Wij geven onze trainingen volgens de RIVM-richtlijnen. Je kunt er ook voor kiezen om virtueel aanwezig te zijn. Klik hier voor meer informatie

12 juni 2017
Vincent

Elfde dag NLP opleiding: Doelen

3 mins

Hoe belangrijk is jouw doel voor jou? Vandaag gaan we na hoe belangrijk het doel is en maken we het doel nog aantrekkelijker! Ook gaan we met een nieuwe techniek, op zoek naar innerlijke mentoren die ons advies geven.


NLP lessen

Vorige keer hebben we het uitgebreid gehad over doelen. Toen heb ik een hoofddoel gesteld en een aantal stappen bedacht, om bij dit doel te komen. We kregen de opdracht een partner komende weken te bellen, om te informeren naar de vooruitgang van het doel. Toen dit telefoontje kwam, had ik nog geen grote stappen ondernomen. Daarom sprak ik met mijn partner af om over een paar dagen nog eens te bellen. Dit keer had ik al meer onderzoek gedaan en concrete stappen ondernomen. Dat geeft me een goed gevoel.

Vandaag borduren we verder aan het onderwerp van de vorige lesdag. Omdat we onze doelen nu voor ogen hebben en al stappen hebben gezet, is het tijd voor de volgende fase. Vandaag ga ik mijn doel aantrekkelijker maken en maak ik het doel bereikbaarder met het advies van de mentoren uit een nieuwe techniek.

Jij hebt alle hulpbronnen die je nodig hebt in je.

NLP Mentorentechniek

Als eerst sluit ik mijn ogen en laat alles los. Ik ga langzaam op zoek naar drie mentoren, die een positieve invloed hebben (gehad). Deze mentoren kunnen van alles zijn: mensen, dieren, dingen, kleuren, geuren en fantasiefiguren. Ik laat mijn creativiteit stromen en mijn mentoren zijn een soort combinatie van verschillende gevoelens. Ik noem het gevoel stromen en geef elke gekleurde stroom een naam.

Ik anker elke mentor op een papier op de grond en associeer me met hen. De techniek vind ik vooraf intens. Het idee dat je je onbewuste los laat en zomaar mentoren gaat zoeken, klinkt gewoon moeilijk. In de praktijk valt het heel erg mee. Elke mentor geeft een individueel advies over het behalen van mijn doel. Er worden verschillende punten genoemd. De uiteindelijke boodschap, waar al mijn mentoren zich in kunnen vinden is: Kies voor jezelf en help jezelf!

NLP Advies

Het advies voelt kloppend. Ik ben altijd bezig met anderen: Hoe voelen zij zich? Hoe kan ik ervoor zorgen dat zij zich beter voelen?

Als ik me meer op mezelf focus, kan ik gelukkiger worden. Dan bedenk ik me hoe ik me beter kan voelen en kan daarnaar handelen. Het zou fijn zijn als ik de oplossing van mijn eigenproblemen in me heb. Zoals we binnen NLP zeggen: jij hebt alle hulpbronnen die je nodig hebt in je.

Bedankt

Ik ga met een goed gevoel naar huis. Ik ben helemaal synchroon met mezelf en dat voelt heerlijk. Ik heb rust en een soort verzadiging. Dit is voor mij de beste manier om een dag te eindigen.

Door: Shasa Akinola

Shasa is de stagiaire bij het UNLP. Ze volgt de opleiding redactioneel medewerker op het Grafisch Lyceum Rotterdam. Shasa volgt de Practitioner dagopleiding en vertelt haar ervaringen in deze blog. Om de twee weken verschijnt er een nieuw blogbericht met daarin beschreven hoe een lesdag er in haar ogen uit ziet. Uiteindelijk kan iedereen zich goed voorbereiden met de hele opleiding in fijne artikelen. Laat ons jouw mening over de blog weten via Twitter en Facebook!