UNLP

Onze opleidingen gaan gewoon door! Uiteraard hanteren wij hierbij de RIVM-richtlijnen. Lees hier onze laatste updates.

5 augustus 2021
Tim de Ridder

Online leren de toekomst? Dit zijn de 10 grootste voordelen van online NLP leren!

9 mins

Voor lange tijd was leren en educatie iets wat je in een fysiek klaslokaal deed. Hoewel er de afgelopen jaren al een langzame trend naar online leren te zien was, heeft de corona pandemie deze ontwikkeling in een enorme versnelling gebracht. Mensen van alle leeftijden hebben de stap naar online educatie gezet en het ziet er naar uit dat daar voorlopig weinig verandering in zal komen. “Een vergeten industrie van 107 miljard”, wordt het door John Nemo genoemd. In dit artikel maak je kennis met de voordelen van online leren en wat het voor jou kan betekenen.

Wat is online leren?

Voordat wij een aantal van de vele voordelen van online leren gaan bespreken, is het belangrijk om te weten wat online leren precies is. Waarschijnlijk heb je wel een beeld bij “online leren”, maar wist je dat er verschillende vormen van online leren zijn? Een vorm die waarschijnlijk direct bij je naar boven schiet als jij een online leren denkt, zijn online cursussen. Een online cursus bestaat vaak uit vooraf opgenomen video’s die jij op jouw eigen tijd kunt bekijken. 

Wat veel mensen echter lijken te vergeten, is dat je dezelfde interactie die jij in een fysiek klaslokaal hebt, ook online kunt hebben. Tuurlijk, het is niet precies hetzelfde. Maar dat zijn verschillende klaslokalen of lessen ook nooit. Tools als zoom geven jou de mogelijkheid om met een groep gelijkgestemden een les te volgen, oefeningen te doen in breakout-rooms en vragen te kunnen stellen die je bij een normale online cursus niet kunnen stellen (of in ieder geval niet direct antwoord op zou krijgen). 

Daarnaast is een grote plus van het leren online, de interactie die jij buiten de lessen om met jouw medestudenten kunt hebben. Hoewel je dezelfde interactie ook in een fysiek klaslokaal kunt hebben, maakt online leren het nét wat makkelijker. Je kunt bijvoorbeeld vragen stellen onder video’s of discussies aangaan in jouw whatsappgroepje. Vooral voor de mensen die minder mondig zijn, zal de drempel om contact te zoeken in een onlineomgeving minder groot zijn.

In de NLP Practitioner Online zie je deze verschillende vormen van leren allemaal terug komen. Je bekijkt op jouw eigen tijd de vooraf opgenomen video’s, waarin jou precies wordt uitgelegd hoe bepaalde technieken werken en hoe je ze uitvoert. Daarnaast heb je regelmatig live zoom-sessies, waarin jij samen met jouw medestudenten de technieken die jij leert zult oefenen en kun je vragen stellen aan een ervaren trainer of trainster. Deze combinatie van verschillende leervormen blijkt één van de beste manieren te zijn om de stof echt onder de knie te krijgen.

Persoonlijke ontwikkeling online

Twijfels jij nog of online leren een juiste keuze voor je is? Wij hebben hieronder dé tien redenen verzameld waarom ook jij verliefd zal gaan worden op online leren:

1. Werk en studie combineren

Je bent nooit uitgeleerd! Een uitspraak die we allemaal wel kennen, maar hoeveel van ons richten hun leven echt hierop in? Hier en daar een boekje lezen is zeker een mooie eerste stap, maar een nieuwe opleiding volgen terwijl jij ook fulltime aan het werk bent? Dat is vaak een ander verhaal…

Online leren geeft je de mogelijkheid om jouw werk en een eventuele nieuwe opleiding te combineren. Je hoeft geen vrije dagen meer op te nemen of jouw hele weekend in de boeken te zitten. Nee, je kunt de stof opnemen op het moment dat jij dat wilt… Fantastisch toch?

2. Het bepalen van jouw eigen tempo

Een groot voordeel van online leren is dat jij je eigen tempo kunt bepalen. Je kunt niet alleen bepalen wanneer je iets wilt leren, maar ook hoe lang je er over wilt doen. Wil jij alle lessen in een avond doornemen? Dat kan! Wil jij toch liever de lesstof te verspreiden en elke avond een beetje tot je nemen? Geen probleem! Met online leren doe je dit helemaal op jouw eigen tempo. 

3. Minder reistijd

Op het moment dat een opleiding die jij wilt volgen niet bij jou in de buurt wordt gegeven, kan dit nog wel eens een obstakel zijn. Logisch, want na een volledige dag leren heb jij geen zin om nog eens twee uur in de auto te zitten. Die files? Die vermijd je liever. 

Online leren geeft je de mogelijkheid om vanaf elke locatie de stof tot je te kunnen nemen, zodat jij de tijd buiten de lessen om kunt besteden aan andere dingen. Misschien kun jij de stof zelfs in het buitenland tot je nemen (moet jij eens kijken hoe jaloers jouw medestudenten zullen zijn)! 

4. Meer concentratie

Iemand die met zijn voeten zit te tikken, vogeltjes die buiten fluiten of een stoel die net een beetje wiebelt. Als jij je wilt concentreren kunnen deze kleine dingen een behoorlijke afleiding zijn op een fysieke locatie. Allemaal concentratielekken, maar wat veel mensen vergeten is dat ook de juiste stemming essentieel is om de informatie op te nemen.

Op het moment dat jij een fysieke training volgt, heb jij vaak weinig invloed op hoe jouw stemming op dat moment zal zijn (hoe jij hier wel invloed op kunt hebben leer je tijdens een NLP Practioner Online). Het gevolg van een negatieve stemming? Bij het leren tijdens een negatieve stemming zal jouw concentratie slechter zijn en zul je minder kunnen onthouden. Op het moment dat jij een online training volgt, kun jij dit doen op een moment dat jouw stemming op een fantastische plek vol positiviteit is!

5. Leer mensen in het hele land kennen

Hoewel Nederland natuurlijk niet een heel groot land is, zul je op een normale doordeweekse dag maar weinig mensen ontmoeten die aan de andere kant van het land wonen. Zonde, want ook dat zijn hele leuke mensen 😉

Online leren geeft je de kans om mensen te ontmoeten, die je normaal gesproken niet zo snel zou tegenkomen. Niet alleen aan de andere kant van het land, maar ook in jouw eigen omgeving! Hoe leuk is het om met mensen in contact te komen die met hetzelfde bezig zijn als jij?

6. Besparing op kosten

Een online training is vaak een stuk goedkoper dan een fysieke opleiding. Aangezien (een deel) van de opleiding vooraf is opgenomen en slechts het voor de maker éénmaal werk is, zul je merken dat de prijs een stuk lager zal liggen. Wist je bijvoorbeeld dat de investering voor een NLP Practitioner Online ongeveer €750 minder is dan bij een NLP Practitioner?

7. Werken in jouw eigen omgeving

Op sommige dagen heb je gewoon geen zin om je huis te verlaten. Begrijpelijk! Werk dat stressvol is, vrienden die veel van je vragen of jouw lichaam dat gewoon even rust nodig heeft. Eén van de grootste voordelen van online leren is de flexibiliteit en zelfzorg aspect dat er bij zit. Je kunt de kleding dragen die je wilt, jouw eigen omgeving kiezen of misschien tussendoor nog even een wasje doen. 

Online leren geeft je de mogelijkheid om te leren op een manier die voor jou werkt. Sommige mensen leren beter met complete stilte, anderen presteren optimaal met een achtergrond muziekje (of spelende kinderen ;)). Hoe en waar leer jij het liefst?

8. Bonuspunten voor jouw CV

Als jij jouw vaardigheden wilt uitbreiden om daarmee jouw Curriculum Vitae een extra boost wilt geven, kan een online training de perfecte mogelijkheid zijn! Zoals je eerder in dit artikel hebt gelezen, is een online training een perfecte optie om naast jouw werk te doen. Jouw (nieuwe potentiële) werkgever zal daarnaast positief opkijken van alle na-scholing die jij op eigen initiatief hebt gedaan, wat je net dat kleine stukje voorsprong kan geven op andere kandidaten. 

9. Meer mogelijkheid op interactie

Misschien klinkt dit niet logisch, maar online leren biedt de mogelijkheid op meer interactie! In een fysiek klaslokaal blijft de interactie tussen verschillende studenten vaak beperkt tot enkel in het klaslokaal.

Online trainingen (mits er ruimte is voor “live onderdelen”) bieden een stuk meer opties! Bij de NLP Practitioner Online bekijk je bijvoorbeeld niet alleen de lessen, maar heb je regelmatig live zoom-sessies waarin jij met jouw medestudenten de technieken die jij leert zult oefenen, kun je vragen stellen aan een ervaren trainer of trainster, zit jij in een whatsappgroep met gelijkgestemden en kom je (als je wilt) daarnaast ook nog eens fysiek bij elkaar naast live dagen! Dezelfde cursus met véél meer mogelijkheden!

10. Meerdere keren kunnen terugkijken

Als laatste voordeel één die bij velen hoog op het lijstje van redenen om online te leren zal staan: je kunt de oefeningen en theorie zo vaak als jij dat wil terugkijken! Hoewel trainers er vaak alles aan doen om alles zo duidelijk mogelijk uit te leggen, kan het best wel eens iets te snel gaan. 

Hét grote voordeel van online leren is dat jij de video’s zo vaak mogelijk als jij dat wilt kunt terugzien. Gaat een oefening iets te snel? Dan kun je het gewoon even terugspoelen! Ben jij klaar met de training, maar weet je een paar maanden later niet meer precies wat jij allemaal hebt geleerd? Dan kun je het gewoon weer allemaal opnieuw bekijken! 

Je hoeft geen rekening meer te houden met jouw klasgenoten die sneller of minder snel dan jij leren, maar kunt het gewoon op jouw eigen tempo doen. Ideaal toch?

Online NLP cursus volgen

Ben jij overtuigd van de kracht van online leren en wil jij zelf aan de slag? De NLP Practitioner Online is een unieke mix van online leermateriaal, interactieve masterclasses en 4 livedagen. Naast de NLP Pracitioner Online zijn er daarnaast nog talloze andere mogelijkheden om online stappen te zetten. Nieuwsgierig naar wat bij jouw past? Bekijk dan via onderstaande linkjes onze verschillende opleidingen:

NLP Practitioner Online

Mindfulness online

CoachTribe

EFT Online

INSCHRIJVEN VOOR DE INFORMATIEAVOND

INSCHRIJVEN VOOR DE INFORMATIEAVOND

Inschrijven voor informatieavond

Met dit formulier schrijf je je in voor een informatieavond van UNLP.

INSCHRIJVEN VOOR DE INFORMATIEAVOND

Inschrijven voor informatieavond

Met dit formulier schrijf je je in voor een informatieavond van UNLP.