Wij geven onze trainingen volgens de RIVM-richtlijnen. Je kunt er ook voor kiezen om virtueel aanwezig te zijn. Klik hier voor meer informatie

24 april 2020
Vincent

Compassie

3 mins

‘medelijden (zn) : barmhartigheid, belangstelling, compassie, deernis, erbarmen, genade, kassian, mededogen, medegevoel, medeleven, meelij, ontferming. barmhartigheid (zn) : compassie, genade, goedertierenheid, goedheid, liefdadigheid, mededogen, medegevoel, medelijden, ontferming.”

Bovenstaande woorden zijn allemaal synoniemen voor compassie.

Zelfcompassie

De term compassie wordt in de volksmond meestal gebruikt als deze betrekking heeft op andere personen, maar zelfcompassie is minstens net zo belangrijk.

Het erbarmen van fouten en gebreken die je bij jezelf opmerkt staat hierbij centraal. Het accepteren van jezelf in perioden waarbij je fouten maakt of gebreken bij jezelf opmerkt is hierbij erg belangrijk. In plaats van jezelf als minderwaardig te gaan zien, accepteer je jezelf zoals je op dat moment bent. Hierbij kun je werken aan je gebreken en proberen fouten te accepteren, maar accepteren dat je niet perfect bent speelt hierin een grote rol. Als mensen hebben we immers bepaalde beperkingen en grenzen waar we tegen aan lopen.

Compassietraining?

Compassie voor jezelf hebben is erg belangrijk. Het past namelijk is het straatje met woorden zoals: zelfvertrouwen, eigenliefde, zelfrespect. 

Dit zijn toch niet de minsten. Mindfulness kan je enorm helpen om meer van jezelf te gaan houden. 
En we weten allemaal; als je meer van jezelf gaat houden, dan kun je ook meer van anderen gaan houden. Een win voor iedereen!

We hebben het gehad over zelfcompassie, maar wat is compassie eigenlijk? 

Deelnemers aan het woord

Gera, Toegepast Psycholoog

Volgde de Basisopleiding Familieopstellingen

Je leert vanuit je gevoel te werken, in plaats van met je hoofd. Alleen al om het te ervaren raad ik hem eigenlijk voor iedereen aan, ook voor je persoonlijke ontwikkeling.

Diana Timmer, ondernemer

Volgde de NLP Practitioner Dagopleiding

Het draagt heel veel bij aan je persoonlijke ontwikkeling! Je kunt zijn wie je wil zijn.

Daryl van Dijk, Coach

Volgde de Basisopleiding Familieopstellingen

Ik raad de Basisopleiding Familieopstellingen zeker aan. Je kunt echt tot een diepere laag doordringen.

Amsterdam

Prachtige locatie in het hart van Amsterdam. Goed te bereiken met openbaar vervoer, maar ook met eigen vervoer. Geniet van al het moois wat Amsterdam te bieden heeft.

Eerst aankomende gratis informatieavond Business Leadership Informatieavond

Fahrenheitstraat 99

1097 PP Amsterdam

Rotterdam

In hartje Rotterdam geniet je van de prachtige skyline van Rotterdam. Je wandelt in je pauze zo het Euromast-park of de Markthal in. En je geniet van een heerlijke lunch op onze eigen locatie.

Eerst aankomende gratis informatieavond Informatieavond Familieopstellingen

Haringvliet 90

3011 TG Rotterdam

Grolloo / Drenthe

Dit landgoed ligt midden in Drenthe en geeft je het gevoel dat je je midden in de natuur bevindt. In de tuinen en de bossen van het landgoed zijn verschillende oefenplaatsen gerealiseerd.

Oostereind 14

9444 XD Grolloo

Antwerpen

Eerst aankomende gratis informatieavond NLP Informatie-avond

Grote Pieter Potstraat 1

2000 Antwerpen