Wij geven onze trainingen volgens de RIVM-richtlijnen. Je kunt er ook voor kiezen om virtueel aanwezig te zijn. Klik hier voor meer informatie

1 mei 2020
Vincent

Coachingsvaardigheden

2 mins

Wat is een cursus coachingsvaardigheden?

In een cursus coachingsvaardigheden ga je alles leren om met je eigen visie te gaan coachen. Dit betekent dat je niet overweldigd gaat worden met een overdaad aan modellen en technieken. Dit betekent dat je vanuit je eigen visie leert coachen zonder steeds maar op modellen terug te vallen, terwijl je een stevige theoretische basis ontwikkelt, waardoor je op iedere situatie voorbereid bent.

1: Hoeveel vraag is er naar coaches?

Deze vraag kan beantwoord worden door eerst te kijken naar het woord ‘coach’. Het woord ‘coach’ impliceert altijd dat je naar iets anders verwijst: een voetbalcoach, tenniscoach, stresscoach, burnout-coach, ademcoach, carrièrecoach, etc.

Er is een enorme vraag naar iedere vorm van coaching, en jij kunt alleen van die vraag gebruikmaken door jezelf als ervaringsdeskundige neer te zetten op een bepaald gebied. Kies er dus bijvoorbeeld voor om tenniscoach te worden, of stresscoach specifiek voor mkb-bedrijven.

2: Waar vindt de cursus coachingsvaardigheden plaats?

De cursus coachingsvaardigheden vindt plaats in onze locatie in Amsterdam en op onze Rotterrdamse locatie. Kijk op de pagina van de opleiding tot NLP Coach IANLP voor de startdata.

3: Hoe intensief is de cursus coachingsvaarigheden?

Ons opleidingsinstituut staat bekend om de hoge kwaliteitswaarborg: we geven dus geen cursussen waarbij je zonder praktijkopdrachten in eigen tijd en zonder intensieve examinatie kunt slagen.

Onze coaching-cursus wordt gekenmerkt door het trainingsontwerp: je gaat meerdere intensieve coachingstrajecten uitvoeren gedurende de cursus. Aan het einde van de cursus onderga je een intensief praktijk- en theorie-examen.