UNLP

Wij mogen onze opleidingen weer live geven! Uiteraard hanteren wij hierbij de RIVM-richtlijnen. Je kunt er ook voor kiezen om online aanwezig te zijn. Klik hier voor meer informatie

6 juli 2020
Stefan Smit

Mental coaching

2 mins

Wat is mental coaching?

Een mental coach wordt ingeschakeld wanneer mensen het heel druk hebben erg gestrest zijn, moe zijn of zichzelf saboteren met allerlei smoesjes.

De mental coach weet precies de psychologische, chemische en neurologische factoren zijn die hierachter schuilgaan. Een mental coach gaat dan ook met de cliënt aan de slag om alle blokkades af te stoppen zodat de cliënt weer keuzes heeft.

1: Wat doet een mental coach?

Een mental coach helpt andere mensen om weer gemotiveerd te worden voor datgene wat ze willen doen. Met andere woorden: de mental coach kan ervoor zorgen dat de ogen van de cliënt weer gaan glinsteren.

Je kunt dat doen doordat je weet wat andere mensen motiveert zodat ze doelgericht verder kunnen gaan, met eigen verantwoordelijkheid voor hun eigen leven. Het gedrag van de cliënt verandert drastisch. De mental coach zet zijn cliënten daadwerkelijk in beweging zodat hun leven meer evenwicht krijgt en zodat ze een vitaler leven krijgen.

2: Is mental coaching een bekend beroep?

Er is een grote vraag naar de focustechnieken die coaches voor topsporters en succesvolle zakenmensen inzetten. Het is dan ook een bekend beroep dat erg belangrijk is achter de schermen bij ieder topsportevenement en bij iedere grote zakenman.

3: Is mental coaching te leren?

Er bestaan veel opleidingen tot mental coach. Het is inderdaad te leren om een inspirerende motivator te worden. Coaching en anderen het beste uit zichzelf laten halen, is gewoon een vaardigheid die geleerd kan worden.

De vaardigheden om bijvoorbeeld mensen te begeleiden die met een gebrek aan zelfvertrouwen, werkdruk of angsten worstelen, worden aangeleerd in de opleiding.