UNLP

Onze opleidingen gaan gewoon door! Uiteraard hanteren wij hierbij de RIVM-richtlijnen. Lees hier onze laatste updates.

17 maart 2021
Tim de Ridder

NLP Training

4 mins

Wat houdt NLP in?

NLP staat voor Neuro Linguïstisch Programmeren en is een verzameling van mentale technieken die je kunt inzetten voor allerlei doeleinden. Je kunt er bijvoorbeeld beperkende overtuigingen mee omzetten in versterkende overtuigingen, je emoties beter onder controle krijgen of angsten zoals spreken in het openbaar mee tegen gaan. NLP is in de jaren 70 bedacht door Richard Bandler en John Grinder en sindsdien zijn er honderden uitermate effectieve mentale technieken ontwikkeld om uiteindelijk meer vrijheid te creëren in hoe je je voelt, wat je denkt en hoe je wilt zijn. 

Voor meer informatie over wat Neuro Linguïstisch Programmeren precies inhoudt, kun je de pagina ‘Wat is NLP?’ bekijken, kennismaken tijdens een webinar of eens langskomen bij een informatieavond.

Welke NLP Trainingen zijn er?

Als je begint net begint met NLP, is de NLP Practitioner de meest geschikte training voor jou. In deze training behandel jij de basis van Neuro Linguïstisch Programmeren en zet je de eerste stappen in de mooie technieken en methodes die er beschikbaar zijn. Vervolgens heb je de keuze om door te gaan naar de NLP Master Practitioner. Hier ga je meer kijken naar wie je écht bent, jouw missie in het leven, hypnose en modelleren. Als jij beide trainingen hebt doorlopen, kun jij er bijvoorbeeld voor kiezen om NLP Coach of Trainer te worden of je meer te specialiseren op een bepaald onderdeel van NLP.

Vormen van NLP Training

De trainingen zijn er in verschillende mate van intensiteit. Zo kun je er voor kiezen om in de NLP Practitioner Dagopleiding zijn jouw trainingsdagen verspreid over een compleet studiejaar. Gemiddeld doe je 7 maanden over de opleiding. Over het algemeen is er om de week één opleidingsdag. Zo zorg je ervoor dat je de stof optimaal kunt integreren in jouw dagelijkse leven.

De meest gekozen NLP Practitioner bij UNLP is de NLP Practitioner Weekendopleiding. De opleiding is verdeeld over 7 – 8 opleidingsweekenden. Op zaterdag en zondag (twee keer heb je ook training op een vrijdag) ga je verdiepend aan de slag met jouw persoonlijke groei. Door directe integratie van de theorie gecombineerd met jouw persoonlijke ervaringen ervaar je een bijzondere impact.

Niet iedereen wil in de weekenden training hebben. Maar wel met de structuur van de weekenden, dus meerdere opleidingsdagen achter elkaar. Daarom hebben we ook doordeweekse Practitioners. Je hebt zo’n 6-7 opleidingsblokken met ieder 3 tot 4 opleidingsdagen en bijna alle opleidingsdagen zijn doordeweeks. Deze opleiding wordt gegeven in Amsterdam.

Welke NLP training is geschikt voor mij?

Het kiezen van een NLP training is een uitdaging, want er zullen vast allerlei vragen bij je opkomen. Hoe weet je dat je de juiste keuze maakt? Wat zijn de verschillen en overeenkomsten tussen de diverse NLP-instituten? Wat is een goede NLP-training? En wat is de beste NLP-training? Waar moet ik op letten? Dit zijn terechte vragen die veel mensen hebben bij het zoeken van een NLP-opleiding.

Welke trainingsvorm het meest geschikt voor jou is, is persoonlijk. Wel is het normaal om te beginnen met de NLP Practitioner.

Wat kun je met een NLP Training?

We leven in een tijd waarin er veel mogelijk is. Heel veel. Honderd jaar geleden moest je nog zeker 3 tot 5 jaar in psychoanalyse om van een spinnenfobie af te komen, tegenwoordig hoef je niet meer met een fobie te blijven rondlopen. Elke dag worden er in NLP trainingen keer op keer mensen in 10 minuten van hun fobie afgeholpen. Een beperkende overtuiging als “Ik ben het niet waard” is tegenwoordig met geavanceerde mentale technieken om te zetten in een overtuiging “Ik mag mezelf zijn. Ik ben het waard.”

De impact van traumatische ervaringen uit het verleden kun je significant verminderen en zelfs wegnemen met NLP technieken als de Trauma Techniek of NLP Tijdlijnen. Langzaam maar zeker komen meer en meer mensen tot de ontdekking dat ze niet overgeleverd zijn aan hun gedachten en gevoelens, maar dat je deze zelf kunt beïnvloeden. Je moet alleen weten hoe. Dat leer je in een NLP opleiding. 

(Online) NLP training volgen bij UNLP?

Wil jij een training op het gebied van NLP volgen? Dan ben je bij UNLP op het juiste adres! Je kunt je via de opleidingspagina voor de jou meest geschikte opleiding inschrijven. Een veel gekozen optie is om eerst eens een NLP Informatieavond te volgen. Tijdens deze avond maak je kennis met NLP, de trainer en de locatie in jouw stad. Het moet tenslotte wel fijn voelen.

Ben jij er al over uit welke opleiding je wilt gaan volgen? Je kunt altijd bellen naar 020 – 261 07 07 of mailen naar info@unlp.nl om je direct in te schrijven.

Elke maand worden er nieuwe opleidingen toegevoegd

Blijf op de hoogte

Inschrijven nieuwsbrief

INSCHRIJVEN VOOR DE NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

INSCHRIJVEN VOOR DE NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

INSCHRIJVEN VOOR DE NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

INSCHRIJVEN VOOR DE NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

INSCHRIJVEN VOOR DE NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

INSCHRIJVEN VOOR DE NLP BUSINESS PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

INSCHRIJVEN VOOR DE NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

RESERVE A SPOT FOR THE Online Workshop NLP Practitioner

INSCHRIJVEN VOOR DE NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

INSCHRIJVEN VOOR DE NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

INSCHRIJVEN VOOR DE INFORMATIEAVOND

Inschrijven voor informatieavond

Met dit formulier schrijf je je in voor een informatieavond van UNLP.

INSCHRIJVEN VOOR DE INFORMATIEAVOND

Inschrijven voor informatieavond

Met dit formulier schrijf je je in voor een informatieavond van UNLP.