UNLP

Onze opleidingen gaan gewoon door! Uiteraard hanteren wij hierbij de RIVM-richtlijnen. Lees hier onze laatste updates.

3 juni 2021
Tim de Ridder

Je brein verleiden…

2 mins

Elke maand schrijft provocatief psycholoog Adelka Vendl een column over provocatief coachen met betrekking tot het thema van de maand. Deze maand is dat thema ‘het brein’!

Wat doe je nu eigenlijk als provocatief coach? Het was een vraag die ik kort en helder moest beantwoorden voor een introductiestukje voor onze podcast die ik en Kim (psycholoog in opleiding) aan het maken zijn. Ik dacht er over na…

Eerst puzzelde ik met over hoe wij op de foto zouden moeten staan voor de podcast. “Met hoorntjes op?” dacht ik gelijk. We spelen tenslotte vaak advocaat van de duivel, met als verschil dat we altijd aan de kant van de engelen staan.


Toen associeerde ik verder aan de hand van een techniek die ik onderhand erg goed beheers en de deelnemers aan provocatief coachen opleidingen dagelijks leer. Wat hebben wij bijvoorbeeld aan? Er vormde zich een beeld in mijn brein van losse haren, twee mooie jurken die onze vormen lieten zien en zwarte laarzen. Waarom kwam dit bij mij naar boven?

De provocatieve coach verleidt je brein

Verleiden… Ja, dat is het! We zijn als provocatieve coaches cliënten natuurlijk aan het verleiden. Nee, niet seksueel. Dat doen we echt niet, dan kunnen we de boel namelijk wel sluiten hier.

Nee, het zit zo:

We zijn als provocatieve coach constant bezig om de cliënt te verleiden zijn probleem te verlaten


Dat is een waanzinnig leuk spel in de coachkamer. We verleiden het brein tot het verlaten van bekende paden, zetten het aan tot verkennen van nieuwe paden en versterken de gezonde paden. Daarbij leiden we het brein om de tuin.

Hoe meer ik er over nadenk hoe leuker ik mijn werk vind!

Is provocatief coachen iets voor jou? Maak kennis met provocatief coachen tijdens een Provocatief Coachen Masterclass van twee dagen of volg een complete opleiding tijdens een Provocatief Coachen Practitioner.

Adélka Vendl, NLP Trainer
"Adélka Vendl (Arnhem, 31-12-1970) is afgestudeerd A&O psycholoog, psycholoog NIP (Nederlands instituut voor psychologen) en master trainer NOBTRA"

INSCHRIJVEN VOOR DE INFORMATIEAVOND

INSCHRIJVEN VOOR DE INFORMATIEAVOND

Inschrijven voor informatieavond

Met dit formulier schrijf je je in voor een informatieavond van UNLP.

INSCHRIJVEN VOOR DE INFORMATIEAVOND

Inschrijven voor informatieavond

Met dit formulier schrijf je je in voor een informatieavond van UNLP.