UNLP

Onze opleidingen gaan gewoon door! Uiteraard hanteren wij hierbij de RIVM-richtlijnen. Lees hier onze laatste updates.

Kom snel tot de kern van het probleem

met Systemisch Coachen

  • Deelnemers waarderen onze opleidingen met een 9.4
  • Volg deze opleiding in Amsterdam, Rotterdam of Drenthe

Wat is Systemisch Coachen?

Systemisch coaching richt zich met name op de omgeving en de (familiaire) achtergrond van de cliënt. De cliënt wordt niet alleen als individu gezien, maar als iemand die onderdeel uitmaakt van verschillende systemen. De aandacht is erop gericht om de cliënt naar zijn of haar problemen te laten kijken in relatie tot de systemen waar hij of zij deel van uitmaakt. 

Coach en cliënt gaan samen op onderzoek uit om verborgen patronen en dynamieken uit de familie van herkomst, partnerrelatie(s), of werkomgeving aan het licht te brengen en hanteerbaar te maken. Systemisch coachen is een diepwerkende vorm van coaching. Het effect is vergelijkbaar met dat van een opstelling. Systemisch coachen levert niet alleen veel mogelijkheden op voor de cliënt, het geeft ook een andere, diepere invulling aan de beleving van het werk als coach.

Opstellingen & Systemisch coachen

Bij systemisch coachen wordt onder andere gebruik gemaakt van (familie)opstellingen. Een opstelling is een ruimtelijke weergave van een systeem, met als doel om onbewuste dynamieken inzichtelijk te krijgen.

Met deze inzichten komt het systeem uiteindelijk weer in overeenstemming met de basisprincipes, gaat de energie weer stromen en kan men de gewenste verandering doorvoeren.


Het doel van systemisch coachen

Het doel van systemisch coachen is om zicht te krijgen op de interacties van de cliënt met zijn of haar systemen en de samenhang met de coachvraag. Er wordt gekeken welke positie de cliënt heeft ingenomen en welke belangrijke patronen er vanuit het verleden zijn ‘ingesleten’. Vervolgens wordt gekeken hoe de cliënt weer meer in de eigen kracht kan komen. Door het erkennen en integreren van herkomst en verbinding openen zich nieuwe wegen voor veranderingen.

Systemisch coachen is de houding van het volgen, de houding om te horen wat er onder de oppervlakte zit, de houding van oordeelloosheid, van het niet- weten en het niet-doen. Daarbij gaat het om het stellen van de juiste systemische vragen, kennis hebben van het persoonlijk geweten en het collectief geweten en het herkennen van patronen. De systemisch coach heeft veel vragen. Het gaat dan niet zozeer om de antwoorden, als wel om: welke vragen leiden tot nieuwe gedachten, nieuwe inzichten bij de cliënt? Welke vragen zetten innerlijk iets in beweging?

“Waar iemand keer op keer tegen obstakels of problemen aanloopt kan het heel nuttig zijn om dit vanuit een systemisch perspectief te bekijken.”

Deze vorm van coaching is geschikt voor cliënten die er de voorkeur aan geven om individueel te werken in plaats van in een groep. Systemisch coachen kan een aanvulling zijn op andere coach-methodieken. Systemisch coachen kan ook heel goed per telefoon of via Skype.

Je volgt systemisch coachen op onze locaties in Amsterdam, Rotterdam en Drenthe. 

Inhoud opleiding

Deze training bestaat uit totaal 4 opleidingsdagen. Aan het einde van de opleiding ontvang je het certificaat Systemisch Coachen.

De thema’s per dag:
Dag 1: De innerlijke houding van de coach
Dag 2: Wetten en principes
Dag 3: Inzichten en processen
Dag 4: Resultaten en succes

Heel snel doordringen tot de vraag van de cliënt

“De dagen zijn voorbij gevlogen. Ik vond het interessant en leerzaam en het heeft mij verrassingen gegeven op gevoels- en systeemniveau”

– Nicole, coach

“Ik gebruik de principes van systemisch coachen inmiddels in mijn advieswerk. Het geeft zo snel verheldering waarom het in teams soms niet stroomt.”

– Erik van Voort, consultant

“Door Systemisch Werken heb ik inzicht gekregen in de achtergrond van mijn fysieke en emotionele blokkades. Nu heb ik iets in handen waarmee ik verder kan”

– Jolanda de Groot, medewerker Klant Contact Centrum

“Ik wilde de methode kennen om te gebruiken binnen mijn trainingen. Om sneller tot de kern te komen in groepsdynamische processen. Maar uiteindelijk blijkt dat ik de methode op zoveel meer vlakken toepas!”

– Elize Delden, trainer

Systemisch Coachen volgen bij UNLP

Systemisch Coachen = In een korte tijd tot het maximale resultaat komen met jouw cliënt!

Inbegrepen

Dit is wat je krijgt bij Systemisch Coachen

  • 4 inspirerende opleidingsdagen met de nieuwste inzichten
  • Syllabus (in zowel e-boek als gedrukte variant)
  • Certificaat van deelname
  • Volop mogelijkheden voor intervisiegroep, ook na de opleiding
  • Veel ruimte voor persoonlijke, 1-op-1 begeleiding en mentoring.
  • Inclusief koffie, thee & uitgebreide lunch
  • Altijd de mogelijkheid om gratis de opleiding opnieuw te volgen. (je betaalt dan alleen de lunch/koffie/thee)

Voor wie

De 4-daagse opleiding Systemisch Coachen is voor een ieder geïnteresseerd in persoonlijke en professionele ontwikkeling. Om jezelf en anderen op een hoger plan te krijgen en het maximale potentieel te bereiken. De opleiding is bij uitstek geschikt voor 3 doelgroepen

Leer welke vragen tot nieuwe inzichten en nieuwe gedachten leiden bij jouw gesprekspartners. 

1. Coaches en trainers die hun vaardigheden en het palet aan mogelijke interventies willen verbreden. Je leert verder kijken dan het individu en daarmee ontdek je onzichtbare (onder)stromen van invloed vanuit oorspronkelijk gezin en familie. Je krijgt concrete handvatten en inzichten die je direct kunt inzetten in het werk met cliënten. 

2. Leiders en managers die meer invloed willen hebben op medewerkers en teams. Zonder de noodzaak tot een “therapeutische” sessie krijg je als leidinggevende de handvatten om onbewuste blokkades van medewerkers bloot te leggen en weg te nemen. Werksfeer, arbeidstevredenheid, mogelijkheid tot verbinding en prestaties verbeteren door meer authentiek leiderschap. 

3. Hulpverleners die een breder perspectief willen ontwikkelen. Het vakgebied van systemisch coachen en daarmee deze training is uitermate geschikt voor (ambitieuze) maatschappelijk werkers, begeleiders, artsen, psychologen en verpleegkundigen.

Toelatingseisen & Accreditaties

Wij zijn dagelijks bezig de kwaliteit van onze opleidingen op een nóg hoger niveau te brengen. Dit komt onder andere tot uiting in de verschillende accreditaties van beroepsverenigingen.

Systemisch Coachen is een perfecte training als verdieping voor je vaardigheden als coach.

Er is geen specifieke vooropleiding vereist voor deze opleiding. De opleiding is open voor iedereen, met verschillende achtergronden in werkervaring en opleiding. Wel is het aan te raden om één of meerdere familieopstellingen te hebben bijgewoond. Daarnaast heb je tenminste MBO/HBO werk- en denkniveau nodig om succesvol te opleiding te kunnen doorlopen.

 

Qua studiebelasting ligt het zwaartepunt van de opleiding Systemisch Coachen vooral bij de vier opleidingsdagen zelf. Aanbevolen literatuur is beschikbaar, maar niet vereist om de opleiding succesvol af te ronden.

Accreditaties

Aanmelden

ERVARINGEN

Inmiddels heeft de afgelopen jaren een hele reeks deelnemers de Systemisch Coachen gevolgd bij UNLP. Hier zie je van enkele van hen hun ervaring.

“Systemisch coachen geeft me inzichten waardoor ik in het dagelijks leven niet meer vast hoef te lopen.

Aanmelden

Systemisch Coachen

Deze training start op meerdere momenten per jaar en vindt plaats in Amsterdam, Rotterdam en Drenthe. De opleidingstijden zijn dagelijks van 10.00 tot 17.00 uur.

Locatie:

Amsterdam
11 februari 2022
Planning
Extra Informatie
Vroegboekkorting voor 1 december 2021: € 300
€ 1.050
€ 750

Veel gestelde vragen

Nee zeker niet. De opleiding is gericht op iedereen die veelvuldig in contact staat met anderen. En die uiteraard de inzichten willen gebruiken om anderen te helpen.

Wanneer je de training Systemisch Coachen volgt dan zit je in een groep van ongeveer 14 deelnemers. Het maximaal aantal deelnemers is 20 personen. Wij vinden het namelijk belangrijk dat er altijd persoonlijk contact kan zijn in de training met de trainer.

Een vuistregel qua begeleiders: Let er op dat voor elke 7 deelnemers er 1 begeleidende trainer, coach of assistent-trainer aanwezig is. Op een groep van 14 deelnemers dus 2 begeleiders, een groep van 20 deelnemers dus 3 coaches.

Er is bij de opleiding lunch inbegrepen. Dagelijks dekken we de tafel, zetten het heerlijkste brood neer, maken een fijne soep en je kunt je boterhammen beleggen.

Wil je iets anders eten? Neem het gerust mee (er is een koelkast en magnetron aanwezig) of je kunt iets halen in de directe omgeving.

Ja, dat klopt. UNLP is een erkende onderwijsinstelling. De kosten die je maakt voor een NLP opleiding mag je aftrekken van je inkomsten. Dit levert je gemiddeld al snel 36-52% besparing op.

Normaal gesproken betaal je binnen 30 dagen na inschrijving.

Naast deze totale betaling binnen 30 dagen zijn er twee andere mogelijkheden:

1. Betaling direct bij inschrijving via iDEAL. Je krijgt dan 5% korting op het totale factuurbedrag. Bij inschrijving voor de NLP Master Practitioner opleiding levert dit je al snel meer dan €140 op.

2. Betaling in 4 termijnen. De korting bij directe betaling vervalt uiteraard dan. Er wordt geen rente of andere kosten in rekening gebracht. 25% van het totaalbedrag dient binnen 5 dagen na inschrijving te zijn betaald. Je betaalt éénmalig 45 euro aan administratiekosten.

Ja! Wij vinden het belangrijk dat je alles uit de opleiding weet te halen wat mogelijk is. Je leven kan er over een paar jaar weer heel anders uitzien dan vandaag de dag. Misschien een ander werk, nieuwe hobby’s, gezinssituatie, nieuwe doelen.  Vandaar dat je altijd de mogelijkheid hebt om de opleiding nogmaals te volgen. In iedere opleidingsgroep hebben we speciaal “review-plaatsen” gereserveerd. Je betaalt alleen de arrangementskosten (lunch, koffie, thee).

Bel dan gerust met onze Student Support: tel: 020-2610707 of stuur ons een email: info@unlp.nl

Ook interessant voor jou

h
Kennismaken

Maak kennis met UNLP instituut

Ben je nieuwsgierig naar wat systemisch werken voor jou kan betekenen? Bezoek dan onze familieopstelling informatieavond.

h
Familieopstelling Basisopleiding

Leer alle ins-en-outs rondom familieopstellingen

Voor zowel je persoonlijke ontwikkeling als het leren van opstellen… je doet het in de Familieopstelling Basisopleiding.

Lees meer
h
Stephan Hausner

Ziekte & Gezondheid

Eénmaal per jaar komt Stephan Hausner naar UNLP om de bijzondere opstellingen rondom ziektes te verzorgen.

INSCHRIJVEN VOOR DE INFORMATIEAVOND

INSCHRIJVEN VOOR DE INFORMATIEAVOND

Inschrijven voor informatieavond

Met dit formulier schrijf je je in voor een informatieavond van UNLP.

INSCHRIJVEN VOOR DE INFORMATIEAVOND

Inschrijven voor informatieavond

Met dit formulier schrijf je je in voor een informatieavond van UNLP.