Wij geven onze trainingen volgens de RIVM-richtlijnen. Je kunt er ook voor kiezen om virtueel aanwezig te zijn. Klik hier voor meer informatie

17 oktober 2017
Vincent

Mentorentechniek

2 mins

MENTORENTECHNIEK 

1.    Vind een voor jou moeilijk punt in relatie tot je doel.
Gebruik een blaadje als ruimtelijk anker voor dit moeilijke punt. Stap in het moeilijke punt. Zie wat je ziet, hoor wat je hoort, voel wat je voelt en geloof wat je gelooft. Stap weer op een neutrale positie. 

2.    Omring jezelf met mentoren
Vind drie belangrijke relaties: drie mentoren, die een positieve invloed op jouw ontwikkeling hebben gehad (mensen, boeken, dieren, landschappen, fantasiefiguren, familie, beroemdheden, etc.). Omring je zodanig met de mentoren, dat ze je het meest tot steun zijn. Gebruik ruimtelijke ankers. 

3.    Geef raad vanuit de mentoren
Associeer en identificeer je één voor één, met de mentoren. Stap in diens schoenen, gedrag, denken, voelen en wijsheid. Geef een advies aan jezelf, vanuit de visie van de mentor, met betrekking tot dat moeilijke punt. 

4.    Vind de gemeenschappelijke boodschap
Stel vast wat de gemeenschappelijke boodschap van alle drie de mentoren is. 

5.    Geef de gemeenschappelijke boodschap
Associeer je één voor één in elke mentor en spreek de gemeenschappelijke boodschap tegen jezelf uit. 

6.    Ontvang de gemeenschappelijke boodschap
Associeer in jezelf vlak voor het moeilijke punt. Hoor de mentoren als in één stem, de gemeenschappelijke boodschap tegen jou zeggen. Voel, ervaar en zie de boodschap binnenkomen en door jouw hele lichaam verspreiden. 

7.    Omringd door mentoren
Terwijl je de gemeenschappelijke boodschap hoort, voelt en ziet, ga je het moeilijke punt aan. Ga na wat er anders is.