Wij geven onze trainingen volgens de RIVM-richtlijnen. Je kunt er ook voor kiezen om virtueel aanwezig te zijn. Klik hier voor meer informatie

12 juni 2017
Vincent

Transpersoonlijke NLP

2 mins

Al vanaf het moment dat we worden geboren, ervaren we onze eerste ingrijpende gebeurtenis: geboorte. Freud noemde dit het zogeheten “Geboortetrauma”. De pasgeboren zuigeling wordt onvoorbereid blootgesteld aan een enorme hoeveelheid prikkels. En dan is de zuigeling nog maar net geboren. Vanaf dat moment gaan er wonden ontstaan, altijd en ongeacht je genen of opvoeding. Of je nu te weinig aandacht hebt ontvangen van je ouders, of juist veel te veel. Beschermend bent opgevoed of juist erg vrij bent gelaten.

Het genezen van die wonden staat centraal in het vakgebied van NLP: persoonlijke ontwikkeling. De kunst van persoonlijke ontwikkeling is om jezelf te herstellen van die wonden en een geïntegreerde, authentieke persoonlijkheid te genereren. In een NLP (Master) Practitioner opleiding heb je volop gewerkt deze persoonlijke ontwikkeling, waarbij de focus lag bij het versterken van de eigen persoonlijkheid, of wat we ook wel noemen het Ego, de Persona of het Zelf. De kracht van het doen van NLP opleidingen is dat je niet alleen bewust wordt van deze wonden, maar ook dat je concrete technieken in handen krijgt om ze te genezen. 

Je bent je bewust geworden van je (on)bewuste beperkende overtuigingen, disfunctioneel gedrag en negatieve emoties. En vervolgens heb je geleerd om deze om te zetten zodanig dat ze voor je werken in plaats van tegen je. Tegenstrijdige delen heb je samengebracht en geïntegreerd in je systeem. Negatieve ankers heb je opgespoord en teniet gedaan. Positieve ankers heb je gecreëerd en versterkt. Je hebt meer vrijheid gekregen om je te voelen zoals je je wilt voelen, te denken wat je wilt denken en te gedragen zoals je je graag wilt gedragen. Waar en wanneer dan ook. Dit is de kern van persoonlijke ontwikkeling: het bewust worden van je eigen wereldmodel om vervolgens meer keuzevrijheid te creëren.