Wil jij advies over welke opleiding voor jou interessant is? Plan direct jouw gratis groei & adviesgesprek

Authentiek Presenteren
Spreken in het openbaar met impact

 • Waardering van deelnemers is een 9.4
 • 3 inspirerende opleidingsdagen
 • Op onze locaties in ‘s-Graveland en Amsterdam

“Ik kan een impact maken in het leven van een ander.”

Jezelf en je boodschap laten zien

Het is angst nummer 1: spreken in het openbaar. Voor veel mensen is het geven van een presentatie een nachtmerrie. Dagen, soms weken of maanden van tevoren word je zenuwachtig over wat je gaat vertellen en hoe je gaat overkomen.

Toch is het niet nodig. Want authentiek en zelfverzekerd voor de groep staan is te leren. Vandaag de dag zijn er effectieve oefeningen en technieken beschikbaar die je in no-time leren om:

 • Een goed verhaal te hebben volgens een betrouwbare structuur
 • Je deelnemer op het puntje van de stoel te laten zitten
 • Overtuigend en inspirerend over te komen
 • Vanaf de eerste seconde met zelfvertrouwen voor de groep te staan. Zonder spanning.
 • Presenteren leuk te vinden!
 • Voor de groep staan vanuit je missie en te presenteren vanuit kwaliteiten
 • Te werken met onbewuste ankers en loops
 • Overbrengen van de inhoud versus leren op proces.
 • Hoe om te gaan met (lastige) vragen
 • Weerstand om te buigen

Vol zelfvertrouwen voor de groep

In de training ‘Authentiek Presenteren’ ga je met een ervaren specialist op het gebied van presentaties in op een reeks aan onderdelen waardoor je presentatie impact maakt. Zonder angst of dagenlange zenuwen, maar met vertrouwen, rust en authenticiteit. Je leert hoe je van je presentatie een pakkend verhaal kunt maken, hoe je invloed kunt uitoefenen en een optimale spanningsboog creëert. 

Gegarandeerd dat je na deze driedaagse training het verschil kunt maken met jouw presentatie. Het verschil kunt maken met iets van jou. De training “Authentiek Presenteren” is bestemd voor een ieder die met kracht, vertrouwen en zekerheid (zonder zenuwen) lezingen, speeches en presentaties wil leren geven.

 

Leer authentiek voor groepen staan

Resultaat

Iedereen kan leren om met gemak en vertrouwen te spreken in het openbaar, ongeacht je ervaring, achtergrond, kennis of aanleg. Na deze training heb je geleerd hoe je op een natuurlijke manier het verschil kunt maken bij een presentatie. Je bent in staat presentaties te geven die impact maken op je publiek. Presentaties in allerlei vormen: een lezing, workhop, speech of bijvoorbeeld het leiden van een vergadering. Je bent in staat met zelfvertrouwen en authenticieit voor diverse groepen te staan.

Praktische informatie


Looptijd
3 dagen

Tijden
van 10:00 tot en met 17:00

Locaties
‘s-Graveland of Amsterdam

Deelnameprijs
€ 995,= (BTW vrijgesteld)

Opzet training

De opzet van de training bestaat uit drie inspirerende dagen in twee delen. Het eerste is een blok van 2 dagen. Vervolgens enkele weken later een terugkomdag.

Dag 1 Mindset van authentieke trainer

Op de eerste dag ontdekken we wat grote sprekers doen en hoe ze in staat zijn om een impact te maken op een groot en klein publiek. Door middel van effectieve en korte interventies wordt je je bewust van jouw non-verbale communicatie en krijg je praktische handvatten om binnen enkele minuten grote impact te maken.

# Waarom we 90% van de presentaties binnen enkele uren vergeten
# Focus op resultaat; het effect van jouw presentatie
# Waarom de 1e 10 minuten cruciaal zijn voor de rest van je optreden
# De grootste valkuil: inhoud vs het overbrengen van de inhoud
# Stil krijgen van je interne stem

Dag 3 De presentatiedag

Tijdens deze dag geef je jouw voorbereide presentatie van 15 minuten. Je ontvangt persoonlijke feedback en krijgt de mogelijkheid om al het geleerde te integreren.

Dag 2 Creëer je verhaal

Wat zorgt ervoor dat het ene verhaal wel blijft hangen en het andere verhaal niet? In deze module leer je om je eigen verhaal te vertellen. We delen met jou de geheimen waar een goed verhaal aan voldoet en leren je werken met een concrete checklist die je bij iedere presentatie kunt gebruiken.

# Leer effectieve en eenvoudige presentatievormen die bij je passen
# Onbewuste communicatie met open loops, non-verbale communicatie en metaforen
# Voor na de training; het opstellen van een persoonlijk presentatieplan.
# Hart op de tong; overtuigend en met passie presenteren.
# Bullet proof omgaan met reacties en (moeilijke) vragen.

Extra: Het format van een goede presentatie

“Jezelf laten zien en daarmee anderen inspireren… ik kan het!”


Programma
In de intensieve en inspirerende training 3-daagse training Authentiek Presenteren leer je hoe je in korte tijd effect kunt bereiken met jouw presentaties. Vol zelfvertrouwen en inspiratie.


Tijdsbelasting
De tijdsbelasting van de verschillende onderdelen zijn als volgt:

 • Fysieke bijeenkomsten: 22 uur (inclusief pauze)
 • Huiswerkopdrachten: 8 uur


Investering
De investering in deze training is €995,- (BTW-vrijgesteld) en is inclusief:

 • Uitgebreide lunch
 • Koffie/thee
 • Eindpresentatie
 • Syllabus


Certificaat
Bij volledige participatie ontvang je het certificaat ‘Authentiek Presenteren’ van UNLP – Leadership Academy.


Trainer
De training vindt plaats onder leiding van Alex Vaassen, trainer van NLP trainers en expert in het overbrengen van een verhaal op authentieke wijze. Kijk hier voor een volledig profiel.


Toelatingseisen
De training is toegankelijk voor iedereen met een MBO+ werk- of denkniveau. Daarnaast moet je bereid zijn om op je eigen handelen te reflecteren.


Mogelijkheden vanuit je werkgever
Veel werkgevers willen graag investeren in de ontwikkeling van hun medewerkers en beschikken over een jaarlijks opleidingsbudget om opleidingen voor werknemers te bekostigen. Daarnaast kan de organisatie de gemaakte opleidingskosten mogelijk volledig aftrekken en gebruikmaken van andere fiscale regelingen. Heeft jouw organisatie een opleidingsbudget waar je gebruik van kunt maken? Vraag het na bij de HR-afdeling of je leidinggevende, want dit kan veel voordeel opleveren.


Verlaag je studiekosten
Betaal je je opleiding zelf? Voor veel van onze opleidingen kun je gebruikmaken van interessante financiële voordelen, zoals gespreide betaling. Vraag naar de mogelijkheden.


Leer van expert Alex Vaassen.

Inbegrepen

Dit is wat je krijgt bij de 3-daagse training Authentiek Presenteren:

 • Syllabus
 • Uitgebreide lunch, inclusief koffie & thee
 • Een omgeving waarin je veilig kunt leren en interacteren
 • Een certificaat van UNLP-Leadership Academy Coaching

Voor wie

De training Authentiek Presenteren is geschikt voor iedereen die regelmatig voor een groep mensen moet spreken, of het nu voor werk, studie of persoonlijke doeleinden is. Deze training is ontworpen om deelnemers te helpen hun presentatievaardigheden te verbeteren en hen te leren hoe ze zichzelf op een authentieke manier kunnen presenteren.

Of je nu een manager, leraar, trainer of spreker bent, deze training kan je helpen om zelfverzekerder en effectiever te presenteren. Door deel te nemen aan deze training leer je hoe je jezelf op een natuurlijke manier kunt presenteren, zonder dat het geforceerd of ongemakkelijk aanvoelt.

Tijdens de training zul je leren hoe je een goede presentatie kunt voorbereiden, inclusief hoe je de juiste informatie kunt verzamelen en hoe je een boeiende structuur kunt opzetten. Je leert ook hoe je je stem en lichaamstaal kunt gebruiken om je presentatie krachtiger te maken en hoe je met het publiek kunt omgaan.

Kortom, als je wilt leren hoe je op een authentieke en boeiende manier kunt presenteren, is een training Authentiek Presenteren de perfecte keuze. Of je nu ervaring hebt met presenteren of niet, deze training kan je helpen om je presentatievaardigheden naar een hoger niveau te tillen en meer succes te behalen bij je volgende presentatie.

UNLP Authentiek presenteren

Het gaat er niet om of je de beste bent. Het gaat erom of je beter bent dan gisteren.

Aanmelden

Aanmelden

Authentiek Presenteren

De 3-daagse training Authentiek Presenteren start op meerdere momenten per jaar, iedere keer op onze locatie in ‘s-Graveland of Amsterdam. De opleidingstijden zijn dagelijks van 10.00 tot 17.00 uur.

Locatie:

Amsterdam
4 december 2023
Planning
Trainers
Extra Informatie
iDEAL vroegboekkorting voor 31 oktober 2023: € 150
€ 995
€ 845

Veelgestelde vragen

Hier kun je veel gestelde vragen vinden die relevant zijn bij het volgen van een UNLP opleiding.

Er is bij de opleiding lunch inbegrepen. Dagelijks hebben we verse salades, lekkere belegde broodjes, fruit en sappen voor je klaar staan!

Wil je iets anders eten? Neem het gerust mee (er is een koelkast en magnetron aanwezig) of je kunt iets halen in de directe omgeving.

Natuurlijk wil je de training graag volgen. Maar het kan gebeuren dat er op het laatste moment ineens iets belangrijks tussendoor komt. Daarom hebben we verschillende mogelijkheden voor je als dit gebeurd.

1. Je kunt jouw training opschuiven naar een andere startdatum.
2. Je kunt een collega jouw plek laten overnemen.

Neem gerust contact op met ons Student Support-team om de mogelijkheden te bespreken/door te geven.

Bel dan gerust met onze Student Support: tel: 020-2610707 of stuur ons een email: info@unlp.nl

Ook interessant voor jou

Post HBO
Opleidingen

NLP Trainersopleiding

Of je nu een ervaren trainer bent, manager of coach -of pas bent begonnen- de NLP Trainersopleiding zal jou en jouw publiek doen transformeren. Dit kan gaan om cliënten die hun relatie willen verbeteren, financiële vrijheid willen hebben, hun carrière willen transformeren, tot cliënten die meer de regie willen krijgen over hun leven of betere keuzes willen maken.

Lees meer
Coachend Leiderschap
Trainingen

Persoonlijk leiderschap

Persoonlijk leiderschap gaat over staan voor wie je bent, delen van jezelf kennen, herkennen en erkennen. Om vervolgens zelf de handen op het stuur te leggen en te gaan bepalen waar jij uit wil komen! In deze 2-daagse training ga je…

Lees meer
conflicthantering
Opleidingen

NLP Practitioner

Klaar om de volgende stap te zetten? Met de NLP Practitioner opleiding van UNLP breng je jezelf op een hoger niveau in persoonlijke groei.

Lees meer

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Inschrijven nieuwsbrief

NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

NLP PRACTITIONER INFORMATIEochteND

NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

NLP PRACTITIONER INFORMATIEochteND

NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

INSCHRIJVEN VOOR DE NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

INSCHRIJVEN VOOR DE NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

NLP PRACTITIONER INFORMATIEochteND

INSCHRIJVEN VOOR DE NLP BUSINESS PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

Post-hbo INFORMATIEAVOND

Familieopstellingen INFORMATIEAVOND

INSCHRIJVEN VOOR DE NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

NLP PRACTITIONER INFORMATIEOCHTEND

NLP PRACTITIONER INFORMATIEOCHTEND

INSCHRIJVEN VOOR DE NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

INSCHRIJVEN VOOR DE NLP BUSINESS PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

INSCHRIJVEN VOOR DE NLP BUSINESS PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

INSCHRIJVEN VOOR DE provocatief coachen INFORMATIEAVOND

NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

INSCHRIJVEN VOOR DE NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

INSCHRIJVEN VOOR DE NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

INSCHRIJVEN VOOR DE provocatief coachen INFORMATIEAVOND