Wij geven onze trainingen volgens de RIVM-richtlijnen. Je kunt er ook voor kiezen om virtueel aanwezig te zijn. Klik hier voor meer informatie

24 april 2020
Vincent

Concentratie

2 mins

Concentratie oefeningen

Moeite met concentreren hebben we allemaal wel eens. We hebben allemaal wel eens een slapeloze nacht gehad en daardoor concentratieproblemen ervaren. Als je je niet goed kunt concentreren, wat doe je dan?

Concentratie tips

Wij geven je een paar goede concentratie tips, zodat wanneer jij weer moeite hebt met concentreren jij dit lijstje erbij kunt pakken en weer volledig aan de slag kunt!

– Leef in het nu, niet in het heden of verleden. 

Probeer je gedachten in het nu te houden. Hoe je dit doet? Door simpelweg niet te denken aan dingen die zijn gebeurt of staan te gebeuren. ”Ja maar als je zegt denkt niet aan de roze olifant, dan ga ik hier juist aan denken.’  

De kunst van in het nu zijn is door simpelweg helemaal nergens aan te denken. Observeer de situatie en probeer simpelweg niet na te denken, het onderbewuste doet dit wel voor ons.

– Plan goed, geef je brein rust

Concentratieproblemen komen vaak voor bij het ervaren van stress. Op het moment dat er nog veel taken openliggen dan gaan onze alarmbellen rinkelen en verdeeld ons brein de aandacht. Door goed te plannen en het overzicht te bewaren krijgt ons brein meer rust. Des te meer mogelijkheid om je op één ding te focussen; en je goed te kunnen concentreren.

– Relativeer, beargumenteer en leer

Wanneer informatie of een bepaalde taak niet interessant voor ons lijkt te zijn, verliezen we snel onze aandacht. Probeer de ‘saaiheid’ of ‘nutteloosheid’ ervan te relativeren. Het is vast ergens goed voor! 

Wat betekenend concentratie

Concentratie is het vermogen om ergens de aandacht op te kunnen richten. Concentratieproblemen uiten zich dus in een beperking binnen het vermogen om ergens de aandacht op te kunnen richten.