Wij geven onze trainingen volgens de RIVM-richtlijnen. Je kunt er ook voor kiezen om virtueel aanwezig te zijn. Klik hier voor meer informatie

12 juni 2017
Vincent

Verander je brein door Neuro Linguistisch Programmeren

2 mins

Vroeger dachten wetenschappers dat wanneer je eenmaal de volwassenheid had bereikt, psychologische verandering niet of nauwelijks mogelijk was. Je zat opgescheept met je emotionele patronen die je in je kindertijd had ontwikkeld. Als je angstig, passief, teruggetrokken of verlegen was gedurende de eerste decennia van je leven, dan was dit de persoonlijkheid waar je voor de rest van je leven het mee moest doen. 

Recent wetenschappelijk onderzoek toont aan dat ons brein plastisch is: het is onderhevig aan verandering naar gelang de ervaringen die je opdoet. Iedere gedachte, gedrag of emotie verandert de structuur van je brein. Wat je regelmatig denkt, doet en voelt wordt een gewoonte, een sterk geconditioneerd pad in je brein. Hoe meer je denkt aan hetgeen fout kan gaan, des te meer is je brein erop gericht om problemen te gaan zien in situaties. Hoe meer je boos wordt, hoe meer je brein en lichaam zich gaan ontwikkelen richting agressiviteit. Hoe meer je denkt hoe je anderen kunt helpen, hoe meer er een vrijgevig pad in je brein gaat ontstaan en hoe makkelijker het wordt om vrijgevig te worden.

NLP Practitioner zorgt voor patroondoorbreking

In een NLP Practitioner opleiding creëer je nieuwe paden in je brein, patronen die leiden tot meer zelfvertrouwen, rust of mentale kracht. Dit merk je zodra je een aantal NLP dagen hebt gevolgd en je in staat bent om meer en diepgaande verbinding aan te gaan met jezelf en anderen en  met zelfvertrouwen nieuwe situaties aan durft te gaan. De emotionele lading van negatieve ervaringen uit het verleden kunnen door NLP technieken worden geneutraliseerd. Disfunctionele gedragspatronen als roken, ongezond eten of passiviteit worden herkend en vervangen voor positieve patronen. NLP technieken zorgen ervoor dat je je interne dialoog kunt uitzetten en de daarmee gepaarde gevoelens van angst, boosheid of verdriet kunt loslaten. Door het (her)programmeren van oude, disfunctionele conditioneringen kom je in contact met je onbewuste vermogens waardoor er passie, helderheid en blijdschap ontwaakt. Sinds het ontstaan van NLP in de jaren 70 is er een reeks van NLP technieken, inzichten en concepten ontwikkeld die je in staat stellen om je persoonlijk te ontwikkelen en het maximale uit het leven van jezelf en anderen te halen.

Meer weten over NLP en NLP Practitioner opleidingen?