Wij geven onze trainingen volgens de RIVM-richtlijnen. Je kunt er ook voor kiezen om virtueel aanwezig te zijn. Klik hier voor meer informatie

14 juni 2017
Vincent

Familieopstellingen: voorbeeld van een familieopstelling

2 mins

Familieopstellingen, wat betekent nu precies die term? Wat is een voorbeeld van een familieopstelling? In dit artikel wordt dit uitgelegd. Ook vind je een video met een demonstratie van een familieopstelling.

Wat is een familieopstelling?

Het maken van een familieopstelling is een vorm van psychotherapie, geïntroduceerd door de Duitse Bert Hellinger. De werkwijze van Hellinger wordt ook wel systemisch werken genoemd. Therapeuten die systemisch werken proberen, door het opstellen van iemands systeem van herkomst, bepaalde relaties bloot te leggen tussen familieleden en knelpunten daarin te herkennen. Als deze knelpunten herkend zijn, kan men proberen deze te weg te nemen.

De methode wordt ook toegepast binnen organisaties, om zo bepaalde terugkerende conflicten te herkennen en weg te nemen. In dit geval spreken we dus niet van een familieopstelling, maar van een organisatieopstelling. 

Voorbeeld van een familieopstelling

OPLEIDING FAMILIEOPSTELLINGEN BIJ UNLP

Bij UNLP is het vanaf 2014 mogelijk om de opleiding familieopstellingen te volgen. Het doen van opstellingen is een bijzondere beleving die ruimte, inzicht en vrijheid biedt voor de cliënt. De vraag naar gecertificeerde opstellers en coaches wordt ieder jaar groter. De opleiding die je bij UNLP kunt volgen is uniek qua samenstelling en bedoeld voor een zeer select gezelschap. De opleiding biedt ruimte voor personen die NLP Practitioner hebben afgerond en die aan de slag willen gaan als familie- of organisatieopsteller. Heb je een passie voor systemisch werken en wil je je verdiepen in de eigen systematiek? Schrijf je dan snel in, dan ben je verzekerd van een plaats in deze exclusieve opleiding.

MEER WETEN OVER FAMILIE OPSTELLING OF NLP OPLEIDINGEN?

Bij UNLP kun je terecht voor verschillende NLP opleidingen. Wil je hier meer over weten, dan kun je gerust contact met ons opnemen. Wij maken graag kennis met jou en gaan graag in gesprek over jouw passie. Vervolgens kunnen wij je precies uitleggen welke opleiding daar het beste op aansluit. Ook voor andere NLP gerelateerde vragen en opmerkingen kun je ons contactformulier invullen of telefonisch contact opnemen. We horen graag van je!