UNLP

Interesse in persoonlijke ontwikkeling of wil je meer informatie over een opleiding? Vraag een adviesgesprek aan

 

Provocatieve Teamtraining:

Out of the box jouw team opschudden

  • Deelnemers waarderen onze opleidingen met een 9.4
  • Volg deze opleiding in Amsterdam
  • Leer van provocatief psycholoog Adélka Vendl

Waarom Provocatief in jouw team?

‘Daar gaan we weer…’, dacht trainer Juriaan. “Weer een groep waar ik aan moet sleuren en die er niet echt zin in hebben” Herken je dit? Je bent niet de enige! Uit onderzoeken blijkt dat groepen sceptisch tegenover teamactiviteiten staan. Daarom is de roep naar methodieken die groep wat speelsheid brengt, ze los maakt en verbinding brengt des te groter.

Je wilt:

Een zelfstandiger team
Meer oprecht contact met elkaar laten aangaan
Meer lachen, humor en vergevingsgezindheid in het team

Deze keer ga je er voor zorgen dat het anders gaat vanaf de eerste minuut, tijd voor om provocatief te werken in je groep!


Voor alle teamwerkers die niet op zoek zijn naar een standaard groepsbegeleiding, maar out of de box manieren om je groep wat op te schudden.

Provocatieve groepsbegeleiding van een team is nieuwsgierig, aandachtig en humorvol. Door provocatief te interveniëren stimuleer je het zelf oplossend vermogen van je team. Problemen blijken ineens veel minder ingewikkeld. Je stimuleert tot actie en tot protest. Prachtig, want daar zit kracht in! Maar ook kun je er juist voor zorgen dat je teamleden zich meer veilig voelen omdat je op een humorvolle manier ‘lastig groepsgedrag’ leert aanspreken.

Je onderzoekt collectieve gedachten, gevoelens en manieren van doen door de groep juist méér gelijk te geven dan hen lief is. Daardoor wordt provocatief interveniëren eerder ervaren als een prikkelend, bevrijdend en als een respectvol interactieproces, in tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden. Je helpt het team zelf beter te denken en adviseert in het denkproces.


Provocatieve psychologie binnen teams

Als je als teamtrainer werkt volgens de provocatieve psychologie heb je een krachtige ingang om teamleden inzicht te geven. Je onderzoekt collectieve gedachten, gevoelens en manieren van doen door de groep juist méér gelijk te geven dan hen lief is. Daardoor wordt provocatief interveniëren eerder ervaren als een prikkelend, bevrijdend en als een respectvol interactieproces, in tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden. Je helpt het team zelf beter te denken en adviseert in het denkproces.

Onderzoeken hebben uitgewezen dat leraren die met  warme humor en flair hun lessen gaven ook daadwerkelijk meer stof konden overbrengen en de leerlingen meer onthielden van hun lessen (Banas, Dunbar, Rodriguez, & Liu, 2011). Leren is niet alleen stof aanreiken maar dit ook aantrekkelijk presenteren. Dit doe je bij uitstek met provocatieve psychologie

“Learning should be authentic and fun, ook voor jouw teamleden!”

Adélka Vendl

Leer provocatief werken met Adélka Vendl!

Deze vorm van werken is geschikt voor iedereen die werkt met groepen en teams. Of je nu trainer, manager of consultant bent… Zodra je in aanraking komt met groepsdynamische processen werkt de provocatieve psychologie voor jou!

Je volgt Provocatieve Teamtraining op onze locatie in Amsterdam.

Inhoud opleiding

Deze training bestaat uit totaal 2 opleidingsdagen.

De thema’s per dag:
Dag 1: Trainingsdag
Dag 2: Teamdag

Provocatieve psychologie streeft ernaar om mensen zelfstandig maken.

Deze dag staat in het teken hoe je als trainer trainingsissues provocatief kunt aanpakken. De provocatieve basistechnieken worden direct gekoppeld aan werken met groepen. Je zal leren om te trainen met humor en hoe dit toe te passen op een aantal standaard thema’s van de groep: de evaluatie, veiligheid, stoorzenders.

Na dag 1 weet je wat provocatief trainen inhoudt en heb je basis tools gekregen om het toe te passen in je trainingsgroepen.

Deze dag staat in het teken van hoe je als teamcoach groepen in beweging kunt zetten. Je leert hoe je provocatieve groepsdynamica kunt doen, krijgt oefeningen om mensen uit hun hoofd te halen en speels manieren om met elkaar te brainstormen. Er wordt aandacht besteed aan de verhoging van creativiteit in de groep, tolerantie voor ‘afwijkingen’ wordt vergroot. Je leert hoe je de zelfstandigheid en zelforganisatie van een groep vergroot. 

“Ik ben de afgelopen maanden steeds meer afgegaan op mijn eerste impuls, en dat bleek heel vaak juist! Zowel in coachingsgesprekken maar ook in mijn werk als eventmanager”.

– Stef Kleinherenbrink

“Ik zou me even goed achter de oren krabben voordat je zo’n provocatieve opleiding bij Vendl gaat doen. Het wordt namelijk nooit meer als vroeger.”

– Frans Vlek

Provocatief werken leer je bij UNLP

Wanneer je de training Provocatieve Teamtraining volgt bij UNLP ontmoet je de inspirerende en authentieke trainster Adélka Vendl. Adélka is in Nederland de topper op het gebied van provocatief coachen en binnen de methode Provocatief Werken de hoofdtrainster.

Provocatief Coachen = In een korte tijd tot het maximale resultaat komen met jouw cliënt!

Adélka Vendl is psycholoog, auteur en trainer. Haar missie is om de provocatieve psychologie te verspreiden, leerbaar te maken en om op een realistische en humorvolle manier mensen te helpen. Met veel humor en plezier begeleidt ze individuen en teams, spreekt op conferenties, doet wetenschappelijk onderzoek en verzorgt ze trainingen.

Adélka is auteur van het boek ‘U lijkt me een vrij hopeloos geval’ en mede-ontwikkelaar van ‘Het Plaagspel’, waarin ze alle provocatieve werkvormen heeft beschreven.

Inbegrepen

Dit is wat je krijgt bij Provocatieve Teamtraining

  • 2 inspirerende opleidingsdagen met de nieuwste inzichten
  • Hand-out (in zowel e-boek als gedrukte variant)
  • Certificaat van deelname
  • Volop mogelijkheden voor intervisiegroep, ook na de training
  • Veel ruimte voor persoonlijke, 1-op-1 begeleiding en mentoring.
  • Inclusief koffie, thee & uitgebreide lunch

Voor wie

De 2-daagse Provocatieve Teamtraining is voor een ieder die geïnteresseerd is in het werken met groepen en groepsdynamica. De training is bij uitstek geschikt voor 3 doelgroepen

Als je verder durft te gaan in spannende momenten creëer je sneller een doorbraak. 

1. Trainers en teamcoaches die hun vaardigheden en het palet aan mogelijke interventies willen verbreden. Je leert hoe je een groep provocatief kunt benaderen. Daarmee leer je bijvoorbeeld hoe je heel ontspannen en verbindend provocatieve psychologie kunt toepassen om zowel de individuele deelnemer alswel de groep in een volgende ontwikkelingsfase te krijgen.

2. Leiders en managers die meer ontwikkeling willen hebben op medewerkers en teams. Zonder dat het ervaren wordt als een coaching. Van groot belang is hierbij het behoudt van verbinding. Dit kan voor veel managers de uitdaging zijn als ze ‘spontaan’ gaan provoceren. In de training leer je hoe je gepast en wenselijk aan de slag kunt gaan met provocatieve psychologie.

3. Consultants die een breder perspectief willen ontwikkelen. Het vakgebied van provocatieve psychologie is uitermate geschikt voor iedereen die met een adviserende rol in de periferie van teams werkt. Provocatief adviseren betekent dat je vanuit een belangeloze en verwonderende houding leert kijken en daardoor durf je de vragen te stellen die anderen niet stellen.

Toelatingseisen & Accreditaties

Wij zijn dagelijks bezig de kwaliteit van onze opleidingen op een nóg hoger niveau te brengen. Dit komt onder andere tot uiting in de verschillende accreditaties van beroepsverenigingen.

Provocatieve Teamtraining is een perfecte training als verdieping voor je vaardigheden als trainer.

De opleiding is open voor iedereen die met groepen werkt (als consultant, trainer of manager). Daarnaast heb je tenminste HBO werk- en denkniveau nodig om succesvol te training te kunnen doorlopen.

 

Qua studiebelasting ligt het zwaartepunt van de Provocatieve Teamtraining vooral bij de twee opleidingsdagen zelf. Daarnaast adviseren wij je het boek van Adélka van te voren te lezen. Je kunt hiervoor 6 uur als voorbereiding uit trekken.

De NOBTRA bevordert deze continue professionalisering van trainers en het borgen van de kwaliteit van de beroepsuitoefening door het toekennen van NOBTRA PE-punten aan bepaalde opleidingen. Alle trainers die in het NOBTRA register staan ingeschreven kunnen een PE opleiding volgen bij een door NOBTRA gecertificeerde opleider. Het gaat om verdiepende opleidingen, cursussen, workshops, webinars, masterclasses en dergelijke die relevant zijn voor trainers.

 

 

Accreditaties

Aanmelden

Provocatieve Teamtraining

Deze training start eenmaal per jaar en vindt plaats in ‘s-Graveland. De opleidingstijden zijn dagelijks van 10.00 tot 17.00 uur.

Locatie:

Landgoed Amsterdam / 's Graveland
7 september 2023
Planning
Trainers
Extra Informatie
€ 995

Veel gestelde vragen

Nee zeker niet. De training is gericht op iedereen die veelvuldig in contact staat met groepen mensen. En die uiteraard de inzichten willen gebruiken om anderen te helpen. Om groepsdynamische processen wil actieveren.

In de training zien we mensen terug met de volgende achtergronden:
Consultant, manager, directeur, HR, trainer, teamcoach, docent

De training is specifiek bedoelt voor iedereen die met groepen werkt. Dus consultants, managers en trainers zijn van harte welkom!

Wanneer je de Provocatieve Teamtraining volgt dan zit je in een groep van ongeveer 12 deelnemers. Het maximaal aantal deelnemers is 16 personen. Wij vinden het namelijk belangrijk dat er altijd persoonlijk contact kan zijn in de training met de trainer.

 

Er is bij de opleiding lunch inbegrepen. Dagelijks dekken we de tafel, zetten het heerlijkste brood neer, maken een fijne soep en je kunt je boterhammen beleggen.

Wil je iets anders eten? Neem het gerust mee (er is een koelkast en magnetron aanwezig) of je kunt iets halen in de directe omgeving.

Tot 2022 kon je de kosten van een opleiding aftrekken bij de Belastingdienst.

Deze regeling is vanaf 2022 komen te vervallen. In plaats daarvan kun je bij de overheid een subsidie krijgen van €1000 om jezelf te ontwikkelen.

De subsidie heet STAP. Met een STAP-budget kun je vanaf 1 maart 2022 maximaal € 1.000,- per jaar ontvangen voor het volgen van een opleiding of training.

Lees hier hoe de regeling werkt.

Normaal gesproken betaal je binnen 30 dagen na inschrijving.

Naast deze totale betaling binnen 30 dagen zijn er twee andere mogelijkheden:

1. Betaling direct bij inschrijving via iDEAL. Je krijgt dan 5% korting op het totale factuurbedrag. Bij inschrijving voor deze training levert dit je al snel €50 voordeel op.

2. Betaling in 4 termijnen. De korting bij directe betaling vervalt uiteraard dan. Er wordt geen rente of andere kosten in rekening gebracht. 25% van het totaalbedrag dient binnen 5 dagen na inschrijving te zijn betaald. Je betaalt éénmalig 45 euro aan administratiekosten.

Bel dan gerust met onze Student Support: tel: 020-2610707 of stuur ons een email: info@unlp.nl

Ook interessant voor jou

Kennismaken

Bezoek een informatieavond

Ben je nieuwsgierig naar onze opleidingen? Wil je kennismaken met onze trainers? Bezoek dan onze informatieavond.

Lees meer
Provocatief Coachen

De volledige opleiding

Leer de complete methode met Adélka Vendl.

Bekijk meer

NLP Practitioner

Klaar om de volgende stap te zetten? Met de NLP Practitioner opleiding van UNLP breng je jezelf op een hoger niveau in persoonlijke groei. NLP staat voor Neuro Linguïstisch Programmeren. Met NLP breng je vastgeroeste, onbewuste patronen in je hoofd en in je lijf in kaart. Vervolgens zet je bewezen mentale technieken in om deze te veranderen. Met NLP kun je je onderbewuste beïnvloeden, je emoties sturen, je interne dialoog veranderen en je lichaam inzetten om je geest de beïnvloeden.

Lees meer

Elke maand worden er nieuwe opleidingen toegevoegd

Blijf op de hoogte

Inschrijven nieuwsbrief

INSCHRIJVEN VOOR DE NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

NLP PRACTITIONER INFORMATIEOCHTEND

NLP PRACTITIONER INFORMATIEOCHTEND

INSCHRIJVEN VOOR DE NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

INSCHRIJVEN VOOR DE NLP BUSINESS PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

INSCHRIJVEN VOOR DE NLP BUSINESS PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

INSCHRIJVEN VOOR DE provocatief coachen INFORMATIEAVOND

NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

INSCHRIJVEN VOOR DE NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

INSCHRIJVEN VOOR DE NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

INSCHRIJVEN VOOR DE provocatief coachen INFORMATIEAVOND