Nieuwsgierig naar onze opleidingen? Maar nog niet klaar om in te schrijven? Klik hier voor een adviesgesprek.

Gewaardeerd met een 9,6

NLP Practitioner

NLP Practitioner

Wist je dat 95% van ons gedrag wordt bepaald door onbewuste patronen en gewoontes? Met NLP breng je jouw onbewuste en vastgeroeste patronen in kaart. Of het nu gaat om effectieve communicatie met anderen, negatieve denkpatronen, zelf-saboterend gedrag of het bereiken van je doelen. Vervolgens zet je mentale technieken in om je patronen te veranderen. De NLP Practitioner is dé 15-daagse opleiding waarmee je onbewuste processen leert herkennen en waar nodig te veranderen. Het is een handleiding voor jouw brein die je de rest van je leven kunt gebruiken. De opleiding zit boordevol “aha” momenten, inzichten in jezelf en anderen en geeft je praktische handvatten.

Bekijk hier de introductie video

Wat gaat het je opleveren?

Je krijgt ontelbare inzichten in waarom je doet wat je doet, je denken en je voelen
Niet alleen van jezelf, maar ook van anderen. Met dit inzicht groei je in wie je bent en verbeter je jezelf in communicatie met anderen, relaties, werk en privé.

Je gaat leren om je doelen te bepalen en te bereiken
Je gaat ontdekken wat je écht wilt en hoe je dit kunt bereiken. Je krijgt de ultieme blauwdruk om ieder doel te bereiken in korte tijd.

Je krijgt praktische handvatten om te bepalen hoe jij je wilt voelen, innerlijke conflicten aan te pakken en op te lossen.
Zodat je niet meer afhankelijk bent van tijdelijke motivatie of externe omstandigheden, maar gewenste emoties (zelfvertrouwen, zelfdiscipline, creativiteit, focus, etc.) kunt oproepen en kunt installeren op het moment dat jij het wilt. 

Download de brochure

Voor wie

Wil jij het maximale uit jezelf halen, jouw persoonlijke ontwikkeling en groeien?​
Bijvoorbeeld omdat je beter wilt gaan communiceren, meer controle wilt krijgen over je gedachten, meer ruimte wilt creëren in hoe je je voelt of minder gevoelig wilt zijn voor oordeel van anderen. Maar ook als je wilt leren om je doelen beter te bereiken of succesvoller wilt zijn in hetgeen je wilt bereiken.

Wil je zakelijk groeien?
Wanneer je meer invloed wilt uitoefenen op medewerkers of collega’s, diepgaande verbinding wilt aan kunnen gaan met anderen, andere mensen beter wilt leren begrijpen. Maar ook om teams beter te laten samenwerken en functioneren, productiever te zijn in je werk en meer authentiek leiderschap te tonen.

Wil je groeien als coach, trainer of consultant?
Met onze NLP practitioner opleiding krijg je diepgaand inzicht in de (onbewuste) psychologie van persoonlijke ontwikkeling en leer je om snel en transformationele interventies te doen voor een gezond functioneren van cliënten, deelnemers, medewerkers en patiënten.

Waar ga je mee aan de slag?

 • Basisprincipes en het communicatiemodel van NLP
 • Nieuwe vaardigheden aanleren en feedback geven
 • Effectiever communiceren en beïnvloeden
 • Zintuiglijke waarneming en non-verbale communicatie verbeteren
 • Zelfvertrouwen vergroten en succesvol gedrag integreren
 • Positieve emoties ankeren en gemoedstoestanden aanpassen
 • Taalpatronen herkennen, gebruiken en doorbreken
 • Meer mogelijkheden creëren door positief te denken
 • Objectiever en creatiever handelen in communicatie
 • Ontdekken van je interne hulpbronnen om succesvoller te leven
 • Persoonlijke waarden herkennen en doelgerichter leven
 • Stimulerende versus beperkende overtuigingen
 • Effectief gedrag aanleren en persoonlijke doelstellingen behalen
 • Snel van een fobie of angst afkomen
 • Zelfinzicht vergroten en interne conflicten oplossen
 • Toekomstige doelen makkelijker bereiken en keuzevrijheid creëren
 • Je persoonlijke toekomstplan creëren

Studiewijze

Voorafgaand aan de opleiding ontvang je praktische informatie en tips die je zullen helpen gedurende de trainingsdagen. Jij staat centraal, wat betekent dat je praktisch aan de slag gaat met je persoonlijke en professionele ontwikkeling. Het groepsproces, de opdrachten en de persoonlijke begeleiding geven je veel bruikbare inzichten.
Je leert individueel en in kleine groepen de NLP technieken en methoden in praktijk te brengen onder begeleiding van de trainer en de aanwezige coaches. Er is altijd ruimte voor vragen.

Bij deze opleiding zit het volgende inbegrepen:

 • Erkend NLP Practitioner Certificaat met ABNLP en NVNLP certificering
 • NLP Practitioner Syllabus
 • NLP Audio Cursus
 • Toegang tot NLP E-learning omgeving met de NLP Essentials video modules (108 lessen)
 • Lunch, koffie en thee

Inhoud opleiding

In dit blok ga je kennismaken met NLP en hoe je dit kunt inzetten voor jouw eigen persoonlijke ontwikkeling en in een succesvolle communicatie met anderen. Je leert het proces van persoonlijke verandering, onbewust leren en hoe je gedachten invloed hebben op je emoties en gedragingen.

Word je soms overweldigd door zorgen? Ervaar je regelmatig stress, zenuwen of angst? Je gedachten zijn ongekend krachtig. Goed als het positieve gedachten zijn die je helpen om je rustig of vol zelfvertrouwen te voelen. Je negatieve gedachten worden een obstakel wanneer het je tegenhoudt om te zijn wie je wilt zijn. Om je doelen te bereiken of je goed te voelen waar en wanneer je wilt.

In dit blok ga je aan de slag met je emotionele brandstof. Enerzijds leer je om de negatieve impact van ervaringen uit het verleden te neutraliseren. De negatieve herinneringen blijven, maar de emotionele impact die je blokkeren in het dagelijkse leven wordt hiermee verwijderd. Anderzijds leer je in dit blok om positieve gevoelens meer te (her)activeren in je denken, doen en voelen.

Dit wordt een blok die je de rest van je leven zult onthouden. Het staat vol met het ontdekken en conditioneren van ongekende energie, positiviteit en transformatie. Lezen over NLP is goed, maar het werkelijk voelen en verankeren van transformatie en doorbraak in de NLP Practitioner en in jouw leven is essentieel. Vervolgens ga je dit toepassen op je doelen.

De kracht van taal kennen we allemaal. Het zorgt ervoor dat bizarre ideeën van dictators wijdverspreid worden geaccepteerd. Het zorgt er ook voor dat een eerste gesprek uitmondt in een liefdesrelatie. Of dat je geïnspireerd raakt door iemand die je weet te raken op zielsniveau. Het mooie van taal is dat het te leren is.

Veel mensen hebben de ervaring dat ze ondanks intens werken aan zichzelf steeds weer dezelfde problemen tegenkomen. Patronen in ons leven ontstaan niet zomaar of toevallig. We creëren deze bewust, maar vooral onbewust, beïnvloed door de systemen waar we deel van uitmaken. Je manier van denken, je overtuigingen en gedragspatronen worden niet alleen gevormd vanaf je geboorte en vanuit je eigen persoonlijkheid, maar vinden vaak hun oorsprong in je familie.

In dit blok staat het werken met tijdlijnen centraal. Een tijdlijn is een (denkbeeldige) lijn, die alle gebeurtenissen uit iemands leven in chronologische volgorde met elkaar verbindt. Herinneringen uit het verleden én toekomstige doelen en dromen. Je zou het kunnen vergelijken met een ‘rode draad’ of ‘levensweg’, die door iemands verleden, heden en toekomst loopt.

De NLP Practitioner wordt afgesloten met de certificeringsdag. Hierin ga je onder begeleiding van je NLP trainer(s) en coaches NLP technieken uitvoeren op jouw mededeelnemers. Er vindt een evaluatie plaats op jouw vaardigheden en persoonlijke groei. Het is een unieke mogelijkheid om je NLP vaardigheden te verfijnen en aan te scherpen. Er is geen (centraal) examen of theorietoets of iets dergelijks. 

Certificering en vervolgopleidingen

Heb je de gehele NLP practitioner gevolgd met succes, dan ontvang je een internationaal NLP Practitioner certificaat erkend door ABNLP en UNLP. Je bent dan officieel gecertificeerd NLP Practitioner. Na het succesvol afronden van de NLP Practitioner opleiding kun je je verder ontwikkelen met de NLP Master Practitioner opleiding.

Praktische informatie

Aankomende startdata:

16 september Rotterdam

19 september Tilburg

23 september ‘s-Graveland (Hilversum)

27 september Amsterdam

4 oktober Rotterdam

4 oktober Zweeloo (Drenthe)

23 oktober Enschede

8 november Amsterdam

15 november ‘s-Graveland (Hilversum)

Opleidingsduur

15 dagen + online video modules

Certificering

NLP Practitioner

Vooropleiding

Geen

Persoonlijk advies nodig?

We helpen je graag verder met gericht opleiding en training advies.

Dots pattern Copy-Dots pattern
Download onze brochure
 • Hidden
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Plaatsen en startdata

We hebben dagopleidingen die doordeweeks plaatsvinden en er zijn opleidingen die in de weekenden plaatsvinden. Hier onder staat een overzicht van alle komende opleidingen en de locaties waar de opleiding gegeven worden.

Locatie:

's-Graveland (Hilversum)
15 augustus 2024
Planning
Trainers
Extra Informatie
€ 2.750
Amsterdam
16 september 2024
Planning
Trainers
Extra Informatie
€ 2.750
Rotterdam
16 september 2024
Planning
Trainers
Extra Informatie
€ 2.995
Tilburg
19 september 2024
Planning
Trainers
Extra Informatie
€ 2.995
's-Graveland (Hilversum)
23 september 2024
Planning
Extra Informatie
€ 2.995
Amsterdam
27 september 2024
Planning
Trainers
Extra Informatie
€ 2.995
Online
30 september 2024
Planning
Trainers
Extra Informatie
€ 1.795
Zweeloo (Drenthe)
4 oktober 2024
Planning
Trainers
Extra Informatie
€ 2.995
Rotterdam
4 oktober 2024
Planning
Trainers
Extra Informatie
€ 2.995
Enschede
23 oktober 2024
Planning
Trainers
Extra Informatie
€ 2.995
's-Graveland (Hilversum)
4 november 2024
Planning
Trainers
Extra Informatie
€ 2.750
Amsterdam
8 november 2024
Planning
Trainers
Extra Informatie
€ 2.995
's-Graveland (Hilversum)
15 november 2024
Planning
Trainers
Extra Informatie
€ 2.995
Rotterdam
26 november 2024
Planning
Trainers
Extra Informatie
€ 2.750
Rotterdam
20 januari 2025
Planning
Trainers
Extra Informatie
€ 2.995
Amsterdam
27 januari 2025
Planning
Trainers
Extra Informatie
€ 2.995
Amsterdam
1 februari 2025
Planning
Trainers
Extra Informatie
€ 2.750
Tilburg
1 februari 2025
Planning
Trainers
Extra Informatie
€ 2.995
Zweeloo (Drenthe)
6 februari 2025
Planning
Trainers
Extra Informatie
€ 2.995
's-Graveland (Hilversum)
11 februari 2025
Planning
Extra Informatie
€ 2.995
Rotterdam
15 februari 2025
Planning
Trainers
Extra Informatie
€ 2.995
Amsterdam
1 maart 2025
Planning
Trainers
Extra Informatie
€ 2.995
Online
5 maart 2025
Planning
Trainers
Extra Informatie
€ 1.795
Rotterdam
27 maart 2025
Planning
Extra Informatie
€ 2.995
's-Graveland (Hilversum)
8 april 2025
Planning
Trainers
Extra Informatie
€ 2.750
Zweeloo (Drenthe)
12 mei 2025
Planning
Trainers
Extra Informatie
€ 2.750
Amsterdam
15 mei 2025
Planning
Trainers
Extra Informatie
€ 2.995
's-Graveland (Hilversum)
11 juli 2025
Planning
Trainers
Extra Informatie
€ 2.750
Enschede
29 september 2025
Planning
Trainers
Extra Informatie
€ 2.995
Tilburg
6 oktober 2025
Planning
Trainers
Extra Informatie
€ 2.995
Amsterdam
9 oktober 2025
Planning
Trainers
Extra Informatie
€ 2.995

15 januari 2024

Rotterdam

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

€2.995

15 januari 2024

Rotterdam

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

€2.995

15 januari 2024

Rotterdam

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

€2.995

15 januari 2024

Rotterdam

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

€2.995

15 januari 2024

Rotterdam

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

€2.995

15 januari 2024

Rotterdam

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

€2.995

Dit zeggen onze deelnemers

Hanke

“Het helpt me om onbewuste dingen bewust te maken. In mijn werk als coach kan ik dingen die ik bij NLP leer ook toepassen.”

Lily

“Ik wilde meer zelfvertrouwen, mezelf meer op de voorgrond durven te zetten. Dat is zeker gelukt. Ik denk dat als je meer over jezelf wilt ontdekken en meer progressie in je leven wil, dat de NLP Practitioner dé opleiding voor je is. Voor zowel jezelf als voor jouw relaties.”

Bram

“Het meest gave vond ik om mezelf beter te leren kennen en meer handvatten te krijgen om beter met andere mensen te kunnen communiceren.”

Richard

“Ik denk positiever. Ik heb regelmatig dat er negatieve gedachtes zijn, dat is een beetje mens eigen. Maar ik wilde er vanaf. Ik heb geleerd die een plekje te geven en verder te gaan, Zo kan ik mijn doelen behalen en makkelijker communiceren met anderen. Ik zou zeggen, ervaar het zelf!”

“Met Neuro Linguïstisch Programmeren krijg je inzicht in je eigen gedrag en dat van anderen. NLP trainers van UNLP behoren tot de top van de Nederlandse markt.”

Wil je graag eens persoonlijk met ons en onze trainers kennismaken? Bezoek dan een van onze gratis informatieavonden.

NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

NLP PRACTITIONER INFORMATIEochteND

NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

NLP PRACTITIONER INFORMATIEochteND

NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

INSCHRIJVEN VOOR DE NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

INSCHRIJVEN VOOR DE NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

NLP PRACTITIONER INFORMATIEochteND

INSCHRIJVEN VOOR DE NLP BUSINESS PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

Post-hbo INFORMATIEAVOND

Familieopstellingen INFORMATIEAVOND

INSCHRIJVEN VOOR DE NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

NLP PRACTITIONER INFORMATIEOCHTEND

NLP PRACTITIONER INFORMATIEOCHTEND

INSCHRIJVEN VOOR DE NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

INSCHRIJVEN VOOR DE NLP BUSINESS PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

INSCHRIJVEN VOOR DE NLP BUSINESS PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

INSCHRIJVEN VOOR DE provocatief coachen INFORMATIEAVOND

NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

INSCHRIJVEN VOOR DE NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

INSCHRIJVEN VOOR DE NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

INSCHRIJVEN VOOR DE provocatief coachen INFORMATIEAVOND