpbronnen
 • Minder gevoelig te worden voor negativiteit van anderen
 • Slechte gewoontes elimineren door toevoer van juiste brandstof
 • Change Personal History: loskoppelen van beperkende emoties uit verleden
 • Creëer zelfvertrouwen en rust bij presentaties, gesprekken, etc.
 • En meer…Blok 4 (dag 8 & 9): Blokkades doorbreken

Dit wordt een blok die je de rest van je leven zult onthouden. Het staat vol met het ontdekken en conditioneren van ongekende energie, positiviteit en transformatie. Lezen over NLP is goed, maar het werkelijk voelen en verankeren van transformatie en doorbraak in de NLP Practitioner en in jouw leven is essentieel. Vervolgens ga je dit toepassen op je doelen.

Met alle obstakels uit de weg, ga je ontdekken wat je werkelijk wilt. Daar waar je passie, je potentieel en je energie is gehuisvest. Twee dagen van dit blok ga je zelf en je omgeving merken in hoe je in het leven staat, hoe je bezig met datgene wat je wilt, hoe je omgaat met anderen en hoe je in je vel zit.

Een greep uit de onderdelen in blok 4:

 • Ontdekken van onbewuste blokkades
 • Doorbreken van beperkende overtuigingen
 • Installeren van positieve overtuigingen
 • Creëren van congruentie tussen hoofd, hart en buik
 • Het identificeren van diepliggende, onbewuste drijfveren
 • Bepalen van datgene wat je werkelijk wilt
 • Conditioneren van het gevoel van succes en doorbraak
 • Deconditioneren van ongewenste patronen
 • Ontdekken en verankeren van maximale potentieel
 • En meer…

Blok 5 (dag 10): Meester in taal

De kracht van taal kennen we allemaal. Het zorgt ervoor dat bizarre ideeën van dictators wijdverspreid worden geaccepteerd. Het zorgt er ook voor dat een eerste gesprek uitmondt in een liefdesrelatie. Of dat je geïnspireerd raakt door iemand die je weet te raken op zielsniveau. Het mooie van taal is dat het te leren is.

Eén van de verdiensten van NLP is dat het in kaart heeft weten te brengen wat excellente communicators (niet) doen. Om dit vervolgens te leren aan een ieder die de kracht van taal goed kan gebruiken. Bijvoorbeeld in je werk als manager, als partner, ouder, vriend(in), leraar, politicus of verkoper.

Een greep uit de onderdelen in blok 5:

 • Word een excellente communicator
 • Leer communiceren en beïnvloeden op onbewust niveau
 • Ontdek wanneer iemand niet weet waar ‘ie het over heeft
 • Leer snel tot de kern te komen in ieder gesprek of vergadering
 • Word degene die opvalt in de menigte door wat je zegt
 • Herkaderen: maak recht wat krom is. Of andersom.
 • Begrijp je gesprekspartner werkelijk in denken, doen en voelen
 • Dieptestructuur: Kom erachter wat iemand écht bedoeld.
 • Leer om altijd een ander perspectief te zien en te voelen
 • Ontdek hoe het voelt om een ander te zijn
 • Word meester in ‘smalltalk’ en diepgaande gesprekken
 • En meer…

Blok 6 (dag 11 & 12): Grotere geheel

Veel mensen hebben de ervaring dat ze ondanks intens werken aan zichzelf steeds weer dezelfde problemen tegenkomen. Patronen in ons leven ontstaan niet zomaar of toevallig. We creëren deze bewust, maar vooral onbewust, beïnvloed door de systemen waar we deel van uitmaken. Je manier van denken, je overtuigingen en gedragspatronen worden niet alleen gevormd vanaf je geboorte en vanuit je eigen persoonlijkheid, maar vinden vaak hun oorsprong in je familie.

Familieopstellingen nodigen uit om nieuwe toegangswegen tot een gelukkig leven te ontdekken. Familieopstellingen maken de onbewuste patronen duidelijk die door generaties heen worden overgedragen. Ze bieden inzichten op een heel diep niveau en geven een aanzet om je leven positief te veranderen.

Een greep uit de onderdelen van blok 6:

 • Hoe vind ik meer rust in mezelf?
 • Strategieën: Wat doe je op mentaal vlak om tot bepaald resultaat te komen?
 • Hoe komt het dat ik tegen dezelfde problemen/emoties aanloop?
 • Wat is er voor nodig om helemaal in mijn kracht te gaan staan?
 • Wat houdt mij tegen om mijn eigen leven vorm te geven?
 • Verbinden van hoofd, hart en buik?
 • Familieopstellingen: Onderzoek van persoonlijke systemische dynamieken
 • Hoe te stoppen met het leiden van het leven van iemand anders
 • Het gevoel hebben het leven niet echt te leven
 • Ontbreken van daadkracht, doorzettingsvermogen of plezier
 • Laten stromen van liefde, energie en kracht
 • En meer…

Blok 7 (dag 13 & 14): Transformatie

In dit blok staat het werken met tijdlijnen centraal. Een tijdlijn is een (denkbeeldige) lijn, die alle gebeurtenissen uit iemands leven in chronologische volgorde met elkaar verbindt. Herinneringen uit het verleden én toekomstige doelen en dromen. Je zou het kunnen vergelijken met een ‘rode draad’ of ‘levensweg’, die door iemands verleden, heden en toekomst loopt.

Het werken met tijdlijnen is een praktische, snelle en effectieve manier om beperkingen uit het verleden op te ruimen en toekomstige doelen gemakkelijker te bereiken. Emoties waarmee in dit blok vooral mee wordt gewerkt zijn schuld, schaamte, boosheid en verdriet. Dit alles op een nuchtere, veilige en doelgerichte wijze.

Een greep uit de onderdelen in blok 7:

 • Beperkende overtuigingen veranderen
 • Beperkende emoties loslaten
 • Toekomstige doelen gemakkelijker bereiken
 • Visual Squash: Ontdekken en oplossen van innerlijke conflicten
 • Op diepgaand niveau aanpakken van slechte gewoontes
 • Creëren van een aantrekkelijke toekomst
 • Loslaten van negatieve gebeurtenissen uit het verleden
 • Vrijmaken van energievretende emoties zoals boosheid en schaamte
 • Makkelijker bereiken van doelen
 • En meer…

Blok 8 (dag 15): Integratie

De NLP Practitioner wordt afgesloten met de certificeringsdag. Hierin ga je onder begeleiding van je NLP trainer(s) en coaches NLP technieken uitvoeren op jouw mededeelnemers. Er vindt een evaluatie plaats op jouw vaardigheden en persoonlijke groei. Het is een unieke mogelijkheid om je NLP vaardigheden te verfijnen en aan te scherpen. Er is geen (centraal) examen of theorietoets of iets dergelijks. 

In dit blok gaan we alles wat we hebben geleerd in de afgelopen 7 blokken in de praktijk brengen en samen afsluiten.

NLP volgen bij UNLP

Je wilt jezelf heel graag verder ontwikkelen als mens of professional. UNLP helpt jou daarbij met onze erkende NLP opleidingen. De NLP Practitioner opleiding geeft je de tools en leert je technieken die jou helpen groeien. Zo geef je jouw persoonlijke ontwikkeling op een leuke manier een belangrijke boost.

Je gaat in de NLP Practitioner opleiding een transformerende methode ontdekken om het maximale uit jezelf en/of anderen te halen. Om blokkades uit je leven te verwijderen en datgene te bereiken waar jij van droomt.

Lees hier meer over waarom jij de NLP Practitioner opleiding zou moeten doen.

Gebruik NLP voor het creëren van het leven dat jij wilt. Om bewust te worden van onbewuste processen en technieken om te veranderen.

Met de NLP Practitioner heb je de unieke mogelijkheid om je onder te dompelen in de principes, technieken en methodologie van NLP.

Direct al vanaf dag 1 ga je de vaardigheden opdoen om controle te krijgen over hoe je je voelt. Om je communicatie met anderen te verbeteren. Om blokkades te verwijderen of te leren hoe dit bij anderen te doen. Om meer verbinding met jezelf en anderen te krijgen. En om het gedrag van collega’s, relaties, vrienden of familie te beïnvloeden.

De NLP Practitioner-opleiding is een unieke 15-daagse opleiding geschikt voor iedereen die zich persoonlijk wil ontwikkelen, communicatie naar anderen wil verbeteren en meer vrijheid wil ervaren in wie je bent, hoe je denkt, wat je voelt en wat je doet.

Tijdens de opleiding krijg je alle handvatten en technieken om volledige controle te krijgen over je denken, doen en voelen. NLP Practitioners passen het geleerde toe in hun werk, relaties, voor persoonlijke groei en ontwikkeling.

De weekendvariant is de meest gekozen onder de NLP Practitioner opleiding, daarnaast is er een mogelijkheid tot de NLP Practitioner Dagopleiding, de Doordeweekse opleiding en de NLP Practitioner Zomeropleiding.

De reden waarom iemand een NLP opleiding opleiding wil volgen, is voor iedereen natuurlijk verschillend. Wel kunnen we zeggen dat er een aantal basisdoelen zijn, die voor eenieder gelden.

De NLP Practitioner opleiding bij UNLP richt zich op:

 • Bewust worden van persoonlijke processen
 • Verbeteren van je communicatie. Met jezelf en anderen
 • Inzicht krijgen in onbewuste processen en patronen (denken, doen en voelen)
 • Blijvend veranderen van ongewenst gedrag, gedachten en gevoelens
 • Aanleren van technische basiscoachingsvaardigheden
 • Werken met basistechnieken voor veranderwerk.

Zoveel mensen, zoveel wensen… Vandaar dat UNLP de NLP Practitioner-opleiding in verschillende varianten aanbiedt. Alle opleidingen kennen dezelfde inhoud en hetzelfde certificaat. Wat er anders is? De intensiteit en het verloop van de opleidingsdagen.

NLP Practitioner dagopleiding
In de NLP Practitioner Dagopleiding zijn jouw opleidingsdagen verspreid over een compleet studiejaar. Gemiddeld doe je 5 maanden over de opleiding. De opleiding wordt gegeven in Amsterdam, Rotterdam, Tilburg, Drente (Zweeloo) en Enschede. Over het algemeen is er om de week één opleidingsdag. Zo zorg je ervoor dat je de stof optimaal kunt integreren in jouw dagelijkse leven.

NLP Practitioner weekendopleiding
De méést gekozen NLP Practitioner bij UNLP is de NLP Practitioner Weekendopleiding. De opleiding is verdeeld over 5/6 opleidingsweekenden. Op zaterdag en zondag (twee keer heb je ook training op een vrijdag) ga je verdiepend aan de slag met jouw persoonlijke groei. Door directe integratie van de theorie gecombineerd met jouw persoonlijke ervaringen ervaar je een bijzondere impact. Deze opleiding wordt gegeven in Amsterdam, Rotterdam, ‘s-Graveland, Enschede, Drenthe (Zweeloo) en Tilburg.

NLP Practitioner doordeweeks 
Niet iedereen wil in de weekenden training hebben. Maar wel met de structuur van de weekenden. Dus meerdere opleidingsdagen achter elkaar. Daarom hebben we ook doordeweekse Practitioners. Je hebt zo’n 5 opleidingsblokken met ieder 3 tot 4 opleidingsdagen en bijna alle opleidingsdagen zijn doordeweeks. Deze opleiding wordt gegeven in Amsterdam, ‘s-Graveland en Rotterdam.

NLP Practitioner zomeropleiding
Als er één opleiding uniek is binnen onze Practitioner-opleidingen dan is het de NLP Practitioner Zomeropleiding. Vakantie én opleiding in één. Even helemaal de boel de boel laten en je onderdompelen in jouw eigen persoonlijke groei. Deze opleiding is verdeeld in 3 blokken van 5 dagen. Deze opleiding vindt plaats op onze buitenlocatie in ‘s-Graveland.

Onderwerpen die je in ieder geval wilt terugzien en waar je de trainers van UNLP aan kunt houden:

 • Rapport:
  maken en behouden van snel en diep contact en betrokkenheid.
 • Synchronisatie van verbale en non-verbale communicatie:
  match, mismatch, backtrack, etc.
 • Representatiesystemen herkennen bij anderen en bewust inzetten:
  visueel, auditief, etc.
 • Oogbewegingen:
  herken interne processen bij anderen door middel van oogbewegingen.
 • Predikaten: 
  ontdekken en herkennen van taalpatronen bij jezelf en anderen.
 • Observeren en kalibreren:
  ontwikkelen van een zeer scherp observatievermogen.
 • Gedachten en emoties: 
  herken en speel in op gedachten en emoties bij anderen.
 • Collapsing anchors: 
  neutraliseren van ongewenste emoties zoals woede, angst en onrust.
 • Ankeren: 
  visuele, auditieve en kinesthetische ankers plaatsen bij jezelf en anderen.
 • Metamodel: 
  het zuiveren en preciseren van je taalgebruik: doorbrekende vragen stellen.
 • Milton model: 
  hypnotisch taalgebruik. Gebruik taal om anderen (positief) te beïnvloeden.
 • Interne communicatie: 
  ontdekken en veranderen van je interne communicatie.
 • Submodaliteiten:
   je interne werkelijkheid bepaalt sterk je gedrag, gedachten en gevoelens.
 • Index computation:
  aandacht verdelen in interne processen, toestand en extern gedrag.
 • Fysiologie van de vermogende staat:
  betreed via je lichaam gewenste gemoedstoestanden.
 • Associatie-dissocatie: 
  leer snel te wisselen tussen perceptuele posities.
 • Herkaderen (reframing): 
  veranderen van de betekenis van een ervaring.
 • N-stapsherkadering: 
  het opheffen van automatisch, onnuttig en terugkerend gedrag.
 • Ruimtelijke ankering: 
  gebruik van de ruimte voor onbewuste beïnvloeding.
 • Verbale herkadering: 
  veranderen van overtuigingen via taal.
 • Hulpbronnen: 
  palet van positieve emoties, gedrag en gedachten uitbreiden.
 • Swish-techniek: 
  automatische ongewenste gewoontes vervangen voor gewenst gedrag.
 • Change personal history:
  je persoonlijke geschiedenis veranderen.
 • Mapping accross: 
  een hulpbron, vermogende stemming installeren.
 • Parts: 
  tegenstrijdigheden en deelpersoonlijkheden opsporen en in harmonie brengen.
 • Liefdesstrategie:
  de mentale strategieën van liefde stellen.
 • Visual Squash: 
  oproepen, oplossen en integreren van delen, conflicten of polariteiten.
 • Chunken: 
  werken met de organisatie van een geheel. Bijvoorbeeld lateraal chunken.
 • Perceptuele posities:
  het verzamelen van meer informatie en het oplossen van conflicten.
 • Allergie-proces: 
  blijvend herprogrammeren van het immuunsysteem voor allergieën.
 • Fobieën-techniek: 
  afkomen van specifieke fobieën: kleine ruimtes, spinnen, vogels e.d.
 • Trauma-techniek: 
  oplossen van diepgaande trauma’s (incl. PTSS)
 • Metaforen: 
  onderbewuste impact en transformatie door communicatie in andere context.
 • Opsporen van denkstrategieën: 
  decoderen en opsporen van vastgeroeste (denk)patronen.
 • De 6 neurologische niveaus: 
  persoonlijke congruentie. Hoofd, hart en buik in harmonie.
 • Outcome model: 
  helderheid hebben en 100% zeker je doel bereiken. Voor congruentie tussen het bewustzijn en onderbewuste.

Niet voor niets is UNLP het grootste opleidingsinstituut van Nederland. Inmiddels hebben duizenden mensen de NLP Practitioner gevolgd en profiteren er nog dagelijks van. Waarom kiezen mensen voor UNLP om hun NLP Practitioner te doen en niet ergens anders? Dit zijn de meest gehoorde redenen:

 • Hoogste accreditatie in Nederland, door zowel de NVNLP als de IANLP
 • Meest uitgebreide NLP opleiding in Nederland
 • Ideaal doordat je de NLP Practitioner opleiding in een vorm kunt volgen zoals jij het prettig vindt: in de weekenden, doordeweeks, intensief of één dag per twee weken
 • Gratis herhalen! Eenmaal een NLP Practitioner-opleiding bij UNLP gevolgd, dan mag je hem áltijd gratis reviewen! Je betaalt alleen de arrangementskosten (lunch/koffie/thee)!
 • Opleidingslocaties centraal gelegen in Amsterdam, Rotterdam, ’s Graveland, Tilburg, Enschede en Drenthe, goed bereikbaar met o.v. en eigen vervoer
 • Levenslang “abonnement” op de trainers en deskundigen van UNLP. Ook ná de opleiding.
 • Trainers zijn persoonlijk opgeleid door o.a. dr. Richard Bandler en dr. John Grinder, maar ook door vooraanstaande internationale trainers als John Overdurf, Anné Linden en Robert Dilts.
 • Gerenommeerd opleidingsinstituut met jarenlange ervaring op het gebied van NLP
 • Met uitgebreide mogelijkheden voor doorstroom naar specialistische opleidingen.
 • Geen loze beloftes, maar wetenschappelijk onderbouwde kennis, methoden en technieken
 • UNLP trainers kenmerken zich door concrete, praktische en nuchtere aanpak
 • Er wordt veel gewerkt in duo-training: meestal 2 trainers voor de groep die ervoor zorgen dat je optimaal kunt leren.
 • De opleidingsmentoren, die de trainers en deelnemers begeleiden tijdens oefeningen, zijn van hoogstaand niveau: zij volgen (of volgden) de NLP Coach IANLP of NLP Trainersopleiding.
 • Gemiddeld besteden UNLP trainers 2 maanden wereldwijd om up-to-date kennis op te doen en deze te integreren in de NLP opleidingen hier in Nederland

Zeker kan dat! Er zijn tal van boeken geschreven en video’s opgenomen. De boekhandel ligt vol met mooie boeken… En… er is er eentje die we specifiek aanraden:

Coach Jezelf met NLP – Dr. Vincent van der Burg

Dit boek is in 2023 uitgekomen bij Uitgeverij Kosmos en geschreven door onze co-founder Vincent van der Burg.

Inbegrepen

Dit is wat je krijgt bij de NLP Practitioner Opleiding

 • 15 energieke en inspirerende opleidingsdagen
 • 6 online Q&A Zoom-contactmomenten met de oprichters van UNLP
 • Online omgeving met video’s voor blended learning
 • Uitgebreide syllabus (in zowel e-boek als gedrukte variant)
 • Volledig erkend certificaat NLP Practitioner door o.a. NVNLP & IANLP
 • Volop mogelijkheden voor intervisiegroep, ook na de opleiding
 • Veel oefenmogelijkheden door de Online Leeromgeving (die ook na jouw opleiding voor je actief blijft).
 • Veel ruimte voor persoonlijke, 1-op-1 begeleiding en mentoring.
 • Inclusief koffie, thee & uitgebreide lunch
 • Variatie aan ervaren en gerenommeerde NLP trainers en experts
 • Verzekerd van up-to-date inzichten vanuit NLP en praktische psychologie
 • Levenslang “abonnement” op  trainers en deskundigen van UNLP.
 • Altijd de mogelijkheid om gratis de opleiding opnieuw te volgen. (je betaalt dan alleen de lunch/koffie/thee)

INCLUSIEF GRATIS ONLINE NLP ESSENTIALS MET ALLE NLP-TECHNIEKEN T.W.V. € 997

In een digitale online leeromgeving kun je verschillende NLP-technieken terug kijken en luisteren die je geleerd hebt tijdens de NLP Practitioner opleiding. Door gebruik te maken van NLP Essentials kun je de technieken extra oefenen of toepassen op jezelf.

Voor wie

In de NLP Practitioner zitten mensen met uiteenlopende achtergronden wat betreft opleiding, leeftijd, interesses en beroepen. De opleiding is bij uitstek geschikt voor 3 doelgroepen: 

1. Voor een ieder die NLP wilt leren inzetten voor persoonlijke groei.
Bijvoorbeeld omdat je beter wilt gaan communiceren, meer controle wilt krijgen over hoe je gedachten, meer ruimte wilt creëren in hoe je je voelt of minder gevoelig wilt zijn voor oordeel van anderen. Maar ook als je wilt leren om je doelen beter te bereiken, succesvoller wilt zijn in hetgeen je wilt bereiken of positiever in het leven staan.

2. Voor een ieder die NLP wilt inzetten voor zakelijke doeleinden. 
Wanneer je meer invloed wilt uitoefenen op medewerkers of collega’s, diepgaande verbinding wilt aan kunnen gaan met anderen, andere mensen beter wilt leren begrijpen. Maar ook om teams beter te laten samenwerken en functioneren, productiever te zijn in je werk en meer authentiek leiderschap te tonen. 

3. Coaches, trainers en consultants.  Met de opleiding krijg je diepgaand inzicht in de (onbewuste) psychologie van persoonlijke ontwikkeling en leer je om snel en transformationele interventies te doen voor een gezond functioneren van cliënten, deelnemers, medewerkers en patiënten.

Beroepen die veel vertegenwoordigd zijn: leraar, accountant, manager, adviseur, makelaar, teamleider, (huis)arts, psycholoog, fysiotherapeut, accountmanager, directeur, therapeut, sociaal psychiatrisch verpleegkundige, trajectbegeleider, consulent, maatschappelijk werker, activiteitenbegeleider, hoofd afdeling, inkoper, redacteur, sales manager, technicus, marketeer.

Adviesgesprek met Madieke

Tijdens een adviesgesprek kijken Madieke en Jolanda samen met jou waar je staat, wat je doelstellingen zijn en hoe je die wilt gaan bereiken. Zo maak je de eerste stappen in jouw groei concreet. Op deze manier krijg je meer informatie over de NLP Practitioner opleiding en weet je direct wat de opleiding jou kan brengen.

Madieke (links) heeft zelf zo ongeveer iedere opleiding bij UNLP gevolgd en is – naast haar werk als studieadviseur – actief als NLP coach.

Jolanda (rechts) heeft veel kennis op het gebied van NLP en familieopstellingen. Naast haar activiteiten als studieadviseur is Jolanda ook NLP & Gezondleefstijlcoach.

Ben jij klaar voor de eerste stap?

 • Duur: 30 minuten
 • Wat: Telefoongesprek

Toelatingseisen & Accreditaties

Wij zijn dagelijks bezig de kwaliteit van onze opleidingen op een nóg hoger niveau te brengen. Dit komt onder andere tot uiting in de verschillende accreditaties van beroepsverenigingen.

Er is geen specifieke vooropleiding vereist voor deze opleiding. De opleiding is open voor iedereen, met verschillende achtergronden in werkervaring en opleiding. Wel heb je tenminste MBO/HBO werk- en denkniveau nodig om succesvol de opleiding te kunnen doorlopen.

De NLP Practitioner opleiding is een intensieve opleiding. Naast de 15 dagen intensieve training en de online video’s in de blended learning omgeving (130 uur) en 6 Q&A Zoom momenten zijn er maandelijkse intervisie-bijeenkomsten met collega deelnemers. Ook ben je buiten de opleidingsdagen met de stof bezig.

Veel van de stof kun je direct in de praktijk brengen, in gesprekken die je voert of tijdens observaties die je doet (bijvoorbeeld tijdens een middagje op een terras zitten). Naast de opleidingsdagen, zo’n 3 tot 4 uur per week bewust bezig met de opleidingsstof.

 

Bij UNLP vinden we het belangrijk dat de opleidingen (extern) geaccrediteerd en gecontroleerd wordt. De NLP Practitioner opleiding voldoet aan de hoogste eisen van accreditatie.

Zo is de opleiding is geaccrediteerd door o.a. de prestigieuze IANLP (International Association for NLP) en de NVNLP (Nederlandse Vereniging van NLP). Maar ook door de beroepsvereniging LVNG. Tevens is UNLP als onderwijsinstelling geregistreerd in het CRKBO (Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs).

De NLP Practitioner is geaccrediteerd door het schoolleidersregister Primair Onderwijs (PO) voor de professionaliseringsthema’s persoonlijk leiderschap en wildcard en levert 90 PE punten op. Geef bij inschrijving van de opleiding op het inschrijfformulier aan dat je opgaat voor de heraccreditatie van het register.

IA-NLP opleiding
VVET logo
logo BGN
vbag accreditatie
BATC
Schoolleidersregister NLP

Ervaringen

Inmiddels hebben de afgelopen jaren meer dan 5000 deelnemers hun NLP Practitioner gevolgd bij UNLP. Bekijk hieronder enkele ervaringen.

Benieuwd hoe de eerste stappen van een Practitioner opleiding eruit zien? Bekijk samen met Tim de eerste dag van deze opleiding.

Aanmelden

NLP Practitioner opleiding

Deze opleiding start op meerdere momenten per jaar, afhankelijk of je kiest voor de weekendvariant, de zomeropleiding, doordeweeks of 1 x per week. De opleidingen vinden plaats in Amsterdam, Rotterdam, ‘s-Graveland, Tilburg, Enschede en Drenthe. De opleidingstijden zijn dagelijks van 10.00 tot 17.00 uur.

Ontvang bij je aanmelding de NLP Essentials Video Modules cadeau! (t.w.v. € 997,-):

In dit unieke online programma leer je alles over een positieve mindset, krachtige emoties en communiceren met anderen. Een ideaal naslagwerk voor bij je live training! Meer informatie

Locatie:

Rotterdam
15 januari 2024
Planning
Trainers
Extra Informatie
€ 2.995
Amsterdam
27 januari 2024
Planning
Trainers
Extra Informatie
€ 2.995
Amsterdam
29 januari 2024
Planning
Trainers
Extra Informatie
€ 2.995
Landgoed Amsterdam / 's Graveland
5 februari 2024
Planning
Trainers
Extra Informatie
€ 2.995
Landgoed Amsterdam / 's Graveland - Online
28 februari 2024
Planning
Trainers
Extra Informatie
€ 2.200
Zweeloo (Drenthe)
29 februari 2024
Planning
Trainers
Extra Informatie
€ 2.995
Tilburg
1 maart 2024
Planning
Trainers
Extra Informatie
€ 2.995
Landgoed Amsterdam / 's Graveland
11 maart 2024
Planning
Extra Informatie
€ 2.995
Landgoed Amsterdam / 's Graveland
15 maart 2024
Planning
Trainers
Extra Informatie
€ 2.995
Rotterdam
15 maart 2024
Planning
Trainers
Extra Informatie
€ 2.995
Amsterdam
13 april 2024
Planning
Trainers
Extra Informatie
€ 2.995
Rotterdam
25 april 2024
Planning
Trainers
Extra Informatie
€ 2.995
Landgoed Amsterdam / 's Graveland - Online
29 mei 2024
Planning
Trainers
Extra Informatie
€ 2.200
Amsterdam
31 mei 2024
Planning
Trainers
Extra Informatie
€ 2.995
Landgoed Amsterdam / 's Graveland
10 juli 2024
Planning
Trainers
Extra Informatie
€ 2.995
Rotterdam
16 september 2024
Planning
Trainers
Extra Informatie
€ 2.995
Tilburg
19 september 2024
Planning
Trainers
Extra Informatie
€ 2.995
Landgoed Amsterdam / 's Graveland
23 september 2024
Planning
Extra Informatie
€ 2.995
Amsterdam
27 september 2024
Planning
Trainers
Extra Informatie
€ 2.995
Zweeloo (Drenthe)
4 oktober 2024
Planning
Trainers
Extra Informatie
€ 2.995
Rotterdam
11 oktober 2024
Planning
Trainers
Extra Informatie
€ 2.995
Enschede
23 oktober 2024
Planning
Trainers
Extra Informatie
€ 2.995
Amsterdam
8 november 2024
Planning
Trainers
Extra Informatie
€ 2.995
Landgoed Amsterdam / 's Graveland
15 november 2024
Planning
Trainers
Extra Informatie
€ 2.995

Veelgestelde vragen

Hier kun je veel gestelde vragen vinden die relevant zijn bij het volgen van een UNLP opleiding.

Bij sommige instituten – vooral in het buitenland – zit je veelal met enkele honderden mensen in een NLP Practitioner opleiding. Veel, vooral kleinere en beginnende instituten, zijn er trots op dat ze kleine groepen van maximaal 6 of 8 deelnemers hebben. Zowel een groep van 100 als van 8 is verre van ideaal.

Het nadeel van zo’n kleine groep is dat je met veelal dezelfde mensen aan het oefenen bent en je vaardigheden op een bepaald moment afvlakken en niet meer verder ontwikkelen. In een groep van 100 of meer is er nauwelijks persoonlijk contact mogelijk met de trainers, wat bij een NLP Practitioner opleiding wel een must is.

Een ideale groepsgrootte voor NLP (Master) Practitioner opleidingen is vanaf 12 tot maximaal 40 deelnemers. Er is in zo’n groepsgrootte voldoende interactie, variatie en groepsdynamica. Een vuistregel: Let er op dat voor elke 7 deelnemers er 1 begeleidende NLP coach of assistent-trainer aanwezig is. Voor 20 deelnemers dus 3 coaches, voor 30 deelnemers 4 coaches, etc.

Een NLP Practitioner bij UNLP kent tenminste 12 deelnemers. Gemiddeld genomen zijn de opleidingsgroepen bij UNLP tussen de 16 en 26 deelnemers.

NLP is een verzameling van mentale technieken die je kunt inzetten voor allerlei doeleinden. Om beperkende overtuigingen om te zetten in versterkende overtuigingen, om je emoties beter onder controle te krijgen, om angsten zoals spreken in het openbaar tegen te gaan.

Ik weet nog heel goed dat ik een spreekbeurt op school moest houden. Ik werd al zenuwachtig bij de gedachte alleen dat ik voor de hele groep moest praten.  En wat zei mijn moeder? “Doe alsof alle mensen in de klas, inclusief de meester, naakt zijn!” Een hele eenvoudige en effectieve techniek die ik als klein kind van mijn moeder meekreeg.

NLP is in de jaren 70 bedacht door Richard Bandler en John Grinder en sindsdien zijn er honderden uitermate effectieve mentale technieken ontwikkeld om uiteindelijk meer vrijheid te creëren in hoe je je voelt, wat je denkt en hoe je wilt zijn.

Ja, de NLP Practitioner is een populaire opleiding. Veel deelnemers schrijven zich al maanden voor de start van de opleiding in. Je kunt er dus vanuit gaan dat deze opleiding doorgaat.

We gaan er vanuit dat je alle dagen aanwezig bent. Uiteraard kun je onverhoopt een keer missen. Je bespreekt vervolgens met jouw hoofdtrainer hoe je de gemiste stof kunt inhalen.

UNLP is een –door de Nederlandse regering- erkende onderwijsinstelling. Daarnaast wordt jouw NLP Practitioner certificaat erkend door zowel de Nederlandse Vereniging voor NLP (NVNLP) als de wereldwijde vereniging (IANLP) . Daarnaast zijn er tal van beroepsverenigingen die onze opleidingen erkennen.

Er is bij de opleiding lunch inbegrepen. Dagelijks dekken we de tafel, zetten het heerlijkste brood neer, maken een fijne soep en je kunt je boterhammen beleggen.

Wil je iets anders eten? Neem het gerust mee (er is een koelkast en magnetron aanwezig) of je kunt iets halen in de directe omgeving.

Wanneer je de NLP Practitioner opleiding wilt doen als ZZP’er dan kun je de opleiding als scholingskosten opvoeren in je administratie. Dit is een prettig voordeel op de kosten van de opleiding!

Wanneer je de opleiding betaald krijgt vanuit je werk, dan kan jouw werkgever de opleiding als kosten opvoeren.

Zo betaalt de Belastingdienst een beetje mee aan jouw ontwikkeling!

Normaal gesproken betaal je direct bij inschrijving via iDEAL.

Daarnaast zijn er 2 andere betalingsopties.
1. Betaling per factuur. De betaling dient binnen 14 dagen na inschrijving te zijn overgemaakt.
2. Betaling in 4 termijnen. 25% van het totaalbedrag dient binnen 5 dagen na inschrijving te zijn betaald. Je betaalt daarnaast per termijn 25 euro administratiekosten.

Nee, NLP is geen therapie. Je kunt er wel typische therapeutische problemen mee oplossen. NLP is bedoeld voor mensen die willen groeien en ontwikkelen. NLP betekent vrijheid. Vrijheid om te kiezen of je boos wordt om die ene vervelende collega of familielid of dat die persoon je juist rust geeft of kracht. Vrijheid om te kiezen of je angstig wordt als je een presentatie moet houden of dat het je juist zelfvertrouwen of energie geeft. Vrijheid om je te voelen zoals je wilt, vrijheid om je te gedragen zoals je wilt en vrijheid om te zijn wie je wilt zijn. Kortom: vrijheid om je doelen en dromen te volgen en te bereiken. Dat is NLP en dus is NLP voor iedereen geschikt die zichzelf wil verbeteren.

Het kunnen volgen en interpreteren van oogbewegingen is een typische NLP techniek. In de Practitioner opleiding word je uitermate bekwaam in het observeren van anderen.

Oogbewegingen vertellen je of iemand tegen zichzelf aan het praten is, terugdenkt aan gebeurtenissen in het verleden of juist niet. Op deze manier kun je goed aansluiten bij de leefwereld van de ander.

Ook kun je er bijvoorbeeld achter komen of iemand liegt of niet: zie je iemand naar linksboven kijken (vanuit jezelf gezien), dan weet je dat ‘ie aan het verzinnen is.

NLP Practitioner opleidingen worden in diverse varianten gegeven, waaronder een intensieve 15-daagse en een verspreide 15-daagse opleiding. De 15-daagse opleiding wordt meestal verspreid over ½ – 1 jaar, verdeeld over blokken van 2 of 3 dagen en met tijden van 10.00 tot 17.00.

Een intensieve 15-daagse opleiding is – het woord zegt het al – intensief. Vooraf is er een “pre-study” pakket, waarbij gevraagd wordt om één of meerdere NLP boeken te lezen ter voorbereiding op de opleiding. De tijden tijdens de opleiding zijn veelal van ’s morgens 10.00 tot 17.00, met kortere pauzes en een hoger tempo. Welke opleiding je kiest – een reguliere of een intensieve – is afhankelijk van jouw voorkeur.

Vind je het fijn om een langere periode bezig te zijn met je opleiding, zodat je volop tijd hebt om te oefenen en het maximaal kan toepassen in je dagelijkse leven? Of wil je er 15 dagen flink tegenaan gaan en een intensieve transformatie ervaren? Vind je het fijn om de tijd te nemen of wil je snelheid maken? Het ene is niet beter dan het ander, maar vooral een verschil in voorkeur en gewoonte. En deze voorkeur en gewoonte kan veranderen, waarbij je besluit om bijvoorbeeld de Practitioner in een intensieve (zomer)variant te doen en de Master Practitioner in een 15-daagse weekend variant. Of andersom.

Merk je tijdens de opleiding dat de gekozen frequentie je toch niet past? Bijvoorbeeld omdat je de stof toch sneller tot je wilt nemen? Dan is het altijd mogelijk om na een paar opleidingsdagen te switchen naar bijvoorbeeld de weekendopleiding. Net zo makkelijk! Dat is het voordeel dat UNLP meerdere opleidingsvarianten kent.

We leven in een tijd waarin er veel mogelijk is. Heel veel. 100 jaar geleden moest je nog zeker 3-5 jaar in psychoanalyse om van een spinnenfobie af te komen. Tegenwoordig hoef je niet meer met een fobie te blijven rondlopen.

Elke dag worden er in NLP opleidingen keer op keer mensen in 10 minuten van hun fobie afgeholpen. Een beperkende overtuiging als “Ik ben het niet waard” is tegenwoordig met geavanceerde mentale technieken om te zetten in een overtuiging “Ik mag mezelf zijn. Ik ben het waard.”

De impact van traumatische ervaringen uit het verleden kun je significant verminderen en zelfs wegnemen met NLP technieken als de Trauma Techniek of NLP Tijdlijnen. Langzaam maar zeker komen meer en meer mensen tot de ontdekking dat ze niet overgeleverd zijn aan hun gedachten en gevoelens, maar dat je deze zelf kunt beïnvloeden. Je moet alleen weten hoe. Dat leer je in een NLP opleiding.

De opleidingsdagen zijn erg divers, aangezien iedere deelnemer weer anders is. We starten in de ochtend veelal met de uitleg van een stuk theorie, welke gekoppeld wordt aan verschillende praktijkvoorbeelden. Vervolgens demonstreren we een NLP techniek of NLP-vaardigheid die past bij de theorie.

Daarna gaan we in subgroepen werken aan deze vaardigheid of techniek. Dit doe je onder begeleiding van de trainer of één van de opleidingscoaches. Zo kun je veilig leren en experimenteren!

Er zijn veel erkenningen qua NLP certificaten. Sowieso is het handig dat er een erkenning is, het gebeurt nog steeds met veel regelmaat dat een instituut geen enkele erkenning heeft. Je certificaat is dan ook niets waard als je wilt instromen bij een ander instituut of bij een beroepsvereniging.

Een erkenning die je vaak ziet is die van de ABNLP (American Board of NLP). Interessant aangezien het een wereldwijde erkenning is. Het is tegenwoordig wel zo dat iedere NLP trainer toegelaten wordt bij de ABNLP. Er zijn weinig tot geen voorvereisten, behalve dat je een NLP-trainersopleiding gedaan moet hebben. De kwaliteit van de trainer en van het instituut is dus alles behalve gegarandeerd.

Een essentiële erkenning is de IA-NLP (International Association of NLP). Dit is een zeer strenge accreditatie waarbij de NLP-trainer door een uitgebreide screening is gegaan voordat hij Fellow Member van de IA-NLP kan worden. De trainer moet meerdere jaren ervaring hebben met groepsdynamica, uitgebreide NLP-kennis bezitten en meerdere opleidingen gevolgd hebben. Daarnaast moet je je kennis jaarlijks up-to-date houden. Bij een IA-NLP instituut ben je dus verzekerd van de hoogst gekwalificeerde NLP-trainers die er zijn en kun je 100% zeker zijn de opleiding van hoog niveau is.

In Nederland kennen we de NVNLP (Nederlandse Vereniging voor NLP). Als het instituut hun certificaat uitgeeft onder toezicht van de NVNLP kun je ervan uitgaan dat het in orde is met de inhoud van deze opleiding.

Het is dan ook aan te raden om in ieder geval naar een NVNLP-instituut te gaan, en als het kan het liefst naar een instituut dat IANLP-erkend is.

Als je het spannend vindt om examens te doen, ben je eigenlijk direct aan het juiste adres bij een NLP opleiding. Immers, je leert in een NLP opleiding hoe je van specifieke angsten af kunt komen!

Toch hebben we geen formeel examen aan het einde van de opleiding. Wel is er een evaluatie tijdens de laatste twee dagen van de opleiding. Echter, je kunt niet zakken én niet slagen op basis van je prestaties tijdens deze laatste dagen. Het is meer een persoonlijke reflectie. Dus voor jezelf!

Ja! Wij vinden het belangrijk dat je alles uit de opleiding weet te halen wat mogelijk is. Je leven kan er over een paar jaar weer heel anders uitzien dan vandaag de dag. Misschien een ander werk, nieuwe hobby’s, gezinssituatie, nieuwe doelen.

Vandaar dat je altijd de mogelijkheid hebt om de opleiding nogmaals te volgen. In iedere opleidingsgroep hebben we speciaal review-plaatsen gereserveerd. Je betaalt alleen de arrangementskosten (lunch, koffie, thee).

Wanneer je schoolleider bent en je wilt de NLP Practitioner gebruiken voor jouw heraccreditatie (90 punten), dan komen er bij de opleiding extra opdrachten. Je geeft bij inschrijving van de opleiding op het inschrijfformulier aan dat je opgaat voor de heraccreditatie van het register.


Boekenlijst Schoolleidersregister:

 • Dilts, R. (2008), Coachen vanuit een veelzijdig perspectief.
 • Covey, S.R. (2010), Zeven eigenschappen van effectief leiderschap
 • Van Delft, F. (2004), Overdracht en tegenoverdracht – Fee van Delft
 • Teggelaar, J. (2018), Oplossingsgericht werken met leerlingen.
 • Lingsma, M. & De Brabander, R. (2018), Praktijkboek Teamcoaching, aan de slag.

 

Hoe toetsen we:

 • Als schoolleider krijg je voorafgaand aan de opleiding een intakegesprek. Bij deze intake formuleer je voor jezelf een uitdagende opdracht waarvoor je persoonlijke leiderschap en de relevante competenties ingezet kunnen ingezet worden. Gedurende de opleiding hou je een POP-verslag bij als onderdeel van jouw portfolio.
 • Van iedere opleidingsdag hou je een kort en bondig reflectieverslag bij. In dit verslag verwerk je de ontvangen feedback en jouw persoonlijke notities.
 • Gedurende de opleidingsdagen wordt van je gevraagd om actief kennis en inzicht in te zetten en met collega-deelnemers coachingsgesprekken te voeren. Hier krijg je van de trainer persoonlijke feedback op. Aan het einde van ieder opleidingsblok geef je een 1-minuut-presentatie waarin je de kern van het geleerde weet te vatten.
 • De relatie tussen je praktijkervaring en de bestudeerde literatuur is een van de onderdelen van je portfolio. Voorafgaand aan het laatste opleidingsblok lever je jouw portfolio in. Je portfolio wordt besproken met – en beoordeeld door – jouw mentor. In de ochtend van de laatste opleidingsdag presenteer je jouw portfolio in de opleiding.
 • Aan het einde van de opleiding wordt jouw kennis van de geleerde stof doormiddel van een meerkeuze vragenlijst getoetst.

Bel dan gerust met onze Student Support: tel: 020-2610707 of stuur ons een email: info@unlp.nl

Download onze brochure

Wil je alles nog eens rustig nalezen? Download dan onze brochure.

 • Hidden
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ook interessant voor jou

NLP informatieavond

Maak kennis met UNLP instituut

Kom langs op één van onze gratis informatieavond en maak kennis met de trainers, proef de sfeer én leer wat NLP is!

Lees meer
NLP Coachopleiding
Opleidingen

Persoonlijke ontwikkeling met onze opleidingen

Iedere opleiding heeft zijn eigen niveau. Bekijk welke bij jou past.

Lees meer
Familieopstelling Basisopleiding

Leer alle ins-en-outs rondom familieopstellingen

Voor zowel je persoonlijke ontwikkeling als het leren van opstellen… je doet het in de Familieopstelling Basisopleiding.

Lees meer

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Inschrijven nieuwsbrief

NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

NLP PRACTITIONER INFORMATIEochteND

NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

NLP PRACTITIONER INFORMATIEochteND

NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

INSCHRIJVEN VOOR DE NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

INSCHRIJVEN VOOR DE NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

NLP PRACTITIONER INFORMATIEochteND

INSCHRIJVEN VOOR DE NLP BUSINESS PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

Post-hbo INFORMATIEAVOND

Familieopstellingen INFORMATIEAVOND

INSCHRIJVEN VOOR DE NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

NLP PRACTITIONER INFORMATIEOCHTEND

NLP PRACTITIONER INFORMATIEOCHTEND

INSCHRIJVEN VOOR DE NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

INSCHRIJVEN VOOR DE NLP BUSINESS PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

INSCHRIJVEN VOOR DE NLP BUSINESS PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

INSCHRIJVEN VOOR DE provocatief coachen INFORMATIEAVOND

NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

INSCHRIJVEN VOOR DE NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

INSCHRIJVEN VOOR DE NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

INSCHRIJVEN VOOR DE provocatief coachen INFORMATIEAVOND