Wil jij advies over welke opleiding voor jou interessant is? Plan direct jouw gratis groei & adviesgesprek

NEEM EEN VERDIEPING
IN FAMILIEOPSTELLINGEN

 

 • Deelnemers waarderen onze opleidingen met een 9.4
 • Twee keer per jaar in Amsterdam en Rotterdam
 • Leer van de beste trainers

Verdiepingsopleiding Familieopstellingen

Het logische vervolg op de Basisopleiding Familieopstellingen is de Verdiepingsopleiding. Het begeleiden van opstellingen is een vak, dat we leren door steeds weer ons perspectief te verruimen en door heel veel te oefenen.

Op deze manier leer je het vak van binnenuit en groei je als opsteller. Tijdens deze opleiding maak je kennis met een breder palet aan opstellingen en maak je een verdiepingsslag in je kennis, houding en vaardigheden.

Ontdek jouw eigen stijl

We gaan het werken met familieopstellingen uitbreiden en verdiepen door te oefenen met andere vormen van systemisch werk. De methodiek is voortdurend in beweging en er ontstaan steeds meer toepassingsvormen.

Dankzij het feit dat het systemisch werk niet beperkt wordt door allerlei normen en voorschriften, heeft iedereen de vrijheid om op zijn of haar eigen manier met opstellingen bezig te zijn. We nodigen je dan ook uit om je eigen stijl te ontdekken, dan wel te verfijnen.

Je gaat onderzoeken hoe de systemische denk- en werkwijze zich verhoudt met je met jouw normen en waarden. Je ontdekt waar het een plek krijgt ten opzichte van je leven of je werk.

“Het plaatsen van een familieopstelling is zo krachtig. Het geeft je direct inzicht in onbewuste dynamieken.”

Dr. Vincent van der Burg

Inhoud

Tijdens de verdiepingsopleiding familieopstellingen leer je een reeks van onderdelen vanuit de methode Systemisch Werken. Persoonlijke groei is ook tijdens deze opleiding een rode draad. Je gaat inzichten en vaardigheden opdoen die je buitengewoon effectief maken als coach. In de opleiding leer je op allerlei manieren: demonstraties, oefeningen, 1-op-1 rolspellen, opstellingen en lezingen. Altijd praktisch en inspirerend.

Als je wilt leren hoe je onbewuste processen zichtbaar maakt, dan is kennis van familieopstellingen een must.

Inhoud

We gaan tijdens deze 8 dagen kennismaken met diverse toepassingen en thema’s in de opstellingenmethodiek. Integratie van je inzichten en leerervaringen vormt de rode draad in de opleiding. Naast de theorie en oefeningen werken we met persoonlijke opstellingen van de deelnemers, als ook met gastcliënten. Na een opstelling wisselen we onze waarnemingen uit en is er ruimte voor vragen.

Het programma zoals hieronder staat weergegeven is een richtlijn. Soms vraagt de leerbehoefte van de groep een aanpassing. De programmaonderdelen komen zeker aan bod, maar de volgorde kan afwijken. We volgen de bewegingen die zich in het moment aandienen.

Blok 1: Diverse vormen van opstellingen

Blok 1 is een herhaling en verkenning is van alles wat in de basis geleerd is. Ook komt het systemisch interview aan bod.

Blok 2: Man/Vrouw en relaties

Blok 3: 1-op-1 werk coachen en organisatie opstellingen

Systemisch coachen kent twee toepassingen:

1. De coach stelt systemische vragen waardoor de cliënt uitgenodigd wordt om met een ‘systemische blik’ naar bepaalde facetten uit zijn/haar systeem te kijken. 

2. Het werken met vloerankers, stoelen, poppetjes, of andere voorwerpen. Ook kunnen we ‘mentale opstellingen’ doen aan de hand van visualisaties. Hierbij kunnen we interventies en rituelen toepassen. 

Systemisch coachen is goed toepasbaar bij telefonische consulten, of bij 1-op-1 werk. Afhankelijk van de vraag kijken we naar het systeem van herkomst, of naar het huidige systeem van de cliënt.

Dit blok bestaat uit het aanleren en het praktisch oefenen van de volgende vaardigheden:

 • Systemisch waarnemen en handelen binnen een individuele setting zoals een coaching, evaluatiegesprek, assessment, supervisie e.d.
 • De verschillen opmerken tussen persoonlijke en systemische blokkades in de vraag/het issue van een cliënt.
 • Persoonlijk rolgedrag van de cliënt herkennen en herhalende patronen in kaart brengen.
 • De cliënt ontlasten door een innerlijke beweging te faciliteren: oefenen met systemische vragen in een gesprek. Oefenen met interventies en rituelen in de 1-op-1 opstelling.

Blok 4systemisch kijken naar diverse thema’s, integratie en afronding

We gaan systemisch kijken naar vraagstukken op het gebied van: relaties, verlies en rouw, gezondheid en ziekte, maatschappelijke thema’s.

Tevens is er ruimte om extra aandacht te schenken aan aspecten van het werk die nog niet duidelijk lijken te zijn. Ook kan er nog met eigen thema’s gewerkt worden. De integratie en afronding van het geleerde wordt in het veld gedaan. Deelnemers gaan door middel van een opstelling ervaren hoe ze zich verhouden tot het systemisch werk.

Familieopstellen leren bij UNLP

Of je nu beginnend coach bent of jarenlange ervaring hebt. De geaccrediteerde opleiding tot familieopsteller is geschikt voor iedere coach die het leven van zichzelf en de ander op een hoger niveau wil brengen. In korte tijd krijg je inzichten in onbewuste processen en interpersoonlijke dynamieken. Om vervolgens via systemische interventies diepgaande verandering te creëren.

In korte tijd een extreem effectieve coach in familieopstellingen worden?

Voor wie

In de 8-daagse Verdiepingsmodule Familieopstellingen zit een variëteit aan deelnemers, met unieke achtergronden in werkervaring, leeftijd, cultuur, opleiding en interesses.

Familieopstellen is voor iedereen die wil groeien en ontwikkelen. Die een verbinding wil hebben tussen hoofd, hart en buik.

“Het bewust worden van diepliggende, onbewuste processen is de sleutel tot blijvende verandering”

Deze opleiding is geschikt voor je als je een systemische basis hebt, zoals aangeleerd in de basisopleiding. De verdiepingsopleiding staat open voor deelnemers met verschillende achtergronden qua werkervaring, leeftijd, cultuur, opleiding en interesses. Daarbij kun je denken aan: 

 • Coaches, counselors, trainers
 • Managers en teamleiders
 • Docenten in het basisonderwijs en voortgezet onderwijs
 • Begeleiders in peuterspeelzalen, kinderopvang en kinderdagverblijven
 • Schoolmaatschappelijk werkers en jongerenwerkers
 • Psychologen, huisartsen, verpleegkundigen en pedagogen
 • Externe consultants en bedrijfskundigen
 • Mediators 

Toelatingseisen & Accreditaties

Wij zijn dagelijks bezig de kwaliteit van onze opleidingen op een nóg hoger niveau te brengen. Dit komt onder andere tot uiting in de verschillende accreditaties van beroepsverenigingen.

Deze opleiding geeft je de tools om verder te kijken dan het individu. Juist om de obstakels en kwaliteiten van het individu te ontdekken. 

De opleiding is toegankelijk voor iedereen die:

 • De 8-daagse basisopleiding Familieopstellingen heeft afgerond, of een gelijkwaardige opleiding elders
 • Een MBO/HBO werk- en denkniveau heeft.

De verdiepingsopleiding Familieopstellingen is een praktische en compacte opleiding. Naast de 8 trainingsdagen is het aan te raden om gedurende het opleidingstraject deel te nemen aan een intervisiegroep. En wordt er van je verwacht dat je gemiddeld 1-2 uur besteedt aan het thuis bestuderen van het lesmateriaal en literatuur.

Bij UNLP vinden we het belangrijk dat de opleidingen (extern) geaccrediteerd en gecontroleerd wordt. De basismodule Familieopstellingen voldoet aan de hoogste eisen van accreditatie. De opleiding is geaccrediteerd cq geregistreerd door o.a. de CRBKO (Centraal Register Kort Beroepsonderwijs), NVST (Nederlandse Vereniging van Soma Therapeuten) en de NVLG.

Wil je de complete lijst van accreditaties voor deze opleiding weten? Kijk dan onderaan deze pagina.

Ervaringen

Inmiddels hebben de afgelopen jaren honderden hun opleiding tot familieopsteller gevolgd bij UNLP. Hieronder verschillende ervaringen.

”Het inzicht in je eigen proces in je familie… een waanzinnige mogelijkheid voor mijn persoonlijke groei”‘
”Het is een bijzondere opleiding. Heel boeiend!”Accreditaties

vbag accreditatie
lvng logo
nvst logo
VVET logo
Aanmelden

Aanmelden

Familieopstelling Verdiepingsopleiding

Deze opleiding start op meerdere momenten per jaar. De opleidingen vinden plaats in Amsterdam en Rotterdam. De opleidingstijden zijn dagelijks van 10.00 tot 17.30 uur.

iDEAL vroegboekkorting

Wil jij een flinke korting op deze opleiding? Schrijf je dan ruim van tevoren in en betaal met iDEAL.

Als je je minstens 4 maanden voor aanvang van deze opleiding inschrijft en met iDEAL betaalt, levert dit je direct €200,- korting op!

Als je je tussen de 2 en 4 maanden voor aanvang van de opleiding inschrijft en met iDEAL betaalt, levert dit je direct €100,- korting op.

Vink voor deze korting de iDEAL optie aan op het inschrijfformulier.

Locatie:

Landgoed Amsterdam / 's Graveland
2 oktober 2023
Planning
Trainers
Extra Informatie
€ 1.900
Amsterdam
25 januari 2024
Planning
Trainers
Extra Informatie
iDEAL Vroegboekkorting voor 1 november 2023: € 100
€ 1.900
€ 1.800

Veel gestelde vragen
Een ideale groepsgrootte voor systemisch werk geeft ruimte voor je eigen proces en geeft tegelijkertijd voldoende  mogelijkheid om met en van anderen te leren.
Onze groepen zijn gemiddeld tussen de 20-30 deelnemers. Er zijn, naast de twee trainers, altijd 3 of 4 opleidingsmentoren aanwezig. Zo zorgen we dat je de mogelijkheid hebt om veel 1-op-1 contact te hebben. En wij kunnen je goed monitoren in jouw ontwikkeling!

Ja, onze basisopleiding Familieopstellingen is populair. Veel deelnemers schrijven zich al maanden voor de start van de opleiding in. Je kunt er dus vanuit gaan dat deze opleiding doorgaat.

We gaan er vanuit dat je alle dagen aanwezig bent. Uiteraard kun je onverhoopt een keer missen. Je bespreekt vervolgens met jouw hoofdtrainer hoe je de gemiste stof kunt inhalen.

Hoe werkt de betaling?

Normaal gesproken betaal je direct bij inschrijving via iDEAL.
Als je je minstens 4 maanden voor aanvang van jouw opleiding inschrijft en met iDEAL betaalt, levert dit je direct €200,- korting op!

Als je je tussen de 2 en 4 maanden voor aanvang van jouw opleiding inschrijft en met iDEAL betaalt, levert dit je €100,- korting op.

Daarnaast zijn er 2 andere betalingsopties.
1. Betaling per factuur. De betaling dient binnen 14 dagen na inschrijving te zijn overgemaakt.
2. Betaling in 4 termijnen. 25% van het totaalbedrag dient binnen 5 dagen na inschrijving te zijn betaald. Je betaalt daarnaast per termijn 25 euro administratiekosten.

Bij deze betalingsopties vervalt de iDEAL vroegboekkorting.

Nee, het is zeker geen therapie. Natuurlijk ga je dieper in op je familie van herkomst. En kan de methode perfect gebruikt worden tijdens coaching. Maar vooral is deze opleiding gericht op jouw persoonlijke groei. Door inzicht groei je door tot de persoon die je wilt zijn!

Ja! Wij vinden het belangrijk dat je alles uit de opleiding weet te halen wat mogelijk is. Je leven kan er over een paar jaar weer heel anders uitzien dan vandaag de dag. Misschien een ander werk, nieuwe hobby’s, gezinssituatie, nieuwe doelen.

Vandaar dat je altijd de mogelijkheid hebt om de opleiding nogmaals te volgen. In iedere opleidingsgroep hebben we speciaal “review-plaatsen” gereserveerd. Je betaalt alleen de arrangementskosten (lunch, koffie, thee).

Bel dan gerust met onze Student Support: tel: 020-2610707 of stuur ons een email: info@unlp.nl

Ook interessant voor jou

Familieopstelling Basisopleiding

Leer alles over familieopstellingen

Heb je nog geen basisopleiding gevolgd? Check dan onze Familieopstelling Basisopleiding!

Lees meer
Stephan Hausner

Gezondheid & Ziektes

Eénmaal per jaar komt meesteropsteller Stephan Hausner naar Nederland voor zijn unieke familieopstellingen.

Lees meer

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Inschrijven nieuwsbrief

NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

NLP PRACTITIONER INFORMATIEochteND

NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

NLP PRACTITIONER INFORMATIEochteND

NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

INSCHRIJVEN VOOR DE NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

INSCHRIJVEN VOOR DE NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

NLP PRACTITIONER INFORMATIEochteND

INSCHRIJVEN VOOR DE NLP BUSINESS PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

Post-hbo INFORMATIEAVOND

Familieopstellingen INFORMATIEAVOND

INSCHRIJVEN VOOR DE NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

NLP PRACTITIONER INFORMATIEOCHTEND

NLP PRACTITIONER INFORMATIEOCHTEND

INSCHRIJVEN VOOR DE NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

INSCHRIJVEN VOOR DE NLP BUSINESS PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

INSCHRIJVEN VOOR DE NLP BUSINESS PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

INSCHRIJVEN VOOR DE provocatief coachen INFORMATIEAVOND

NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

INSCHRIJVEN VOOR DE NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

INSCHRIJVEN VOOR DE NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

INSCHRIJVEN VOOR DE provocatief coachen INFORMATIEAVOND