Wij geven onze trainingen volgens de RIVM-richtlijnen. Je kunt er ook voor kiezen om virtueel aanwezig te zijn. Klik hier voor meer informatie

19 oktober 2017
Marieke

NLP Techniek: Visuele Swish 1

2 mins

VISUELE SWISH 1

Stap 1
Maak een beeld van het gedrag dat je wilt veranderen. Maak het beeld breed, groot en geassocieerd. 

Stap 2
Schuif het eerste beeld even opzij. Maak een beeld van het gewenste gedrag. Jouw ideale zelf. Hoe zou je willen zijn?  Dit beeld van je gewenste zelf is gedissocieerd. Zorg ervoor dat het beeld aantrekkelijk is. Zie jezelf met meer capaciteiten, meer keuzemogelijkheden en meer vrijheid. 

Stap 3
Plaats het beeld van het gewenste gedrag naar de hoek links onderaan. Maak het beeld klein (ongeveer 10cmx10cm), zwart-wit en vaag. 

Stap 4
Trek het gewenste beeld in een snelle beweging naar voren, groot en helder en waardoor het ongewenste beeld klein en donker wordt en/of explodeert. Gebruik hiervoor het auditieve anker (“SWISSHHH”). Het beeld met het gewenste gedrag staat nu op de voorgrond. 

Stap 5
Zodra het gewenste beeld voor je staat is het beeld en je gevoel congruent. Je ziet je ideale zelf en je voelt je als je ideale zelf. 

Vervolgens herhaal je stap 1 tot en met 5 minimaal 5-8 keer, of zo vaak en regelmatig als nodig. 

Stap 6
Test. Probeer nu het oude, ongewenste beeld op te roepen. Merk op hoe dit onmogelijk is geworden en/of hoe het oude beeld direct overgaat in het gewenste beeld.