Wil jij advies over welke opleiding voor jou interessant is? Plan direct jouw gratis groei & adviesgesprek

Leiderschap kun je leren met de

NLP Business Practitioner

 • Zeer goed gewaardeerd door deelnemers
 • Wordt gegeven op onze prachtige locaties in Amsterdam en Rotterdam
 • Gecertificeerde opleiding

Breng je professionele vaardigheden direct op een hoger niveau met NLP

Wil jij je op professioneel vlak ontwikkelen of ben jij toe aan de volgende stap in jouw carrière? De 18-daagse NLP Business Practitioner is hét leiderschapsprogramma voor leiders, ondernemers en professionals die de impactvan zichzelf en anderen willen vergroten.

Want of je nu een sales professional, financieel deskundige, teamleider of adviseur bent… De krachtige inzichten en tools van NLP gaan jou en de mensen om je heen transformeren. 


Veel van onze NLP Business Practitioner deelnemers volgen de opleiding omdat zij:

 • Effectief en efficiënt willen leren denken, handelen en functioneren 
 • Een betere connectie willen met klanten, collega’s en werknemers
 • Willen ontdekken hoe ze hun rust, focus en concentratie in lastige situaties kunnen behouden 
 • Meer inzicht willen hebben in weerstand en conflicten bij en tussen mensen
 • Willen leren hoe je de regie kunt krijgen over stemming, emoties en gedrag 
 • Op zoek zijn naar de juiste baan of werk
 • Meer betekenis, energie en zingeving uit hun werk willen halen

Van het verbeteren van je communicatie, tot meer inzicht krijgen in de motivatie en obstakels van anderen, het kunnen “lezen” van non-verbaal gedrag en het kunnen oproepen van de juiste gemoedstoestand. Je hebt nu de mogelijkheid om een expert te worden in communicatie, persoonlijke groei en het bereiken van je maximale potentieel. Voor jezelf en anderen. 

De NLP Business Practitioner groep bestaat uit maximaal 14 deelnemers… Ben jij er één van? 

NLP geeft direct resultaat op allerlei vlakken. Ik wil dat al mijn medewerkers een NLP training volgen.

James Olson, voorzitter AT&T

Ben je er klaar voor om meer zakelijke impact te maken?

UNLP – hét opleidingsinstituut voor NLP is al meer dan 10+ jaar het meest bekende en toonaangevende opleidingsinstituut van Nederland. Duizenden mensen zijn gecertificeerd als NLP (Master) Practitioner en hebben hun vaardigheden en inzichten toegepast in hun professionele leven. 

In de NLP Business Practitioner ga je persoonlijk ondervinden wat de kracht is van je communicatie, gedachten en emoties. Je leert geavanceerde technieken leren en toepassen om je invloed te vergroten, gedrag van jezelf en anderen te veranderen en inzicht te krijgen in (on)bewuste obstakels, motivatie, strategieën en gedragspatronen. 

Want of je NLP nu wilt gebruiken om meer te verkopen, je leiderschap te versterken, conflicten op wilt lossen, meer invloed wilt hebben op gedrag en emoties of doel- & teamgerichter wilt werken. Met de NLP Business Practitioner ga je vanaf dag 1 onmisbare inzichten en vaardigheden opdoen om je effectiviteit en efficiëntie op de werkvloer direct te zien vertienvoudigen. 

Je krijgt ontelbare inzichten in ‘waarom je doet wat je doet, de manier hoe je op anderen reageert, hoe je met jezelf communiceert’. Want wat is functioneel en wat niet? Wat is ineffectief en welke kansen je laat liggen? Niet alleen bij jezelf, maar ook bij anderen. Met dit inzicht groei je op persoonlijk vlak, ontwikkel je een visie en koers je richting een ideale toekomst. Als jij zelf groeit naar een mooier leven, dan is een logisch vervolg om ook anderen te kunnen helpen met ontwikkelen, groeien en professionaliseren in hun:

 • Communicatie 
 • Handelen 
 • Presteren
 • Functioneren 
 • Gedrag

Je gaat leren om een visie te ontwikkelen, doelen te bepalen en deze te bereiken. Je gaat ontdekken wat je écht wilt, wat bij je past en welke factoren bepalend zijn om dit bereiken. Je leert de sleutels en de voorwaarden om ieder doel of resultaat te bereiken in een zo kort mogelijke tijd. Je komt er in de NLP Business Practitioner achter hoeveel invloed je daadwerkelijk hebt om je ambitie, je dromen en je idealen te realiseren. Je wilt bijvoorbeeld:

 • Een leidinggevende functie
 • Meer verantwoordelijkheid
 • Meer plezier op je werk 
 • Een baan die bij je past
 • Minder stress en werkdruk
 • Leuker samenwerken

Je gaat je communicatie met anderen verbeteren. Je wordt onfeilbaar goed in het luisteren en in het lezen van anderen. Wat ze denken, wat ze voelen en welke intenties er achter iemands gedrag zitten. Je wordt meesterlijk in:

 • Het aansluiten en verbinden met anderen, 
 • Het voeren van overleg
 • Het leiden van vergaderingen
 • Afnemen van functioneringsgesprekken 
 • Het beïnvloeden en sturen van iemands houding en gedrag.

Inhoud opleiding

De Business Practitioner opleiding bestaat uit totaal 18 dagen. Deze dagen zijn onderverdeeld in de NLP Leadership Basis (8 dagen) en de BLP Leadership Advanced (10 dagen). Aan het einde van de opleiding ontvang je het certificaat NLP Business Practitioner IANLP.

Je krijgt inzicht in menselijke processen en ontwikkelt vaardigheden op het gebied van: psychologie, brein, gedragsverandering, motivatie, weerstand en groei

NLP BUSINESS LEADERSHIP BASIC

Tijdens de eerste module van de opleiding leg je een stevige basis voor je NLP vaardigheden en ga je aan de slag met vier blokken: sociale intelligentie, high performance, persoonlijk leiderschap en excellent overtuigen en beïnvloeden. 

Klik hier voor meer informatie of om je in te schrijven: NLP Business Leadership Basic

Het is de intelligentie van “sociale vaardigheden” die de belangrijkste indicatie is van goed leiderschap. Het is de verzameling van eigenschappen die gaan over het constructief kunnen omgaan met anderen, inzicht in het gedrag van jezelf en anderen, het kunnen beïnvloeden van gedrag en reacties, tot het charisma en aanwezigheid die je hebt. Na dit blok heb je deze vaardigheden tot 10x versterkt in je systeem en ben je in staat om dit te ontwikkelen bij anderen.

Emotie is alles, ook op de werkvloer. Controle over de emoties van jezelf en anderen geeft je alles wat je nodig hebt om effectief te zijn in alles wat je doet. In dit blok leer je de geheimen van high performance gemoedstoestanden en hoe je deze kunt activeren en consolideren in jezelf en anderen. Met de huidige inzichten en technieken ga ook jij in staat zijn om dit te doen. Je leert het voor jezelf en je bent na dit blok in staat om het anderen te leren.

Je gaat leren om beperkende overtuigingen te veranderen. Je gaat ontdekken hoe je op systematische en onbewuste wijze doelen moet stellen (verder dan S.M.A.R.T.) voor maximaal succes. Dit alles om de carrière te krijgen die jij wilt. Van betere relaties op de werkvloer,  effiecientie, financiële onafhankelijkheid tot meer productiviteit en succes.

Eén van de pijlers van NLP is overtuigen en beïnvloeden. Na dit blok ben je meester in het overtuigen en weet je alles wat je moet weten om maximale invloed te kunnen uitoefenen op jezelf en anderen op de werkvloer. Dit blok staat vol met “slimme” trucs en tricks, strategieën en inzichten én leer je de vaardigheden direct aan.

Klik hier voor meer informatie of om je in te schrijven: Module 1: NLP Business Leadership Basic

NLP BUSINESS LEADERSHIP ADVANCED

In module 2 van de NLP Business Leadership ga je je interpersoonlijke vaardigheden op een hoger niveau brengen. 

Klik hier voor meer informatie of om je in te schrijven: NLP Business Leadership Advanced

In dit blok ga je je persoonlijke effectiviteit aanzienlijk vergroten. Je krijgt helderheid in waar je nu bent, waar je naar toe wilt en hoe je daar kunt komen. Je ontdekt wat anderen werkelijk drijft en hoe je daar als communicator op kan inspelen én kunt veranderen.

Succesvol zijn als leider is succesvol zijn in communicatie. Succesvolle leiders zijn uitermate bekwaam in het gebruik van het opsporen van krachten, beperkende overtuigingen, obstakels, motivaties en behoeften. Ze pas de 80/20 toe en zijn in staat om snel tot de kern door te dringen.

In dit blok leer je de geheimen van het helpen van anderen om helderheid te krijgen in waar je staat en waar je naar toe wilt. Met alle inzichten en vaardigheden die je opgedaan hebt in de voorgaande blokken, ga je leren om anderen te coachen. Gericht op resultaat en succes.

Jezelf neer kunnen zetten als iemand die een verschil kan maken is essentieel voor je succes in welk gebied dan ook. Leer spreken in het openbaar met zelfvertrouwen en charisma.  Hoe groot de groep ook is, in een vergadering of zelfs 1-op-1. Na dit blok spreek je succesvol in iedere situatie.

Leer de beste onderhandelingstechnieken voor maximaal resultaat. Leer om erachter te komen wat de ander echt drijft en wat hij werkelijk wilt en tegenhoudt.

Klik hier voor meer informatie of om je in te schrijven: Module 2: NLP Business Leadership Advanced

DIT IS WAT JE KRIJGT BIJ DE NLP BUSINESS PRACTITIONER:

 • 18 inhoudelijke en inspirerende opleidingsdagen
 • Uitgebreide syllabus (in zowel e-boek als gedrukte variant)
 • Volledig erkend certificaat NLP Practitioner ontvangt. Accreditatie door o.a. NVNLP, IANLP en de ABNLP.
 • Volop mogelijkheden voor intervisiegroep, ook na de opleiding
 • Veel ruimte voor persoonlijke, 1-op-1 begeleiding
 • Inclusief uitgebreide lunch, fruit, koffie & thee arrangement
 • Verzekerd van de meest up-to-date inzichten vanuit NLP, persoonlijke ontwikkeling en praktische psychologie.
 • Levenslang “abonnement” op de trainers en behind-the-scene deskundigen van UNLP. Ook ná de opleiding

Voor wie is deze opleiding geschikt?

De NLP Business Practitioner is gericht op professionals die NLP willen toepassen in hun werkveld om effectiever te communiceren, resultaten te bereiken en efficiënter te werken. Persoonlijke en professionele ontwikkeling, voor zichzelf en anderen.

Jouw collega deelnemers zijn leidinggevenden, senior én junior, consultants, managers, vakspecialisten en ondernemers.

Of je nu man of vrouw, beginnend of senior, academisch of praktisch ingesteld bent… Voor elke sector (van zorg tot commerciële sector), bedrijfstak, beroep of functie biedt de NLP Business Practitioner je de handvatten en technieken om jezelf te brengen waar je zo graag wilt zijn. Wil jij je potentieel optimaal benutten, grenzen verleggen, jezelf verbeteren en maximaal groeien? Dan is de NLP Business Practitioner bij uitstek geschikt voor jou.

Deelnemers in een NLP Business Practitioner gaan verder dan een goed boek lezen of een online cursus volgen. Ze zijn bereid om 18 dagen van hun leven te investeren in zichzelf. Ze durven te ontdekken wat er blokkeert, wat afremt, wat onzeker maakt en wat mensen laat excelleren in hun werk en werkomgeving. In een NLP Business Practitioner leer je alles wat nodig is om te vinden wat je zoekt, je dromen te realiseren en het maximale te bereiken in wat je doet, wat je kan en wat je wil. Al vanaf de eerste dag ga je volop inzichten krijgen waar je op je werk direct mee verder kan.

Toelatingseisen & Accreditaties

De vraag is nu: ben jij geschikt voor dit programma? Er gelden de nodige toelatingseisen waaraan je moet voldoen om in aanmerking te komen voor deelname. Is dat het geval, welkom bij een selecte groep mensen die ervoor heeft gekozen om jouw leven en dat van anderen op een hoger niveau te brengen.

NLP is bij uitstek geschikt voor allerlei facetten in het bedrijfsleven: HR, marketing, communicatie, beïnvloeding en motivatie

Voor het volgen van de 18-daagse NLP Business Practitioner gelden de volgende voorwaarden:

 • Je bent nieuwsgierig en je wilt graag leren, kortom: je staat open voor verandering.
 • Je hebt minimaal twee jaar werkervaring als manager, consultant, leidinggevenden, vakspecialist of ondernemer.
 • Je hebt interesse in persoonlijke groei.
 • Je hebt een MBO/HBO werk & denkniveau.

Na afloop van de beide modules tot NLP Business Practitioner ontvang je het certificaat NLP Business Practitioner. Hiervoor dien je ten minste 90 procent van de opleidingsdagen aanwezig te zijn.

Bij UNLP vinden we het belangrijk dat de opleidingen (extern) geaccrediteerd en gecontroleerd wordt. De twee modules Business Leadership Basic & Advanced voldoen aan de hoogste eisen van accreditatie. De modules zijn geaccrediteerd door o.a. de prestigieuze IANLP (European Association for NLP), de NVNLP (Nederlandse Vereniging van NLP)  en is als onderwijsinstelling geregistreerd in het CRKBO (Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs).

Adviesgesprek: Jose van der Meij

José van der Meij NLP opleiding
 • Duur: 30 minuten
 • Wat: Telefoongesprek

Via de onderstaande link heb je de mogelijkheid om een kennismaking met Jose in te boeken van 30 minuten. 

Tijdens deze sessie met Jose krijg je nog meer inzicht in waar je naar toe wilt, wie je bent, hoe je goede keuzes kunt maken waar je zelf achter staat, welke talenten, kwaliteiten en vaardigheden je in jezelf kunt ontwikkelen, hoe je gemotiveerd raakt en nog meer plezier kunt realiseren en op welke manieren je invloed kunt uitoefenen op anderen en je omgeving.

Ervaringen

Inmiddels hebben vele deelnemers uit de profit en non-profit sector de NLP Business Practitioner opleiding gevolgd. Hieronder enkele ervaringen.

‘De Business Practitioner onderscheidt zich van de andere NLP opleidingen doordat je met een groep mensen zit die allemaal professioneel aan de slag gaan met NLP. Een waardevolle aanvulling op je netwerk!”

‘Ik sta ontspannender en zekerder in mijn werk. Ik neem steeds meer de leiding. Dit hoor ik ook terug van mijn collega’s’


Accreditaties

IA-NLP opleiding
Schoolleidersregister NLP
Aanmelden

Aanmelden

NLP Business Practitioner

De opleiding start meerdere momenten per jaar op onze locaties in Amsterdam en ‘s-Graveland. Let op: wil je de NLP Business Practitioner? Schrijf je dan in voor zowel de NLP Leadership Basic & Advanced-training!

De opleidingstijden zijn dagelijks van 9.30 tot 17.00 uur. Hou er rekening mee dat een opleidingsdag later afgelopen kan zijn.

Locatie:

Rotterdam
18 oktober 2023
Planning
Extra Informatie
€ 2.000
Landgoed Amsterdam / 's Graveland
25 maart 2024
Planning
Extra Informatie
€ 2.000

Veel gestelde vragen

Trainingsdoelen zijn in ieder geval: 

 • Leer effectieve leiderschapsvaardigheden
 • Word meester in beïnvloeden en overtuigen
 • Je gaat in staat zijn om snel een impact te maken op het niveau van individu, team of organisatie
 • Leer up-to-date en geavanceerde handvatten en technieken voor snelle gedragsverandering
 • Leer om anderen te motiveren en inspireren
 • Leer om charismatisch, authentiek en met impact te spreken in het openbaar.
 • Word in staat om verbinding aan te gaan, ook met “lastige” mensen
 • Krijg concrete handvatten om je productiviteit en effectiviteit 10x te vergroten
 • En veel meer…

Antwoord: In Amsterdam (Fahrenheitstraat 99) en in Rotterdam (Haringvliet 90). Alle locaties zijn goed te bereiken met zowel openbaar vervoer als eigen vervoer.

Ja, wanneer je beide modules volgt, ontvang je het door de NVNLP en IANLP erkende certificaat tot NLP Practitioner.

Tijdens de opleiding wordt alle stof theoretisch en praktisch behandeld zodat je het direct in de praktijk kunt gaan toepassen. Afhankelijk van wat je persoonlijke doelstellingen zijn, zal je vier uur per week actief bezig zijn met de opleiding.

We gaan er vanuit dat je alle dagen aanwezig bent. Uiteraard kun je onverhoopt een keer missen. Je bespreekt vervolgens met jouw hoofdtrainer hoe je de gemiste stof kunt inhalen.

Ja, je bent inmiddels drie jaar klaar met je studie en hebt in die tijd werkervaring opgedaan in jouw vakgebied. Iedereen met twee jaar actieve werkervaring is van harte welkom bij dit intensieve en effectieve programma.

Iedere deelnemer in de opleiding is actief als professional. Dit kan in het bedrijfsleven zijn, maar ook in de publieke sector of semi-publieke sector.

Er is bij de opleiding lunch inbegrepen. Dagelijks dekken we de tafel, zetten het heerlijkste brood neer, maken een fijne soep en je kunt je boterhammen beleggen.

Wil je iets anders eten? Neem het gerust mee. Er is een koelkast en magnetron aanwezig of je kunt iets halen in de directe omgeving.

Wanneer je de NLP Practitioner opleiding wilt doen als ZZP’er dan kun je de opleiding als scholingskosten opvoeren in je administratie. Dit is een prettig voordeel op de kosten van de opleiding!

Wanneer je de opleiding betaald krijgt vanuit je werk, dan kan jouw werkgever de opleiding als kosten opvoeren.

Zo betaalt de Belastingdienst een beetje mee aan jouw ontwikkeling!

Bel dan gerust met onze Student Support: tel: 020-2610707 of stuur ons een email: info@unlp.nl. We helpen je graag met vragen om er zeker van te zijn dat je de juiste keuze maakt.

Ook interessant voor jou

Kennismaken

Maak kennis met UNLP instituut

Nieuwsgierig naar deze opleiding? Of wil je kennismaken met de trainer? Dat kan! Kom dan naar de Business Practitioner Informatieavond toe.

Kennismaken
NLP Coachopleiding
NLP Practitioner

Persoonlijke ontwikkeling tijdens de NLP Practitioner

Wil je de NLP opleiding liever doen vanuit de ‘persoonlijke context’? Wellicht is de NLP Practitioner dan iets voor jou!

Bekijk meer
Werken met provocatieve psychologie

Provocatieve Teamtraining

Voor iedere manager, consultant, trainer en coach… provocatieve teamtraining! Hoe je direct aan de slag kunt gaan met de dynamiek in jouw team.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Inschrijven nieuwsbrief

NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

NLP PRACTITIONER INFORMATIEochteND

NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

NLP PRACTITIONER INFORMATIEochteND

NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

INSCHRIJVEN VOOR DE NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

INSCHRIJVEN VOOR DE NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

NLP PRACTITIONER INFORMATIEochteND

INSCHRIJVEN VOOR DE NLP BUSINESS PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

Post-hbo INFORMATIEAVOND

Familieopstellingen INFORMATIEAVOND

INSCHRIJVEN VOOR DE NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

NLP PRACTITIONER INFORMATIEOCHTEND

NLP PRACTITIONER INFORMATIEOCHTEND

INSCHRIJVEN VOOR DE NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

INSCHRIJVEN VOOR DE NLP BUSINESS PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

INSCHRIJVEN VOOR DE NLP BUSINESS PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

INSCHRIJVEN VOOR DE provocatief coachen INFORMATIEAVOND

NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

INSCHRIJVEN VOOR DE NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

INSCHRIJVEN VOOR DE NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

NLP PRACTITIONER INFORMATIEAVOND

INSCHRIJVEN VOOR DE provocatief coachen INFORMATIEAVOND