UNLP

Onze opleidingen gaan gewoon door! Uiteraard hanteren wij hierbij de RIVM-richtlijnen. Lees hier onze laatste updates.

3 augustus 2021
Tim de Ridder

Dé 5 boekentips om meer in verbinding te staan

3 mins

Verbinding met jezelf, met anderen of met jouw omgeving. Er zijn zó veel manieren om verbinding op te zoeken en aan te gaan, dat wij snappen als je door de bomen het bos niet meer ziet. Verbinding is echter één van de belangrijkste factoren om een gelukkig leven te leven. Daarom hebben wij om je een stukje te helpen vijf boekentips op het gebied van verbinding voor je op rij gezet, waarmee jij vol verbinding in het leven kunt gaan staan.

1. Het verbindende veld

In ‘Het verbindende veld’ deelt Jacob Stam hier zijn systemische inzichten in werk en organisaties. Het boek is voor iedereen die met vragen als ‘Wat is een goede plek voor mij?’, ‘Hoe komt het dat ik steeds verantwoordelijkheid neem voor iets wat niet van mij is?’ of ‘Hoe trekken we dit veranderingstraject weer vlot?’ speelt.

Vind je dit interessant? Tijdens de opleiding Systemisch coachen ga jij dieper op deze vragen in en duik je vol in het bestaan van jou dat onderdeel uitmaakt van verschillende systemen.

2. Verlangen naar verbinding

In ‘Verlangen naar Verbinding’ bespreekt Brené Brown wat het betekent om er werkelijk bij te horen in een tijd van toenemende polarisatie. Hoe geloven we volledig in onszelf en durven we alleen te staan wanneer dat nodig is?

3. Verbinding zonder WIFI

In een wereld waar veel mensen al onrustig worden als zij een paar uur hun berichtjes niet kunnen checken, is écht verbinding super belangrijk. In ‘Verbinding zonder Wifi’ bespreekt Robin Stevens hoe je opvallend goede gesprekken voert, diepe relaties opbouwt en mensen positief beïnvloedt. Kortom: hoe je échte verbinding aan kunt gaan.

4. De fontein, vind je plek 

Bijna iedereen die die geïnteresseerd is in familieopstellingen, heeft wel eens van het boek ‘De Fontein, vind je plek’ van Els van Steijn gehoord. In dit boek leer je aan de hand van de fontein als metafoor wat jouw eigen en unieke plek is. Je bent als mens namelijk altijd in verbinding met als je familieleden. Of je ze nu veel spreekt en contact staat of niet… Door inzicht te krijgen in jouw familiesysteem, zul je een stap maken naar meer rust en grip op je leven.

Vind je familieopstellingen interessant? Het doen en bijwonen van familieopstellingen is écht iets wat je in de praktijk meegemaakt moet hebben. Een ééndaagse workshop Familieopstellingen is een fantastische kennismaking met deze mooie methodiek, waarbij je gelijk gaat kijken naar hoe jij dit in jouw eigen leven kunt toepassen.

5. Verbinding verbroken

De laatste tip in dit lijstje gaat vooral over (het verliezen van) verbinding met jezelf. In ‘Verbinding verbroken’ bespreekt Johann Hari de ware oorzaken van depressies en de echte oplossingen om hier overheen te komen. Het boek bespreekt onder andere hoe depressies niet het gevolg zijn van een chemische onbalans in de hersenen, maar vaak een gevolg van psychologische en sociale problemen.

Meer verbinding?

Ben jij op zoek naar meer content op het gebied van verbinding? Hou dan vooral onze socials in de gaten! Uiteraard kun jij ook een duik in het diepe nemen en een opstelling volgen op het gebied van verbinding. Onze aanraders? Familieopstellingen Basisopleiding, Systemisch Coachen of Familieopstellingen in 1 dag zijn goede startpunten!

INSCHRIJVEN VOOR DE INFORMATIEAVOND

INSCHRIJVEN VOOR DE INFORMATIEAVOND

Inschrijven voor informatieavond

Met dit formulier schrijf je je in voor een informatieavond van UNLP.

INSCHRIJVEN VOOR DE INFORMATIEAVOND

Inschrijven voor informatieavond

Met dit formulier schrijf je je in voor een informatieavond van UNLP.